Προς το περιεχόμενο

Υπάλληλοι της Tesla μοίραζαν μεταξύ τους διάφορα βίντεο από τις κάμερες των οχημάτων με προσωπικές στιγμές των ιδιοκτητών τους

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Σοκαρισμένος με την είδηση ο μέσος Έλληνας (που με την αγοραστική του δύναμη μπορεί να αγοράσει Τέσλα σε 20 χρόνια) για την καταφορη παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, τη στιγμή που ο ίδιος ανεβάζει όλες τις προσωπικές του στιγμές στο instagram....

Ποσο μηδενιστικες ειναι τετοιες αποψεις; Δηλαδη επειδη λιγοι στελνουν ινστα κωλους και βυζια αυτο σημαινει οτι το κανουν ολοι οποτε δεν τρεχει τιποτα να μας παρακολουθουν.

• Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει πάντα και η επιλογή του καθένα μας, να μην αγοράσει ένα προϊόν με 180 συστήματα που δεν του είναι πραγματικά απαραίτητα, κάμερες, μικρόφωνα, SOS calls, radar, GPS tracking.

Η συγκεκριμένη παραβίαση, είτε είναι σε επίπεδο πλάκας μεταξύ υπαλλήλων, είτε σε μεγαλύτερο επίπεδο, αν είναι αληθινή, δείχνει μια ιδιαίτερα σάπια εκ των έσω εταιρείας.

• Thanks 1

Στις 9/4/2023 στις 8:34 ΜΜ, Snoob είπε

Δεν νομίζω ότι ο Μασκ φημίζεται για την αυτοσυγκράτησή του: θυμίζω ότι έβρισε υπάλληλο του Twitter και μετά έτρεχε να τα μαζέψει. Αν είχε να πει κάτι, θα το είχε πει.

Και μετα αγορασε το Twitter και τον απελυσε!!! Ποιος νικησε?? Ο ΕΛΟΝ!!!!!

• Super Moderators
27 λεπτά πριν, Sungodra είπε

Και μετα αγορασε το Twitter και τον απελυσε!!! Ποιος νικησε?? Ο ΕΛΟΝ!!!!!

Έχετε μια -επιεικώς- στρεβλή αντίληψη του τι συνιστά "νίκη". Ηθικά και πρακτικά. Το να λοιδωρείς έναν ΑΜΕΑ, μέσα στην απέραντη ασχετοσύνη σου και την έπαρση που σου εξασφαλίζουν τα εκατομμύριά σου (κι οι στρατιές των προθύμων να δικαιολογήσουν την κάθε βλακεία σου) δεν συνιστά νίκη.

Που, και πάλι, δεν "νίκησε". Αναγκάστηκε να τα συμμαζέψει.

Βέβαια, ο Θόρλιφσον δεν επέστρεψε. Ανοίγει άλλη, δική του δουλειά. Ο άνθρωπος μια σταράτη απάντηση ήθελε, αν είχε απολυθεί, κι όχι τα καραγκιοζιλίκια που τους κλείνουν εκτός εταιρικού λογαριασμού και επί μέρες δεν τους απαντάνε.

• Like 2
  • Thanks 1

19 ώρες πριν, butters είπε

Η αγοραστική ικανότητα μπερδεύεται με παραβίαση ιδιωτικότητας, η οποία μπερδεύεται με την επιλογή ενός ατόμου να εκθέσει προσωπικές στιγμές σε ένα social network. 

18 ώρες πριν, safridia είπε

Ποσο μηδενιστικες ειναι τετοιες αποψεις; Δηλαδη επειδη λιγοι στελνουν ινστα κωλους και βυζια αυτο σημαινει οτι το κανουν ολοι οποτε δεν τρεχει τιποτα να μας παρακολουθουν.

