mindreader Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Τα τελευταια χρονια, περα απο την εθελουσια -αλλα και υποβοηθουμενη κρατικα/επιχειρηματικα με διαφορους τροπους- χρηση αϋλου χρηματος, οποιος παρατηρει καλα τα γεγονοτα διαπιστωνει οτι τα μετρητά/χρηματα, βρισκονται σχεδον υπο συνεχη διωγμο, με διαφορες αιτιολογιες ή προσχηματα. Γεγονος ομως ειναι, οτι τα μετρητα παρεχουν 'ανωνυμια' στον κατοχο τους, και μια καποια σχετικη 'ανεξαρτησια'. Ουτε ιχνηλατεισαι τι αγοραζεις/που/ποτε, ουτε μπορει κανεις να σου απαγορευσει να εχεις καποιο ποσο μετρητων σπιτι σου. Διαβαζω και ακουω περι του νεου ψηφιακου νοσμιματος που ετοιμαζεται να βαλει σε κυκλοφορια η ΕΕ, μαλλον απο φθινοπωρο, και δεν ειμαι ακομη σιγουρος τι σχεδιασμους εχουν για τα μετρητα, αλλα σιγουρα καλοι δεν ειναι... Δεν ξερω αν εχει καθισει κανεις να σκεφτει ομως, οτι αν επιβληθει ενα αμιγως ηλεκτρονικο χρημα, ως υποχρεωτικο, διχως μετρητα, τοτε μιλαμε οτι ο μεσαιωνας θα ειναι λιγος για να περιγραψει το τι θα ζησει η ανθρωποτητα. Βασικα, ελευθερια...τελος! Γιατι αν μπορουν ανα πασα στιγμη, να σου παγωνουν λογαριασμους -διχως να εχεις εναλλακτικη μετρητων, αν μπορουν να σε κανουν να μην πληρωνεσαι με μετρητα αλλα μονο με ηλεκτρονικο χρημα κλπ, γενικα, μιλαμε για τον απολυτο ελεγχο εκ μερους τους, πανω στις ζωες μας!!! Ολα αυτα με προβληματιζουν, και σιγουρα δεν ειμαι μονος. Ανεξαρτητα απο το αν χρησιμοποει καποιος χρεωστικες/πιστωτικες καρτες/paypal/bitcoin κλπ, θεωρω οτι ειναι θεμελιωδες ζητημα ελευθεριας, να υπαρχουν μετρητα, να μπορεις να λαβεις μετρητα, να μπορεις να δωσεις μετρητα, διχως τον διαρκη και αμεσο ελεγχο του κρατους/τραπεζων. Περιμενω τις δικες σας αποψεις για το θεμα. 4 2 8
Damianus Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Χρησιμοποιώ χρόνια μόνο πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μέσω NFC κινητού, με apple pay & google pay. Αν εξαρτιόταν από μένα θα είχα καταργήσει τελείως μετρητά / νομίσματα. 9 2
keravnos21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Σε μια χωρα που ανθει το μαυρο χρημα,η μαυρη εργασια και καθε μορφης ξεπλυμα το πλαστικο χρημα ειναι η μονη λυση. 14 2
alex84 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Αν θέλεις το πιστεύεις , και αναφέρομαι στον φίλο που λέει για μαύρο χρήμα... Στην Γερμανία (σε όλη την περιοχή πέριξ της Φρανκφούρτης) το μετρητο συνεχίζει να είναι βασιλιάς.Σε πολλά εστιατόρια αρνούνται να δεχθούν κάρτα και στο λένε πριν παραγγείλεις.Αν σου αρέσει λένε. Επίσης με κουβέντα με original Γερμανό (και όχι μιας δύο γενεών) μου είπε πως η χώρα του είναι ο παράδεισος των μετρητών και της λαμογιας.(Κουβεντα προ 10 ημερών) Ο κόσμος πάντα θα θέλει να έχει έναν βαθμό ελευθερίας σχετικά με τα έσοδα/έξοδα του και οι κυβερνήσεις το ξέρουν πολύ καλά.Οτιδηποτε ακραίο μόνο εντάσεις και αναταραχές θα φέρει(και πολυ καλά θα κάνει). 12
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, alex84 είπε Αν θέλεις το πιστεύεις , και αναφέρομαι στον φίλο που λέει για μαύρο χρήμα... Στην Γερμανία (σε όλη την περιοχή πέριξ της Φρανκφούρτης) το μετρητο συνεχίζει να είναι βασιλιάς.Σε πολλά εστιατόρια αρνούνται να δεχθούν κάρτα και στο λένε πριν παραγγείλεις.Αν σου αρέσει λένε. Επίσης με κουβέντα με original Γερμανό (και όχι μιας δύο γενεών) μου είπε πως η χώρα του είναι ο παράδεισος των μετρητών και της λαμογιας.(Κουβεντα προ 10 ημερών) Ο κόσμος πάντα θα θέλει να έχει έναν βαθμό ελευθερίας σχετικά με τα έσοδα/έξοδα του και οι κυβερνήσεις το ξέρουν πολύ καλά.Οτιδηποτε ακραίο μόνο εντάσεις και αναταραχές θα φέρει(και πολυ καλά θα κάνει). Αυτό για την Γερμανία μου το είπαν και γνωστοί που είχαν πάει για τουρισμό πριν κάτι μήνες. Η κάρτα δεν γινόταν δεκτή σε πάρα πολλά σημεία. Πολύ μικρότερη η χρήση της απότι στην Ελλάδα. Δεν είναι υποχρεωτικό το pos εκεί? Αν ναι, απλά δεν το τηρούν και είναι μια μπανανία σαν και εμάς χωρίς έλεγχο? Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και απορώ πως γίνεται 1
Raylan Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Εδώ σου λένε ότι πρέπει να ξοδέψεις το 30% του εισοδήματος σου με κάρτα και αν δεν το κάνεις θα ξανά φορολογηθείς 5
kr0m Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 θελω πολυ να μπω στο μυαλο μερικων ανθρωπων που ζητανε καταργηση μετρητων, οπως ο Damianus για παραδειγμα, και μαλιστα με τετοιο απολυτο λογο που αρχιζω να πιστευω οτι ειναι στελεχη στην JP Morgan ή δεν ξερω και εγω που... τουλαχιστον ελπιζω τα παιδιά ή τα δισεγγονα σας στο μελλον να μην ζουν σε μια εποχη οπου ειδησεις σαν και αυτη θα ειναι ο κανονας. ντροπη, πραγματικα. 11 2
Bitbit Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, kr0m είπε θελω πολυ να μπω στο μυαλο μερικων ανθρωπων που ζητανε καταργηση μετρητων, οπως ο Damianus για παραδειγμα, και μαλιστα με τετοιο απολυτο λογο που αρχιζω να πιστευω οτι ειναι στελεχη στην JP Morgan ή δεν ξερω και εγω που... τουλαχιστον ελπιζω τα παιδιά ή τα δισεγγονα σας στο μελλον να μην ζουν σε μια εποχη οπου ειδησεις σαν και αυτη θα ειναι ο κανονας. ντροπη, πραγματικα. άμα δε στροφάρει το άτιμο τι πεις; 2
giwfys Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δεν προκειται να καταργηθουν τα μετρητα για διαφορους λογους. Οποτε μην φοβαστε ουτε τη νεα ταξη πραγματων ουτε τα νεφελιμ ουτε τον σορος ουτε τον γκειτσ. Συνεχιστε τη ζωη σας και πληρωνετε οπως εσας σας βολευει 5 1
dbrillis Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 28 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Αυτό για την Γερμανία μου το είπαν και γνωστοί που είχαν πάει για τουρισμό πριν κάτι μήνες. Η κάρτα δεν γινόταν δεκτή σε πάρα πολλά σημεία. Πολύ μικρότερη η χρήση της απότι στην Ελλάδα. Δεν είναι υποχρεωτικό το pos εκεί? Αν ναι, απλά δεν το τηρούν και είναι μια μπανανία σαν και εμάς χωρίς έλεγχο? Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και απορώ πως γίνεται Και Ολλανδία, εκτός Άμστερνταμ, Ρότερνταμ που η καρτα ειναι οκ σχεδον παντού, σε μικρότερες πόλεις και σε αγορες ΜΟΝΟ μετρητά και μαυρα.
