Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω να πάρω ένα σίδερο μέχρι εκεί στα 100 ξέρω γω...

Είμαστε ζευγάρι, δεν έχουμε το φόρτο μιας οικογένειας, ωστόσο κάτι βγαίνει απο ρούχα.

Δώστε καμιά ιδέα, τί θεωρείται καλό,  ποιοτικό, μάρκες κλπ κλπ;.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Έχω για πάνω από 10 χρόνια ένα Singer που 'χα πάρει με περίπου 20-25 ευρώ. Δουλεύει ακόμα, σιδερώνει μία χαρά, μικρό είναι, ελαφρύ είναι, μια χαρά. Θεωρώ την "μεσαία" κατηγορία σ' αυτές τις συσκευές αρκετά λάθος επιλογή. Ένα σίδερο των 100€ δε θα σου δώσει και τίποτα πιο αξιόλογο από μία (τίμια) φτηνάτζα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδιαίτερος όγκος σιδερώματος.

Εάν μου έλεγες να κάνεις την... "καφρίλα" και να ξεφύγεις, θα σου 'λεγα δώσε χρήμα. Αν πας σε σύστημα σιδερώματος (μεγάλα δοχεία νερού, μεγάλη πίεση ατμού, αλλά και πραγματικά ελαφριά "χερούλια") θα ανέβεις πολλά level στην συγκεκριμένη εργασία. Ζαχαρώνω κι εγώ ένα Philips (PSG8130) με... 400+ ευρά. Κάποια στιγμή θα το φέρει ο courier, το διαισθάνομαι!

:D

Τώρα όμως να δώσεις 4-5 X τα λεφτά ενός φτηνού και να πάρεις ένα λίίίγο πιο καλό, ίσως με λίγο πιο δυνατό ατμό ή/και πιο γλιστερή πλάκα, αλλά μέχρι εκεί, δε το βρίσκω καλή αγορά. Έχω δουλέψει αρκετά σίδερα από 20, έως και 150 ευρώ. Δε "συγκινήθηκα" από τις διαφορές στα λεφτά που ζητούσαν.

My 0,02€. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, trelaras22 said:

Είμαστε ζευγάρι, δεν έχουμε το φόρτο μιας οικογένειας, ωστόσο κάτι βγαίνει απο ρούχα.

Ευχαριστώ.

Από φθηνά σε μεσαία και ακριβά υπάρχει διαφορά. Μέχρι πριν πάρω στεγνωτήριο σιδερώναμε αρκετά αλλά μετά περιορίστηκε μόνο στα ρούχα που τσαλακώνονται από το στεγνώτηριο πχ κάποια υφάσματα, πουκάμισα κλπ 

δες ένα σίδερο με αρκετά watt ισχύ και φυσικά καλό ρυθμό συνεχόμενη ροής αέρα (από 50 γραμμάρια ανα λεπτό και πάνω) γιατί κάνουν το σίδερο πιο άνετο υπό την έννοια ότι το περνάς πχ μια φορά και σιδερώνει το ύφασμα δεν χρειάζεται να το παλεύεις πολύ.  Κάπου το 2018 πήρα αυτο ως αντικατάσταση ενός συστήματος σιδερώματος stirella (δεν βολεύουν καθόλου, παρεμπιπτόντως. Σιδερώνουνε εύκολα,αλλά μπελαλίδικο και βαρύ  συν ότι το δοχείο είναι υπό πίεση και αν έχεις μαζέψει πολλά ρούχα μέχρι να κρυώσει και να το ξανά ανοίξεις περνάει ώρα. Μπορεί στα σύγχρονα αυτό να άλλαξε ωστόσο) και ενός συμβατικού σίδερου που χάλασε https://www.skroutz.gr/s/8601909/Siemens-TSI803210.html

ανθεκτικο, κάνει δουλειά και πολύ αξιόπιστο. Τότε έκανε κοντά στα 80€ τώρα τσίμπησε λίγο βλέπω στο google. Καταργήθηκε προφανώς 😅Δες και τα Philips είναι σκυλιά 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1
Δημοσ.

Έχουμε ένα philips των 30 ευρώ για 5 χρόνια. Ούτε ίχνος προβλήματος. Κάτι αλλα παλαιότερα σίδερα των 10-15 ευρώ άντεχαν από 1 ως 2 έτη, κάποιο ήταν ελαττωματικό με το που το αγοράσαμε. Από την άλλη γνωρίζω και άτομο που αγόρασε σίδερο των 80 ευρώ και του παρουσίασε σοβαρό θέμα στην 2ετια. Οπότε εγώ προσωπικά δεν θα ρίσκαρα να δώσω κάτι παραπάνω και παρακάτω από 30 ως 50 ευρώ. 

Δημοσ.

εχε το νου σου, κυκλοφορουν κατι σιδερα 3kw που τραβάνε πανω απο τα αμπερ που σηκωνουν οι φθηνες μπριζες. μην σου πω οτι και η 10αρα ασφάλεια δεν φτάνει. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Ατμοσίδερο πάρε χωρίς θερμοστάτη. Θα δώσεις ένα 200αρη αλλά θα σε έχει Θεό.

Αυτά που και καλά ρυθμίζουν μόνα τους ανάλογα με το ύφασμα;

Δημοσ.

Και από εμένα το Siemens TSI803210 ή το αντίστοιχο σήμερα.

Το έχουμε 5 χρόνια και το θεωρώ αξιόπιστο. Λίγο βαρύ, η καλύτερα όσο βαρύ πρέπει για να σιδερώνει.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Αυτά που και καλά ρυθμίζουν μόνα τους ανάλογα με το ύφασμα;

Tefal pro της πήρα ατμοσίδερο. Το μπλε. 4 χρόνια απροβλημάτιστα με νερό απεσταγμενο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Ευχαριστώ.

εγώ προτείνω αυτό
https://www.amazon.de/gp/product/B07GGCL14Y/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o08_s00?ie=UTF8&th=1

σε περιόδους εκπτώσεων το έχω βρει και 40ευρώ. Δοκιμασμένο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

εχε το νου σου, κυκλοφορουν κατι σιδερα 3kw που τραβάνε πανω απο τα αμπερ που σηκωνουν οι φθηνες μπριζες. μην σου πω οτι και η 10αρα ασφάλεια δεν φτάνει. 

[offtopic]

Η 10άρα εξ'ορισμού δεν φτάνει. Αρχικά "τραβάει" ~13A και επίσης οι ρευματοδότες (4/ασφάλεια μέγιστο, εκτός των γραφείων/κρεβατιών και πάλι υπό συνθήκες) ασφαλίζονται με τουλάχιστον 16άρα.

Τέλος, δεν υπάρχουν φθηνές πρίζες. Υπάρχουν τσίπηδες ιδιοκτήτες/πελάτες και, κατ' επέκταση, γάροι/κουτοπόνηροι/επικίνδυνοι ηλεκτρολόγοι (και "ηλεκτρολόγοι").

[/offtopic]

@trelaras22 πάρε silvercrest (ή όπως λέγεται του LIDL). Είναι ΚΑΙ αποσπώμενο (ζεσταίνει και κρατάει λίγη ώρα εκτός βάσης) και έχει 3 χρόνια εγγύηση. Στο εύρος του (κάπου στα 30€) είναι κορυφή.

Επεξ/σία από csontheline
Δημοσ.

Εγω παντως ειμαι καταευχαριστημενος με τα philips οχι του 20αρικου, μια σκαλα παραπανω δλδ γυρω στα 50.Το πρωτο το ειχα καμια 10αρια χρονια και αν δεν εκανα το λαθος να το ριξω κατω πιστευω θα δουλευε ακομα.Το 2ο το εχω 8 χρονια και δεν εχει παθει το παραμικρο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, csontheline είπε

[offtopic]

Η 10άρα εξ'ορισμού δεν φτάνει. Αρχικά "τραβάει" ~13A και επίσης οι ρευματοδότες (4/ασφάλεια μέγιστο, εκτός των γραφείων/κρεβατιών και πάλι υπό συνθήκες) ασφαλίζονται με τουλάχιστον 16άρα.

Τέλος, δεν υπάρχουν φθηνές πρίζες. Υπάρχουν τσίπηδες ιδιοκτήτες/πελάτες και, κατ' επέκταση, γάροι/κουτοπόνηροι/επικίνδυνοι ηλεκτρολόγοι (και "ηλεκτρολόγοι").

[/offtopic]

@trelaras22 πάρε silvercrest (ή όπως λέγεται του LIDL). Είναι ΚΑΙ αποσπώμενο (ζεσταίνει και κρατάει λίγη ώρα εκτός βάσης) και έχει 3 χρόνια εγγύηση. Στο εύρος του (κάπου στα 30€) είναι κορυφή.

νοικιάρικο σπιτι μου κόλλησε το σιδερο πανω στη μπριζα και παραλίγο να γίνουμε φλαμπε. δεν ειχα καμια σχεση με την εγκατασταση προφανως, ουτε ηξερα οτι τα σιδερα πιανουν τετοια νουμερα. ολο το σπιτι ειχε 10αρες σχεδον.

οι γυναικες ειδικα που δεν δινουν δεκαρα για ηλεκτρολογικα βαζουν την μπριζα του σιδερου ακομα και σε πολύμπριζο μαζι με την τηλεοραση κτλ. Ευτυχως λογικα πεφτει η ασφάλεια αλλα και πάλι καλυτερα σιδερο μεχρι 2500 να εισαι πιο safe. ασε που καινε πολύ ρευμα.

• Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

νοικιάρικο σπιτι [...] ολο το σπιτι ειχε 10αρες σχεδον.

5 ώρες πριν, csontheline είπε

Do the math.

Όλα τα υπόλοιπα είναι να'χαμε, να λέγαμε. Οι γυναίκες, ας βάλουν και τον φούρνο στο πολύπριζο της τηλεόρασης. Εφόσον είναι όλα όπως ορίζεται από την νομοθεσία, δεν θα συμβεί τίποτα.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

νοικιάρικο σπιτι μου κόλλησε το σιδερο πανω στη μπριζα και παραλίγο να γίνουμε φλαμπε. δεν ειχα καμια σχεση με την εγκατασταση προφανως, ουτε ηξερα οτι τα σιδερα πιανουν τετοια νουμερα. ολο το σπιτι ειχε 10αρες σχεδον.

οι γυναικες ειδικα που δεν δινουν δεκαρα για ηλεκτρολογικα βαζουν την μπριζα του σιδερου ακομα και σε πολύμπριζο μαζι με την τηλεοραση κτλ. Ευτυχως λογικα πεφτει η ασφάλεια αλλα και πάλι καλυτερα σιδερο μεχρι 2500 να εισαι πιο safe. ασε που καινε πολύ ρευμα.

Οι ρευματοδοτες αντέχουν μέχρι 16Α. Κάποιο ελάττωμα συνέβη η είχε τοποθετηθεί παλαιότερα φορτίο με ίσο η μεγαλύτερο των 16Α και λόγω θερμότητας έλιωσε το πλαστικό της πρίζας, μετά ήταν επιρρεπές στο ίδιο πρόβλημα και σας συνέβη εσάς όταν βάλατε το σίδερο. Αυτά βέβαια αν είχαν ελεγχθει από ηλεκτρολόγο έστω οπτικά η με όργανο θα μπορούσε να εντοπίσει το πρόβλημα και να αντικατασταθεί η πρίζα με καινούργια όπως και να εξεταστεί αν έχει τοποθετηθεί η σωστή ασφάλεια στον πίνακα. Όσο για το πολυπριζο που λες, δεν συμβαίνει τίποτα και 10 συσκευές να έχεις επάνω εφόσον δεν υπερβαίνει την μέγιστη ένταση ρεύματος που αντέχει το πολυπριζο, η πρίζα του τοίχου και γενικά η γραμμή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...