Επειδή το σχόλιό μου αναφέρεται ακριβώς στον *μέσο* Έλληνα,  θα έλεγα ότι λίγα λέω. Δεν είναι μόνο οι κ*λοι και τα β*ζιά αγαπητέ μου, είναι οι θείτσες που κάνουν τσεκ-ιν οπουδήποτε πάνε, οι περισσότεροι που προσωπικές φωτογραφίες (ακόμα και με παιδιά), βίντεο όπου ρεζιλεύονται δημοσίως ενώ την ίδια στιγμή ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

3 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Επειδή το σχόλιό μου αναφέρεται ακριβώς στον *μέσο* Έλληνα,  θα έλεγα ότι λίγα λέω. Δεν είναι μόνο οι κ*λοι και τα β*ζιά αγαπητέ μου, είναι οι θείτσες που κάνουν τσεκ-ιν οπουδήποτε πάνε, οι περισσότεροι που προσωπικές φωτογραφίες (ακόμα και με παιδιά), βίντεο όπου ρεζιλεύονται δημοσίως ενώ την ίδια στιγμή ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και ποιο είναι εν τέλει το point σου σε όλο αυτό; Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ΄με την στατιστική πίσω απ' το σχόλιο σου, αλλά ας υποθέσουμε ότι μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι "θείτσες" επιλέγουν να ρεζιλευτούν και να εκτεθούν δημοσίως. Εγώ που δεν έκανα κανένα check-in, δεν έβγαλα κανένα video, γιατί να καταγράφομαι και να γίνομαι θέμα συζήτησης;

Στο τέλος έστω και αν επιλέξω να στείλω την dickpik μου σε μια συγκεκριμένη γκόμενα η οποία ζήτησε φυσικά να την δει, γιατί αυτομάτως να πέσω στην κατηγορία της θείτσας και να γυρίζει δημόσια δεξιά και αριστερά στο internet ή και σε άλλες συνομιλίες; 

Να επισημάνω ότι είμαι απ' τους ανθρώπους που κατανοούν την τηλεμετρία μέχρι ένα σημείο. Κατανοώ πως κάποια απ' τα δεδομένα μου ότι μπορεί να επεξεργάζονται ως big data από υπολογιστές και όχι από ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν την ικανότητα να επεξεργαστούν τέτοια δεδομένα οπότε δεν πρέπει να έχουν και καμία απολύτως πρόσβαση σε αυτά. Αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να έχουν πρέπει να εξασφαλίζεται ότι δεν θα τα διαρρεύσουν και ότι αν το κάνουν τόσο η εταιρεία όσο και τα άτομα θα πρέπει να αποζημιώσουν χοντρά τους εκτιθέμενους.

Η ύπαρξη μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που δεν κατανοούν την σημαντικότητα του παραπάνω επιτρέπει στις εταιρίες που διαχειρίζονται δεδομένα να κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια, τουλάχιστον στα δημοκρατικά κράτη.
Προσπαθήστε λοιπόν να ξεφύγετε από διάφορα biases που σας διακατέχουν. Για χάρη απλότητας δεν γίνεται να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@manolis940   Γιατί δεν ανήκεις στον "μέσο" Έλληνα. Αφενός γιατί όπως υπαινίσεσσαι μπορείς να αγοράσεις ένα Tesla, αφεταίρου γιατί κατανοείς τους κινδύνους πίσω από την αποστολή των προσωπικών σου στιγμών σε social εφαρμογές.

Κατανοείς ο ίδιος με βάση αυτά που γράφεις, ότι δεν είναι μόνο η Tesla το πρόβλημα, αλλά ΟΛΕΣ οι εταιρείες που παρέχουν εφαρμογές που μπορείς να αποθηκεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα (cloud, social κλπ.), γιατί αυτομάτως υπάρχει από πίσω ο κακός υπάλληλος.  Παράδειγμα π.χ. εδώ.

Άρα το να κράζουμε την Tesla και να συνεχίζουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες στο insta είναι υποκριτικό ή ανόητο. Αυτό έγραψα στο σχόλιό μου. Προφανώς λίγοι κατάλαβαν το πνεύμα του.

Επεξ/σία από hyperspaced

5 ώρες πριν, hyperspaced είπε

@manolis940   Γιατί δεν ανήκεις στον "μέσο" Έλληνα. Αφενός γιατί όπως υπαινίσεσσαι μπορείς να αγοράσεις ένα Tesla, αφεταίρου γιατί κατανοείς τους κινδύνους πίσω από την αποστολή των προσωπικών σου στιγμών σε social εφαρμογές.

Κατανοείς ο ίδιος με βάση αυτά που γράφεις, ότι δεν είναι μόνο η Tesla το πρόβλημα, αλλά ΟΛΕΣ οι εταιρείες που παρέχουν εφαρμογές που μπορείς να αποθηκεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα (cloud, social κλπ.), γιατί αυτομάτως υπάρχει από πίσω ο κακός υπάλληλος.  Παράδειγμα π.χ. εδώ.

Άρα το να κράζουμε την Tesla και να συνεχίζουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες στο insta είναι υποκριτικό ή ανόητο. Αυτό έγραψα στο σχόλιό μου. Προφανώς λίγοι κατάλαβαν το πνεύμα του.

Πάλι τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι. Η Telsa διαμοιράζει δεδομένα τηλεμετρίας, δηλαδή δεδομένα που ο χρήστης δεν έδωσε ενεργά σε εκείνη. Μάλιστα στην περίπτωση την παραπάνω μιλάμε για φωτογραφίες γύρω απ' το Tesla, δηλαδή μέσα σε αυτές εμπλέκονται άνθρωποι που δεν έχουν συναινέσει στην συλλογή αυτών των δεδομένων.
Στο Facebook όταν κάνω μία δημοσίευση πχ διαμοιρασμό τοποθεσίας σε "Φίλους" το επιλέγω συνειδητά. Φυσικά αν ένας υπάλληλος στην FB διαμοιράσει αυτή την πληροφορία όπως φαίνεται και στο παράδειγμα ναι τότε μπορεί το τσουβάλι να χωρέσει άλλον ένα.

Πάμε λίγο στην πρώτη σου παράγραφο και στα συμπεράσματα επί του ατόμου μου. Στο παραπάνω μήνυμα μου πότε είπα εγώ ότι μπορώ να αγοράσω Tesla ή έχω κάποιο στην κατοχή μου. Με ένα Fiesta του 08' κυκλοφορώ που αυτή την στιγμή μοιάζει να έχει τελειώσει Rally Ακρόπολις.
Πότε είπα εγώ ότι διαμοιράζω τις προσωπικές μου στιγμές στα social media; Μην τα κάνεις ένα τυρί όλα μέσα στο μυαλό σου. Προσωπικά κατανοώ ότι η έκθεση προσωπικών μου στιγμών στα social media ενέχει κινδύνους και το αποφεύγω. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ηθικά σωστό να τα υποκλέψει κάποιος ή/και να τα διαμοιράσει και σαν δημοκρατικός πολίτης επιζητώ καλύτερες νομοθετικές ρυθμίσεις πάνω στο ζήτημα, καθώς και ποινικές.

• Like 1

12 ώρες πριν, manolis940 είπε

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ηθικά σωστό να τα υποκλέψει κάποιος ή/και να τα διαμοιράσει και σαν δημοκρατικός πολίτης επιζητώ καλύτερες νομοθετικές ρυθμίσεις πάνω στο ζήτημα, καθώς και ποινικές

Ποιος είπε ότι είναι ηθικά σωστό; Τουναντίων, εγώ επαυξάνω και λέω "υποκριτικό ή βλακώδες" ακόμα και το ανέβασμα στο facebook που εσύ το θεωρείς "συνεναιτικό" και που νομίζεις ότι "είναι ξεχωριστά πράγματα".

Όσο υπάρχει από πίσω ένας υπάλληλος με πρόσβαση στα δεδομένα σου, τόσο αυτά δεν θα είναι ασφαλή. Αυτό έγινε εδώ με την Tesla, το ίδιο έγινε με το Facebook, το ίδιο με το Apple iCloud και φυσικά το SnapChat εδώ, κλπ.
Ακόμα και οι "φίλοι" μπορούν να διαρρεύσουν φωτογραφίες σε τρίτους χωρίς τη δική σου συνέναιση, φαινόμενο που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. 

