Προς το περιεχόμενο

Ασφάλεια υγείας στην Ελλάδα για κατοίκους εξωτερικού

funbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ζω στο εξωτερικό και ψάχνω έναν τρόπο να έχω ασφάλεια υγείας στην Ελλάδα σε περίπτωση που πάθω κάτι σοβαρό.

Ο λόγος είναι πως εμπιστεύομαι περισσότερο τους ελληνες γιατρούς και το ελληνικό σύστημα υγείας και πως σε περίπτωση που πάθαινα κάτι σοβαρό θα προτιμούσα να το αντιμετωπίσω στην Ελλάδα για να έχω ένα οικείο περιβάλλον, ευκολότερη επικοινωνία και την στήριξη της οικογένειας.

Το πρόβλημα είναι πως οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν επιτρέπεται νομικά να κάνουν συμβόλαια με κατοίκους εξωτερικού.

Οι δε διεθνείς ασφαλιστικές έχω ακούσει πως έχουν 10πλάσιες τιμές.

Γνωρίζετε κάποιο τρόπο για να το κάνω;

(Θα το εκτιμούσα αν η συζήτηση δεν παρεκτρέπονταν στην σύγκριση μεταξύ ελληνικών και ξένων συστημάτων υγείας)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν "παθαινες κατι σοβαρο" και ησουν στην Ελλαδα για διακοπες, θα ησουν καλυμμενος με την ευρωπαικη καρτα ασφαλισης που σου προσφερει η ασφαλεια υγειας της χωρας που εισαι (εαν μιλαμε για χωρες της ΕΕ συν Ελβετια, Νορβηγια).

Αν "παθαινες κατι σοβαρο" και εχεις στο μυαλο σου οτι θα εφευγες απτη χωρα που μενεις για να πας στην Ελλαδα για να θεραπευτεις,  δεν ξερω αν οντως ηταν κατι το "σοβαρο", στα σοβαρα που ξερω εγω μπαινεις για χειρουργεια αμεσα.

Κατα τα αλλα ρωτα στην ασφαλιστικη που εισαι ή σε ασφαλιστικες της χωρας που εισαι ποσο κοστιζει μια τετοια ασφαλεια, γιατι το οτι ακουσες κατι καπου δεν λεει και πολλα. Π

• Like 1

Είμαι στην Νορβηγία. Αναφέρομαι σε ιδιωτική ασφάλεια υγείας που να με καλύπτει και σε ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα. Αν πάθω πχ κάνα καρκίνο και χρειάζομαι θεραπείες και επεμβάσεις δεν σκοπεύω να πάω σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο. Θα ήθελα να πάω σε ελληνικό ιδιωτικό.

Την ευρωπαϊκή κάρτα την έχω αλλά δεν έχει σχέση με αυτό που θέλω.

9 hours ago, andreaspA said:

Εισαι ΔΟΥ κατοικων εξωτερικού ?

Ναι.

^ Αν σκέφτεσαι για τέτοια περιστατικά μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα ελληνικά ιδιωτικά είναι καλύτερα από τα δημόσια με εξαίρεση βέβαια την ξενοδοχειακή υποδομή.

Καλύτερα να κοιτάξεις αν σε καλύπτει σε Η.Π.Α.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, funbreaker είπε

. Αν πάθω πχ κάνα καρκίνο

Κανένα τροχαίο ίσως;Κάτοικος Νορβηγίας,όπως λες,αλλα δεν ρωτάς την ασφάλεια σου εκεί αλλα στο insomnia.gr

Κάτοικος Ελλάδας,και ψηφίζεις.

Επεξ/σία από jmmys

δες την BUPA. ειναι ίσως ότι καλύτερο και ακριβότερο υπάρχει. όταν είχα σοβαρό ατύχημα  εκτός ΕΕ  και νοσηλεύτηκα έβγαλε τα λεφτά της και με το παραπάνω. ζητα ενα quotation και διάβασε για το αν σε περιπτωση νοσου όπως ο καρκίνος εχεις την επιλογή να πάς σε  άλλη χωρα από αυτην που κατοικείς μονιμα. 

8 ώρες πριν, funbreaker είπε

Είμαι στην Νορβηγία. Αναφέρομαι σε ιδιωτική ασφάλεια υγείας που να με καλύπτει και σε ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα. Αν πάθω πχ κάνα καρκίνο και χρειάζομαι θεραπείες και επεμβάσεις δεν σκοπεύω να πάω σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο. Θα ήθελα να πάω σε ελληνικό ιδιωτικό.

Την ευρωπαϊκή κάρτα την έχω αλλά δεν έχει σχέση με αυτό που θέλω.

Ναι.

Δεν υπαρχει λυση. Μόνο με πολυ δικο σου ασφαλιστή (αδερφο), σε πολύ δικιά του ασφαλιστική, που θα γινει ρητη συμφωνια η χρηση του συμβολαιου, και παλι ομως σημερα δεν θα το βρεις. Ολα εχουν γινει πιο απρόσωπα. Πριν 10 χρονια, μπορουσα να το καταφερω για τον κολλητο μου που ειναι SAPιστας και ψαχναμε ακριβως το ιδιο πραγμα με εσενα. Σημερα δεν θα βρεις. Ασφαλισου εκει που βρισκεσαι δυστυχως με Νορβηγικο κοστος.

Στις 11/4/2023 στις 10:02 ΠΜ, funbreaker είπε

Ζω στο εξωτερικό και ψάχνω έναν τρόπο να έχω ασφάλεια υγείας στην Ελλάδα σε περίπτωση που πάθω κάτι σοβαρό.

Ο λόγος είναι πως εμπιστεύομαι περισσότερο τους ελληνες γιατρούς και το ελληνικό σύστημα υγείας και πως σε περίπτωση που πάθαινα κάτι σοβαρό θα προτιμούσα να το αντιμετωπίσω στην Ελλάδα για να έχω ένα οικείο περιβάλλον, ευκολότερη επικοινωνία και την στήριξη της οικογένειας.

Το πρόβλημα είναι πως οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν επιτρέπεται νομικά να κάνουν συμβόλαια με κατοίκους εξωτερικού.

Οι δε διεθνείς ασφαλιστικές έχω ακούσει πως έχουν 10πλάσιες τιμές.

Γνωρίζετε κάποιο τρόπο για να το κάνω;

(Θα το εκτιμούσα αν η συζήτηση δεν παρεκτρέπονταν στην σύγκριση μεταξύ ελληνικών και ξένων συστημάτων υγείας)

για κατι εκτατο π.χ σπασιμο ποδι, η ασφαλιστικη εταιρια θα σε στειλει σε καποιο τοπικο νοσοκομειο (συνηθως ιδιωτικο) και θα αναλαβει τα εξοδα. Συνηθως δινουν και καποιο email/τηλ για να σε κατευθηνουν.

Για μακροχρονια ασθενεια ή πιο σοβαρο ειναι υποχρεωμενοι να ναυλωσουν αεροπλανο/καραβι με το καταλληλο εξοπλισμο για τον επαναπατρισμο σου. Ολα αυτα ειναι στα μικρα γραμματα που σχεδον κανενας δε διαβαζει. Αν ειναι βεβαια καποιο προσωποποιημενο συμβολαιο με ειδικους ορους και υποχρεωσεις κανενας εδω δε μπορει να σε βοηθησει.

Για καρκινο Ελλαδα και Νορβηγια δε μπορουν να σε βοηθησουν. Αναλογα το ειδος καρκινου αλλα και την ηλικια υπαρχουν αρκετα κεντρα στη Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια. Αγγλια και μεμονομενα σε αλλες χωρες. Δεν εχουν να ζηλεψουν σε τιποτα απο τα Αμερικανικα (ακριβως ιδιος ιατρικος εξοπλισμος)

• Like 1

On 13/04/2023 at 10:35, vamvakoolas said:

για κατι εκτατο π.χ σπασιμο ποδι, η ασφαλιστικη εταιρια θα σε στειλει σε καποιο τοπικο νοσοκομειο (συνηθως ιδιωτικο) και θα αναλαβει τα εξοδα. Συνηθως δινουν και καποιο email/τηλ για να σε κατευθηνουν.

Για μακροχρονια ασθενεια ή πιο σοβαρο ειναι υποχρεωμενοι να ναυλωσουν αεροπλανο/καραβι με το καταλληλο εξοπλισμο για τον επαναπατρισμο σου. Ολα αυτα ειναι στα μικρα γραμματα που σχεδον κανενας δε διαβαζει. Αν ειναι βεβαια καποιο προσωποποιημενο συμβολαιο με ειδικους ορους και υποχρεωσεις κανενας εδω δε μπορει να σε βοηθησει.

Για καρκινο Ελλαδα και Νορβηγια δε μπορουν να σε βοηθησουν. Αναλογα το ειδος καρκινου αλλα και την ηλικια υπαρχουν αρκετα κεντρα στη Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια. Αγγλια και μεμονομενα σε αλλες χωρες. Δεν εχουν να ζηλεψουν σε τιποτα απο τα Αμερικανικα (ακριβως ιδιος ιατρικος εξοπλισμος)

Δεν κατάλαβα σε ποια ασφαλιστική αναφέρεσαι.

Περί καρκίνου αυτό που λες είναι υπερβολικά αόριστο. Υπάρχουν 800 είδη καρκίνων που η Ελλάδα μπορεί να με βοηθήσει.

On 12/04/2023 at 00:41, Maurikycli said:

^ Αν σκέφτεσαι για τέτοια περιστατικά μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα ελληνικά ιδιωτικά είναι καλύτερα από τα δημόσια με εξαίρεση βέβαια την ξενοδοχειακή υποδομή.

Καλύτερα να κοιτάξεις αν σε καλύπτει σε Η.Π.Α.

Σε αυτό έχεις δίκιο. Είχα ένα πολύ κοντινό σε μένα περιστατικό και τα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα ήταν άθλια. Είχαν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα δημόσια, όπως αναμονές, χώροι κτλ αλλά η εξυπηρέτηση ήταν τραγική. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω, θα διαλεγα ιδιωτικό έστω και για αυτή την διαφορά.

On 12/04/2023 at 07:57, andreaspA said:

Δεν υπαρχει λυση. Μόνο με πολυ δικο σου ασφαλιστή (αδερφο), σε πολύ δικιά του ασφαλιστική, που θα γινει ρητη συμφωνια η χρηση του συμβολαιου, και παλι ομως σημερα δεν θα το βρεις. Ολα εχουν γινει πιο απρόσωπα. Πριν 10 χρονια, μπορουσα να το καταφερω για τον κολλητο μου που ειναι SAPιστας και ψαχναμε ακριβως το ιδιο πραγμα με εσενα. Σημερα δεν θα βρεις. Ασφαλισου εκει που βρισκεσαι δυστυχως με Νορβηγικο κοστος.

Κατάλαβα..., Ευχαριστώ για την απάντηση. Αναρωτιέμαι γιατί έχουν κάνει έτσι την νομοθεσία και χάνουν πελάτες στην Ελλάδα. (Sapίστας τί είναι)

On 12/04/2023 at 07:12, aerodyne said:

δες την BUPA. ειναι ίσως ότι καλύτερο και ακριβότερο υπάρχει. όταν είχα σοβαρό ατύχημα  εκτός ΕΕ  και νοσηλεύτηκα έβγαλε τα λεφτά της και με το παραπάνω. ζητα ενα quotation και διάβασε για το αν σε περιπτωση νοσου όπως ο καρκίνος εχεις την επιλογή να πάς σε  άλλη χωρα από αυτην που κατοικείς μονιμα. 

Ευχαριστώ, θα το ψάξω. Για τί κόστη μιλάμε στο περίπου;

Ευχαριστώ, θα το ψάξω. Για τί κόστη μιλάμε στο περίπου;

10.000€ τον χρονο. Προφανως ψαχνεις ελληνικο προγραμμα για να ειναι φθηνοτερο απο της χωρας που διαμένεις. Αν ειναι να παρεις Bupa και δεν εισαι international τυπος που γυρναει σε ολη την γη, αλλα απλα διαμενεις στο εξωτερικο με συγκεκριμένη βάση, παρε πακετο ασφαλισης απο την χωρα που εισαι.  Οταν εισαι τουριστας θα σε καλυπτει και στην Ελλαδα.

• Like 1

10 hours ago, andreaspA said:

10.000€ τον χρονο. Προφανως ψαχνεις ελληνικο προγραμμα για να ειναι φθηνοτερο απο της χωρας που διαμένεις. Αν ειναι να παρεις Bupa και δεν εισαι international τυπος που γυρναει σε ολη την γη, αλλα απλα διαμενεις στο εξωτερικο με συγκεκριμένη βάση, παρε πακετο ασφαλισης απο την χωρα που εισαι.  Οταν εισαι τουριστας θα σε καλυπτει και στην Ελλαδα.

10k τον χρόνο;; Ε όχι τότε δεν έχει νόημα για τον λογο που το θέλω.

44 λεπτά πριν, funbreaker είπε

10k τον χρόνο;; Ε όχι τότε δεν έχει νόημα για τον λογο που το θέλω.

Δεν υπαρχει αυτο που ζητας. Ειμαι ασφαλιστικος πρακτορας 30 χρονια. Εχω ψαξει το συγκεκριμενο θεμα, για κολλητο φιλο που γυρναγε στον πλανητη. Ασφαλισου στην χωρα που βρισκεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...