Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!!

θα ηθελα να ανοιξω εναν λογαριασμο τραπεζης στην αλφαμπανκ για την μισθοδοσια για την δουλεια

πια η διαφορα ταμιευτηριου με μισθοδοσιας ; εδω και ποσους μηνες εχω δωσει λογαριασμο εθνικης ταμιευτηριου κ μπενουν μια χαρα τα λεφτα . απλα θελω να ανοιξω αλφαμπανκ για να μην παιρνει προμηθεια καθε φορα που μπαινει ο μισθος η τραπεζα

Δημοσ.
24 minutes ago, xorotaktis said:

Καλησπερα παιδια!!

θα ηθελα να ανοιξω εναν λογαριασμο τραπεζης στην αλφαμπανκ για την μισθοδοσια για την δουλεια

πια η διαφορα ταμιευτηριου με μισθοδοσιας ; εδω και ποσους μηνες εχω δωσει λογαριασμο εθνικης ταμιευτηριου κ μπενουν μια χαρα τα λεφτα . απλα θελω να ανοιξω αλφαμπανκ για να μην παιρνει προμηθεια καθε φορα που μπαινει ο μισθος η τραπεζα

Στο παρακάτω λινκ μπορείς να δεις τις διαφορές:

https://www.alpha.gr/el/idiotes/katatheseis/logariasmoi-katatheseon

• Like 2
Δημοσ.

Πρόσεχε μόνο την χρεωστική κάρτα που θα σου δώσουν, στον αδερφό μου που είναι άσχετος με αυτά τα πράγματα του έδωσαν κάρτα που μαζεύει και πόντους με 10 ευρώ το χρόνο συνδρομή δεν τον ενημέρωσαν κιόλας. Πήραμε μέσω e-banking την απλή και την άλλη την κατάργησε. Τελευταία πολλές εξυπνάδες κάνουν οι τράπεζες

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BlackBoldog είπε

Τελευταία πολλές εξυπνάδες κάνουν οι τράπεζες

Αυτό με την άλφα και το 10ευρο (ή 12 νομίζω) γίνεται καμμιά δεκαετία τουλάχιστον. Η άλφα ήταν ανέκαθεν "έξυπνη" και μπροστά από την εποχή της.

Δημοσ.

Για να αποφύγεις χρεώσεις, θα πρέπει να ζητήσεις να σου βγάλουν την "απλή" χρεωστική κάρτα ( Enter Visa/Mastercard) και όχι αυτή με τα bonus (επιβαρύνεται με 12€ ετήσια συνδρομή). Η ενεργοποίηση/δημιουργία του e-banking από το κατάστημα επιβαρύνεται με εφάπαξ συνδρομή 8€ (το 2021 τουλάχιστον ήταν δωρεάν αν το ανοίξεις μόνος σου από το σπίτι). Επίσης έχε το νου σου μην τυχόν προσπαθήσουν να σου παρουσιάσουν τίποτα ασφαλιστικά προγράμματα και άλλες τέτοιες πρόσθετες υπηρεσίες ως υποχρεωτικές, γιατί ΔΕΝ είναι.

Λογαριασμός ανοίγει και ηλεκτρονικά πλέον στην Alpha Bank, δεν είμαι σίγουρος όμως αν μπορείς να αιτηθείς να λάβεις την απλή χρεωστική ή αν υποχρεωτικά σου εκδίδει αυτή με την ετήσια συνδρομή.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/4/2023 στις 3:53 ΜΜ, xorotaktis είπε

Καλησπερα παιδια!!

Η Eurobank δεν κρατάει προμήθεια, για τη μισθοδοσία. 

Δημοσ.
Just now, Kostas404 said:

Η Eurobank δεν κρατάει προμήθεια, για τη μισθοδοσία. 

Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψε ο φίλος, όλες οι τράπεζες (ΚΑΙ η eurobank) κρατάνε προμήθεια όταν τα χρήματα προέρχονται από άλλη τράπεζα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/4/2023 στις 8:04 ΜΜ, BlackBoldog είπε

Πρόσεχε μόνο την χρεωστική κάρτα που θα σου δώσουν, στον αδερφό μου που είναι άσχετος με αυτά τα πράγματα του έδωσαν κάρτα που μαζεύει και πόντους με 10 ευρώ το χρόνο συνδρομή δεν τον ενημέρωσαν κιόλας.

