Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικα δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που απο ενα σημειο και μετα, ή από μια ηλικια και επειτα, δεν θα δει οτι αυτα τα σημεια, τα ποδια κατω, για πολλους και διαφορους λογους....σκληραινουν. Σαν να επικαθονται στοιβαδες, στρωσεις δερματος, και γινονται πραγματικα σκληρα σημεια.

Το θεμα βεβαια εγω προσωπικα το θεωρω λιγοτερο αισθητικης φυσεως και περισσοτερο πρακτικης-υγιεινης-πρακτικοτητας, υγειας των ποδιων.  Οταν τα ποδια ειναι 'ταλαιπωρημενα' εκει, και τοπικα 'κουρασμενα', 'ξερα'-'σκληρα', ουτε καλα τα νιωθεις και με το παραμικρο μπορει να σου πετανε ακομη και μικροπονους και γενικως η ολη φαση ειναι παραταιρη και μη φυσιολογικη.

Στα φαρμακεια (αλλα φανταζομαι ισως υπαρχει και τροποι εκτος φαρμακευτικων προιοντων), εχω δει ολοκληρα ραφια με προιοντα για τα ποδια. Πριν παω και παρω γενικως ρωτωντας τον φαρμακοποιο, ειπα να ανοιξω εδω το νημα, να γινει μια καλη κουβεντα, και να φανει τι ειναι καλυτερο να επιλεξω.

Ηδη εφαρμοζω 'ποδολουτρο' με πολυ ζεστο νερο, καθε λιγες μερες. Σιγουρα βοηθα, αλλα δεν φτανει ομως.

Παπουτσια εχω καλες μαρκες, εναλλασω κλπ, δεν μπορω να σκεφτω κατι σχετικα με αυτα.

---

Τι θα ηθελα; 

Να φυγουν αυτες οι εξωτερικες σκληρες στοιβαδες δερματος! Να γινουν οι φτερνες που μοιαζουν 'σκασμενες', φυσιολογικες. 

Βασικα, οχι απλως να 'μαλακωσουν' τα ποδια, αλλα να φυγουν ολα αυτες οι 'προσθετες' σκληρες επικαθισεις δερματος, να γινουν παλι τα ποδια οσο το δυνατον πιο...φυσιολογικα και ξεκουραστα.

Επισης να πω, οτι προτιθεμαι να αφιερωσω και καποιο χρονο και καποιο χρημα, αλλα και τα δυο εχουν περιορισμους. Ουτε ειμαστε απειρες ωρες στο σπιτι να κανουμε 'χαλαουα', ουτε χρημα να ρεει σε συνεχεις αγορες προιοντων. Απλα τα λεω κι αυτα, οποιος θελει να τα λαβει υποψιν στις προτασεις που εχει να πει.

Περιμενω τις δικες σας εμπειριες και προτασεις λοιπον.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζοντας τον τίτλο περίμενα να είναι κάποιο κόμμα πατουσάκιδων που κατεβαίνει στις εκλογές, ας τον αλλάξει κάποιος  πριν απογοητευτούν και άλλοι

Επεξ/σία από ObeyWario!
  • Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mindreader είπε

Βασικα δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που απο ενα σημειο και μετα, ή από μια ηλικια και επειτα, δεν θα δει οτι αυτα τα σημεια, τα ποδια κατω, για πολλους και διαφορους λογους....σκληραινουν. Σαν να επικαθονται στοιβαδες, στρωσεις δερματος, και γινονται πραγματικα σκληρα σημεια.

Το θεμα βεβαια εγω προσωπικα το θεωρω λιγοτερο αισθητικης φυσεως και περισσοτερο πρακτικης-υγιεινης-πρακτικοτητας, υγειας των ποδιων.  Οταν τα ποδια ειναι 'ταλαιπωρημενα' εκει, και τοπικα 'κουρασμενα', 'ξερα'-'σκληρα', ουτε καλα τα νιωθεις και με το παραμικρο μπορει να σου πετανε ακομη και μικροπονους και γενικως η ολη φαση ειναι παραταιρη και μη φυσιολογικη.

Στα φαρμακεια (αλλα φανταζομαι ισως υπαρχει και τροποι εκτος φαρμακευτικων προιοντων), εχω δει ολοκληρα ραφια με προιοντα για τα ποδια. Πριν παω και παρω γενικως ρωτωντας τον φαρμακοποιο, ειπα να ανοιξω εδω το νημα, να γινει μια καλη κουβεντα, και να φανει τι ειναι καλυτερο να επιλεξω.

Ηδη εφαρμοζω 'ποδολουτρο' με πολυ ζεστο νερο, καθε λιγες μερες. Σιγουρα βοηθα, αλλα δεν φτανει ομως.

Παπουτσια εχω καλες μαρκες, εναλλασω κλπ, δεν μπορω να σκεφτω κατι σχετικα με αυτα.

