Προς το περιεχόμενο

Αξιόλογο Κινεζικο φαγητο στην Αθήνα


AndVal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Εντάξει μην πάμε στο άλλο άκρο, μια χαρά τρως αυθεντική Ιταλική κουζίνα και δεν είναι καθόλου έξω από τις γεύσεις του μέσου Έλληνα, όπως και της Λιβανέζικης (με πάρα πολύ μικρές εξαιρέσης που στο Λίβανο π.χ. υπάρχει πιάτο με ωμό κρέας). 

Στα υπόλοιπα συμφωνώ το κινέζικο στην Κίνα απλά δεν τρώγεται είναι πολύ μακρυά από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Επίσης και αυτοί έχουν τεράστια διαφορά βορρά με νότο, όσο πιο βόρεια πας τόσο πιο καυτερή είναι. Εγώ προσωπικά υπέφερα στην βόρεια Κίνα.

Ίσως δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν μέρη για να φας αλλά ότι ΕΜΕΙΣ ψάχνουμε κάτι που δεν είναι traditional νομίζοντας ότι είναι, προφανώς έχοντας κάποια κλισέ στο μυαλό μας.

Πχ προφανώς και υπάρχουν καλά μαγαζιά με αυθεντική ιταλική κουζίνα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ψάχνουν (ή καυχιόνται ότι βρήκαν) "παραδοσιακή ιταλική πίτσα" με...αφράτη ζύμη

 

Επεξ/σία από haris_216
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αξιόλογο Κινεζικό δεν θα φας στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ούτε στην Ευρώπη. Η πρώτη μου επαφή με Κινεζικό ήταν στο Μάντσεστερ. Λόγο εργασίας έχω μείνει αρκετά χρόνια στην Νιγηρία όπου έφαγα πολύ καλό Κινεζικό, μετα στην Ινδονησία όπου εκεί έφαγα το καλύτερο Κινεζικό, βέβαια σε 5αστερα ξενοδοχεία και σε εμπορικά κέντρα.. μετα στην Σιγκαπούρη, και στην Ταϊλανδή (το Ταιλανδεζικο και το Ινδονησιακό δεν τρώγονται).

Επίσης Ταιβάν και Hong-Kong, πάντα σε ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, στο Hong-Kong έφριξα στα σοκάκια όπου τρώει η «εργατική τάξη» όταν είδα να μεταφέρουν τους ντενεκέδες με το λίπος από γουρούνια (αυτό το λίπος χρησιμοποιείται στα τηγανητά και δίνει την αυθεντική γεύση).

Πεκίνο και Σαγκάη μόνο σε ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, οπουδήποτε αλλού δεν τρώγετε, εάν καταφέρεις και παραγγείλεις αυτό που θέλεις!!!!

Δυστυχώς στη Ευρώπη δύσκολα βρήκα Κινεζική Κουζίνα που έχει γεύση όπως στην Ασία, ποιο κοντά ήταν στην Ολλανδία,  ακόμα και στην Αγγλία, ποιο εύκολα βρίσκεις Ινδικές γεύσεις πάρα Κινέζικες.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι περισσότερες ξένες κουζίνες είναι χάλια. 

Ειδικά οι δυο φορές που έχω κάτσει να φάω κινέζικο ήταν μαύρα χάλια.

Θα επισκεφτώ τα δυο κεντρικά μαγαζιά που ανάφεραν πιο πριν μπας και ...

Το μόνο κάλο ξένο φαγητό που έχω βρει είναι ένα κουρδικό στο Μεταξουργείο. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην https://chinatown.co.uk/en/ Chinatown στο Λονδίνο εχει αριστο. Μπες να δεις να παρεις ιδέες.Ολο και καπου θα υπαρχει και εδω, Ελλαδα, εστω καποια απο αυτα. 


εγω παιρνω απο το Shisan https://www.shisan.gr και μπορεις να κατσεις. Εχουν και happy hour καποια στιγμη.
και συνεργαζεται με το box app για delivery

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, AndVal είπε

Το μόνο κάλο ξένο φαγητό που έχω βρει είναι ένα κουρδικό στο Μεταξουργείο. 

 

Λινκ ή διεύθυνση?

Το μόνο κουρδικό που βγάζει η αναζήτηση είναι στα Εξάρχεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 13/4/2023 στις 6:16 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Λινκ ή διεύθυνση?

Το μόνο κουρδικό που βγάζει η αναζήτηση είναι στα Εξάρχεια

sara στο Μεταξουργείο κοντά στο μετρό.

Καλό φτηνό φαγητό.

Αλλά: no χοιρινό, no αλκοόλ, no μαχαίρι στο τραπέζι.

Λίγοι μιλάνε Ελλήνικος. Συνεννόηση στη νοηματική και λίγο Άγγλικος.

Έχει και ένα πηδοτοπο δίπλα XD.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/4/2023 στις 12:31 ΜΜ, Dinos1973 είπε

 Επίσης σε εστιατόριο στη κίνα εάν ζητήσεις σόγια σος η οποιαδήποτε άλλη σάλτσα, πολύ πιθανόν να σου φέρουν τα πιάτα στο κεφάλι…. Αυτά για σήμερα!!!

Και γιατί να γίνει αυτό; Εννοείς ότι αν ζητήσεις κάτι που δεν περιλαμβάνεται στην κουζίνα τους ή στον κατάλογο θα προσβληθούν; Η κατι αλλο που δεν κατάλαβα. 

Κινέζικα εμείς πάντως είχαμε δοκιμάσει μερικές φορές όταν ήμουν μικρός το 90 από δύο εστιατόρια, ελάχιστα πράγματα μου άρεσαν από το φαΐ τους, μην πω σχεδόν τίποτα, οπότε δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να ασχοληθώ με κινέζικα. 

Συμφωνώ ότι πραγματικά αυθεντική κουζίνα δοκιμάζεις στην ίδια την χώρα. Βέβαια ας πούμε πως μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, πχ κάποιος σεφ που έζησε και δούλεψε εκεί και αφού έμαθε τις συνταγές και την μαγειρική τους ήρθε εδώ. 

Για τον φίλο που ανέφερε μια αρνητική εμπειρία στο Hong Kong με τους τενεκεδες απο λίπος γουρουνιού που τηγανιζαν τα φαγητά τότε. Σχεδόν όλες οι προγιαγιαδες μας και αρκετές από τις γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν λίπος από τηγανιτά κρέατα για να τηγανίσουν πχ πατάτες. Πλέον λίγοι χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Και γιατί να γίνει αυτό; Εννοείς ότι αν ζητήσεις κάτι που δεν περιλαμβάνεται στην κουζίνα τους ή στον κατάλογο θα προσβληθούν; Η κατι αλλο που δεν κατάλαβα. 

Κινέζικα εμείς πάντως είχαμε δοκιμάσει μερικές φορές όταν ήμουν μικρός το 90 από δύο εστιατόρια, ελάχιστα πράγματα μου άρεσαν από το φαΐ τους, μην πω σχεδόν τίποτα, οπότε δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να ασχοληθώ με κινέζικα. 

Συμφωνώ ότι πραγματικά αυθεντική κουζίνα δοκιμάζεις στην ίδια την χώρα. Βέβαια ας πούμε πως μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, πχ κάποιος σεφ που έζησε και δούλεψε εκεί και αφού έμαθε τις συνταγές και την μαγειρική τους ήρθε εδώ. 

Για τον φίλο που ανέφερε μια αρνητική εμπειρία στο Hong Kong με τους τενεκεδες απο λίπος γουρουνιού που τηγανιζαν τα φαγητά τότε. Σχεδόν όλες οι προγιαγιαδες μας και αρκετές από τις γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν λίπος από τηγανιτά κρέατα για να τηγανίσουν πχ πατάτες. Πλέον λίγοι χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο. 

 

Σχετικά με την σάλσα σόγιας, κανένας κινέζος δεν θα την φάει έτσι ποτέ, τα φαγητά έχουν την σάλσα που χρειάζονται και θεωρουν ότι εάν ζητήσεις κάποια σάλσα έχουν αποτύχει στην συνταγή.

Ολα τα αυθεντικά κινεζικά  χρησιμοποιούν λίπος χοιρινού, εκτός από αυτά που είναι σε μουσουλμανικές περιοχές.

Στα μέρη μας χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδα εδώ και πολλές γενιές, πιθανόν αναφέρεστε σε περιοχές τις βορείου Ελλάδας που δεν είχαν ελαιώνες !!!

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν είναι παραδοσιακή κινεζική κουζίνα ή όχι, πάντως από το Saipan στο Χαλάνδρι είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δεν είμαι πάντως ιδιότροπος με το φαγητό οπότε δεν ξέρω και τα γούστα του καθενός.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Δεν ξέρω αν είναι παραδοσιακή κινεζική κουζίνα ή όχι, πάντως από το Saipan στο Χαλάνδρι είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δεν είμαι πάντως ιδιότροπος με το φαγητό οπότε δεν ξέρω και τα γούστα του καθενός.

 

Πολύ ακριβό, ίδιες γεύσεις και ποιότητα την βρίσκεις στην μισή τιμή από το Σαιπαν!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

 

Ολα τα αυθεντικά κινεζικά  χρησιμοποιούν λίπος χοιρινού, εκτός από αυτά που είναι σε μουσουλμανικές περιοχές.

Στα μέρη μας χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδα εδώ και πολλές γενιές, πιθανόν αναφέρεστε σε περιοχές τις βορείου Ελλάδας που δεν είχαν ελαιώνες !!!

Μπα όχι. Δεν αναφέρομαι γενικώς σε τηγάνισμα. Αλλά πατάτες πχ που τις έκανε μετά από μπριζόλα τις έναναν από το ίδιο το λίπος που είχε λιώσει μέσα στο τηγάνι. Προφανώς για άλλες συνταγές δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό. Λόγω φτώχειας δεν έβρισκαν εύκολα λάδι. Από το Αγρίνιο ήταν η καταγωγή τους αλλά ήρθαν Αθήνα σχετικά νέοι και μικροί σε ηλικία. 

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 12/4/2023 στις 1:34 ΜΜ, armagedwnn είπε

Εντάξει μην πάμε στο άλλο άκρο, μια χαρά τρως αυθεντική Ιταλική κουζίνα και δεν είναι καθόλου έξω από τις γεύσεις του μέσου Έλληνα, όπως και της Λιβανέζικης (με πάρα πολύ μικρές εξαιρέσης που στο Λίβανο π.χ. υπάρχει πιάτο με ωμό κρέας). 

Στα υπόλοιπα συμφωνώ το κινέζικο στην Κίνα απλά δεν τρώγεται είναι πολύ μακρυά από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Επίσης και αυτοί έχουν τεράστια διαφορά βορρά με νότο, όσο πιο βόρεια πας τόσο πιο καυτερή είναι. Εγώ προσωπικά υπέφερα στην βόρεια Κίνα.

Τα καυτερα κινεζικα ειναι τα μονα που αξιζουν. Εχω φιλη κινεζα και εχω φαει αρκετες φορες σπιτι της. Σε γενικες γραμμες ειναι λιγο ανοστα/αναλατα αλλα δεν ξερω απο ποια περιοχη της Κινας εχει καταγωγη. Τα δηθεν κινεζικα εστιατορια συνηθως ειναι μπασταρδεμενα με ιαπωνικη κουζινα που σε γενικες γραμμες ειναι πιο γευστικη (με εξαιρεση τα επισης ανοστα/αγλυκα επιδορπια τους). Γενικα ως Ελληνες θελουμε το φαγητο καλα αλατισμενο και με εντονη γευση και μυρωδια. Τα γλυκα μας επισης τα θελουμε να προκαλουν διαβητη με την πρωτη μπουκια.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...