iwnas28 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, keravnos21 είπε Σε μια χωρα που ανθει το μαυρο χρημα,η μαυρη εργασια και καθε μορφης ξεπλυμα το πλαστικο χρημα ειναι η μονη λυση. φιλε κεραυνέ, σεβαστή η άποψη σου! ήμουν έτοιμος να αναφέρω το παράδειγμα της Γερμανίας . θα αναφέρω ένα άλλο....δες τι συνέβη μερικούς μήνες πριν στον Καναδά σε απλούς πολίτες που ήταν αντίθετοι σε κάποια μέτρα... 1
vs_skg Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Τι έγινε, φύγαμε από την παρακολούθηση μέσω gps στο κινητό και πήγαμε στην παρακολούθηση μέσω τραπεζικών κινήσεων;
The_Judas Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αναφερομαστε και οι 2 για την ιδια περιοδο? Με προσδοκιμο ζωης καπου στα 30-40, αρρωστιες, πανουκλες και πολεμους? Ναι αλλα τοτε ειχε ελευθερια οχι εμβολια, καρτες και τσιπακια. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2023 από The_Judas 1
magictoboggan Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Ένα βιντεάκι για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην έχεις τον έλεγχο των χρημάτων σου: 3
The_Judas Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Βλεπουμε και αυτους που εχουν "ελεγχο" και ασφαλεια των χρηματων τους με τα μετρητα: https://www.kathimerini.gr/society/562298830/filothei-diarrixi-me-leia-ekatontadon-chiliadon-eyro/ 4 1
panoskabal Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Τα μετρητα ειναι μεσο αποκρυψης εισοδηματος και φοροαποφυγης κι πρεπει αμεσα να καταργηθει.Ο λογος που παραμενει ειναι οτι οι ιδιοι οι πολιτικοι τα περνουν σε βαλίτσες μαυρα γι αυτο δεν τα καταργουν (Π.Χ. Καιλή...).......οι ιατροι τα παιρνουν μαυρα, οι τεχνιτες το ιδιο και οποιος μπορει το ιδιο κάνει.... 2 1
snot Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, giwfys είπε Δεν προκειται να καταργηθουν τα μετρητα για διαφορους λογους. Οποτε μην φοβαστε ουτε τη νεα ταξη πραγματων ουτε τα νεφελιμ ουτε τον σορος ουτε τον γκειτσ. Συνεχιστε τη ζωη σας και πληρωνετε οπως εσας σας βολευει Θεωρώ βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα καταργηθούν. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως το έτος 2300 θα υπάρχει ακόμα μετρητό. Το 2300 τραβηγμένο, πιστέυω ότι θα καταργήθεί αρκετά πιο νωρίς
ObeyWario! Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, alex84 είπε Επίσης με κουβέντα με original Γερμανό (και όχι μιας δύο γενεών) μου είπε πως η χώρα του είναι ο παράδεισος των μετρητών και της λαμογιας.(Κουβεντα προ 10 ημερών) Μιλούσατε μέσο google translate μήπως; 1 1
magictoboggan Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, The_Judas είπε Βλεπουμε και αυτους που εχουν "ελεγχο" και ασφαλεια των χρηματων τους με τα μετρητα: https://www.kathimerini.gr/society/562298830/filothei-diarrixi-me-leia-ekatontadon-chiliadon-eyro/ Το θέμα δεν είναι αν θα έχουμε η όχι μετρητά. Το θέμα είναι αν η διαχείρηση θα είναι αποκεντρωμένη η αν θα έχει κάποιος άλλος τον έλεγχο για το τι μπορώ να αγοράσω, πότε και γιατί. Υπάρχουν και τα crypto και άλλες πολλές μορφές χρήματος. Και ενα κοτέτσι να έχεις πάλι είναι μια μορφή χρήματος είναι. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2023 από magictoboggan 4
zio10 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Στηρίζω μετρητά, όσο μπορώ περισσότερο και ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις - επαγγελματίες δίνω μετρητά. 1
Vigilante1319 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Aνοιγεις τετοιο θεμα στο ινσομνια ? Ετοιμασου για ταμπελες 4
maniacos93 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δεν ξέρω αν γίνεται πόλεμος κατά των μετρητών και ούτε το έχω ψάξει βέβαια αλλά το φυσικό χρήμα δεν πρόκειται να καταργηθεί για αρκετά χρόνια ακόμη (αν καταργηθεί βέβαια ποτέ). Προσωπικά εμένα με βολεύει και το ''φυσικό'' χρήμα και το πλαστικό ανάλογα την περίσταση πάντα. Για απλές, μικρές, καθημερινές συναλλαγές προτιμώ τα μετρητά. Για μεγάλες αγορές ή συναλλαγές μέσω διαδικτύου προτιμώ το πλαστικό χρήμα. Γενικά πάντως δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ό,τι βολεύει στον καθένα.