---

Τι θα ηθελα; 

Να φυγουν αυτες οι εξωτερικες σκληρες στοιβαδες δερματος! Να γινουν οι φτερνες που μοιαζουν 'σκασμενες', φυσιολογικες. 

Βασικα, οχι απλως να 'μαλακωσουν' τα ποδια, αλλα να φυγουν ολα αυτες οι 'προσθετες' σκληρες επικαθισεις δερματος, να γινουν παλι τα ποδια οσο το δυνατον πιο...φυσιολογικα και ξεκουραστα.

Επισης να πω, οτι προτιθεμαι να αφιερωσω και καποιο χρονο και καποιο χρημα, αλλα και τα δυο εχουν περιορισμους. Ουτε ειμαστε απειρες ωρες στο σπιτι να κανουμε 'χαλαουα', ουτε χρημα να ρεει σε συνεχεις αγορες προιοντων. Απλα τα λεω κι αυτα, οποιος θελει να τα λαβει υποψιν στις προτασεις που εχει να πει.

Κρέμα scholl  ή αναλογη για φτέρνες.Ελαφρόπετρα για τρίψιμο μετά το ποδόλουτρο που κάνεις..Πάντα κάλτσες και όσο λιγότερο μπορείς ξυπόλητος ή με σαγιονάρες.

Μην το αφήνεις πολύ γιατί αν ανοίξουν οι φτέρνες πονάνε πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Ελαφροπετρα για τριψιμο πουλανε και στα φαρμακεια;

Η κρεμα scholl μονο για μαλακωμα ποδιων κανει;

Και στο ΣΜ πουλάνε ελαφρόπετρες.Παρε μία με λαβή  για ευκολία.Τις τρίβεις τις φτέρνες και μετά βάζεις την κρέμα για να τις διατηρεί μαλακές,αν και μπορεί να τις επιδιορθώσει κιόλας αν βάζεις μονο την κρέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις πολλες επιλογες: 

1. ποδολογο

2. ειδικες αλοιφες με ουρικο οξύ για το προβλημα σου 

3. scrub ποδιών

4. ελαφροπετρα ή μηχανή με ειδικό άκρο για «τριψιμο»

5. Σε πεντικιουριστα να στο κανουν εκεινοι

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mary είπε

Δοκιμασε να πάρεις ένα scrub σώματος και χρησιμοποίησε το στα πόδια.

Ειχα παρει ειδικο scrub για τα ποδια, ε δεν ειδα να κανει και πολλα πραγματα. Ναι μεν αλλα. Κατι κανει αλλα οχι πολλα.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Και στο ΣΜ πουλάνε ελαφρόπετρες.Παρε μία με λαβή  για ευκολία.Τις τρίβεις τις φτέρνες και μετά βάζεις την κρέμα για να τις διατηρεί μαλακές,αν και μπορεί να τις επιδιορθώσει κιόλας αν βάζεις μονο την κρέμα.

Την ελαφροπετρα πως την χρησιμοποιεις; Την τριβεις πανω στα σκληρα σημεια; Οπως ειπα, δεν ειναι μονο φτερνα, αλλα και πισω στο πελμα, ή και σε καποια σημεια κατω απο τα μπροστινα δαχτυλα κλπ.

Να φανταστω βεβαια, οτι καλυτερη χρηση της ελαφροπετρας, μετα απο ποδολουτρο, σωστα;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ειχα παρει ειδικο scrub για τα ποδια, ε δεν ειδα να κανει και πολλα πραγματα. Ναι μεν αλλα. Κατι κανει αλλα οχι πολλα.

Την ελαφροπετρα πως την χρησιμοποιεις; Την τριβεις πανω στα σκληρα σημεια; Οπως ειπα, δεν ειναι μονο φτερνα, αλλα και πισω στο πελμα, ή και σε καποια σημεια κατω απο τα μπροστινα δαχτυλα κλπ.

Να φανταστω βεβαια, οτι καλυτερη χρηση της ελαφροπετρας, μετα απο ποδολουτρο, σωστα;

Τρίψιμο,πως αλλιώς;

• Like 1
Δημοσ.

Πωλείται και ειδικό "ξυράφι" (φαρμακείο, σ/μ, ακόμη και στο jumbo έχω δει) για τις στιβάδες νεκρού δέρματος που συσσωρεύεται σε πέλμα, άκρες δακτύλων, φτέρνα κλπ. το οποίο κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τις ελαφρόπετρες. ΟΜΩΣ χρειάζεται μέθοδο και προσοχή γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού κοψίματος.

Δημοσ.

Μην πετάτε τα λεφτά σας για παραφαρμακα καλλυντικά και κρέμες αφαίρεσης καλων, σκληρυνσεων και λοιπών στο πόδι. 

Βάλτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό σε μια λεκάνη, κάποιοι λένε ρίξτε σοδα κτλ. Μετά από κάποια λεπτά τρίψτε με ελαφρόπετρα όπου υπάρχουν σκληρά σημεία. Στις φτέρνες μην βάλετε δύναμη γιατί εμένα μετά μου παρουσιαστηκαν σκασίματα και έβαζα ενυδατική κρέμα για να θρέψει. 

Οτι φύγει φύγει. Αν υπάρχουν καλοι που ενοχλούν και δεν μπορούν να φύγουν περαιτέρω. Επίσκεψη σε ποδολογο. 

Εγώ είχα έναν καλο για κανένα έτος χωρίς πιθανοτητα να τον εξαλείψω περαιτέρω. Τελικά αντί να πάω σε ειδικό, είδα κάποια βίντεο από το Internet, πήρα το ρίσκο και τον έκοψα μόνος μου με ξυράφι σιγά σιγά. Δεν έπαθα τίποτα ούτε κόπηκα, ήταν το σημείο και το είδος του καλου τέτοιο που με βόλεψαν να το αφαιρέσω. Από τότε μου έφυγε και ο πόνος στο εν λόγω σημείο, θα επαναλάβω την διαδικασία μελλοντικά. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MajinBu είπε

Πωλείται και ειδικό "ξυράφι" (φαρμακείο, σ/μ, ακόμη και στο jumbo έχω δει) για τις στιβάδες νεκρού δέρματος που συσσωρεύεται σε πέλμα, άκρες δακτύλων, φτέρνα κλπ. το οποίο κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τις ελαφρόπετρες. ΟΜΩΣ χρειάζεται μέθοδο και προσοχή γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού κοψίματος.

Το ξυράφι τα κάνει χειρότερα, στο λέω σαν αισθητικός άκρων με ειδίκευση στη θεραπεία κάτω Άκρων.. η λύσεις είναι δύο ή θα μάθεις να κάνεις σωστό πεντικιούρ χρησιμοποιώντας κερατολυτική λοσιόν η θα πληρώνεις μια κοπέλα να σου κάνει πεντικιούρ τους πρώτους τρεις μήνες κάθε δεκαπέντε μέρες και μετά μια φορά το μήνα... Αν η κοπέλα γνωρίζει θα δεις τεράστια διαφορά από τη πρώτη μέρα και μπορεί και να σου δείξεις πως θα το ψιλοσυντηρεις κ μόνος/μόνη σου... Ποιο φθηνά θα σου βγει έτσι. Στο φαρμακείο πρόσεχε γιατί πολλά θα σου δώσουν λίγα θα κάνουν δουλειά αλλά κ πάλι θα πρέπει να ξέρεις να τα εφαρμόσεις σωστά. Επίσης η ελαφρόπετρα δεν ενδείκνυται για πολύ προβληματικές περιοχές χρειάζεσαι ξύλινη ρασπα για καλύτερα και με μεγάλη διάρκεια αποτελέσματα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ !

Πηγα όταν είχα θέμα με μύκητες. Το ξεπέρασα χάρη σε αυτόν, τα φάρμακα δεν βοηθούσαν μακροπρόθεσμα. Οι συμβουλές του και η περιποίηση που έκανε στα πόδια ήταν καθοριστικά για να νικήσω τους μύκητες.

Μεταξύ άλλων, σε κάθε επίσκεψη, καθάριζε με ξυράφι τις σκληρές στιβάδες δέρματος ΚΑΙ στις φτέρνες και μετά τις τρόχιζε με ειδικά μηχανήματα.

Έφυγα με καινούρια πόδια κυριολεκτικά.

Τότε κατάλαβα γιατί οι πλούσιοι κάνουν μανικιούρ σε ειδικούς!

Στη Λάρισα μου πήρε 20 ευρώ για μια επίσκεψη, αν σκεφτείς ότι ξόδευε μια ώρα περίπου πάνω στα πόδια μου, οι άνθρωποι αξίζουν τα λεφτά τους.

Συζητώντας μαζί της μου είπε ότι την επισκέπτονται οι πάντες! Αθλητές (τραυματισμοί), στρατιωτικοί (άρβυλα) κλπ.

Δοκίμασέ έναν ειδικό.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, mindreader είπε

---

Τι θα ηθελα; 

Εφόσον σε ενοχλεί (ή έχεις πρόβλημα) με τα πόδια σου, γιατί δεν κάνεις μια επίσκεψη σε ένα δερματολόγο να ρωτήσεις να σε δει και να σου πει ακριβώς εάν μπορεί να γίνει κάτι με την περίπτωσή σου ή όχι; 

• Confused 1
Δημοσ.

Κι αλλο ενα μυστικο για μαλακα πατουσακια:

Body lotion στα ποδια, καλτσες ολο το βραδυ και το πρωι θα είναι μαλακά σαν κωλος μωρου.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...