Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχθές για πρώτη φορά επισκέφθηκα την εποχή του Πολυγώνου στην ΑΘήνα. 

Μου έκανε τρομερή εντύπωση οι συνεχόμενες και ατέλειωτες ανηφόρες/κατηφόρες που υπήρχαν, σε σημείο που αναρωτήθηκα πως γίνεται να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ή όσοι έχουν αναπηρικά προβλήματα.

Το συζήτησα με κάποιους γνωστούς και δεν τους έκανε καμία εντύπωση, ήθελα να μάθω λοιπόν εάν είμαι εγώ ο περίεργος.

*Αναφέρομαι κυρίως στις περιοχές του Πολυγώνου/Γηροκομείου/Πίσω από την Πανόρμου.

• Confused 2
Δημοσ.

Που να πας και προς Παγκράτι :P

Βέβαια δεν είναι θέμα "περιέργειας" όπως λες, αλλά... γεωμορφολογίας. Το λεκανοπέδιο έχει αρκετά τέτοια "σκαμπανεβάσματα" σε διάφορα σημεία. Λάρισσα δεν είναι, καλώς ή κακώς. Οπότε δεν υπάρχει κανένας πρακτικός τρόπος ν' αποφευχθούν οι ανηφοροκατηφόρες σε διάφορα σημεία. Η μπουλντόζα δεν είναι λύση, διότι αυτά τα σημεία είναι ΠΑΝΤΟΥ - δε μπορείς να ισοπεδώσεις τόσο μεγάλη έκταση. Όποιος έχει σημαντικό έμπρακτο πρόβλημα (αμαξίδιο, ηλικιωμένοι, κ.λπ) συνήθως επιλέγει να μείνει σε μία πιο "εξυπηρετική" περιοχή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Δαραβίγκας πάντως αν βγει Δήμαρχος στην Αθήνα παίζει να δεσμευτεί εκτός από το να αντικαταστήσει τα περιστέρια με μπεκάτσες να καταργήσει και τις ανηφόρες 😋

Επεξ/σία από PharmChem
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Μου έκανε τρομερή εντύπωση οι συνεχόμενες και ατέλειωτες ανηφόρες/κατηφόρες που υπήρχαν, σε σημείο που αναρωτήθηκα πως γίνεται να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ή όσοι έχουν αναπηρικά προβλήματα.

Το συζήτησα με κάποιους γνωστούς και δεν τους έκανε καμία εντύπωση, ήθελα να μάθω λοιπόν εάν είμαι εγώ ο περίεργος.

*Αναφέρομαι κυρίως στις περιοχές του Πολυγώνου/Γηροκομείου/Πίσω από την Πανόρμου.

Που να περάσεις από σημεία πλησίον λόφου Στρέφη και Λυκαβηττού. 

Μία περιοχή κοντά με την περιοχή που λες την είχα διασχίσει πριν 3 χρόνια, εγώ ήμουν στην Ευελπίδων και ήθελα να βγω Ιπποκράτους στην Αλεξάνδρας. Μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες, πολύ μικρά πεζοδρόμια, άπειρα σκαλοπάτια επάνω στο πεζοδρόμιο από εισόδους σε παλαιές  μονοκατοικίες και μικρες πολυκατοικιες του 50-60. Μικροί δρόμοι και αρκετό μποτιλιαρισμα. 

Για όλα αυτά γενικώς φταίει το προβληματικό πολεοδομικο σχέδιο και ο τρόπος που αναπτύχθηκε η Αθήνα μετά το 1930. Σε αυτά τα μέρη δεν έπρεπε να επιτρέπεται καν η ανέγερση κτιρίων. Αντίθετα σε άλλα μέρη πιο φιλικά και με ευκολότερη προσπέλαση για τους πολίτες, απαγορευοταν να χτίσεις και όσοι έφτιαχναν κάτι το έκαναν παράνομα και το νομιμοποίησαν με τα γνωστά κόλπα που ξέρουμε. 

