1comment Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Έχει βρει άκρη κανείς με τη διασύνδεση και τι θα γίνει; Σε προχθεσινά άρθρα στο ιντερνετ δεν φαίνεται να δίνουν παράταση (κάνουν λόγο για 18 μέρες περιθώριο) αλλά οι τεχνικοί των ταμειακών (ο δικός μου έστω) λένε ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το πώς θα γίνει. Κοινώς σηκώνουν τα χέρια τους... Τι μπάχαλο πάλι κι αυτό! https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/aade-pote-archizi-i-diasindesi-400-000-pos-me-tamiakes-michanes/
nikx Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 H Ναυτεμπορικη χτες ειχε εξωφυλλο για παραταση και την ιδια μερα τα καναλια στις ειδησεις μιλαγανε για διορια μεχρι τελος του Ιουνη που θα εχουν περαστει ολες οι ταμειακες με το νεο λογισμικο. Βγαλε ακρη απο τα ΜΜΕ... Την ιδια ωρα η επιδοτηση ειναι ακομη προς αξιολογηση απο τελη Μαρτη που λεγανε τοτε οι λογιστες σε 2 βδομαδες το πολυ θα ξερουμε αν εγκριθει η οχι. Μπαχαλο.
1comment Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι ότι οι τεχνικοί δεν είναι καν ενημερωμένοι πώς γίνεται η αλλαγή. Μου είπε να τον πάρω τηλ μετά τις 26 γιατί ακόμα ούτε οι εταιρίες έχουν στείλει τα προγράμματα αναβάθμισης των ταμειακών, ούτε ξέρει αν θα χρειαστεί να αλλάξουμε pos. Είναι στο άγνωστό η διαδικασία. Και υποτίθεται σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία! Έπρεπε να είχαν δώσει παράταση προ πολλού και για μεγάλο διάστημα. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από 1comment
Skrobo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Πριν απο ενα μήνα μίλησα με την Mellon technologies για την ανανέωση της συνδρομής μου. Οταν τους ρώτησα σχετικά, μου απάντησαν οτι δεν έχουν καν οι ίδιοι τις προδιαγραφές για το λογισμικό που πρέπει να φτιάξουν. Αν ολοκληρωθεί το σύστημα μέσα στο 2023, θα το θεωρώ θαύμα.
nyne Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δεν υπαρχει καμια περιπτωση μεσα στο 23 να γινει η διασυνδεση.Δεν εχουν στειλει καν τις προδιαγραφες για τη διασυνδεση,μη σκατε ως συνηθως ειναι επικοινωνιακη μπαρουφα.Καποια στιγμη ισως μεσα στο 24 να γινει. 2
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 1 hour ago, 1comment said: Το θέμα είναι ότι οι τεχνικοί δεν είναι καν ενημερωμένοι πώς γίνεται η αλλαγή. Μου είπε να τον πάρω τηλ μετά τις 26 γιατί ακόμα ούτε οι εταιρίες έχουν στείλει τα προγράμματα αναβάθμισης των ταμειακών, ούτε ξέρει αν θα χρειαστεί να αλλάξουμε pos. Είναι στο άγνωστό η διαδικασία. Και υποτίθεται σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία! Έπρεπε να είχαν δώσει παράταση προ πολλού και για μεγάλο διάστημα. Υπαρχει στην ελλαδα που καποια προθεσμία του δημοσίου λήγει οταν λέει, και μάλιστα προεκλογικά;
sdikr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Χθες είχαμε ενα webinar για τις ταμιακές, ακόμα περιμένουν εγκρίσεις απο το κράτος για το λογισμικό που έχουν στείλει, οι διαδικασίες είναι έτοιμες πάντως
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Αναβολή: https://www.sofokleousin.gr/anatropi-nea-anavoli-sti-syndesi-tameiakon-me-ta-pos Στις 15/6/2023 στις 4:55 ΜΜ, sdikr είπε Χθες είχαμε ενα webinar για τις ταμιακές, ακόμα περιμένουν εγκρίσεις απο το κράτος για το λογισμικό που έχουν στείλει, οι διαδικασίες είναι έτοιμες πάντως Ξέρεις αν θα γίνει και αντικατάσταση των pos με άλλα; Ή απλά θα είναι ένα λογισμικό στην ταμειακή που θα τη διασυνδέει με το υπάρχον pos; Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2023 από 1comment 1
sdikr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 hour ago, 1comment said: Αναβολή: https://www.sofokleousin.gr/anatropi-nea-anavoli-sti-syndesi-tameiakon-me-ta-pos Ξέρεις αν θα γίνει και αντικατάσταση των pos με άλλα; Ή απλά θα είναι ένα λογισμικό στην ταμειακή που θα τη διασυνδέει με το υπάρχον pos; Δεν αναφερθήκανε για τα pos, μόνο για τις ταμειακές. θεωρώ πως τα πιο πολλά ήδη διαθέτουν την δυνατότητα καθώς είναι συνδεμένα ήδη με ταμιακές σε super market
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, sdikr είπε Δεν αναφερθήκανε για τα pos, μόνο για τις ταμειακές. θεωρώ πως τα πιο πολλά ήδη διαθέτουν την δυνατότητα καθώς είναι συνδεμένα ήδη με ταμιακές σε super market Σημαντικό αυτό που λες γιατί είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι θα χρειαστεί να αλλάξουμε και pos. Που σημαίνει έξτρα κόστος από το πουθενά.
Skrobo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 8 hours ago, 1comment said: Σημαντικό αυτό που λες γιατί είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι θα χρειαστεί να αλλάξουμε και pos. Που σημαίνει έξτρα κόστος από το πουθενά. Υπάρχουν αρκετά που είναι παλιά και άρα δεν είναι βιώσιμη η αναβάθμιση (παλιοί επεξεργαστές, μικρή μνήμη) και άλλα που δεν υποστηρίζουν καθόλου την τεχνολογία (πχ τα pos που είναι GPRS) Για τα supermarket, τα pos δέχονται απλά query από την ταμειακή. Μπορείς να πληρώσεις κάτι ακόμα και να μην το έχεις χτυπήσει (πχ, στον μασούτη μπορείς να στείλεις λεφτά με western Union, και να πληρώσεις με κάρτα)
sdikr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Skrobo said: Υπάρχουν αρκετά που είναι παλιά και άρα δεν είναι βιώσιμη η αναβάθμιση (παλιοί επεξεργαστές, μικρή μνήμη) και άλλα που δεν υποστηρίζουν καθόλου την τεχνολογία (πχ τα pos που είναι GPRS) Για τα supermarket, τα pos δέχονται απλά query από την ταμειακή. Μπορείς να πληρώσεις κάτι ακόμα και να μην το έχεις χτυπήσει (πχ, στον μασούτη μπορείς να στείλεις λεφτά με western Union, και να πληρώσεις με κάρτα) Στον μασούτη δέχονται query το πόσο και στέλνουν πίσω και την απάντηση, (έγκριση ή όχι) ακριβώς ότι ζητάει το κράτος για την διασύνδεση, το να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και να μην δέχεται πλέον να πληκτρολογείς πόσο εσύ είναι εύκολο και λογικά θα γίνει απο την τράπεζα.
Speargeo Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Καλησπέρα στη παρέα, Σήμερα ήρθαν και συνδέσανε το φορητό Pos (Mellon group iWL 220) που έχω με τη ταμειακή. Που πήραν και ένα γενναίο πόσο για αναβάθμιση της ταμειακής και για κάποιο κλειδί δε κατάλαβα και πολλά. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Ενώ μέχρι χθες έπαιρνα το Pos με το βαν και πήγαινα σε πελάτη που ήθελε να πληρώσει με κάρτα τη παραγγελία του , από σήμερα μου είπαν πως δε θα μπορώ να το κάνω γιατί θα πρέπει να είναι συνδεμένο με τη ταμειακή μηχανή και να κόβω την απόδειξη από κει. Δηλαδή θα έχω ένα φορητό pos που δε θα μπορώ να βγάλω από το μαγαζί! Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτό? Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίρνω το pos μαζί στο δρομολόγιο και να μην είμαι "παράνομος" ταυτόχρονα? Όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει.
ekrepali Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 7 minutes ago, Speargeo said: Καπό σήμερα μου είπαν πως δε θα μπορώ να το κάνω γιατί θα πρέπει να είναι συνδεμένο με τη ταμειακή μηχανή και να κόβω την απόδειξη από κει. Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτό? Έπρεπε να έχεις αγοράσει φορητή ταμειακή ή τιμολογιέρα με εκτυπωτή ώστε να κάνεις σύνδεση με το υπάρχον POS, ή να κοιτούσες λύσεις φορητού all-in-one (όπου οι πάροχοι βαράνε στο ψαχνό). Αυτή η διασύνδεση που έκανες, δεν έχει νόημα από άποψη λειτουργικότητας... τα pos θα είναι πλέον κλειδωμένα και η πληκτρολόγηση του ποσού θα γίνεται απ'τη ταμειακή. Έχει βουήξει ο τόπος από πέρυσι... πως είναι δυνατόν να το πήρες χαμπάρι σήμερα;
Speargeo Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2024 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Έπρεπε να έχεις αγοράσει φορητή ταμειακή ή τιμολογιέρα με εκτυπωτή ώστε να κάνεις σύνδεση με το υπάρχον POS, ή να κοιτούσες λύσεις φορητού all-in-one (όπου οι πάροχοι βαράνε στο ψαχνό). Αυτή η διασύνδεση που έκανες, δεν έχει νόημα από άποψη λειτουργικότητας... τα pos θα είναι πλέον κλειδωμένα και η πληκτρολόγηση του ποσού θα γίνεται απ'τη ταμειακή. Έχει βουήξει ο τόπος από πέρυσι... πως είναι δυνατόν να το πήρες χαμπάρι σήμερα; Επειδή οι πελάτες μου σε ποσοστό 99,9% με πληρώνουν με κέρματα (διανομή σε κυλικεία σχολείων δεν υπάρχει πλαστικό χρήμα εκεί ούτε θα υπάρξει στο σύντομο μέλλον) Τυχαίνει 3-4 φορές το χρόνο να μου το ζητήσει κάποιος. Οπότε ναι ... κατάλαβες γιατί δεν ασχολήθηκα. Απλά μου έκανε τρομερή εντύπωση να πρέπει να κουβαλάς και τη ταμειακή μαζί για να κάνεις το προφανές και γι'αυτό ρώτησα. Πιστεύω πάντως ο,τι είναι θέμα μηνών για να βρεθεί λύση σε αυτό....δε μπορεί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα