Προς το περιεχόμενο

Κινητό για 11χρονο, έως 150€

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από SeNNinhA,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους:

ότι λέει ο τίτλος, κινητό για 11χρονο, με ρώτησαν για συμβουλή και προδιαγραφές, αλλά φαντάζομαι, η πλειοψηφία των κινητών θα καλύπτει τις όποιες απαιτήσεις για τέτοια ηλικία. Χρήση καθαρά για τηλέφωνο και βασικές λειτουργίες, δεν ξέρω καν αν θα βάλουν κάποια κάρτα για διαδίκτυο ή όχι. 

Δεν είναι στο χέρι μου η απόφαση, πρότεινα ένα ΑΠΛΟ κινητό και όχι έξυπνο, αλλά δεν συμφώνησαν. Για μια απλή δουλειά τηλεφώνου με 30€, θέλουν σώνει και καλά να πάρουν έξυπνο κινητό.

Επίσης σημαντικό: αν ξέρετε ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ εποπτείας παντός είδους(βέβαια,μπορώ να βρω και εγώ και να προτείνω, αλλά δεν έχω εμπειρία για ευκολία). Από απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες, εγκατάστασης εφαρμογών χωρίς άδεια, κ.λ.π. Και φυσικά, διασύνδεσης και επικοινωνίας - επόπτευσης με το τηλέφωνο του γονιού. 

Ευχαριστώ.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα το ελεγα και ευκολο.

Τα παιδια παιζουν παιχνιδια και βγαζουν ποκλυ περισσοτερες φωτο και βλεπουν πολλα περισσοτερα βιντεο καθως και chat κλπ.

Αρα πρακτικα τα παιδια θελουν καλυτερο κινητο απο τους μεγαλους. Ασχετα εαν αυτο μας φαινεται περιεργο οι αναγκες τους θελουν ισχυροτερα τηλεφωνα.

Το λεω εκ πειρας με 4 παιδια.

Ειτε παιρνεις ενα απλό κινητό για ομιλια και μονο είτε μετα πας σε κατι τουλαχιστον αξιοπρεπες στα 160-200 ευρω. Αλλιως κατα την γνωμη μου ειναι απλα πεταμενα λεφτα.

Εφαρμογες ελεγχου βρισκεις αλλα συνηθως εχουν και οι εταιρειες. Βαζεις και ελεγχο μεσω του router σου.

Δες και καποια σχετικα θεματα:

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.

γινεται ενας χαμος στα φτηνα...  εχει πολλα μοντελα

νομιζω ασφαλες επιλογες ειναι το samsung A14 και το realme 9i

γενικα αναλογα το budget, υπαρχει και το redmi 10c στα 118 αλλα η οθονη ειναι καπως χαλια

πιστευω σε αυτα εισαι https://www.bestprice.gr/compare/2157280987-2157967555-2158449664-2157320782-2157643307

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kogba είπε

Καλημέρα σε όλους:

ότι λέει ο τίτλος, κινητό για 11χρονο, με ρώτησαν για συμβουλή και προδιαγραφές, αλλά φαντάζομαι, η πλειοψηφία των κινητών θα καλύπτει τις όποιες απαιτήσεις για τέτοια ηλικία. Χρήση καθαρά για τηλέφωνο και βασικές λειτουργίες, δεν ξέρω καν αν θα βάλουν κάποια κάρτα για διαδίκτυο ή όχι. 

Δεν είναι στο χέρι μου η απόφαση, πρότεινα ένα ΑΠΛΟ κινητό και όχι έξυπνο, αλλά δεν συμφώνησαν. Για μια απλή δουλειά τηλεφώνου με 30€, θέλουν σώνει και καλά να πάρουν έξυπνο κινητό.

Επίσης σημαντικό: αν ξέρετε ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ εποπτείας παντός είδους(βέβαια,μπορώ να βρω και εγώ και να προτείνω, αλλά δεν έχω εμπειρία για ευκολία). Από απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες, εγκατάστασης εφαρμογών χωρίς άδεια, κ.λ.π. Και φυσικά, διασύνδεσης και επικοινωνίας - επόπτευσης με το τηλέφωνο του γονιού. 

Ευχαριστώ.

Απο προσωπική εμπειρία, μιας και το Νοεμβριο πήρα στην κόρη μου το iPhone 11, όντως τα παιδια χρησιμοποιούν περισσότερο το κινητο και κάνουν πιο πολλά πράγματα (παιχνιδια, chat, youtube κτλ.) σε σχέση με έναν απλό ενήλικο. ¨Αρα μην σκεφτείς να  πάρεις το φτηνότερο smartphone. για παρακολούθηση και περιρισμούς η apple έχει ενσωματωμένα εργαλεία (find my και screen time) αλλά δεν ξέρω για android δυστηχώς...

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Παρτου ενα φτηνο xiaomi η realme

δηλαδη αν εχει απαιτησεις στα 11 του, στα 18 τι θα θελει? 

Τι να σου πω, συγγενής είναι,  αλλά στο τέλος,  μόνο οι γονείς αποφασίζουν,  είτε σωστά είτε λάθος.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, koutsis είπε

Απο προσωπική εμπειρία, μιας και το Νοεμβριο πήρα στην κόρη μου το iPhone 11

τετοιες συσκευες σε 12χρονα κανουν τα παιδια αυτοματως στοχους... και οι επιθεσεις ειναι καθημερινες, απο συνομηλικους και μη

και οχι, δεν το χρησιμοποιουν παραπανω, ισως περισσοτερο αλλα η χρηση ειναι ιδια και στα 11 και στα 15 και στα 35, social φωτο gaming

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Donalhioy είπε

τετοιες συσκευες σε 12χρονα κανουν τα παιδια αυτοματως στοχους... και οι επιθεσεις ειναι καθημερινες, απο συνομηλικους και μη

και οχι, δεν το χρησιμοποιουν παραπανω, ισως περισσοτερο αλλα η χρηση ειναι ιδια και στα 11 και στα 15 και στα 35, social φωτο gaming

Το χρησιμοποιούν παραπάνω από την άποψη ότι μιλάνε όλη την ώρα οι συμμαθητές μετάξι τούς ή παίζουν παιχνίδια μαζί online ή μπαίνουν σε ομαδικές συνομιλίες πολλοί συμμαθητές μαζί ή  βλέπουν τραγούδια στο YouTube κτλ. Πράγμα που ο ενήλικος δεν το κάνει συνήθως κάθε μέρα εκτός αν το κάνει επαγγελματικά. Όσο για το μοντέλο που λες ότι είναι επικίνδυνο, εδώ στην Αγγλία που είμαι όλα τα παιδάκια έχουν iphone, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο 😉

Επεξ/σία από koutsis
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, koutsis είπε

Το χρησιμοποιούν παραπάνω από την άποψη ότι μιλάνε όλη την ώρα οι συμμαθητές μετάξι τούς ή παίζουν παιχνίδια μαζί online ή μπαίνουν σε ομαδικές συνομιλίες πολλοί συμμαθητές μαζί ή  βλέπουν τραγούδια στο YouTube κτλ. Πράγμα που ο ενήλικος δεν το κάνει συνήθως κάθε μέρα εκτός αν το κάνει επαγγελματικά. Όσο για το μοντέλο που λες ότι είναι επικίνδυνο, εδώ στην Αγγλία που είμαι όλα τα παιδάκια έχουν iphone, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο 😉

Στην Αγγλια εχουν ολοι ,γιατι εκει με τα λεφτα μιας εβδομαδας το πηρες. 

Οποτε δεν ξεχωριζει το παιδι, ειναι στον μεσο ορο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kogba είπε

Καλημέρα σε όλους:

Ευχαριστώ.

Tcl 30se σε αυτά τα λεφτά ...η motorola g32

• Like 1
Δημοσ.

Το σκέφτεται παλι ξανά,  όπως μου είπε ο "υπεύθυνος ", αν θα πρέπει να αγοράσει ή όχι. 

Εγώ πρότεινα και ένα redmi note 5, 4/64 , που έχω στην άκρη,  αν το θέλει.  Ειδωμεν. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kogba είπε

Το σκέφτεται παλι ξανά,  όπως μου είπε ο "υπεύθυνος ", αν θα πρέπει να αγοράσει ή όχι. 

Εγώ πρότεινα και ένα redmi note 5, 4/64 , που έχω στην άκρη,  αν το θέλει.  Ειδωμεν. 

Δεν είναι καθολου κακή ιδέα αυτό.

Στα δικά μου παιδιά ο κανόνας είναι 10-12 ετών χρήση κάποιας παλιας συσκευής για ανάγκες επικοινωνίας (εξωσχολικες δραστηριότητες κλπ) και στο γυμνάσιο αγορά δικής τους συσκευής μεσαιας κατηγορίας.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Donalhioy είπε

Στην Αμερική έχουν καραμπίνες στην Ρωσία βότκα στην Χιλή κόκα και στο Ντουμπάι 23χρονα μοντέλα

Αλλά δεν βλέπω να τα προτείνουν εδώ σε εμάς..

Έτσι. Γιατί οι καραμπινες και η κόκα είναι το ίδιο με ένα κινητό. Τι διαβάζω εδώ μέσα. Επίσης συγγνώμη που δεν θεωρώ την Ελλάδα τόσο τριτοκοσμική χώρα ώστε ένα παιδί να κινδυνεύει αν κυκλοφορεί με iphone στο σχολείο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...