Στις 9/4/2023 στις 8:49 ΜΜ, PharmChem είπε

Για να αποφύγεις χρεώσεις, θα πρέπει να ζητήσεις να σου βγάλουν την "απλή" χρεωστική κάρτα ( Enter Visa/Mastercard) και όχι αυτή με τα bonus (επιβαρύνεται με 12€ ετήσια συνδρομή).

Να έχετε υπόψιν ότι με τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών (όλων - μιας και όλες έχουν), το κόστος της συνδρομής γυρίζει πίσω αρκετά εύκολα. Μετά έχετε κέρδος. Μικρό μεν, κέρδος δε. Όταν μάλιστα βγαίνουν και προσφορές ανά διαστήματα, βγαίνει και αρκετό κέρδος σε μία ενδεχόμενη αγορά που θα κάνατε ούτως ή άλλως.

Ο πατέρας μου που ψωνίζει από ΑΒ και βάζει καύσιμα από BP (συνεργάτες του προγράμματος) έχει αρκετά τακτικά ώφελος της τάξης των 5-10 ευρώ. Δε είναι ότι βγάζει και λεφτά, αλλά είναι μία τακτική ελάφρυνση π.χ. από ένα λογαριασμό κινητής, ή κάτι παρόμοιο.

Φυσικά αν δε σας ενδιαφέρει ένα τέτοιο πρόγραμμα ανταμοιβής, ή δε σας βολεύουν οι συνεργασίες, δε σας χρειάζεται, αλλά μην το απορρίψετε κατευθείαν επειδή και μόνο "ζητάνε λεφτά".

:P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Haldol είπε

Να έχετε υπόψιν ότι με τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών (όλων - μιας και όλες έχουν), το κόστος της συνδρομής γυρίζει πίσω αρκετά εύκολα. Μετά έχετε κέρδος. Μικρό μεν, κέρδος δε. Όταν μάλιστα βγαίνουν και προσφορές ανά διαστήματα, βγαίνει και αρκετό κέρδος σε μία ενδεχόμενη αγορά που θα κάνατε ούτως ή άλλως.

Ο πατέρας μου που ψωνίζει από ΑΒ και βάζει καύσιμα από BP (συνεργάτες του προγράμματος) έχει αρκετά τακτικά ώφελος της τάξης των 5-10 ευρώ. Δε είναι ότι βγάζει και λεφτά, αλλά είναι μία τακτική ελάφρυνση π.χ. από ένα λογαριασμό κινητής, ή κάτι παρόμοιο.

Φυσικά αν δε σας ενδιαφέρει ένα τέτοιο πρόγραμμα ανταμοιβής, ή δε σας βολεύουν οι συνεργασίες, δε σας χρειάζεται, αλλά μην το απορρίψετε κατευθείαν επειδή και μόνο "ζητάνε λεφτά".

:P

Έχω κάρτα bonus alpha εδώ και μία 3ετία. Μόνο με εκείνη τη προσφορά για 25€ καύσιμα στη bp που είχε βγεί έκανα απόσβεση τα 2.

Επίσης αν θυμάμαι καλά το μόνο πρόγραμμα επιβράβευσης χωρίς προμήθεια είναι της εθνικής (ίσως και της πειραιώς αλλά δεν είμαι σίγουρος)

Επεξ/σία από Kag1ante
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kag1ante είπε

Έχω κάρτα bonus alpha εδώ και μία 3ετία. Μόνο με εκείνη τη προσφορά για 25€ καύσιμα στη bp που είχε βγεί έκανα απόσβεση τα 2.

Προτρέπω τον άνθρωπο να εξετάσει το πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες και τις συνήθειές του, όχι να το κλείσει χωρίς μα και μου. Το τι έκανες εσύ (ή εγώ, ή οποιοσδήποτε) δε σημαίνει τίποτα. Eurobank π.χ. (με το €πιστροφή) έχω εξοικονομήσει άνω των 500 ευρώ. Πειραιώς καμιά 50αριά. Εθνική, αν κι έχω γραφτεί, μηδέν εις το πηλίκο. Όλα εξαρτώνται απ' το πως λειτουργείς τις κάρτες και σε ποια μαγαζιά.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Προτρέπω τον άνθρωπο να εξετάσει το πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες και τις συνήθειές του, όχι να το κλείσει χωρίς μα και μου. Το τι έκανες εσύ (ή εγώ, ή οποιοσδήποτε) δε σημαίνει τίποτα. Eurobank π.χ. (με το €πιστροφή) έχω εξοικονομήσει άνω των 500 ευρώ. Πειραιώς καμιά 50αριά. Εθνική, αν κι έχω γραφτεί, μηδέν εις το πηλίκο. Όλα εξαρτώνται απ' το πως λειτουργείς τις κάρτες και σε ποια μαγαζιά.

