Προς το περιεχόμενο

Apple φορτιστης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kormos είπε

Δεν θυμάμαι αν έχω κιόλας κάποιον με 5w για να το βλέπαμε πιο έγκυρα...

🤪

Αν έχεις πλησίον κάποιο επίσημο Service, δες το παρακάτω μήνυμα.
Είναι η ιδανικότερη λύση.

@Paraskevi890
Πέρα των άλλων.
Σου παρουσιάζει κάτι ο συγκεκριμένος αντάπτορας ή από θέμα αισθητικής και μόνο;

Μφχ

Κοντα μου επισημο service δν εχω κανενα,

Δενμου παρουσιασε κατι μεχρι στιγμης χτες τον πηρα και ειδα οτι φορτιζει κανονικα και ζεσταινεται σε λογικα πλαισια ο φορτιστης αλλα βλεπω σε εκεινο το σημειο το ποσο κακοφτιαγμενο ειναι που μου κανει εντυπωση για Apple, συν οτι μυριζει σαν πλαστικουρα

Δεν με νοιαζει ο σχεδιασμος του φορτιστη αλλα μου δειχνει οτι κατι δεν παει καλα και εγω θελω εναν σωστο φορτιστη για το κινητο.

7 ώρες πριν, lneam είπε

1. λογο της φιρμας της αλυσιδας του καταστηματος, ειναι κατι παρα παρα παρα πολυ απιθανο. Το ρισκο ειναι τεραστιο.

2. παρε την συσκευασια και τον φορτιστη και αφου αφαιρεσεις την τιμη με τον κωδικο, πηγαινε σε ενα authorized apple center και θα σου απαντησουν

Καποιο authorized apple center δεν εχω κοντα μου σκεφτομουν να το παω σε ενα απλο καταστημα να το δουν και αν βγαλουμε ακρη καλως.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, d_gkal είπε

Για ποιον λόγο πήρες 5watt; 

Και μάλιστα στα 22€;;;;;;

Γενικα το ειχα ψαξει αρκετα και απο πολλα βιντεακια που ειδα ολοι ελεγαν οτι η αργη φορτιση ειναι η καλυτερη για την μπαταρια του κινητου οποτε αποφασισα να παρω εναν φορτιστη 5 watt.

Τωρα για την τιμη εφοσον αυτος ο φορτιστής ηταν απο επισημο ελληνικο καταστημα που λειτουργει σαν μεταπωλητης γιατι να μου παει στο μυαλο οτι κατι θα ειναι λαθος;

Δημοσ.

Να τον πας πίσω και να πάρεις 20watt. 

Είναι εντελώς λάθος να φορτίζεις αργά για να κερδίσεις λίγο χρόνο ζωής της μπαταρίας. Δηλαδή εκεί που θα την αλλάζεις σε 2 χρόνια με τον 20, με τον 5 θα την αλλάξεις σε δύο μισή. 

Άποψη μου το παραπάνω 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, d_gkal είπε

Να τον πας πίσω και να πάρεις 20watt. 

Είναι εντελώς λάθος να φορτίζεις αργά για να κερδίσεις λίγο χρόνο ζωής της μπαταρίας. Δηλαδή εκεί που θα την αλλάζεις σε 2 χρόνια με τον 20, με τον 5 θα την αλλάξεις σε δύο μισή. 

Άποψη μου το παραπάνω 

Δεν το κανω για να κερδισω χρονο το κανω για να φορτιζει σωστα το κινητο 😉, εχω 20 watt απλα ηθελα να πηρω και τον 5 για τον λογο που ειπα. Σε οσα βιντεακια και να ειδα ολοι εβγαζαν το συμπερασμα οτι βοηθαει το κινητο η αργη φορτιση. Το αν θα αλλαξω μπαταρια στο μελλον ειναι σιγουρο ολοι θα αλλαξουμε.

Τωρα εφοσον τον εχω ανοιξει δεν ξερω αν θα το δεχτουν πισω🤷🏻‍♀️

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον τα παίρνουν απ'την apple αυτοί για να πουλάνε φορτιστές που κάνουν 50λεπτα, 22 ευρώ.

Μόνο η θερμοκρασία επηρεάζει την ζωή της μπαταρίας πέραν των κύκλων φόρτισης και με 20w "γρήγορη" φόρτιση δεν ζεσταίνεται και τόσο.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.

Το οτι ειναι απο Γερμανο δεν εχει απολυτα σχεση με την αυθεντικοτητα ενος προιοντος.

