Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Στο φορητό POS που υπάρχει στο βαν για να εξυπηρετεί παραγγελίες λιανικής μέσω eshop και ενώ το παραστατικό κόβεται πριν ξεκινήσει η διανομή, τι διασύνδεση να γίνει;

Μου είπε ο λογιστής πως το διασυνδέεις κανονικά, αλλά το βρίσκω παράλογο. Θα παίρνεις βόλτα και την ταμειακή; 

Δεν έχω πάρει ακόμα στην εφορία να ρωτήσω.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πιθανολογω, αν και δεν το ξέρουμε ακόμα, ότι εφόσον διαβιβάζεται η απόδειξη θα διαβιβάσει και το πος την πληρωμή και αυτά θα γίνουν αντιπαραβολή απο την εφορία 

Δημοσ.

Βιάζεσαι. Ακόμη δεν έχουν βγάλει προδιαγραφές. Θα χρειαστούν πολλές αναβαθμίσεις οι ταμειακές. Και εγώ που έχω eshop, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με το epos που έχω, πως στον κόρακα θα εκδιδω αποδείξεις την ίδια στιγμή που γίνεται η παραγγελία και πληρώνει ο άλλος με κάρτα; αδύνατον. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, james01gr είπε

Βιάζεσαι. Ακόμη δεν έχουν βγάλει προδιαγραφές. Θα χρειαστούν πολλές αναβαθμίσεις οι ταμειακές. Και εγώ που έχω eshop, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με το epos που έχω, πως στον κόρακα θα εκδιδω αποδείξεις την ίδια στιγμή που γίνεται η παραγγελία και πληρώνει ο άλλος με κάρτα; αδύνατον. 

Γενικα κατι τετοιες εξυπναδες μονο στο ελλαδισταν. Θεωρητικα για eshop, με καποιο προγραμμα το οποιο θα εκδιδει την αποδειξη, για να την εκτυπωσεις ισως εσυ αργοτερα. Γενικα οτιδηποτε γινεται, ειναι προς οφελος καποιων πλεον. 

Εδω βγαζουν voucher (αρα θα την πληρωσουν ολοι) για αλλαγη pos για να συνδεθει με τις ταμειακες ωστε να πατας στην ταμειακη το ποσο, και να περναει αυτοματα το ποσο και στο pos (οπως πχ γινεται και στα σουπερ). Ποια η διαφορα με τωρα που περναει ο αλλος την καρτα, και αν εγκριθει η πληρωμη, βγαλω αποδειξη εγω εκ των προτερων?

Αντε βγαλε ακρη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Γενικα κατι τετοιες εξυπναδες μονο στο ελλαδισταν. Θεωρητικα για eshop, με καποιο προγραμμα το οποιο θα εκδιδει την αποδειξη, για να την εκτυπωσεις ισως εσυ αργοτερα. Γενικα οτιδηποτε γινεται, ειναι προς οφελος καποιων πλεον. 

Εδω βγαζουν voucher (αρα θα την πληρωσουν ολοι) για αλλαγη pos για να συνδεθει με τις ταμειακες ωστε να πατας στην ταμειακη το ποσο, και να περναει αυτοματα το ποσο και στο pos (οπως πχ γινεται και στα σουπερ). Ποια η διαφορα με τωρα που περναει ο αλλος την καρτα, και αν εγκριθει η πληρωμη, βγαλω αποδειξη εγω εκ των προτερων?

Αντε βγαλε ακρη. 

Ναι, το θέμα όμως είναι το πρόγραμμα θα πρέπει να μου το πληρώσει το υπουργείο που θέλει να κάνει την αναβάθμιση. Και το πρόγραμμα θα δουλεύει εάν έχεις πρόγραμμα εκτυπώσεις αποδείξεων. πρόγραμμα που να συνδέει epos, με eshop και με ταμειακή δεν γνωρίζω και ούτε νομίζω πως θα υπάρξει.

Αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο είναι να εκδίδουν όλοι αποδείξεις. Κατανοητό. Εάν όμως εγώ τα πάρω μετρητά και κάνω παζάρια στην τιμή, πάλι απόδειξη δεν θα κόψω. Δεν θα αλλάξει αυτό... Είναι βλακώδες eshop να μην κόβει αποδείξεις. Το πρόβλημα ειναι τα φυσικά καταστήματα. 

Επεξ/σία από james01gr
Δημοσ.
12 ώρες πριν, james01gr είπε

Ναι, το θέμα όμως είναι το πρόγραμμα θα πρέπει να μου το πληρώσει το υπουργείο που θέλει να κάνει την αναβάθμιση. Και το πρόγραμμα θα δουλεύει εάν έχεις πρόγραμμα εκτυπώσεις αποδείξεων. πρόγραμμα που να συνδέει epos, με eshop και με ταμειακή δεν γνωρίζω και ούτε νομίζω πως θα υπάρξει.

Αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο είναι να εκδίδουν όλοι αποδείξεις. Κατανοητό. Εάν όμως εγώ τα πάρω μετρητά και κάνω παζάρια στην τιμή, πάλι απόδειξη δεν θα κόψω. Δεν θα αλλάξει αυτό... Είναι βλακώδες eshop να μην κόβει αποδείξεις. Το πρόβλημα ειναι τα φυσικά καταστήματα. 

Εντωμεταξύ αν στην εκδίδει σήμερα και βγεις αύριο για διανομή θα σου που είσαι και άκυρος.

Δημοσ.

Το POS πριν την έγκριση συναλλαγης θα κανει "ερωτημα" στην ταμειακή ή στον φορολογικο μηχανισμό για το εαν εχει προηγηθει αντιστοιχη εκδοση αποδειξης-τιμολογιου. Εαν δεν παρει "θετικη απαντηση" δεν θα γινει η συναλλαγή με καρτα.

Καταλαβαίνετε οτι αυτη η διασύνδεση γίνεται μεσω δικτυου\internet οποτε ολες οι αντίστοιχες συσκευές θελουμ αναβάθμιση ή αγορά νεας συμβατης (μολις βγουν οι προδιαγραφές).

Για καταστημα που ειναι σε χωρο υπαίθριο και δεν υπάρχει δικτυο αρα και καταλληλοτητα με νεους φορολογικους μηχανισμους, επελεξα ηδη ηλεκτρονικη τιμολογηση και σημανση μεσω internet (εχει wifi για το laptop)

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Το POS πριν την έγκριση συναλλαγης θα κανει "ερωτημα" στην ταμειακή ή στον φορολογικο μηχανισμό για το εαν εχει προηγηθει αντιστοιχη εκδοση αποδειξης-τιμολογιου. Εαν δεν παρει "θετικη απαντηση" δεν θα γινει η συναλλαγή με καρτα.

Καταλαβαίνετε οτι αυτη η διασύνδεση γίνεται μεσω δικτυου\internet οποτε ολες οι αντίστοιχες συσκευές θελουμ αναβάθμιση ή αγορά νεας συμβατης (μολις βγουν οι προδιαγραφές).

Για καταστημα που ειναι σε χωρο υπαίθριο και δεν υπάρχει δικτυο αρα και καταλληλοτητα με νεους φορολογικους μηχανισμους, επελεξα ηδη ηλεκτρονικη τιμολογηση και σημανση μεσω internet (εχει wifi για το laptop)

Και αν η καρτα δεν γινει αποδεκτή(που είναι πλέον σύνηθες).

Γιατι πρώτα περνάμε την κάρτα και μετά κόβουμε απόδειξη.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Και αν η καρτα δεν γινει αποδεκτή(που είναι πλέον σύνηθες).

Ξανά λέω, κάτι τέτοια μόνο στην Ελλάδα. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ξανά λέω, κάτι τέτοια μόνο στην Ελλάδα. 

Ελατε ρε παιδια, εαν η κάρτα δεν γινει αποδεκτη (λογω μη υπολοιπου η κατι αλλο) δεν θα στειλει καν query στο ΦΗΜ/ταμειακή για εαν εκδωθηκε αποδειξη. Σε αυτο κολλήσατε τωρα, τέρμα πια η πληρωμή με POS και ο καταστηματάρχης να σου δινει αντι για αποδειξη το δελτιο παραγγελίας 

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο ξεχνα το, πρωτα παιρνεις αποδειξη και μετά πληρωνεις. Οποιος το κάνει αναποδα (και εγω καμια φορα) κάνει λάθος.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Αυτο ξεχνα το, πρωτα παιρνεις αποδειξη και μετά πληρωνεις. Οποιος το κάνει αναποδα (και εγω καμια φορα) κάνει λάθος.

Ναι εεε και αν δεν εχει υπόλοιπο και φυγει τι την κάνω την απόδειξη την τρώω; δεν πουλάμε ολοι πατατάκια για να πεις ελα δεν γ....

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ναι εεε και αν δεν εχει υπόλοιπο και φυγει τι την κάνω την απόδειξη την τρώω; δεν πουλάμε ολοι πατατάκια για να πεις ελα δεν γ....

Μιλάς και τον λογιστή και την ακυρώνεις. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο μπαίνει να ελέγξει κάτι το οποίο οποίος δεν το κάνει είναι χαζός. Δλδ να κόβει απόδειξη όταν δέχεται πληρωμη μεσω pos. Πρέπει να είσαι στόκος να μην κόβεις απόδειξη όταν παίρνεις τα χρήματα μέσω κάρτας. Καταλαβαίνω πως πολλά καταστήματα (κυρίως εστίασης) δεν κόβουν αποδείξεις για αποδείξεις μέσω πλατφορμών αλλά μιλάμε για πολλά επαγγέλματα θα πρέπει να αλλάξει εντελώς ο εξοπλισμός τους για την τιμολογηση. Και καθώς ακόμη δεν έχουν βγάλει τις προδιαγραφές δεν μπορείς να αξιοποιήσεις και τα voucher που έχουν βγάλει για την τιμολόγηση 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε

Στην εστίαση, που πρέπει οι αποδέιξεις και κόβονται απο πριν, και αρα ειναι τμηματικές, πως θα στέλνει το query;
Αν κάποιοι θέλουν να τα πληρώσουν μισά-μισά με 2 κάρτες, τι συμβαίνει;
Αν θέλει κάποιος να κεράσει τα ποτά μιας άλλης παρέας, τι κάνουμε;

Η σύνδεση, οπως προσπαθούν να το κάνουν, μονο με ηλεκτρονικά μέσα, ειναι εντελώς χαζή. Δεν εξετάζουμε καν οτι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί καμία λεπτομέρια και η προθεσμία υλοποίησης είναι στο φουλ της σεζόν. Α και, μεταξύ μας, σε μαγαζία με μεγάλο τζίρο πάλι το ίδιο ποσοστό αποδείξεων θα κόβεται, δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικό.  

Δημοσ.

^τουλάχιστον κάποιος καταλαβαίνει τον λόγο που λέω "αυτά μόνο στην Ελλάδα". 

Αν πάρουμε την εστίαση, στην οποία όντως θέλουν απόδειξη από πριν, και είσαι υποχρεωμένος να κόβεις τμηματικά (άρα έξοδα χαρτιού χωρίς λόγο), το pos θα ψάχνει αθροιστικά αν υπάρχει το ποσό που πάει να χτυπηθεί στην κάρτα? Θα χτυπάμε αποδείξεις στα τραπέζια σε "μετρητά", μετά θα τις δίνουμε στον λογιστή να τις ακυρώνει επειδή ο άλλος πλήρωσε με "κάρτα"? Αυτό ισχύει και στο κομμάτι "πρώτα παίρνεις απόδειξη και μετά πληρώνεις". Αν δεν ξέρω με ποιο μέσο θα πληρωθώ, πως θα ξέρω που να κόψω απόδειξη? 

Και ξαναλέω, ποια η διαφορά του να ελέγχεται ο τζίρος του pos με το Ζ του μαγαζιού σε καθημερινή βάση, από το να συμφωνεί η χρέωση στο pos με συγκεκριμένη απόδειξη. Στο τέλος της ημέρας, και πάλι ο τζίρος του pos θα πρέπει να είναι λιγότερος από τις αποδείξεις για να μην χτυπήσει καμπανάκι.

Προφανώς κάποιος "γνωστός" βγάζει pos νέου τύπου/προγράμματα ή τα προμηθεύει και κάπως πρέπει αυτά να βγουν στην αγορά για να τα πουλήσει. Και εν τέλει με τα voucher, όλοι πληρώνουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Αν δεν ξέρω με ποιο μέσο θα πληρωθώ, πως θα ξέρω που να κόψω απόδειξη?

Γιατι, πρεπει να ξερεις με ποιο τροπο θα σε πληρωσει ο αλλος για να ξερεις που θα κοψεις την αποδειξη??

Εσυ κοβεις την αποδειξη σου, ειτε προκειται τμηματικα ή προκειται για κερασμα ή για οτι αλλο. Εαν πληρωσει μετρητα ο πελατης καλως, εαν πληρωσει με καρτα (ειτε πληρη ή μερικη εξοφληση) θα σταλθει το σχετικο query για το εαν υπαρχει αποδειξη\τιμολογιο απο ΦΗΜ\ταμειακη και αναλογα το response της συσκευης θα προχωρησει ή οχι η συναλλαγη. Εαν κοψεις την αποδειξη αλλα δεν πληρωθεις στο τελος με οποιοδηποτε μεσο τοτε κανεις οτι κανεις και τωρα, ακυρωνεις με την οποια σχετικη διαδικασια

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Προφανώς κάποιος "γνωστός" βγάζει pos νέου τύπου/προγράμματα ή τα προμηθεύει και κάπως πρέπει αυτά να βγουν στην αγορά για να τα πουλήσει. Και εν τέλει με τα voucher, όλοι πληρώνουν. 

Οχι μονο δεν εχει βγαλει κανεις τιποτα, αλλα επιπροσθετα εχουν "φορτωθει" σε δουλεια για να ανταποκριθουν οι κατασκευαστες.

https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-12/tech_01_12_2020.pdf

Εαν για οποιοδηποτε λογο δεν βολευει τους καταστηματαρχες, τωρα ειναι η ευκαιρια με τις εκλογες να ζητησετε απο τους τοπικους βουλευτες να αναθεωρηθει.

Ελπιζω οι "προσφατες" ταμειακες\ΦΗΜ να παιρνουν αναβαθμιση (με κοστος βεβαια) για αυτην την νεα παραμετροποιηση. Εγω καποιους πελατες που εχουν παλαιοτερους φορολογικους με USB (αναβαθμισμενους ομως με QR Code και υποβολη στο esend) τους ξεκαθαρισα να μην πανε σε αγορα νεας, συμβαση για ηλεκτρονικη τιμολογηση με παροχο (που εχει και τα οφελη παραγραφης σε 2-3 χρονια οποιον παραβασεων). Το κοστος ειναι περιπου 400€ για 6000 παραστατικα (ανευ χρονικου οριου)

Σημειωση, το πολυ σε κανα 2 χρονια ολες πλεον οι συναλλαγες θα στελνονται real time στην ΑΑΔΕ

Σημειωση, εγω απλα τα αναφερω σαν τεχνικος, τα παραπονα στον νομοθετη!!

και αλλη σημειωση, μεσα Μαιου θα βγει voucher για να καλυφθει το κοστος αλλαγης συσκευων, παλι προτεινω οσοι μπορουν να το χρησιμοποιησουν για e-invoicing

Επεξ/σία από Fotis_Greece
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...