Προς το περιεχόμενο

Πεθαίνουν κατα συρροή οι δίσκοι με 100% υγεία (file system??)

panmanr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Στην αρχή τους είχα σε ένα Pc με Gigabyte z270 και έναν intel g4560. Χρησιμοπούσα μια κάρτα lsi 9207-8i. Τρείς εβδομάδες μετά το build άρχισε να αποσυνδέεται ο ένας από τους 4 που είχα στο m/b, όχι στην κάρτα. Μετά χανόταν τελείως. Αν τον έβαζα σε άλλο pc δούλευε. Πίστεψα πώς φταίει ο επεξεργαστής που ζορίζεται και μετέφερα την κάρτα σε ένα i5-9400 πάνω σε μία ζ390 Aorus Ultra. Πάλι η lsi ίδια, σύνολο 12 δίσκοι. Μετά από 3 εβδομάδες πάλι τα ίδια. Καθώς υπήρξε και μια 1660, και μια sound card και ο lsi controller σκέφτηκα λες νά ναι τα lanes που ζορίζονται. Τους ξαναπάω στον 4560. αλλά αφήνω μόνο τον sata controller (lsi) και βγάζω όλα τα υπόλοιπα (είχε και αυτός sound card κτλ) . Μετά από λίγο καπούτ 2 wd 4ηδες μπλε, καινούργιοι μάλιστα (ένας 4 μηνών και ένας 8). Αυτή τη φορά έχασα τα αρχεία και δεν συνήλθαν εκτός Pc.

Λέω δε βαριέσαι, όταν προχτές παθαίνει το ίδιο και ένας 2tb στο πιο γρήγορο pc. Δηλαδη στην αρχή χάνεται, μετά ξανα εμφανίζεται, καθυστερεί ένα τέταρτο το Pc να ανοίξει κτλ. Όλοι οι δίσκοι όταν επανερχόταν είχαν 100% υγεία, η επιδιόρθωση στο pc δεν έβρισκε λάθη, αλλά μετά από λίγο δεν ξανά εμφανίστηκαν ποτέ. Μάλιστα οι δύο δεν επανερχόταν ούτε με fotmat στο cmd. Μετά από λίγες προσπάθειες άφαντοι και στο cmd. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Να πω πως όλοι όσοι είχαν πρόβλημα ήταν στα m/b των pc και όχι στην κάρτα lsi. Μήπως είναι malware; Γνωρίζει κάποιος; Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τό σκέφτηκα αυτό αλλά στον ένα έχω ένα seasonic focus platinum 750 και στο "αργό" ένα be quiet 11 600άρι. Επίσης μοίρασα καλά τα φορτία στα καλώδια που βγαίνουν από αυτά. Ήταν το πρώτο που σκέφτηκα αλλά από όταν μοίρασα τους δίσκους ισομερώς στα sata καλώδια ρεύματος δεν βρίσκω λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλαξε το τροφοδοτικό στο «αργό», βάλε την κάρτα και Καντο backupιερά. Το be quiet 600 δεν λέει τίποτα παρεπιμτοντως  και καλό είναι να αποφεύγεται να κρίνεται τα τροφοδοτικά από την μάρκα μόνο. Σημασία σε ένα τροφοδοτικό παίζει το μοντέλο και η ηλικία του. Οι δίσκοι έχουν τελευταία γινει πολύ ευαίσθητοι και τα τροφοδοτικά ασταθή με τις πτώσεις τάσεις του δικτυου. Καλό είναι να έχεις ups .

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1

13 ώρες πριν, panmanr είπε

Καλησπέρα.

Στην αρχή τους είχα σε ένα Pc με Gigabyte z270 και έναν intel g4560. Χρησιμοπούσα μια κάρτα lsi 9207-8i. Τρείς εβδομάδες μετά το build άρχισε να αποσυνδέεται ο ένας από τους 4 που είχα στο m/b, όχι στην κάρτα. Μετά χανόταν τελείως. Αν τον έβαζα σε άλλο pc δούλευε. Πίστεψα πώς φταίει ο επεξεργαστής που ζορίζεται και μετέφερα την κάρτα σε ένα i5-9400 πάνω σε μία ζ390 Aorus Ultra. Πάλι η lsi ίδια, σύνολο 12 δίσκοι. Μετά από 3 εβδομάδες πάλι τα ίδια. Καθώς υπήρξε και μια 1660, και μια sound card και ο lsi controller σκέφτηκα λες νά ναι τα lanes που ζορίζονται. Τους ξαναπάω στον 4560. αλλά αφήνω μόνο τον sata controller (lsi) και βγάζω όλα τα υπόλοιπα (είχε και αυτός sound card κτλ) . Μετά από λίγο καπούτ 2 wd 4ηδες μπλε, καινούργιοι μάλιστα (ένας 4 μηνών και ένας 8). Αυτή τη φορά έχασα τα αρχεία και δεν συνήλθαν εκτός Pc.

Λέω δε βαριέσαι, όταν προχτές παθαίνει το ίδιο και ένας 2tb στο πιο γρήγορο pc. Δηλαδη στην αρχή χάνεται, μετά ξανα εμφανίζεται, καθυστερεί ένα τέταρτο το Pc να ανοίξει κτλ. Όλοι οι δίσκοι όταν επανερχόταν είχαν 100% υγεία, η επιδιόρθωση στο pc δεν έβρισκε λάθη, αλλά μετά από λίγο δεν ξανά εμφανίστηκαν ποτέ. Μάλιστα οι δύο δεν επανερχόταν ούτε με fotmat στο cmd. Μετά από λίγες προσπάθειες άφαντοι και στο cmd. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Να πω πως όλοι όσοι είχαν πρόβλημα ήταν στα m/b των pc και όχι στην κάρτα lsi. Μήπως είναι malware; Γνωρίζει κάποιος; Ευχαριστώ.

Τσεκάρησε θερμοκρασία λειτουργίας στο κουτί που ήταν οι δίσκοι σου. Η βλάβη θυμίζει απομαγνητισμό (delays becoming bad) από υψηλή θερμοκρασία.
Αν και πλέον η πιθανότητες είναι μικρές καθώς δεν αποκλείεται να έχει βλάβη και η περιοχή συστήματος με τα modules, κάποιοι δίσκοι ίσως σώζονται με το κατάλληλο πρόγραμμα αναγέννησης.

• Like 3

ολοι μπορουν να αναφερουν ενα λογο που υπαρχει πιθανοτητα να ευθυνεται για το προβλημα σου. Απο αυτα που διαβασα δεν εχει αναφερθει καποιος. Αυτος ειναι οι κραδασμοι. Η υπαρξη 12 μηχανικων δισκων σε κουτι ειναι προβλημα, αν δεν υπαρχει σε καθε ενα δισκο- αντικραδασμικο συστημα. Απο 4 hdd και πανω, οταν ειναι σε κοντινη αποσταση, μπορει να υπαρχει προβλημα. Ολα αυτα στην θεωρια.

Μια καλη λυση στο προβλημα σου ειναι να λειτουργησει το pc με μονο 4 hdd, 2 στο onboard και 2 στην καρτα - 1 ανα καναλι. Και ανα εβδομαδα προσθετης και ενα ακομα.

εγω αυτο θα εκανα, αφου εχω διοαβασει ολα αυτα που εσυ εχεις κανει μεχρι τωρα. Φυσικα θα δοκιμαζα και τους δισκους σε αλλο μηχανημα, σε αλλο σπιτι / χωρο

• Like 2

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τα κουτιά και τα δύο είναι με full αντικραδασμικά για τους δίσκους(Cosmos II και Lian Li 75) . Επίσης είμαι "κολλημένος" με cable managment και πάντα προσέχω θερμοκρασίες μέσω hdd sentinel. Ποτέ πάνω από 40 κανείς με μέση κάτω από 35. Ενδιαφέρον αυτο με τον απομαγνητισμό καθώς έστρωσα βελέντζα φέτος το χειμώνα κάτω από τα pc. θα το ψάξω.

• Like 1

αφου οπως λες οι δισκοι εχουν αντικραδασμικα λαστιχα, ελπιζω και ανεμιστηρες, μιας και εγραψες για θερμοκρασιες κατω των 40C, τοτε δεν υπαρχει προβλημα σε αυτα τα 2. Οσα χαλια και να εβαλες, οσες σομπες και να ειχες, αφου οι θερμοκρασιες ειναι εως και 40, ολα μια χαρα ειναι. Ψαξε αλλου για το προβλημα σου.

θελω να σε ρωτησω κατι

η βελεντζα που εχεις, σου εχει δημιουργησει προβληματα με στατικο ηλεκτρισμο κατα την περιοδο του χειμωνα ? Δηλαδη, απο υποδηματα με πλαστικες σολες, οταν εισαι σε αυτο το δωματιο ?

• Like 1

εγω εχω το κουτι lianli pca77, το δαπεδο ειναι ξυλινο και εχω χαλι στο μεγαλυτερο μερος του δωματιου. Εχω μεγαλο προβλημα με στατικο. Πολυ συχνα οταν θα τυχει να πιασω το κουτι για να συνδεσω πχ ενα usb δισκο, τρωω κατι σπιθες ξεγυρισμενες. Μια φορα εκλεισε ολο το pc (reboot).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...