Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω τον τελευταίο καιρό για διάφορους τρόπους επενδύσεως κάποιου μέρος του εισοδηματός μου σε διάφορα επενδυτικά οχήματα, και, πριν λίγο έπεσα πάνω στα επενδυτικά προγράμματα που παρέχουν μεγάλες ασφαλιστικές. Π.χ. κοιτάω για τον επενδυτικό λογαριασμό μεγάλης Ολλανδικής ασφαλιστικής. Είχα μια συνομιλία με ασφαλιστικό σύμβουλο της εταιρείας, και μου εξήγησε πως σε βάθος δεκαετίας μπορείς να έχεις μια απόδοση 4% ετησίως. 

Από το να αποταμιεύω τα λεφτά καταθέτοντας στις αισχρές ελληνικές τράπεζες με 0.001% επιτόκιο και να μου τρώει τα χρήματα ο πληθωρισμός, σκέφτομαι σοβαρά το παραπάνω ενδεχόμενο. Έχω ψάξει και για άλλες επιλογές, όπως να επενδύσω στο S&P500 μέσα από κάποιο ETF, αγορά μεμονωμένων μετοχών αλλά αυτά τα επενδυτικά οχήματα ελλοχέουν μεγαλύτερο ρίσκο και δε ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ και να είμαι σίγουρος ότι ο online broker που θα επιλέξω δεν θα έχει χρεωκοπήσει σε 10 χρόνια από σήμερα. Προφανώς επένδυση μέσω πλατφόρμας των τραπεζών δεν συζητείται με τέτοια commissions που ζητάνε.

Έχει κάποιος εμπιερία λοιπόν για ασφαλιστικά επενδυτικά προγράμματα;

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ.

Πολλες τραπεζες δινουν σημερα 1.5-2% επιτοκια προθεσμιακων.

Προσωπικα αυτα τα ασφαλιστικα προγραμματα δεν τα εμπιστευομαι. Συνηθως θελει να τα αφησεις 20+ χρονια για να εχουν αποδοση χωρις να ειναι και τιποτα εγγυημενο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Ψάχνω τον τελευταίο καιρό για διάφορους τρόπους επενδύσεως κάποιου μέρος του εισοδηματός μου σε διάφορα επενδυτικά οχήματα, και, πριν λίγο έπεσα πάνω στα επενδυτικά προγράμματα που παρέχουν μεγάλες ασφαλιστικές. Π.χ. κοιτάω για τον επενδυτικό λογαριασμό μεγάλης Ολλανδικής ασφαλιστικής. Είχα μια συνομιλία με ασφαλιστικό σύμβουλο της εταιρείας, και μου εξήγησε πως σε βάθος δεκαετίας μπορείς να έχεις μια απόδοση 4% ετησίως. 

Από το να αποταμιεύω τα λεφτά καταθέτοντας στις αισχρές ελληνικές τράπεζες με 0.001% επιτόκιο και να μου τρώει τα χρήματα ο πληθωρισμός, σκέφτομαι σοβαρά το παραπάνω ενδεχόμενο. Έχω ψάξει και για άλλες επιλογές, όπως να επενδύσω στο S&P500 μέσα από κάποιο ETF, αγορά μεμονωμένων μετοχών αλλά αυτά τα επενδυτικά οχήματα ελλοχέουν μεγαλύτερο ρίσκο και δε ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ και να είμαι σίγουρος ότι ο online broker που θα επιλέξω δεν θα έχει χρεωκοπήσει σε 10 χρόνια από σήμερα. Προφανώς επένδυση μέσω πλατφόρμας των τραπεζών δεν συζητείται με τέτοια commissions που ζητάνε.

Έχει κάποιος εμπιερία λοιπόν για ασφαλιστικά επενδυτικά προγράμματα;

Στο 0.001% έχεις μείνει?

ΜΗΠΩΣ δεν είσαι ενημερωμένος ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Πολλες τραπεζες δινουν σημερα 1.5-2% επιτοκια προθεσμιακων.

Δε νομίζω. Τελευταία φορά που ρώτησα πριν κάτι μήνες τα επιτόκια ήταν γύρω από το 0.5-0.7%. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δε νομίζω. Τελευταία φορά που ρώτησα πριν κάτι μήνες τα επιτόπια ήταν γύρω από το 0.5-0.7%. 

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...