Καλά εννοείται όπως τα λες είναι, απλά λέω και εγώ τη δική μου εμπειρία που έτυχε να την βγάλω λόγω πρώτης επίσημης δουλειάς τότε στα 20 μου. Απλά φαίνεται λίγο κάπως στον άλλον ότι δεν ενημερώνουν επιτόπου για τις επιλογές που έχει, ή ότι η κάρτα bonus έχει συνδρομή (το έμαθα τη στιγμή της πληρωμής εγώ σκέψου)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έπειτα από μια αγενεστατη επικοινωνία, μια ημέρα πριν το ραντεβού, της υπαλλήλου που θα με εξυπηρετούσε στο κατάστημα σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην μπω καν στην προσπάθεια να ανοίξω λογαριασμό μισθοδοσίας στην συγκεκριμένη τράπεζα καθώς μιλάγε για υπροχωτικα 55€ έξοδα για έναν απλό λογαριασμό μισθοδοσίας και μόλις κάλεσα στην εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν "Ναι βεβαιως τόσα είναι τα έξοδα, για έναν νέο λογαριασμό είναι υποχρεωτική η ασφάλιση για έναν χρόνο ", ενώ μετά από όλα όσα διάβασα πλέον δεν ισχύει τίποτα πέραν των εξόδων της κάρτας και τα 8€ της δημιουργίας του e-banking (το οποίο και με έβαλαν να φτιάξω μόνος μου απλά πρέπει να παρουσιάσω σε κατάστημα τα έγγραφα για κάποιον λόγο).

*Γνωρίζω ότι δεν μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό μισθοδοσία μέσω της εφαρμογής αυτοί με έβαλαν να προσπαθήσω.

**Ναι προφανώς υπάρχουν έξοδα, αλλά 55€ μια ημέρα πριν το ραντεβού για να καταφέρω να ανοίξω λογαριασμό για να πληρωθώ ( μιλάμε για πόσο αρκετά χαμηλό )είναι υπερβολή.

*** Όσο για την υποχρεωτικοτητα, το ίδιο το bot της άλφα αναφέρει τα εξής

"Η συμμετοχή σε αυτό το ασφαλιστικό πρόγραμμα είναι προαιρετική, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση ή τη διατήρηση της πιστωτικής ή χρεωστικής Κάρτας"

Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον το διαβάσει.

Δημοσ.

Να πας στο ραντεβού κανονικά και να αρνηθείς να υπογράψεις ότι σου δώσουν σχετικά με ασφάλεια. Αν αρνηθούν να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λογαριασμού να ζητήσεις γραπτώς τη αιτία. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, gx2 είπε

Να πας στο ραντεβού κανονικά και να αρνηθείς να υπογράψεις ότι σου δώσουν σχετικά με ασφάλεια. Αν αρνηθούν να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λογαριασμού να ζητήσεις γραπτώς τη αιτία. 

Να και κατι που δεν ειχα σκεφτει, θα το κανω και να δουμε τι θα πουν 

Δημοσ.

Καλά απαράδεκτοι. Είχα λογαριασμό στην ALPHA στην οποία έμπαινε μισθοδοσία. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε θέλετε να ενεργοποιήσουμε την υπερανάληψη που δικαιούστε? Απαντώ θετικά αλλά μου ζητάνε να περάσω από κατάστημα. Πάω και μου λένε ότι τελικά είναι παλιός λογαριασμός ταμιευτηρίου και πρέπει να ανοίξω νέο μισθοδοσίας!!!. Άντε λέω δε .... Ανοίγω και μου λένε α δε γίνεται να έχετε υπερανάληψη γιατί έχετε 2 πιστωτικές κάρτες!!!!! Γιατί λέω δεν εξοφλώ ΟΛΟ το ποσό κάθε μήνα (όχι απλά την ελάχιστη καταβολή - εδώ και 15 χρόνια!!! ?? Ναι λένε αλλά φαίνεται ότι έχετε υπόλοιπο!!!! Γιατί έχω αφήσει λέω ποτέ απλήρωτη δόση? Όχι μου λένε δεν ξέρουμε τι γίνεται..... Ξέρω εγώ λέω είστε @@@@@ και τα έκλεισα ΟΛΑ!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...