Προς το περιεχόμενο

Αξιόλογο Κινεζικο φαγητο στην Αθήνα

AndVal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρει κανείς κάνα αξιόλογο μαγαζί στην Αθήνα για παραδοσιακό κινέζικο φαγητό που να πηγαίνουν και οι ίδιοι οι Κινέζοι;

Όχι σε κάνα τουριστικό μέρος όπου ένας Κινέζος θα το κορόιδευε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεις πραγματικά καλό έθνικ φαγητό μακριά από τη χώρα του. Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο τα μακαρόνια,  δεν θα είναι ποτέ σαν τα Ιταλικά  

Τα περισσότερα κινέζικα φαγητά για ενα Έλληνα, ανήκουν στην κατηγορία άνοστα. Ότι έχω φάε,ι από του πανακρίβου έως delivery, δεν έχουν σχέση με αυθεντική Κινέζικη κουζίνα  (Αν έχει αλλάξει κάτι μετά την πανδημία που τα έξω λιγόστεψαν σημαντικά για μένα, δεν το ξέρω) Ο λόγος φυσικά είναι οι πρώτες ύλες.  

• Like 1

Νομίζω το πιο τίμιο που μπορείς να βρείς στην Αθήνα είναι το East Pearl στην Απόλλωνος. Είναι αξιόλογο, έχει κανονικές μερίδες και κανονικές τιμές. Είναι βέβαια μικρό το μαγαζί αλλα είναι το καλύτερο που μπορείς να βρείς. Προσωπικά είχα φάει καλά και μου άρεσε. Πολύ καλά τα dumplings, το τηγανητό ρύζι και η ξυνή/καυτερή σούπα.

• Like 3

• Super Moderators
12 λεπτά πριν, giokol είπε

Είναι αξιόλογο, έχει κανονικές μερίδες και κανονικές τιμές.

Δεν είμαι σίγουρος πως αυτά τα 2 συμβαδίζουν και με το "καλό αυθεντικό κινέζικο"... 😛 

• Like 1

Το πιο αυθεντικό στην Αθήνα το έχω φάει στο Peninsular Gourmet (Κολοκυνθούς 7). Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο, πάντως από όσα έχω πάει είναι το πιο αυθεντικό. Κάποια πιάτα οριακά τα δοκίμασα. 😂

• Like 1

Στις 10/4/2023 στις 8:02 ΜΜ, AndVal είπε

Ξέρει κανείς κάνα αξιόλογο μαγαζί στην Αθήνα για παραδοσιακό κινέζικο φαγητό που να πηγαίνουν και οι ίδιοι οι Κινέζοι;

Όχι σε κάνα τουριστικό μέρος όπου ένας Κινέζος θα το κορόιδευε.

Το αυθεντικο κινεζικο, οπως το γευτικα στο Πεκινο (αρκετες επισκεψεις στην συγκεκριμενη πολη λογο δουλειας) δεν τρωγετε, και εχω ζησει στην Ασια για πανω απο 10 χρονια! 

• Like 7

7 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Το αυθεντικο κινεζικο, οπως το γευτικα στο Πεκινο (αρκετες επισκεψεις στην συγκεκριμενη πολη λογο δουλειας) δεν τρωγετε, και εχω ζησει στην Ασια για πανω απο 10 χρονια! 

Έτσι ακριβώς. Πολλές φορές μπορεί να νομίζουμε ότι ψάχνουμε για "αυθεντικό" ή "παραδοσιακό" κινέζικο (γιαπωνέζικο, ιταλικό, λιβανέζικο, αιθιοπικό, κλπ) φαγητό αλλά στην ουσία κοιτάμε για την εξευρωπαϊσμένη ή και την εξελληνισμένη εκδοχή του.

• Like 6

Συμφωνώ με τους από πάνω. Σε ερώτηση μου σε Κινέζο συνάδελφο που έχει εγκατασταθεί Γερμανία τα τελευταία 11 χρόνια με θέμα την διαφορά γεύσεων ανάμεσα σε Ελληνικά εστιατόρια στην Ελλάδα /Γερμανία μου εξήγησε ότι αν τα ασιατικά εστιατόρια δεν αλλάξουν τις συνταγές λίγο ώστε να έρθουν ποιο κοντά στις δικές μας γευστικές προτιμήσεις δεν θα έτρωγε κάνεις εκεί. Ίσως κάποιοι λίγοι που έχουν ζήσει για πολλά χρόνια σε αυτές τις χώρες και έχουν κάπως συνηθίσει σε αυτές τις γεύσεις....

Σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτό είναι ο κανόνας 

• Like 1

11 λεπτά πριν, Narayan είπε

Dongchang στον Πειραιά.

https://goo.gl/maps/heoNiJCNduXF4R7YA

Ξεκινάμε απο τα βασικά, κινεζικό με σουσι........ μετα πάπια πεκινου δεν υπάρχει όπως την σερβίρουν στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. η πάπια πεκινου σερβίρετε μόνο το skin, το υπόλοιπο κρέας σε ρωτάνε πως θα ήθελες να το μαγειρέψουν. Επίσης δεν υπάρχει Κινεζική κουζίνα αλλά διαφορετικές κουζίνες όπως καντονεζικη κλπ κλπ κλπ, με σημαντικές διάφορες μεταξύ τους…. Επίσης σε εστιατόριο στη κίνα εάν ζητήσεις σόγια σος η οποιαδήποτε άλλη σάλτσα, πολύ πιθανόν να σου φέρουν τα πιάτα στο κεφάλι…. Αυτά για σήμερα!!!

• Like 2

1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Ξεκινάμε απο τα βασικά, κινεζικό με σουσι........ μετα πάπια πεκινου δεν υπάρχει όπως την σερβίρουν στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. η πάπια πεκινου σερβίρετε μόνο το skin, το υπόλοιπο κρέας σε ρωτάνε πως θα ήθελες να το μαγειρέψουν. Επίσης δεν υπάρχει Κινεζική κουζίνα αλλά διαφορετικές κουζίνες όπως καντονεζικη κλπ κλπ κλπ, με σημαντικές διάφορες μεταξύ τους…. Επίσης σε εστιατόριο στη κίνα εάν ζητήσεις σόγια σος η οποιαδήποτε άλλη σάλτσα, πολύ πιθανόν να σου φέρουν τα πιάτα στο κεφάλι…. Αυτά για σήμερα!!!

50 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Το συγκεκριμένο είναι σε κάποια πιάτα μέτριο αλλά στα πιο πολλά είναι κακό.

Πληρεί όμως την προϋπόθεση που έθεσε ο ΟΡ, έχω πετύχει μερικές φορές Κινέζους πελάτες.

Στις 10/4/2023 στις 8:02 ΜΜ, AndVal είπε

• Like 1

12 λεπτά πριν, Narayan είπε

Πληρεί όμως την προϋπόθεση που έθεσε ο ΟΡ, έχω πετύχει μερικές φορές Κινέζους πελάτες.

οι ιδιοκτήτες στο συγκεκριμένο μαγαζί είχαν το Kung fu Panda στην νέα Σμύρνη. Στο συγκεκριμένο μαγαζί (με προμήθεια φυσικά) έφερναν κινέζους για φαγητό μεσίτες.

4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Έτσι ακριβώς. Πολλές φορές μπορεί να νομίζουμε ότι ψάχνουμε για "αυθεντικό" ή "παραδοσιακό" κινέζικο (γιαπωνέζικο, ιταλικό, λιβανέζικο, αιθιοπικό, κλπ) φαγητό αλλά στην ουσία κοιτάμε για την εξευρωπαϊσμένη ή και την εξελληνισμένη εκδοχή του.

Εντάξει μην πάμε στο άλλο άκρο, μια χαρά τρως αυθεντική Ιταλική κουζίνα και δεν είναι καθόλου έξω από τις γεύσεις του μέσου Έλληνα, όπως και της Λιβανέζικης (με πάρα πολύ μικρές εξαιρέσης που στο Λίβανο π.χ. υπάρχει πιάτο με ωμό κρέας). 

Στα υπόλοιπα συμφωνώ το κινέζικο στην Κίνα απλά δεν τρώγεται είναι πολύ μακρυά από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Επίσης και αυτοί έχουν τεράστια διαφορά βορρά με νότο, όσο πιο βόρεια πας τόσο πιο καυτερή είναι. Εγώ προσωπικά υπέφερα στην βόρεια Κίνα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...