PharmChem Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 99%+ των συναλλαγών μου τις κάνω με κάρτα για πολλούς λόγους. Δεν τα πάω καθόλου καλά με τα μετρητά, πραγματικά θα τα αποφύγω όσο περισσότερο μπορώ. Παρ' όλ' αυτά, θεωρώ η καλύτερη λύση είναι να υπάρχουν όλες οι επιλογές διαθέσιμες. Οκ, τα απεχθάνομαι προσωπικά, αναγνωρίζω όμως ότι άλλους τους εξυπηρετούν, τους αρέσουν, ίσως δεν έχουν άλλη επιλογή κλπ. Και ακριβώς επειδή ο καθένας μας έχει το δικό του μέσο που τον εξυπηρετεί, πρέπει να είναι όλες οι επιλογές διαθέσιμες. Όπως θεωρώ απαράδεκτο να μου λένε δικαιολογίες για να μην δεχτούν πληρωμή με κάρτα (χάλασε το μηχάνημα, δεν έχω ίντερνετ, μου απήγαγαν το μηχάνημα εξωγήινοι, κλπ), τόσο απαράδεκτο θα θεωρήσω και το να αρνηθεί κάποιος πληρωμές με μετρητά. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2023 από PharmChem 8
atpanos Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτό με την Γερμανία που αναφέρθηκε ισχύει. Στην Γερμανία κυκλοφορεί ποιο πολύ μαύρο χρήμα, εκεί όμως δεν είναι η εστίαση ένα από τα κύρια έξοδα και δεν φαίνεται τόσο. Στην Γερμανία δεν χρειάζεται να έχεις καν ταμειακές ανν δηλώσεις ότι θα δουλεύεις μόνο πορτοφόλι με μετρητά. Και στην εφορία δηλώνεις ένα χειρόγραφο βιβλίο με έσοδα, και έξοδα τα τιμολόγια με τις αγορές... Επεξ/σία 9 Απριλίου 2023 από atpanos
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 ηρθα να διαβασω το θεμα και με ενδιαφερον τις διαφορες συνομωσιες 5
SabotazNic Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mindreader είπε τοτε μιλαμε οτι ο μεσαιωνας θα ειναι λιγος για να περιγραψει το τι θα ζησει η ανθρωποτητα. Αναφερομαστε και οι 2 για την ιδια περιοδο? Με προσδοκιμο ζωης καπου στα 30-40, αρρωστιες, πανουκλες και πολεμους? /s 2 ώρες πριν, mindreader είπε Γιατι αν μπορουν ανα πασα στιγμη, να σου παγωνουν λογαριασμους Αυτο γινεται και τωρα, ή θεωρεις οτι θα ζησεις με τα 100-500-1000 ευρω που εχεις εκτος τραπεζας? Αν δεν δωσεις λογο να σε "κυνηγησουν", δεν εχεις και λογο να φοβασαι. Οχι οτι συμφωνω και εγω, θελω ο αλλος να εχει ολες τις επιλογες διαθεσιμες. Αλλα ο Ελληνας κλασικα αντιθετος με τα παντα. Θελουμε να καταπολεμησουμε το μαυρο χρημα, αλλα δεν θελουμε το πλαστικο. Θελουμε την ασφαλεια στους δρομους για διαφορα γεγονοτα (βλ περυσι Θεσσαλονικη, σημερα Γιαννενα, ή για τρακαρισματα κτλ), αλλα δεν θελουμε καμερες γιατι μας παρακολουθουν. κτλ κτλ κτλ Επεξ/σία 9 Απριλίου 2023 από SabotazNic 4 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις