Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ο έμπορας αγοράζει με τιμολόγια δεν κερδίζει κάτι με το να μη σου κόψει απόδειξη γιατί έχει πληρώσει ήδη το ΦΠΑ. Επίσης, από απορία από τι κατάστημα αγόρασες και δε σου έκοψαν;

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Αλήθεια βλέπετε πόλεμο ή παριστάνουμε τον Δον Κιχώτη με φανταστικούς εχθρούς;

Δεν νομιζω οτι οι κυβερνησεις το εχουν δηλωσει επισημα αλλα οι ΗΠΑ ειναι πολυ κοντα στο ψηφιακο δολλαριο. Μετα θα ακολουθησουν και οι υπολοιποι. Και οτι γινει δεν θα γινει αργα (φεεεεεετα) αλλα αποτομα, σε ενα δυο χρονια απο την στιγμη που θα ανακοινωθουν τα νεα ψηφιακα νομισματα στην εκαστοτε χωρα, ενωση.

• Moderators
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, magictoboggan είπε

Αν ο έμπορας αγοράζει με τιμολόγια δεν κερδίζει κάτι με το να μη σου κόψει απόδειξη γιατί έχει πληρώσει ήδη το ΦΠΑ. Επίσης, από απορία από τι κατάστημα αγόρασες και δε σου έκοψαν;

Εδώ είσαι λάθος, όταν αγοράζει με τιμολόγιο το ΦΠΑ το περνει επιστροφή, αν το κατάστημα κάνει αγορές και βγάλει ένα φπα 1000 ευρώ και οι πωλήσεις του βγάζουν φπα 100 ευρώ, τότε θα του βγει μια επιστροφή 900 ευρώ (πολύ Χονδρικά όλα τα παραπάνω)

Άρα εισπράττει ένα φπα που δεν θα απόδοση στο κράτος, και ταυτόχρονα περνει και από το κράτος λεφτά

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Επίσης αν δεν κάνω λάθος, κάποιοι σε πληρωμή με κάρτα δίνουν την  απόδειξη μόνο απο το POS και δεν κόβουν απόδειξη απο την ταμειακή.

Μου έχει συμβεί σε ορισμένα μαγαζιά. Και δεν το κάνουν καταλάθος μια στις τόσες αλλά σχετικά συστηματικά, όχι όμως πάντα. Παίζουν κάτι σαν ρουλέτα πονταροντας πως ο πελάτης θα πει "αφού δεν μου έκοψαν την προηγούμενη φορά αλλά έκοψαν τώρα, μάλλον δεν γίνεται συστηματικά και κατάλαβαν το λάθος τους".

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Εδώ είσαι λάθος, όταν αγοράζει με τιμολόγιο το ΦΠΑ το περνει επιστροφή, αν το κατάστημα κάνει αγορές και βγάλει ένα φπα 1000 ευρώ και οι πωλήσεις του βγάζουν φπα 100 ευρώ, τότε θα του βγει μια επιστροφή 900 ευρώ (πολύ Χονδρικά όλα τα παραπάνω)

Άρα εισπράττει ένα φπα που δεν θα απόδοση στο κράτος, και ταυτόχρονα περνει και από το κράτος λεφτά

Αν γίνει έλεγχος όμως δε θα πρέπει να δείξει που είναι το εμπόρευμα που αγόρασε με τιμολόγια και υποτίθεται πως δεν πούλησε; Αφού το φπα που αγόρασε θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που πούλησε.

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, magictoboggan είπε

Αν γίνει έλεγχος όμως δε θα πρέπει να δείξει που είναι το εμπόρευμα που αγόρασε με τιμολόγια και υποτίθεται πως δεν πούλησε; Αφού το φπα που αγόρασε θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που πούλησε.

Παίζουν πολλά κόλπα, καταστροφή(πχ ένα γυραδικο μπορεί μια μέρα από τα 50 μπιφτέκια που θα ψήσει να πουλήσει μόνο 10, τα υπόλοιπα 40 πετιούνται - θεωριτικα πάντα - , ιδιοκαταναλωση, οι λογιστές τους τα ξέρουν να τα μαγειρεύουν καλύτερα για αυτό συνήθως προς το κλείσιμο της χρονιάς βλέπεις μαγαζιά να σκοτώνονται να κόβουν αποδείξεις, για να "γράψουν" κάποια έξοδα

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Βασικα οχι. 

Οταν πληρωνεις ενα τιμολογιο, πχ αξιας 1240 ευρω, τα 240 ευρω ειναι ο ΦΠΑ. Το καταστημα (καταναλωτης σε αυτην την περιπτωση) εχει δωσει τον ΦΠΑ πισω στο προμηθευτη ("καταστημα" σε αυτην την περιπτωση) για την ωρα (αποφορολογηση δεν υπαρχει σε B2B, περα απο τις 4 γνωστες κατηγοριες με το αρθρο 39α). Τωρα, το καταστημα ειναι υποχρεωμενο να κανει τουλαχιστον 1240 ευρω πωλησεις για να τον βγαλει (που προφανως θα κανει πολυ παραπανω για να καλυψει και τα εξοδα του και κερδος του)

Στο παραπανω παραδειγμα σου, αν αγορασει (οσο αγορασει) για να εχει στα τιμολογια του 1000 ευρω ΦΠΑ, και κανει πωλησεις που αντιστοιχουν σε μολις 100 ευρω ΦΠΑ, δεν παιρνει λεφτα πισω. Οι ΕΕ βγαινουν πιστωτικοι απλα στον ΦΠΑ. Για ευνοητους ομως λογους, δεν μπορει να συνεχισει να γινεται αυτο γιατι θα βγαινει συνεχεια με ζημια, και σε καποιον ελεγχο θα εχει προβλημα. 

Φανταζομαι δεν εισαι ΕΕ, ε?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Παίζουν πολλά κόλπα, καταστροφή, ιδιοκαταναλωση, οι λογιστές τους τα ξέρουν καλύτερα για αυτό συνήθως προς το κλείσιμο της χρονιάς βλέπεις μαγαζιά να σκοτώνονται να κόβουν αποδείξεις, για να "γράψουν" κάποια έξοδα

Ευχαριστώ για την ενημέρωση δεν το ήξερα αυτό. Τελικά, όλοι κλέβουν από κάπου…. και την πληρώνει ο τίμιος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

προς το κλείσιμο της χρονιάς βλέπεις μαγαζιά να σκοτώνονται να κόβουν αποδείξεις, για να "γράψουν" κάποια έξοδα

Βασικα απο αυτο καταλαβαινω οτι δεν εισαι ΕΕ, μιας και οι οικονομικοι περιοδοι ειναι 4 μεσα στο ετος. Προς το κλεισιμο της χρονιας χτυπανε αποδειξεις, γιατι μεσα στις γιορτες γινονται περισσοτεροι ελεγχοι ;) 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικα απο αυτο καταλαβαινω οτι δεν εισαι ΕΕ, μιας και οι οικονομικοι περιοδοι ειναι 4 μεσα στο ετος. Προς το κλεισιμο της χρονιας χτυπανε αποδειξεις, γιατι μεσα στις γιορτες γινονται περισσοτεροι ελεγχοι ;) 

Στα μαγαζιά εστίασης που έχω δουλέψει σχεδόν σε όλα αποδείξεις μας βάζουν να κόβουμε πάντα μετά το Νοέμβριο, όλους τους άλλους μήνες είναι κόψτε όσο λιγότερες μπορείτε

Στο μαγαζί που είμαι τώρα μας είπε αρχές Νοέμβρη να κόβουμε τα πάντα και γύρω στις 10 Δεκέμβρη μας είπε είμαστε κομπλέ όπου μπορείτε μην κόβετε

Δεν έγραψα κάπου ότι είμαι εε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε

Στα μαγαζιά εστίασης που έχω δουλέψει σχεδόν σε όλα αποδείξεις μας βάζουν να κόβουμε πάντα μετά το Νοέμβριο, όλους τους άλλους μήνες είναι κόψτε όσο λιγότερες μπορείτε

Δεν έγραψα κάπου ότι είμαι εε

I stand corrected λοιπον. Οσον αφορα τον ΦΠΑ, οι ΕΕ δεν παιρνουν επιστροφη φορου με την εννοια των μισθωτων οταν γινουν οι φορολογικες δηλωσεις. Εδω ενα καλο παραδειγμα για το πιστωτικο ΦΠΑ. Και για τις αποδειξεις, μετα τον Νοεμβριο ειναι οι γιορτες λοιπον που γινονται και οι περισσοτεροι ελεγχοι στα καταστηματα. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο και εάν πρέπει να ανησυχώ για το αν έχω μετρητά η κάρτα,την ίδια αγοραστική δύναμη που πέφτει συνέχεια έχω και με τα δύο, άσε που και το χαρτί η κεντρική τράπεζα το τυπώνει επομένως σε ελέγχει θες δεν θες. Εάν κάποιος έχει τέτοιες ανησυχίες ας αγοράζει χρυσό και να τον κρύβει σε στρώματα,θυρίδες,σεντούκια κτλ.

Δημοσ.

προτιμω να εχω τις επιλογες μου παρα να μαι δεσμιος μιας επιλογης στη κυπρο ειδαμε τι σημαινει ψηφιακα ολα, εν μια νυκτι ενω ειχες λεφτα παγωσαν τα παντα και μπορουσες να κανεις αναληψη 300 ευρω την βδομαδα, ευχαριστω δεν θα παρω με το που πληρωνομαι το ενα δευτερο μετρητα να κινουμε....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Δεν ξέρω πόσο και εάν πρέπει να ανησυχώ για το αν έχω μετρητά η κάρτα,την ίδια αγοραστική δύναμη που πέφτει συνέχεια έχω και με τα δύο,

Η αγοραστικη σου δυναμη πεφτει γιατι στις τιμες ολες οι επιχειρησεις θα βαλουν τις προμηθειες για το pos, τα παγια εξοδα, και την αγορα του, ακομα και αν μιλαμε για 1-2% στις τιμες

Επεξ/σία από SabotazNic
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...