Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους!

Το θέμα δεν είναι μόνο προγραμματιστικό αλλά κυρίως θα το έχετε συναντήσει σε μεγάλο βαθμό, οπότε το έβαλα εδώ.

Σε μια ιστοσελίδα γίνεται χρήση του API της UPS για υπολογισμό μεταφορικών στην Ευρώπη. Όμως το κόστος που δίνει το API είναι αρκετά υψηλό για αποστολές προς την Ευρώπη (80€+). Ανταγωνιστές (Ελλάδα) προσφέρουν αποστολή με κόστος μόλις 12€ - 18€. Φαίνεται πως οι ιστότοποι αυτοί δεν χρησιμοποιούν κάποιο API. Πιθανώς να υπολογίζουν το κόστος με βάση το μέγεθος και το βάρος του αντικειμένου αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι safe.

Θα ήθελα να μου προτείνετε μια μέθοδο για τον υπολογισμό των εξόδων που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και φυσικά να μην έχει έχει κίνδυνο ζημιάς για την επιχείρηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Moderators
Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αφού δεν έχουν API, είναι να τους στείλεις ένα μήνυμα για να σου στείλουν τους τύπους που υπολογίζουν τα μεταφορικά, έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο στο site σου.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα scraper που θα πάει στη σελίδα της κάθε μεταφορικής, θα βάζει όγκο, κιλά κλπ και θα διαβάζει το κόστος. Βέβαια αυτό, πέραν του ότι μπορεί να σκάσει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση, δεν ξέρω κατά πόσο θα σου δημιουργούσε πρόβλημα με την ίδια την εταιρεία, η οποία μπορεί να μην ενθουσιαστεί και τόσο που κάποιος κάνει κάθε λίγο scrape τη σελίδα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ίσως η μόνη λύση είναι να φτιαχτεί ένας νέος κανόνας που θα προστίθεται με τον μέσο όρο από την συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ πελάτη - μεταφορικής + βάρος, πλάτος κλπ. Το API και αυτά τα συστήματα που έχουν στα site τους βγάζουν εξαιρετικά υψηλές τιμές. Είναι περίεργο πως ο ανταγωνισμός στέλνει προϊόντα με 15-25€ ως νέες κιόλας επιχειρήσεις με καλές τιμές, συνήθως DHL.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα για αυτό ανέφερα ότι το καταφέρνουν και καινούργιες επιχειρήσεις. Ίσως θέλει παραπάνω ψάξιμο στο κομμάτι της συμφωνίας -- και ο τρόπος χρέωσης να υλοποιηθεί σαν του Amazon όπως το βλέπω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...