Οι ηλικιωμένοι είτε δεν εξυπηρετούνται μόνοι τους και τους βοηθάνε τα παιδιά τους, είτε πουλάνε τα σπίτια και μετακομίζουν αλλού. Οι ανάπηροι επίσης το ίδιο. Πρέπει αυτά τα θέματα να τα σκέφτεσαι πριν πας να μείνεις μόνιμα κάπου. Τις ανηφόρες και τις κατηφόρες προφανώς δεν τις κατασκεύασε κάποιος, έτσι ήταν από πριν η γεωλογία του εδάφους εκεί και πάνω σε αυτό πήγαν και εχτισαν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Θα σου απαντήσω εγώ ως χρήστης αμαξιδίου.

Μένω Δάφνη (προς Παγκράτι- Βύρωνα μεριά) και μέχρι πριν 2 χρόνια Ν. Ερυθραία. 99% των περιπτώσεων παίρνω το αμάξι για τις μετακινήσεις μου. Όχι λόγο αναπηρίας. Και όταν περπατούσα το ίδιο έκανα. Στην περίπτωση που τύχει να βρεθώ κάπου χωρίς αμάξι και υπάρχει καλή ανηφόρα η θα πιαστώ πίσω από κανέναν μηχανάκι η από κανένα αμάξι με κοτσαδόρο.

Οι κατηφορες δεν είναι πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Από το Βέλγιο ήρθες ή την Ολλανδία;  😕

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Extacy156 είπε

Θα σου απαντήσω εγώ ως χρήστης αμαξιδίου.

Μένω Δάφνη (προς Παγκράτι- Βύρωνα μεριά) και μέχρι πριν 2 χρόνια Ν. Ερυθραία. 99% των περιπτώσεων παίρνω το αμάξι για τις μετακινήσεις μου. Όχι λόγο αναπηρίας. Και όταν περπατούσα το ίδιο έκανα. Στην περίπτωση που τύχει να βρεθώ κάπου χωρίς αμάξι και υπάρχει καλή ανηφόρα η θα πιαστώ πίσω από κανέναν μηχανάκι η από κανένα αμάξι με κοτσαδόρο.

Οι κατηφορες δεν είναι πρόβλημα.

Ευχαριστώ για τη σοβαρή απάντηση, εύχομαι να είσαι πάντα καλά.

33 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Που να περάσεις από σημεία πλησίον λόφου Στρέφη και Λυκαβηττού. 

Μία περιοχή κοντά με την περιοχή που λες την είχα διασχίσει πριν 3 χρόνια, εγώ ήμουν στην Ευελπίδων και ήθελα να βγω Ιπποκράτους στην Αλεξάνδρας. Μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες, πολύ μικρά πεζοδρόμια, άπειρα σκαλοπάτια επάνω στο πεζοδρόμιο από εισόδους σε παλαιές  μονοκατοικίες και μικρες πολυκατοικιες του 50-60. Μικροί δρόμοι και αρκετό μποτιλιαρισμα. 

Για όλα αυτά γενικώς φταίει το προβληματικό πολεοδομικο σχέδιο και ο τρόπος που αναπτύχθηκε η Αθήνα μετά το 1930. Σε αυτά τα μέρη δεν έπρεπε να επιτρέπεται καν η ανέγερση κτιρίων. Αντίθετα σε άλλα μέρη πιο φιλικά και με ευκολότερη προσπέλαση για τους πολίτες, απαγορευοταν να χτίσεις και όσοι έφτιαχναν κάτι το έκαναν παράνομα και το νομιμοποίησαν με τα γνωστά κόλπα που ξέρουμε. 

Οι ηλικιωμένοι είτε δεν εξυπηρετούνται μόνοι τους και τους βοηθάνε τα παιδιά τους, είτε πουλάνε τα σπίτια και μετακομίζουν αλλού. Οι ανάπηροι επίσης το ίδιο. Πρέπει αυτά τα θέματα να τα σκέφτεσαι πριν πας να μείνεις μόνιμα κάπου. Τις ανηφόρες και τις κατηφόρες προφανώς δεν τις κατασκεύασε κάποιος, έτσι ήταν από πριν η γεωλογία του εδάφους εκεί και πάνω σε αυτό πήγαν και εχτισαν. 

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή, εδώ εγώ συνάντησα δυσκολίες και μου βγήκε η γλώσσα με τόσες ανηφόρες και σκαλιά.

Πρέπει να είναι μια κόλαση για τους ευάλωτους συμπολίτες.

Προφανώς και δεν υπάρχει λύση, παρά μόνο η μετεγκατάσταση.

20 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Από το Βέλγιο ήρθες ή την Ολλανδία;  😕

Από Χαλάνδρι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Ευχαριστώ για τη σοβαρή απάντηση, εύχομαι να είσαι πάντα καλά.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή, εδώ εγώ συνάντησα δυσκολίες και μου βγήκε η γλώσσα με τόσες ανηφόρες και σκαλιά.

Πρέπει να είναι μια κόλαση για τους ευάλωτους συμπολίτες.

Προφανώς και δεν υπάρχει λύση, παρά μόνο η μετεγκατάσταση.

Από Χαλάνδρι.

Και εγώ δυσκολεύτηκα να περάσω από εκεί, έλεγα αντε ποτέ θα τελειώσω. Βέβαια έχω ανηφόρες και κατηφόρες και μέσα στα Εξάρχεια αλλά είναι μικρότερες και οι δρόμοι πεζοδρόμια πολύ πιο φαρδιά σε σχέση με την περιοχή που πέρασα. Γενικώς μέσα στην Αθήνα είναι δύσκολο να μην συναντήσεις δρόμους με κλήση ανόδου η καθόδου. Αλλά σαν εκείνα τα μέρη που λες μόνο πλησίον λόφων. Κάπου εκεί πρέπει να είναι τα Τουρκοβούνια και για αυτό βλέπεις τέτοιες ανηφόρες. 

• Like 1
Δημοσ.

Εσυ εισαι περιεργος.
Μπορει να κλεισει το θεμα.

Δημοσ.

Μένω σε ανηφόρα και το ένα μοναδικό θετικό είναι ότι βλέπω θέα τη Ακρόπολη, δυστυχώς το σπίτι είναι ιδιόκτητο και εγώ θα ήθελα να μετακομίσω κάπου σε επίπεδη περιοχή γιατί δεν έχω κανένα όχημα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dbrillis είπε

Εσυ εισαι περιεργος.
Μπορει να κλεισει το θεμα.

Να κοιτάξεις στα μάτια τους ανθρώπους που έγραψαν ότι έχουν κινητικό πρόβλημα και μετά να πεις ότι είναι περίεργοι όσοι/ες τους κακοφαίνεται.

Επειδή είσαι υγιής -προς το παρόν- δεν σημαίνει ότι είναι έτσι και οι υπόλοιποι συνάθρωποι και πως δεν αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Να κοιτάξεις στα μάτια τους ανθρώπους που έγραψαν ότι έχουν κινητικό πρόβλημα και μετά να πεις ότι είναι περίεργοι όσοι/ες τους κακοφαίνεται.

Επειδή είσαι υγιής -προς το παρόν- δεν σημαίνει ότι είναι έτσι και οι υπόλοιποι συνάθρωποι και πως δεν αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις.

Ρε μαν, σοβαρα τωρα, υπαρχουν ανηφορες και κατηφορες. Τι θελεις εσυ να κανουμε; Τι θελεις να συζητησουμε;
Ειπα οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που αντιμετωπιζουν δυσκολιες; Φταιει το κρατος που υπαρχουν ανηφορες;
Το εχω πει και σε αλλους, θα το πω και σε εσενα, βρες μια κοπελα/αγορι (οτι τραβαει η ψυχη σου) και θα σταματησουν να σε απασχολουν τοσο φιλοσοφικα θεματα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...