Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum,είμαι φοιτητής στο Πάντειο (οικονομικό) και έχω ένα δίλημμα: να επιλέξω εφαρμοσμένη στατιστική ή Γενική λογιστική (λογιστική ΙΙ) σαν μάθημα επιλογής ?

Λίγο background story
Και τα δύο μαθήματα μου αρέσουν εξίσου το ίδιο,οι βαθμοί μου είναι εξίσου καλοί στα μαθήματα που απαιτούνται για να τα πας καλά σε αυτά τα μαθήματα επιλογής ( Λογιστική Ι: 10 , Στατιστική Ι & ΙΙ : 8 )
Δεν ξέρω όμως με τι να ασχοληθώ μετά τη σχολή γιατί με ενδιαφέρει και το επάγγελμα του Ορκωτού Ελεγκτή αλλά και μια καριέρα πχ σαν quantitative finance analyst ή Data Analyst 

Όποιος μπορεί κάπως να με βοηθήσει...η βοήθεια του θα ήταν πολύτιμη!!

Υ.Γ Αν πάρω όλα τα μαθήματα λογιστικής και γράψω καλά σε αυτά έχω σίγουρη συστατική επιστολή από τον καθηγητή κάτι που από το μάθημα της στατιστικής είναι αβέβαιο γιατί κάθε χρόνο έρχεται καθηγητής ΕΣΠΑ
Παρολαυτα στο μάθημα της εφαρμοσμένης στατιστικής γίνονται εργαστήρια με R & SPSS που θα με ενδιέφερε να επεκτείνω τη γνώση μου πάνω στην R και στο πως να την εφαρμόσω στη στατιστική μεθοδολογία...

Επεξ/σία από George_pzg21
Δημοσ.
Στις 11/4/2023 στις 4:35 ΜΜ, George_pzg21 είπε

Καλησπέρα στο forum,είμαι φοιτητής στο Πάντειο (οικονομικό) και έχω ένα δίλημμα: να επιλέξω εφαρμοσμένη στατιστική ή Γενική λογιστική (λογιστική ΙΙ) σαν μάθημα επιλογής ?

Λίγο background story
Και τα δύο μαθήματα μου αρέσουν εξίσου το ίδιο,οι βαθμοί μου είναι εξίσου καλοί στα μαθήματα που απαιτούνται για να τα πας καλά σε αυτά τα μαθήματα επιλογής ( Λογιστική Ι: 10 , Στατιστική Ι & ΙΙ : 8 )
Δεν ξέρω όμως με τι να ασχοληθώ μετά τη σχολή γιατί με ενδιαφέρει και το επάγγελμα του Ορκωτού Ελεγκτή αλλά και μια καριέρα πχ σαν quantitative finance analyst ή Data Analyst 

Όποιος μπορεί κάπως να με βοηθήσει...η βοήθεια του θα ήταν πολύτιμη!!

Υ.Γ Αν πάρω όλα τα μαθήματα λογιστικής και γράψω καλά σε αυτά έχω σίγουρη συστατική επιστολή από τον καθηγητή κάτι που από το μάθημα της στατιστικής είναι αβέβαιο γιατί κάθε χρόνο έρχεται καθηγητής ΕΣΠΑ
Παρολαυτα στο μάθημα της εφαρμοσμένης στατιστικής γίνονται εργαστήρια με R & SPSS που θα με ενδιέφερε να επεκτείνω τη γνώση μου πάνω στην R και στο πως να την εφαρμόσω στη στατιστική μεθοδολογία...

Εγώ θα επέλεγα στατιστική φίλε είναι το μέλλον πιστεύω αυτός ο κλάδος... λογιστική ούτως η αλλιώς με τις πιστοποιήσεις που θα σου χρειαστούν αν την επιλέξεις σαν καριέρα θα τα μάθεις αυτά 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gii είπε

λογιστική ούτως η αλλιώς με τις πιστοποιήσεις που θα σου χρειαστούν αν την επιλέξεις σαν καριέρα θα τα μάθεις αυτά 

το μόνο που με κρατάει από το να μην επιλέξω στατιστική είναι αυτό που λεω για τη συστατική...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε

το μόνο που με κρατάει από το να μην επιλέξω στατιστική είναι αυτό που λεω για τη συστατική...

Θα βρεθεί και άλλους να σου δώσει συστατική μην σκας αν είσαι καλός σχετικά φοιτητής είναι το μόνο εύκολο.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το δίλημμα αυτό το έχω ακόμα,μιας που έρχεται και το επικείμενο εξάμηνο.Στα επαγγελματικά, μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον εξίσου και το επάγγελμα του ορκωτού ελεγκτή αλλά και μια καριέρα στην ανάλυση δεδομένων και στον χρηματοοικονομικό τομέα, όπου η στατιστική χρησιμοποιείται για την ανάλυση αγορών, τη διαχείριση κινδύνου, και την πρόβλεψη τιμών και τάσεων. Επίσης η στατιστική φαίνεται να είναι ένας κλάδος με πολύ μέλλον σε πολλούς τομείς...αλλά είναι και το θέμα με τη συστατική...

Όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα εκτιμούσα πολύ τη βοηθειά του!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για μενα παρε οσες πιο πολλες τεχνικες γνωσεις μπορεις απο το πτυχιο σου. Σε οποιαδηποτε δουλεια στον κλαδο μας θα αναλυεις δεδομενα το μονο που αλλαζει ειναι η μεθοδολογια. Αν πας για μια συνεντευξη ολοι θα ξερουν τι ειναι το ενεργητικο και τι το παθητικο και τι οι πελατες. Αν πεταξεις ομως το χαρτι ξερω R ξερω το ενα πακετο η το αλλο πακετο θα ξεχωρισεις

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, stefz25 είπε

Για μενα παρε οσες πιο πολλες τεχνικες γνωσεις μπορεις απο το πτυχιο σου. Σε οποιαδηποτε δουλεια στον κλαδο μας θα αναλυεις δεδομενα το μονο που αλλαζει ειναι η μεθοδολογια. Αν πας για μια συνεντευξη ολοι θα ξερουν τι ειναι το ενεργητικο και τι το παθητικο και τι οι πελατες. Αν πεταξεις ομως το χαρτι ξερω R ξερω το ενα πακετο η το αλλο πακετο θα ξεχωρισεις

Και γώ το έχω σκεφτεί αυτό,βέβαια υπάρχουν άτομα που μ λένε το εξής : "Λες και μας χρησιμευει ιδιαιτερα η στατιστικη να πουμε.... Ο Λογιστης ειναι το Α και το Ω σε καθε ειδους επιχειρηση σε οποιονδηποτε τομεα και κλαδο...Και οχι απαραιτητα ο κλασσικος λογιστης, αλλα το λογιστηριο καθε επιχειρησης + στο πιο ρεαλιστικό κομματι για δεδομένα Ελλάδας το φάσμα της λογιστικής νομίζω είναι πιο χρήσιμο" 

Δημοσ.

Διαφωνώ απολύτως. Εγώ είμαι αναλυτής επενδύσεων σε χρηματιστήριακη, κάθε μέρα έχω να δω τι γίνεται στις αγορές στο τάδε asset class στο τάδε portfolio, αναμετριέμαι καθημερινά με προβλέψεις με benchmarks με το τι θέλει ο πελάτης. Χρησιμοποιώ γνώσεις σε χρηματοοικονομικα σε οικονομικά σε λογιστική σε ανάλυση καταστάσεων σε στατιστικά μοντέλα. Εκτός αυτού πρέπει να ψάχνομαι με εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομία πχ Covid, πόλεμος, εκλογές ότιδηποτε. Δεν ξέρω πως ακούγονται όλα αυτά σε μένα φαίνονται φουλ ενδιαφέροντα. Και βλέπω εσένα να λες τι κάνει ο λογιστής στην Ελλάδα και αν ο λογιστής είναι σημαντικός για μια εταιρεία. Για μένα το Α και το Ω σε μια εταιρεία είναι το ΙΤ desk που σου φτιάχνει ότι πρόβλημα έχεις για να μπορείς να δουλέψεις. Όλα αυτά που λες για λογιστές και ελληνικά πλαίσια και Α και Ω σε μια εταιρεία τα θεωρώ κουβέντα καφενείου μεταξύ μπαρμπαδων. Δες τι σ αρέσει και ακόλουθα αυτό μόνο έτσι θα είσαι χαρούμενος 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...