ekrepali Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 10 minutes ago, Speargeo said: Πιστεύω πάντως ο,τι είναι θέμα μηνών για να βρεθεί λύση σε αυτό....δε μπορεί! Tι λύση να βρεθεί... Η ταμειακή και το pos που έχεις δε γίνεται να λειτουργήσουν με διαφορετικό τρόπο. Είχαν βγει 3 κύκλοι voucher για αντικατάσταση τα ταμειακών και pos.
sdikr Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Speargeo said: Καλησπέρα στη παρέα, Σήμερα ήρθαν και συνδέσανε το φορητό Pos (Mellon group iWL 220) που έχω με τη ταμειακή. Που πήραν και ένα γενναίο πόσο για αναβάθμιση της ταμειακής και για κάποιο κλειδί δε κατάλαβα και πολλά. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Ενώ μέχρι χθες έπαιρνα το Pos με το βαν και πήγαινα σε πελάτη που ήθελε να πληρώσει με κάρτα τη παραγγελία του , από σήμερα μου είπαν πως δε θα μπορώ να το κάνω γιατί θα πρέπει να είναι συνδεμένο με τη ταμειακή μηχανή και να κόβω την απόδειξη από κει. Δηλαδή θα έχω ένα φορητό pos που δε θα μπορώ να βγάλω από το μαγαζί! Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτό? Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίρνω το pos μαζί στο δρομολόγιο και να μην είμαι "παράνομος" ταυτόχρονα? Όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει. Μπορείς να φορτώσεις αποδείξεις στο Pos και να στις πληρώσει μέσω pos όταν πας στον πελατή Ανάλογα με την ταμειακή η διαδικασία είναι διαφορετική, εδώ έχει οδηγίες για το pos σου https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-04/INGENICO TELIUM_IWL220-IWL250_ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΑΔΕ ΦΗΜ - EFTPOS.pdf Quote Ετεροχρονισμένες συναλλαγές 9 Εκτέλεση ετεροχρονισμένης συναλλαγής 10 Επεξ/σία 11 Απριλίου 2024 από sdikr 1
ekrepali Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 20 minutes ago, sdikr said: Μπορείς να φορτώσεις αποδείξεις στο Pos και να στις πληρώσει μέσω pos όταν πας στον πελατή Ανάλογα με την ταμειακή η διαδικασία είναι διαφορετική, εδώ έχει οδηγίες για το pos σου https://www.aade.gr/sites/default/files/2024-04/INGENICO TELIUM_IWL220-IWL250_ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΑΔΕ ΦΗΜ - EFTPOS.pdf To πρόβλημα του είναι ότι δε ξέρει εκ των προτέρων αν ο πελατης θα πληρώσει με μετρητά ή pos. Επιπλέον φαντάζομαι ότι κόβει τιμολόγια... Δηλαδή μέχρι τώρα έκοβε εκ τω προτέρων τα τιμολόγια και πληρωνόταν όπως ήθελε ο πελάτης.
sdikr Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 35 minutes ago, ekrepali said: To πρόβλημα του είναι ότι δε ξέρει εκ των προτέρων αν ο πελατης θα πληρώσει με μετρητά ή pos. Επιπλέον φαντάζομαι ότι κόβει τιμολόγια... Δηλαδή μέχρι τώρα έκοβε εκ τω προτέρων τα τιμολόγια και πληρωνόταν όπως ήθελε ο πελάτης. Στις οδηγίες έχει αναφορά το πως θα κάνεις την συναλλαγή, έχει μείωση πόσου πχ ή ακόμα και διαγραφή. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για τιμολόγια (και με την σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ μέχρι να μπεί σαν λειτουργία) Το να τον ρωτήσεις πως θέλει να πληρώσει πριν ξεκινήσεις πάντως δεν είναι θέμα, τόσο καιρό το κάναμε
ekrepali Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 Δημοσ. 11 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, sdikr said: Το να τον ρωτήσεις πως θέλει να πληρώσει πριν ξεκινήσεις πάντως δεν είναι θέμα, τόσο καιρό το κάναμε Δουλεύει κυλικεία... το πολύ μέχρι 7:30 πρέπει να έχουν γίνει παραδόσεις, που σημαίνει ότι ξεκινάει δρομολόγιο από τις 6:30. Γίνεται να τηλεφωνεί στους πελάτες στις 6 το πρωί να ρωτήσει πώς θα πληρώσουν; Άσε που οι πελάτες δε θα ξέρουν αν οι εισπράξεις του POS έχουν μπει στη τράπεζα, άλλες φορές μπαίνουν πολύ πρωί κι άλλες φορές κατά τις 9. Επίσης για να προφορτώσει όλους τους πελάτες σε περίπτωση που κάποιος θέλει να πληρώσει με POS...θα πρέπει να κάνει κάθε μέρα αυτή τη διαδικασία απ'τις 5 το πρωί. Ναι γίνεται, αλλά χρειάζεται άλλη λύση πιο πρακτική κατά τη γνώμη μου. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2024 από ekrepali
Speargeo Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Δημοσ. 13 Απριλίου 2024 Τα τιμολόγια κόβονται τη προηγούμενη για την επόμενη μέρα γιατί μιλάμε για πάνω από 300 την ημέρα. Όλοι με πληρώνουν με κέρματα γιατί έτσι πληρώνονται απ'τα παιδιά εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις οι οποίοι πάντα με ενημερώνουν.(Συνήθως κάποιοι που κάνουν 2η δουλειά και έχουν λεφτά στη τράπεζα) Επίσης πηγαίνω τα πράγματα από τις 7:00 που είναι εκεί ο πελάτης μέχρι τις 13:30. Ούτε πιο πριν ούτε πιο μετά γιατί το σχολείο είναι κλειστό. Όταν είναι για απόδειξη η διαδικασία είναι απλή και αφού μπορώ να τη κόψω από πριν και να πληρωθώ μετά τότε μια χαρά!! Sdikr ευχαριστώ για το άρθρο. Για το τιμολόγιο όμως έχουν βγάλει άκρη? Θα πρέπει να το βαράς και αυτό στη ταμειακή πλέον αν είναι να σε πληρώσουν με κάρτα? Δηλαδή διπλή διαδικασία?Οι ερωτήσεις μου είναι περισσότερο από απορία μιας και ξαναλέω.... πολύ κέρμα!😂
sdikr Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 3 hours ago, Speargeo said: Τα τιμολόγια κόβονται τη προηγούμενη για την επόμενη μέρα γιατί μιλάμε για πάνω από 300 την ημέρα. Όλοι με πληρώνουν με κέρματα γιατί έτσι πληρώνονται απ'τα παιδιά εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις οι οποίοι πάντα με ενημερώνουν.(Συνήθως κάποιοι που κάνουν 2η δουλειά και έχουν λεφτά στη τράπεζα) Επίσης πηγαίνω τα πράγματα από τις 7:00 που είναι εκεί ο πελάτης μέχρι τις 13:30. Ούτε πιο πριν ούτε πιο μετά γιατί το σχολείο είναι κλειστό. Όταν είναι για απόδειξη η διαδικασία είναι απλή και αφού μπορώ να τη κόψω από πριν και να πληρωθώ μετά τότε μια χαρά!! Sdikr ευχαριστώ για το άρθρο. Για το τιμολόγιο όμως έχουν βγάλει άκρη? Θα πρέπει να το βαράς και αυτό στη ταμειακή πλέον αν είναι να σε πληρώσουν με κάρτα? Δηλαδή διπλή διαδικασία?Οι ερωτήσεις μου είναι περισσότερο από απορία μιας και ξαναλέω.... πολύ κέρμα!😂 Για την ώρα έχει αυτή την διαδικασία, έχουν αρχίσει και βγάζουν αναβαθμίσεις που επιτρέπουν την μηχανή να κάνει είσπραξη για τιμολόγιο (χωρίς να πρέπει μετά να κάνεις το ακυρωτικό) 1
ppmarkos Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 3 ώρες πριν, Speargeo είπε Για το τιμολόγιο όμως έχουν βγάλει άκρη? Θα πρέπει να το βαράς και αυτό στη ταμειακή πλέον αν είναι να σε πληρώσουν με κάρτα? Δηλαδή διπλή διαδικασία?Οι ερωτήσεις μου είναι περισσότερο από απορία μιας και ξαναλέω.... πολύ κέρμα!😂 Για τιμολόγιο υπάρχουν ταμειακές πχ admate που έχουν προβλέψει για τιμολόγιο και πληρωμή με κάρτα χωρίς να βγάζεις απόδειξη κ να ακυρώνεις μετά. Λύσεις του ποδιού δηλαδή.
sdikr Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 Δημοσ. 14 Απριλίου 2024 11 hours ago, ppmarkos said: Για τιμολόγιο υπάρχουν ταμειακές πχ admate που έχουν προβλέψει για τιμολόγιο και πληρωμή με κάρτα χωρίς να βγάζεις απόδειξη κ να ακυρώνεις μετά. Λύσεις του ποδιού δηλαδή. Δεν έχει να κάνει με πρόβλεψη, αυτό το είχανε ζητήσει όλοι οι κατασκευαστές για να το επιτρέψουν στο πρωτόκολλο αλλά δεν το είχανε κάνει,. τώρα το δώσανε και σιγά σιγά το περνάνε σαν λειτουργία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα