Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/5/2023 στις 4:08 ΜΜ, pan100 είπε

Update:

1.  Ειναι η NVIDIA RTX 4060, η νέα καλύτερη GPU όλων των εποχών;

2. Θα ξεπεράσει σε δημοτικότητα την NVIDIA 8800GT;

Γνώμες

Baby Facepalm GIF by MOODMAN
η καλύτερη είναι την παίρνεις με κλειστά μάτια … έχω μια 4090 άμα την πάρεις την ανταλλάσσω σου δίνω και κάνα 100σταρικο 

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, pan100 είπε

Επανέρχομαι στο θέμα μας - με τα νέα δεδομένα, (τιμών / καρτών γραφικών) υπάρχει κάτι στον ορίζοντα;

Άμα θες nvidia μόνο και >8gb vram, εχουν πέσει τελευταία λίγο οι 4060ti 16gb (~476€) και μπορεί να πέσουν λίγο ακόμα (κάνα 25ρι) παρακάτω λόγω ανεπίσημης πτώσης τιμής για να γίνει πιο ανταγωνιστική σε σχέση με 7700xt (και πάλι όμως σίγουρα δεν τη λες ευκαιρία). Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο το 2024 να βγάλει refresh με περισσότερη vram στις 4χχχ άμα θες να περιμένεις παραπάνω...

Δημοσ.

Η αντίστοιχη 8800GT σήμερα θα ήταν μια 4080 που θα είχε 20GB VRAM και επιδόσεις 4090 -15% με τιμή 300-400 ευρώ.

Δηλαδή, κοιμάμαι και ονειρεύομαι πως την αυγή παντρεύομαι..

Δημοσ.

Απο λιγο ψαξιμο που εκανα γιατι κι εγω ενδιαφερομαι, το πιο κοντινο (αρκετα μακρινο με το απολυτο ομως) σε αυτο που ψαχνεις ειναι η 6700XT.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, sjtak είπε

Άμα θες nvidia μόνο και >8gb vram, εχουν πέσει τελευταία λίγο οι 4060ti 16gb (~476€) και μπορεί να πέσουν λίγο ακόμα (κάνα 25ρι) παρακάτω λόγω ανεπίσημης πτώσης τιμής για να γίνει πιο ανταγωνιστική σε σχέση με 7700xt (και πάλι όμως σίγουρα δεν τη λες ευκαιρία). Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο το 2024 να βγάλει refresh με περισσότερη vram στις 4χχχ άμα θες να περιμένεις παραπάνω...

...«να βγάλει refresh με περισσότερη vram στις 4χχχ άμα θες να περιμένεις παραπάνω»

Ενδιαφέρον

7 ώρες πριν, GIOVINCO είπε

Απο λιγο ψαξιμο που εκανα γιατι κι εγω ενδιαφερομαι, το πιο κοντινο (αρκετα μακρινο με το απολυτο ομως) σε αυτο που ψαχνεις ειναι η 6700XT.

+1

6700XT: Στα 330-340 ευρώ;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/9/2023 στις 7:26 ΜΜ, pan100 είπε

...«να βγάλει refresh με περισσότερη vram στις 4χχχ άμα θες να περιμένεις παραπάνω»

Ενδιαφέρον

+1

6700XT: Στα 330-340 ευρώ;

Γιατι όμως βλεπω κάποιες 6700 να έχουν τιμη στα 1000+ ευρω; 

π.χ.:

https://www.skroutz.gr/s/27906195/MSI-Radeon-RX-6700-XT-12GB-GDDR6-Gaming-X-Karta-Grafikon-V398-007R.html?product_id=79399583&sponsored=listing

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εχει και τιποτα λιρες μεσα στη συσκευασια ή εχουν κανει λαθος ή εχουν κανει "λαθος" για να τσιμπησουν κανα κοροιδο?

δεν γνωριζω καθολου τι παιζει με αυτες τις εξωφρενικες τιμες, η ουσια ειναι πως η τιμη ειναι αυτη που ειπες πριν.

σκρουτζ κατι εχει παθει το search του, αν ομως ψαξεις μεσω google μαζι με τη λεξη skroutz θα στις βγαλει

Επεξ/σία από GIOVINCO
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, GIOVINCO είπε

Η εχει και τιποτα λιρες μεσα στη συσκευασια ή εχουν κανει λαθος ή εχουν κανει "λαθος" για να τσιμπησουν κανα κοροιδο?

δεν γνωριζω καθολου τι παιζει με αυτες τις εξωφρενικες τιμες, η ουσια ειναι πως η τιμη ειναι αυτη που ειπες πριν.

σκρουτζ κατι εχει παθει το search του, αν ομως ψαξεις μεσω google μαζι με τη λεξη skroutz θα στις βγαλει

Η πλακα ειναι ότι ειναι και «Sponsored» με πτώση τιμης απο τα 1500 ευρω ...μονο 1300! Τι να πει κανεις, θα τρίζουν τα κοκαλλα του ΣΚΡΟΥΝΤΖ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήγγικεν η ώρα! (έφτασε η ώρα!) 

Λοιπόν επιτέλους το σύστηματακι φτιάχτηκε, μονταρίστηκε (παραθέτω παρακάτω λεπτομερή αναφορά)

και ήρθε η μεγάλη ώρα, αυτή της αγοράς κάρτας γραφικών, ενός λογικού κόστους (300-350 ευρώ).

Με βάση τα παραπάνω και τις νέες τιμές, ποια κάρτα μου προτείνετε για αγορά;

Σύστημα:

(αντιγράφω)

«Με την πάντα πολύτιμη βοήθεια των χρηστών του φόρουμ αποφάσισα να πάρω τελικά την:

AsRock B650 PG LIGHTNING

Σε ένα μήνα από την ήμερα που αγόρασα την μητρική -  πιστός στο «ραντεβού» μου, πήρα τον επεξεργαστή:  

AMD RYZEN 5 7600

Εν συνεχεία όμως είχα τόσες μεγάλη έλλειψη χρόνου και επακολούθως διάθεσης – μεσολάβησαν και διακοπές-, που το σχέδιο «ναυάγησε» και δεν αγόρασα τίποτα για αρκετό καιρό. Έτσι η μητρική και ο επεξεργαστής παρέμεναν στο κουτί τους.

Μπαίνοντας ο Σεπτέμβρης πραγματοποιήθηκαν οι εξής αγορές διαδοχικά:

Κουτί υπολογιστή

Be Quiet Pure Base 500 Midi Tower

Σκληρός Δίσκος

Kingston Fury Beast RGB 16GB DDR5 RAM

Μνήμη

Kingston KC3000 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

...

το τροφοδοτικό που αγοράστηκε είναι το :

TURBO – X 750W

(Εντάξει πλάκα κάνω, μην με βαράτε και φάω πάλι κανένα… μπαν.)

Πήρα τελικά το: 

Be Quiet System Power 10 Full Wired 80 

image.webp

image (1).webp

Επεξ/σία από pan100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάρωσα με το τροφοδοτικό 🤣, λέω ποιος τον έκαψε έτσι 🤣🤣

Καλορίζικα όλα να τα χαρείς 

Επεξ/σία από Mr Aris
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, chrisde είπε

Καλή πρόταση δεν λέω, είμαι φαν της NVIDIA αλλά mήπως είναι καλύτερα οι υπολογιστές με τσίπ της AMD παίρνουν και κάρτα AMD για λόγους ταχύτητας και μεγαλύτερης συμβατότητας - απόδοσης; 

Γιατί λ.χ. GeForce 3060 και όχι Amd6700XT στα ίδια χρήματα - έχει και 12 MB. Επίσης με 100 ευρώ, παραπάνω υπάρχει και η 4060 με πτωτικές τάσεις τιμής...

-

«Σύμφωνα με τον ιστότοπο σύγκρισης UserBenchmark.com, το 6700 XT είναι 22% πιο γρήγορο, 31% πιο αποτελεσματικό στην λήψη υψηλού FPS και 26% καλύτερο στο overclocking.»

p.s.

Ένας λόγος αλλαγής του παλιού 650W τροφοδοτικού ήταν  τελικά  η υψηλές θερμοκρασίες, της ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΑΣ  6700xt...

Επεξ/σία από pan100
Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές λόγω rebar αλλά όχι κάτι άξιο λόγου. Όποια θες παίρνεις. Η κάρτα που έβαλα link είναι η 3060ti όχι η απλή 3060. Είναι καλύτερη από 3060 και 4060. Προσωπικά βέβαια μάλλον 6700xt θα έπαιρνα αλλά νομίζω ότι και η 3060ti σε αυτά τα λεφτά είναι καλή επιλογή ανάλογα τι θες, τι παιχνίδια παίζεις και αν σε ενδιαφέρει το dlss.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, chrisde είπε

Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές λόγω rebar αλλά όχι κάτι άξιο λόγου. Όποια θες παίρνεις. Η κάρτα που έβαλα link είναι η 3060ti όχι η απλή 3060. Είναι καλύτερη από 3060 και 4060. Προσωπικά βέβαια μάλλον 6700xt θα έπαιρνα αλλά νομίζω ότι και η 3060ti σε αυτά τα λεφτά είναι καλή επιλογή ανάλογα τι θες, τι παιχνίδια παίζεις και αν σε ενδιαφέρει το dlss.

Οπότε και εσύ μάλλον καταλήγεις στην 6700xt ε;
(Ελπίζω να μην μας ποιοι το αίμα στο ρεύμα και τα αυτιά απο το θόρυβο!)
Για παιχνίδια προς το παρόν παίζω ένα F.Mανανζερ του 14, έλειψη σοβαρής κάρτας! 

Με την καινούρια κάρτα, θέλω να αρχίσω, αυτό το καινούριο σχετικά παιχνίδι με τα ζόμπια (Τhe last of us ΙΙ) που μου αρέσουν πολύ τα γραφικά και η υπόθεση του - αλλά από χρόνο να ασχοληθώ θα έχω μάλλον σε ένα μήνα από σήμερα.

p.s. 

Για το dlss δεν ξέρω πολλά

Επεξ/σία από pan100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...