Και θα εξηγησω γιατι.. Γιατι πολυ απλα μπορει να ειναι Franchise το μαγαζι,που εχει δικαιωμα να κανει και παραγγελιες εκτος του δικτυου Γερμανος

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, DOR1K1N είπε

Το οτι ειναι απο Γερμανο δεν εχει απολυτα σχεση με την αυθεντικοτητα ενος προιοντος.

Και θα εξηγησω γιατι.. Γιατι πολυ απλα μπορει να ειναι Franchise το μαγαζι,που εχει δικαιωμα να κανει και παραγγελιες εκτος του δικτυου Γερμανος

Ναι καταλαβα, αρα αν το παω πισω ανοιγμενο δεν θα το δεχτουν;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Paraskevi890 είπε

Δεν το κανω για να κερδισω χρονο το κανω για να φορτιζει σωστα το κινητο 😉, εχω 20 watt απλα ηθελα να πηρω και τον 5 για τον λογο που ειπα. Σε οσα βιντεακια και να ειδα ολοι εβγαζαν το συμπερασμα οτι βοηθαει το κινητο η αργη φορτιση. Το αν θα αλλαξω μπαταρια στο μελλον ειναι σιγουρο ολοι θα αλλαξουμε.

Τωρα εφοσον τον εχω ανοιξει δεν ξερω αν θα το δεχτουν πισω🤷🏻‍♀️

Αν θες να φορτίζει σωστά τότε δες την εκδοχή της ασύρματης φόρτισης...

13 λεπτά πριν, DOR1K1N είπε

Δεν έχεις άδικο...

2 λεπτά πριν, Paraskevi890 είπε

...ίσως χάσεις και χρόνο!

ή πες ότι δεν έγινε ποτέ ή πάρε τον παρακάτω να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

https://www.public.gr/product/apple/aksesoyar-iphone/fortistes/fortistis-apple-usb-c-power-adapter--20-watt--leuko/1570855

https://www.istorm.gr/apple-20w-usb-c-power-adapter.html

*Θεωρητικά, αν δεν έχεις ήδη ίσως χρειαστείς βέβαια και το

https://www.istorm.gr/lightning-to-usb-c-cable-1-m-new.html

Μφχ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Paraskevi890 είπε

Δεν μπορω να γνωριζω.. Ειναι καλο παντως να δοκιμασεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν θες να φορτίζει σωστά τότε δες την εκδοχή της ασύρματης φόρτισης...

Δεν έχεις άδικο...

...ίσως χάσεις και χρόνο!

ή πες ότι δεν έγινε ποτέ ή πάρε τον παρακάτω να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

https://www.public.gr/product/apple/aksesoyar-iphone/fortistes/fortistis-apple-usb-c-power-adapter--20-watt--leuko/1570855

https://www.istorm.gr/apple-20w-usb-c-power-adapter.html

*Θεωρητικά, αν δεν έχεις ήδη ίσως χρειαστείς βέβαια και το

https://www.istorm.gr/lightning-to-usb-c-cable-1-m-new.html

Μφχ

Το εχω ψαξει και για ασυρματη φορτιση οι περισσοτεροι λενε οτι δεν κανει ζεσταινει το κινητο.

Ενταξει δεν με νοιαζει τοσο το χρηματικο...

20 watt εχω το πηρα μαζι με το κινητο αλλα ευχαριστω που εστειλες😉

2 λεπτά πριν, DOR1K1N είπε

Δεν μπορω να γνωριζω.. Ειναι καλο παντως να δοκιμασεις

Οκ ευχαριστω, απλα θα ξερω για την επομενη φορα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Paraskevi890 είπε

Δενμου παρουσιασε κατι μεχρι στιγμης χτες τον πηρα και ειδα οτι φορτιζει κανονικα και ζεσταινεται σε λογικα πλαισια ο φορτιστης αλλα βλεπω σε εκεινο το σημειο το ποσο κακοφτιαγμενο ειναι που μου κανει εντυπωση για Apple, συν οτι μυριζει σαν πλαστικουρα

Δεν με νοιαζει ο σχεδιασμος του φορτιστη αλλα μου δειχνει οτι κατι δεν παει καλα και εγω θελω εναν σωστο φορτιστη για το κινητο.

- το 2007 που βγηκε το iphone, ενας φορτιστης 5v 1A 5W ηταν λογικο να ζεσταινεται με την τοτε τεχνολογια. Σημερα στο 2023 ΟΧΙ, ειναι για τα σκουπιδια (σχημα λογου)

- σωστος φορτιστης ειναι Ο καταλληλος φορτιστης ειναι η σωστη περιγραφη. Και αυτος ειναι > 1. οτι υπαρχει εντος της συσκευασιας ή 2. καποιος καλης ποιοτητας, οχι υποχρεωτικα της ιδιας μαρκας και να πληρει τα πρωτοκολλα φορτισης της συσκευης αυτης.  Γιατι οχι και πληθος αλλων

- αν θελουμε να φορτισουμε με universal charger καποια συσκευη, αυτη θα αναγνωρισει τι ακριβως μπορει να δωσει ο φορτιστης και θα ζητησει οτι καλυτερο εχει. Υπαρχει αγνοια απο τους περισσοτερους πως ενας φορτιστη πολλαπλασιας παροχης ενεργειας θα καταστρεψουμε την συσκευη μας, αφου αυτος θα "δωσει" ολη το ρευμα με το ζορι στην μπαταρια μας. Μεγα σφαλμα.

- σημερα υπαρχει universal charger με 2 παραλληλες εξοδους usb a + c, στα 65W συνολικα, σε καλη μαρκα (xiaomi), με ολα τα γνωστα πρωτοκολλα φορτισης, σε τιμη "χωμα" οπως λεει και ο λαος, μονο 25€

https://www.skroutz.gr/s/35316585/Xiaomi-Φορτιστής-με-Θύρα-USB-A-και-Θύρα-USB-C-και-Καλώδιο-USB-C-65W-Power-Delivery-Λευκός-GaN-BHR5515GL.html

Spoiler

2021062503500414.jpeg

2021062503500454.jpeg

2021062503500516.jpeg

1 ώρα πριν, Paraskevi890 είπε

Το εχω ψαξει και για ασυρματη φορτιση οι περισσοτεροι λενε οτι δεν κανει ζεσταινει το κινητο.

σωστο, αλλα και λαθος. Κανενα προβημα, καθε ειδος φορτισης παραγει ζεστη. Οποτε να μην τα φορτιζουμε ??? εεεε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πρόσφατα εξερράγη ένας φορτιστής iPhone που είχα ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν μούφα, έκανα έρευνα πάνω στο θέμα.
Τα βασικά που μπορείς να προσέξεις είναι τα εξής: 

1. Η σήμανση και τα γραφόμενα. Το CE (σήμα Ευρωπαϊκής πιστοποίησης) πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και συνήθως οι κινεζιές το έχουν λάθος.  

image.png.fbee9c5184adf895f604694c1901d599.png

2. Η κατασκευή των πλαστικών: 

image.png.5f280385883bc5602f11ed61005e3d43.png

3. Στην θύρα USB του φορτιστή η Apple βάζει ένα Serial Number, που στους μούφα συνήθως δεν υπάρχει. 

image.png.9af0cc1d1cd364bd74b5ed2210319284.png

Αυτά ίσχυαν σε φορτιστές 5-10ετίας, πλέον οι κινέζοι μπορεί να έχουν εξελιχθεί και να είναι πιο πιστοί στο original προϊόν.
Επεξ/σία από Portokalas
Δημοσ.

απο τα λιγα που γνωριζω για το θεμα > καταστηματα τυπου franchise, εχουν αυστηρους κανονες λειτουργιας που τους εχουν υπογραψει σε συμβολαιο με ποινικες ρητρες. Την ιδια στιγμη σε τυχαιες στιγμες υπαρχουν ελεγχοι, ειτε φανεροι, ειτε μυστικοι.

Οποτε, οι ολοι πουλανε "μαιμουδες" ή κανενας

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Portokalas είπε

Επειδή πρόσφατα εξερράγη ένας φορτιστής iPhone που είχα ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν μούφα, έκανα έρευνα πάνω στο θέμα.
Τα βασικά που μπορείς να προσέξεις είναι τα εξής: 

1. Η σήμανση και τα γραφόμενα. Το CE (σήμα Ευρωπαϊκής πιστοποίησης) πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και συνήθως οι κινεζιές το έχουν λάθος.  

image.png.fbee9c5184adf895f604694c1901d599.png

2. Η κατασκευή των πλαστικών: 

image.png.5f280385883bc5602f11ed61005e3d43.png

3. Στην θύρα USB του φορτιστή η Apple βάζει ένα Serial Number, που στους μούφα συνήθως δεν υπάρχει. 

image.png.9af0cc1d1cd364bd74b5ed2210319284.png

Αυτά ίσχυαν σε φορτιστές 5-10ετίας, πλέον οι κινέζοι μπορεί να έχουν εξελιχθεί και να είναι πιο πιστοί στο original προϊόν.

IMG_0566.jpeg

IMG_0558.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...