Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθούσα σήμερα να στησω ένα PC με εξαρτήματα από 2 άλλα PC που δουλευαν μεχρι σήμερα κανονικά. Τέλος πάντων, αφου έστησα το hardware, καρτα γραφικών, σκληρούς, τα παντα κάνω ένα power on μην ελπίζοντας πολλά γιατι πάντα καποια παράλληψη έχει γινει.

Παραδόξως το Pc ανάβει κανονικα κ με βγάζει στην οθόνη που λέει reset bios defaults κλπ. Ωραία, λεω εγω, χαίρομαι, το κλεινω από το διακόπτη του τροφοδοτικου κ συνδέω πληκτρολογιο, ποντικι και καλώδιο δικτυου για να ξεκινησω να περνάω Windows. Τζίφος, το PC δεν ξαναάναψε ποτέ. Δεν πείραξα τίποτε, έβαλα μονο πληκτρολογιο ποντικι και καλωδιο δικτυου. Μέσα στο κουτι δεν άγγιξα τιποτα.

Ξανακοιταξα τα εσωτερικά καλωδια, εβγαλα μια μνημη, εβγαλα την καρτα γραφικων, εκανα reset το bios απο το Jumper της μητρικης, ελεγξα το κουμπι του power μηπως βγηκε, δοκιμασα να το αναψω από ενα κουμπι power on που εχει επανω η μητρικη αλλά τιποτε.

Φαντάζομαι το τροφοδοτικο πέθανε, αν κ μου κάνει εντύπωση πως δεν μυρίζει καμμένο κ πως άναψε την πρώτη φορα. Η αλήθεια είναι πως ήταν ενα τροφοδοτικο 12 ετων αλλά μεχρι στιγμης δεν είχε βγάλει κάποια αστάθεια.

Τί λέτε κι εσείς;

Δημοσ.

Ναι τα έβγαλα όλα αλλά δεν φαινεται να παίρνει καθόλου ρεύμα. Δεν ανάβει τίποτα, ούτε fans ουτε ενα led πάνελ που έχει μέσα η μητρική που εμφανίζει error messages. Τώρα το έχω εκτός ρευματος εντελώς μήπως θέλει κάποιο χρόνο να ξεμπουκώσει το τροφοδοτικο. Κάποια φορα μου έχει τύχει να βοηθήσει αυτό.

Δημοσ.

Δοκίμασες το τροφοδοτικό μόνο του να δεις αν ανάβει, έχοντάς το αποσυνδεδεμένο από μητρικές κτλ;

Το reset bios δε λέει κάτι, το clear cmos λέει και αυτό γίνεται μόνο χωρίς καθόλου τάση, χωρίς την μπαταρία του cmos και power drain.

• Like 1
Δημοσ.

Πώς μπορώ να ελεγξω το τροφοδοτικο αποσυνδεμενο απο τη μητρική. Αν εννοεις με πολύμετρο, δυστυχως δεν έχω ούτε τις γνωσεις, ούτε τον εξοπλισμό. Το άλλο με το clear cmos θα το δοκιμάσω. Αν κατάλαβα καλά, εννοεις να βγάλω την μπαταρία και το τροφοδοτικο κ να κάνω bridge το jumper στη μητρική;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zbutsam είπε

Πώς μπορώ να ελεγξω το τροφοδοτικο αποσυνδεμενο απο τη μητρική.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=how+to+start+psu+without+motherboard

να δεις αν ξεκινάει έστω το fan

1 λεπτό πριν, zbutsam είπε

Το άλλο με το clear cmos θα το δοκιμάσω. Αν κατάλαβα καλά, εννοεις να βγάλω την μπαταρία και το τροφοδοτικο κ να κάνω bridge το jumper στη μητρική;

Κλείνεις τροδοδοτικό, βγάζεις από πρίζα, αφαιρείς μπαταρία μητρικής, περιμένεις λίγα λεπτά πριν επανασυνδέσεις, κράτα και πατημένο το power button για κατανάλωση της συγκεντωμένης ενέργειας στο κύκλωμα (πυκνωτές κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Update: Έκανα αυτά που μου είπατε με το ρευμα και εκανα Clear CMOS και o υπολογιστης ξαναανοιξε αλλά μου έβγαλε error code 60 (asrock μητρική) το οποιο έχει σχεση με τη ram και το PC εκλεισε και δεν ξανανοιγε. Εβγαλα και ξαναέβαλα τις μνημες πολλές φορές και καποια στιγμη δούλεψε αλλά μόλις ξεκινησα την εγκατασταση των Windows μετά από κανα 10λεπτο ξαναέσβησε.

Τώρα είμαι μεταξύ κουρασμένου τροφοδοτικού και κάποιο θέμα με τις μνήμες (να εχουν πάρει λάθος ρύθμιση volt μετα τα πολλά reset). Είναι πάντως μεγάλη μ*λακια να νομίζεις οτι το εφτιαξες και να ξαναχάλασε λολ έχω διαολιστει.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zbutsam είπε

Update: Έκανα αυτά που μου είπατε με το ρευμα και εκανα Clear CMOS και o υπολογιστης ξαναανοιξε αλλά μου έβγαλε error code 60 (asrock μητρική) το οποιο έχει σχεση με τη ram και το PC εκλεισε και δεν ξανανοιγε. Εβγαλα και ξαναέβαλα τις μνημες πολλές φορές και καποια στιγμη δούλεψε αλλά μόλις ξεκινησα την εγκατασταση των Windows μετά από κανα 10λεπτο ξαναέσβησε.

Τώρα είμαι μεταξύ κουρασμένου τροφοδοτικού και κάποιο θέμα με τις μνήμες (να εχουν πάρει λάθος ρύθμιση volt μετα τα πολλά reset). Είναι πάντως μεγάλη μ*λακια να νομίζεις οτι το εφτιαξες και να ξαναχάλασε λολ έχω διαολιστει.

Ξανακάνε τη διαδικασία με όσο μικρότερο Setup μπορείς, ένα μόνο δίσκο και μια μόνο μνήμη στη θέση νο2.

Δημοσ.

όταν κλείνει απότομα (σαν να γινεται διακοπή ρεύματος) τότε κατα 99% τροφοδοτικό, πολύ σπάνιο (αλλά μου έτυχε) προβληματικό πολύμπριζο.

Μην χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή ξανά, μέχρι να αλλάξεις τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Ο υπολογιστης αυτός είναι το παλιο μου PC (i5 2500K, 8 giga DDR3) το οποιο προορίζεται για τον πατέρα μου για να μπαινει στο ιντερνετ. Αν δεν δουλεψει με το παρον τροφοδοτικο, δεν ξέρω αν αξίζει να δωσω κανα 80αρι να πάρω καινουριο τροφοδοτικο ή με κανα 100αρικο κανα refurbished PC απο ebay και να του κοτσαρω τον SSD και επιπλέον μνήμες από αυτο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, zbutsam είπε

Ο υπολογιστης αυτός είναι το παλιο μου PC (i5 2500K, 8 giga DDR3) το οποιο προορίζεται για τον πατέρα μου για να μπαινει στο ιντερνετ. Αν δεν δουλεψει με το παρον τροφοδοτικο, δεν ξέρω αν αξίζει να δωσω κανα 80αρι να πάρω καινουριο τροφοδοτικο ή με κανα 100αρικο κανα refurbished PC απο ebay και να του κοτσαρω τον SSD και επιπλέον μνήμες από αυτο.

Για τέτοιο μηχάνημα παίρνεις κι ένα force των 20-25€, δεν τίθεται θέμα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...