Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την εξής απορία επειδή στήνω μηχάνημα. Εφόσον λοιπόν έχω το λειτουργικό σε SSD, υπάρχει περίπτωση το σύστημα να τρώει κολλήματα και να καθυστερεί έστω και λίγο σε περίπτωση που έχω πάνω και 2-3 αργούς μηχανικούς δίσκους;

Αν είναι να τρώει κολλήματα, να βάλω μόνο SSD και να έχω τα δεδομένα σε NAS ή στον server. Ποια είναι η γνώμη σας;

Επεξ/σία από woof3d
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, woof3d είπε

Έχω την εξής απορία επειδή στήνω μηχάνημα. Εφόσον λοιπόν έχω το λειτουργικό σε SSD, υπάρχει περίπτωση το σύστημα να τρώει κολλήματα και να καθυστερεί έστω και λίγο σε περίπτωση που έχω πάνω και 2-3 αργούς μηχανικούς δίσκους;

Αν το λειτουργικό δεν προσπαθεί να φορτώσει ή να γράψει κάτι σε κάποιον από αυτούς τους αργούς δίσκους τότε δεν θα έχει καθυστέρηση και κολλήματα ή δεν θα γίνονται υπερβολικά αισθητά και εκνευριστικά.
Αν π.χ. προσπαθείς να φορτώσεις ένα παιχνίδι που είναι αποθηκευμένο σε αυτούς τότε θα υπάρχει μια λογική καθυστέρηση αλλά δεν μιλάμε για κάτι τραγικό.

Αν όμως, κάποιος από αυτούς τους δίσκους έχουν μηχανικό πρόβλημα, κυρίως λόγο παλαιότητας, τότε μπορεί να αντιμετωπίσεις περίεργα κολλήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Eγω δεν βλεπω προβλημα αποδοσης.

Εχω τα emulators και ορισμενα παλια παιχνιδια (10ετιας) στον HDD και η καθυστερηση που βλεπω ειναι μηδαμινη.

πχ 2-3 secs παραπανω να ανοιξει το game.

Εχω 1ΗDD σε ΝΑS για το storage, εναν ακομα για αυτα που ανεφερα ,για ταινιες και για μουσικη και γενικοτερα αλλα πραγματα +2 Μ2 SSD 1 για games και ο αλλος για το λειτουργικο. Εφοσον ο HDD δεν μπλεκει με το λειτουργικο ή να φορτωσει βαρια προγραμματα ή παιχνιδια δεν θα εχεις κανενα θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...