53 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

το ανέβασμα στο facebook που εσύ το θεωρείς "συνεναιτικό" και που νομίζεις ότι "είναι ξεχωριστά πράγματα".

Η υποκλοπή των δεδομένων μου χωρίς την θέληση μου ≠Δημοσίευση δεδομένων μου με την θέληση μου. Δεν ξέρω πόσο πιο πολύ να απλοποιήσω το παραπάνω για να το καταλάβεις, νομίζω ότι ήδη το έχω κάνει πενηνταράκια. Αν μπορεί κάποιος ας το εξηγήσει καλύτερα αλλιώς να περιμένουμε την χάρη του κυρίου και της αναστάσεως μπας και κάνει το θαύμα της.

58 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Ποιος είπε ότι είναι ηθικά σωστό;

Εσύ όταν τα έκανες ήρθες για άλλη μια φορά να τα ισοπεδώσεις όλα. Ηθικά σωστό να ανεβάσω μια φωτογραφία με την οικογένεια μου στο Facebook είναι. Ανήθικο είναι να μην σεβαστείς ότι την έχω δημοσιεύσει σε περιορισμένο κοινό και να την διαμοιράσεις πέραν αυτού όπως ανήθικο είναι να έχεις πρόσβαση σε αυτή ενώ δεν είσαι μέσα στο κοινό αυτό.

1 ώρα πριν, hyperspaced είπε

Όσο υπάρχει από πίσω ένας υπάλληλος με πρόσβαση στα δεδομένα σου, τόσο αυτά δεν θα είναι ασφαλή.

Στην εποχή που ζούμε(της πληροφορίας) πάντα θα υπάρχει ένας υπάλληλος πίσω απ' τα δεδομένα σου! Μπορεί να είναι η εφορία, το ΊΚΑ, η αστυνομία πίσω απ' το CCTV της πόλης και των οδών. Μπορεί φυσικά να είναι και μία ιδιωτική εταιρεία. Πέραν από μια εταιρεία αυτοκίνησης τα social media ή cloud Υπηρεσίες μπορεί να είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, το φαρμακείο της γειτονιάς, ο λογιστής σου.

Σε όλους θα πας κάποια στιγμή και σε όλους θα εκθέσεις προσωπικές πληροφορίες. Οι άνθρωποι πίσω από αυτές της πληροφορίες πρέπει να έχουν την παιδεία να κατανοήσουν ότι πρέπει να μείνουν ανάμεσα σας. Κατανοώ ότι δεν μπορούν όλοι να το καταλάβουν αυτό όπως δεν μπορείς να το καταλάβεις και εσύ, γι αυτό πρέπει να επεμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να βάζει τάξη

1 ώρα πριν, hyperspaced είπε

Ακόμα και οι "φίλοι" μπορούν να διαρρεύσουν φωτογραφίες σε τρίτους χωρίς τη δική σου συνέναιση, φαινόμενο που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. 

Αν τα παραπάνω αφορούν τις B2C σχέσεις να αναφέρω και εδώ ότι στις p2p αυτές δηλαδή που έχω εγώ με τους φίλους μου στο Facebook για παράδειγμα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αν εγώ επιλέγω να σε έχω σε ένα κλειστό κύκλο ανρθώπων όπου δημοσιεύω την φωτογραφία μου με την οικογένεια μου και εσύ πας και την δείξεις στον διπλανό σου που κάθετε στο τραπέζι χωρίς να ελέγξεις ότι είναι μέσα σε αυτόν τον κύκλο ήδη έχει προβεί σε ανήθικη πράξη.Θεωρώ ότι δεν χωράει συζήτηση στο να διαμοιράσεις αντίγραφο της σε συνομιλία ή να την αναπαράξεις σε μία δική σου δημοσίευση στο Facebook ή κάπου αλλού στο Internet.
Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτό. Υπάρχει σύμβολο που σου δείχνει πότε μία δημοσίευση είναι δημόσια και πότε όχι.
image.png.eddedabfe4a08355edd18c84603ed55e.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...