filip123go Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Θελουμε να καταπολεμησουμε το μαυρο χρημα, Δεν βλέπω πολλούς να θέλουν να καταπολεμήσουν το μαύρο χρήμα. Το 62% των ΕΕ δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.000 τον χρόνο. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, mindreader είπε Τα τελευταια χρονια, περα απο την εθελουσια -αλλα και υποβοηθουμενη κρατικα/επιχειρηματικα με διαφορους τροπους- χρηση αϋλου χρηματος, οποιος παρατηρει καλα τα γεγονοτα διαπιστωνει οτι τα μετρητά/χρηματα, βρισκονται σχεδον υπο συνεχη διωγμο, με διαφορες αιτιολογιες ή προσχηματα. Γεγονος ομως ειναι, οτι τα μετρητα παρεχουν 'ανωνυμια' στον κατοχο τους, και μια καποια σχετικη 'ανεξαρτησια'. Ουτε ιχνηλατεισαι τι αγοραζεις/που/ποτε, ουτε μπορει κανεις να σου απαγορευσει να εχεις καποιο ποσο μετρητων σπιτι σου. Διαβαζω και ακουω περι του νεου ψηφιακου νοσμιματος που ετοιμαζεται να βαλει σε κυκλοφορια η ΕΕ, μαλλον απο φθινοπωρο, και δεν ειμαι ακομη σιγουρος τι σχεδιασμους εχουν για τα μετρητα, αλλα σιγουρα καλοι δεν ειναι... Δεν ξερω αν εχει καθισει κανεις να σκεφτει ομως, οτι αν επιβληθει ενα αμιγως ηλεκτρονικο χρημα, ως υποχρεωτικο, διχως μετρητα, τοτε μιλαμε οτι ο μεσαιωνας θα ειναι λιγος για να περιγραψει το τι θα ζησει η ανθρωποτητα. Βασικα, ελευθερια...τελος! Γιατι αν μπορουν ανα πασα στιγμη, να σου παγωνουν λογαριασμους -διχως να εχεις εναλλακτικη μετρητων, αν μπορουν να σε κανουν να μην πληρωνεσαι με μετρητα αλλα μονο με ηλεκτρονικο χρημα κλπ, γενικα, μιλαμε για τον απολυτο ελεγχο εκ μερους τους, πανω στις ζωες μας!!! Ολα αυτα με προβληματιζουν, και σιγουρα δεν ειμαι μονος. Ανεξαρτητα απο το αν χρησιμοποει καποιος χρεωστικες/πιστωτικες καρτες/paypal/bitcoin κλπ, θεωρω οτι ειναι θεμελιωδες ζητημα ελευθεριας, να υπαρχουν μετρητα, να μπορεις να λαβεις μετρητα, να μπορεις να δωσεις μετρητα, διχως τον διαρκη και αμεσο ελεγχο του κρατους/τραπεζων. Περιμενω τις δικες σας αποψεις για το θεμα. Πάγωμα λογαριασμών και παράπλευρα προβλήματα όπως και μεσαίωνας υπάρχει ήδη. Τώρα το τι θα κάνει η ΕΕ με τα ψηφιακά νομίσματα δεν το ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει, δεν θέλω να βάζω τζάμπα σκοτούρες και άγχος πάνω από το κεφάλι μου. Θεωρώ καλό να υπάρχουν στην αγορά τόσο η χρήση ψηφιακών μέσων συναλλαγών όσο και των μετρητων. Ηγέτες ΕΕ και πάσης φύσεως κυβερνώντες και πολιτικοί θεωρώ ότι δεν δίνουν δεκάρα για τα προβλήματα του μέσου πολίτη. 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Δεν βλέπω πολλούς να θέλουν να καταπολεμήσουν το μαύρο χρήμα. Το 62% των ΕΕ δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.000 τον χρόνο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αν καταστεί υποχρεωτική η χρήση κάρτας θα ανεβάσουν όλες τις αμοιβές έως και 30%.
AntiCambeR Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Αφού οι επιχειρήσεις, καταστήματα κλπ δεν θέλουν πληρωμή με κάρτα γιατί πληρώνουν προμήθεια, τότε γιατί όταν πληρώνεις με μετρητά δεν κόβουν απόδειξη και σου χρεώνουν το ΦΠΑ;Α ναι ξέχασα, αν δεν κόψει απόδειξη θα πρέπει να την ζητήσεις, αλλά τότε θα γίνεις κακός, η εναλλακτικά να ζητήσεις μείωση της τιμής. Επίσης αν δεν κάνω λάθος, κάποιοι σε πληρωμή με κάρτα δίνουν την απόδειξη μόνο απο το POS και δεν κόβουν απόδειξη απο την ταμειακή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις