cdrov Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Καλημέρα, θα ήθελα τα φώτα σας για ένα ένο μηχάνημα. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα νέο μηχάνημα με 13700k σε αντικατάσταση του 12500 που έχω σήμερα. Ένας περιορισμός που έχω είναι ο Χώρος στον οποίο πολύ δύσκολα θα χωρέσει μεγάλο κουτί . Για το λόγο αυτό έχω στραφεί σε Micro ATX λύση και ποιο συγκεκριμένα: Μ/Β Asus Prime Z790M-Plus-D4 Mνήμες έχω CMK32GX4M2E3200C16 (2X16GB-3200 C16) & αντίστοιχες σε 3600 (Δεν ξέρω ποιες θα χρησιμοποιήσω) M2 - KC300 1ΤΒ Kingston Τροφοδοτικό (PSU) CoolerMaster V850 Gold - V2 Κουτί - Cooler Master MasterBox MB400L Mid-Tower Case with Optical Disk Drive Bay [MCB-B400L-KN5N-S00] και ψύξη Enermax LIQMAX III 240 ARGB Τι πιστευετε? Έχεται κάποια άλλη πρόταση? Το Overclocking δεν έιναι στα άμεσα σχέδια μου Ευχαριστώ
juventinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Καλημέρα. Θες να μας πείς τί ανάλυση βίντεο θα χρησιμοποιείς, ποιό πρόγραμμα, τί κάρτα γραφικών έχεις και για ποιό λόγο θες να κάνεις αναβάθμιση; Καθώς επίσης και το ποσό που θες να δαπανήσεις. 1
cdrov Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, juventinos είπε Καλημέρα. Θες να μας πείς τί ανάλυση βίντεο θα χρησιμοποιείς, ποιό πρόγραμμα, τί κάρτα γραφικών έχεις και για ποιό λόγο θες να κάνεις αναβάθμιση; Καθώς επίσης και το ποσό που θες να δαπανήσεις. Δίκιο έχεις... Λοιπόν Edius & Davinchi Resolve - To video που επεξεργάζομαι είναι συνήθως 4Κ και 5,4Κ από Drone τα οποία γίνονται 1080p. Θα είναι 2ος υπολογιστής-μπορεί να γίνει και 1ος κάποια στιγμή (ο 1ος που έχω είναι ένας 12700k, Gigabyte Ζ690, Noctua D15, 1080, 64GB Ram, 2x980 pro, 4x8TB WD RedPro) και θα αντικαταστήσει τον τώρα 2ο ο οποίος είναι branded DELL 12500 me 32GB Ram και τον αλλάζω γιατί δεν έχει καμιά θύρα επέκτασης, ενώ στο Render του μου φάνηκε σχετικά αργός. Το ποσό είναι αυτό που καλύπτει τα παραπάνω και είναι 1000-1200€ (Καταλαβαίνω χοντρά χοντρά 450-500 η CPU, κανένα 200άρι η Μητρική, 100 η ψύκτρα...) Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από cdrov
juventinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Θα χρειαστείς σίγουρα μια κάρτα γραφικών, οπότε πρέπει να μπεί και αυτή στο μπάτζετ και να δείς και πόσο χώρο πιάνει στο κουτί.
cdrov Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Έχω μια 1070 που κάθεται, οπότε δεν την σκέφτομαι προς το παρόν. Αν και να πω την αλήθεια δεν βλέπω να κάνει χρήση στο 12η καθόλου... Πως σου φαίνεται η σύνθεση?
juventinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Θα σου πουν τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Επειδή οι codec απο drone είναι λίγο περίεργοι και η ανάλυση που χρησιμοποείς σχετικά υψηλή, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί. Σίγουρα όμως βοηθάει η κάρτα γραφικών. Τουλάχιστον στο export του davinci. Με edius δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Ο επεξεργαστής για davinci μια χαρά είναι. Το ξαναλέω όμως, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί με τους codec του drone. Λογικά δε θα έχεις πρόβλημα.
cdrov Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Επειδή το χρησιμοποιώ με edius, θα έλεγα ότι δεν χρησιμοποιεί την κάρτα καθόλου. Βλέπω ανύπαρκτα ποσοστά utilization στην κάρτα και full στον επεξεργαστή. Πιστευω είναι καλό build.
@topos Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 17 ώρες πριν, cdrov είπε Έχω μια 1070 που κάθεται, οπότε δεν την σκέφτομαι προς το παρόν. Αν και να πω την αλήθεια δεν βλέπω να κάνει χρήση στο 12η καθόλου... Πως σου φαίνεται η σύνθεση? Μήπως εχεις παλιότερη free έκδοση davinci? Γιατί από το 17(ίσως κ νωρίτερα) μια χαρά τελικιαζει την gpu στο export(τουλαχιστων σε x264/x265). Υ.γ Edius δεν έχω δουλέψει. Για τα υπόλοιπα, εφόσων έχεις δείκτες από τα μηχάνημα που ήδη έχεις και ξέρεις το workflow σου δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε κ πολύ περισσότερο οι υπόλοιποι. Υποθέτω πως τον 2ο υπολογιστή τον έχεις για render η δουλεύει κάποιος άλλος παράλληλα project?
cdrov Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Καλημέρα, τα render γίνονται κυρίως από edius, και ενώ έχει μια 1070 βλέπω ότι στο export δεν τη χρησιμοποιεί. Για το Davinchi δεν το δουλέυω και δεν ξέρω να σου πώ (ξέρω όμως ότι το πλήρωσα άρα δεν είναι free-το έχουμε για color correction μόνο). Και παράλληλα και render. Το παράγγειλα σήμερα. Μόνο την υδρόψυξη δεν πήρα ακόμα γιατί θέλω να δώ στην πράξη τί χωράει το κουτί... Αλλά μάλλον για Artic Freezer II 360 Aio (Kαμιά εμπειρία εκεί?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα