Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Πολύ κακό σκορ...

Όσες αναφορές βρήκα,  μιλάνε για 12000+

Αν δεν έτρεχες τίποτα στο backround θα πρέπει να ψαχτείς

Είναι κακό γιατί τρέχει το 10λεπτο test που ελέγχει για throttling, σε αυτήν την περίπτωση το σκορ που προκύπτει είναι αρκετά πιο χαμηλό από το σύνηθες. 

@stratigos24 πήγαινε στην καρτέλα advanced και απενεργοποίησε το 10λεπτο test βάζοντας το στο off. Αντί αυτού τρέξε το απλό τεστ που κάνει ένα run μόνο και λογικά θα βγάλεις το σωστό σκορ. 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ευχαριστώ! 

Για να δούμε...

Έβαλα off το χρόνο αλλά πως τρέχω ένα απλό τεστ όπως το λες; Δεν το βλέπω, είναι και αργά η ώρα .. χαχ 

ΥΓ: Πάντως βάζοντας το χρόνο στο off και πατώντας Σταρτ τρέχει μόνο το πρώτο τεστ την πρώτη εικόνα και έβγαλα 9886. Πάλι χαμηλά ..

ΥΓ2:

Στο τελευταιο 10 λεπτό που έτρεξα μαζί με το core temp και μετά από το bios update ήταν αυτό, έβγαλα ένα σκορ 200 μόνο πάνω από ότι στο προηγούμενο δεκάλεπτο.

Ο επεξεργαστής έτρεχε στα 4000 και ανώτερη θερμοκρασία ήταν 69 σε κάποιο πυρήνα.

Screenshot_2023-04-19-23-56-18-212_com.miui.gallery.jpg

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ευχαριστώ! 

Για να δούμε...

Έβαλα off το χρόνο αλλά πως τρέχω ένα απλό τεστ όπως το λες; Δεν το βλέπω, είναι και αργά η ώρα .. χαχ 

ΥΓ: Πάντως βάζοντας το χρόνο στο off και πατώντας Σταρτ τρέχει μόνο το πρώτο τεστ την πρώτη εικόνα και έβγαλα 9886. Πάλι χαμηλά ..

ΥΓ2:

Στο τελευταιο 10 λεπτό που έτρεξα μαζί με το core temp και μετά από το bios update ήταν αυτό, έβγαλα ένα σκορ 200 μόνο πάνω από ότι στο προηγούμενο δεκάλεπτο.

Ο επεξεργαστής έτρεχε στα 4000 και ανώτερη θερμοκρασία ήταν 69 σε κάποιο πυρήνα.

Screenshot_2023-04-19-23-56-18-212_com.miui.gallery.jpg

Μια χαρά φαίνονται οι θερμοκρασίες. Εδώ θα πας:

Βάλε το στο Off και τρέξε το multithread test. Αν συνεχίζει και σου βγάζει χαμηλό σκορ τότε μάλλον κάτι τρέχει στο παρασκήνιο και κόβει επιδόσεις.

image.png.b20d42c8246ead6658fcea99b4c9c938.png

Δημοσ.

Ναι αυτό έκανα και τελικά κέρδισα κάτι αλλά όχι τίποτα σπουδαίο από 9500 πήγα κοντά στο 9900 ξέρω γω... 

Άντε να δούμε τώρα τι να είναι ... 

Παρασκήνιο τα κλείνω όλα θα δω και διεργασίες..

Γιατί δεν τον πάει 4.4Ghz;; 

45 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ακόμη κι αν ήθελα να συνδεθώ επάνω σου(δε θέλω :P ) δε θα μπορούσα να το κάνω σε bios mode.

Προσωπικά θα έλεγχα μήπως παίζουν θέματα throtlle λόγω θερμοκρασιών (ίσως λογω στοκ ψύκτρας ή vrm) έχοντας ανοιχτό έναν επιτηρητή θερμοκρασιών (πχ hwinfo)

Μετά θα κοιτούσα τα settings του cpu στο bios

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.cb20a449b87cc62828a5273b1beff040.png

https://www.youtube.com/watch?v=xI980N1DTMA

Αυτά μου τα έχει έτσι.

IMG_20230420_001254.jpg

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ναι αυτό έκανα και τελικά κέρδισα κάτι αλλά όχι τίποτα σπουδαίο από 9500 πήγα κοντά στο 9900 ξέρω γω... 

Άντε να δούμε τώρα τι να είναι ... 

Παρασκήνιο τα κλείνω όλα θα δω και διεργασίες..

Γιατί δεν τον πάει 4.4Ghz;; 

Αυτά μου τα έχει έτσι.

IMG_20230420_001254.jpg

Αν μπεις σε game πάει 4,4;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, bonorov είπε

Δεν έχω βάλει καποιο παιχνίδι.

27 λεπτά πριν, bonorov είπε

Σε εγκατάσταση που έκανα τώρα το fl studio πήγε και 4.4 κατά την εγκατάσταση στο core temp.

Εδώ είμαστε...

Κάτι λένε στα σχόλια για asrock και πως το έφτιαξαν.. για να δούμε...

///////////////////////////////

Λοιπον έβαλα τη ρύθμιση που λέει ο άλλος στο reddit (CPU Vcore compensation setting in BIOS. Changing it from Auto to Level 5 increased my Cinebench score from ~9500 to ~12000. Measurable gains in games too) και έκανα ένα γρήγορο τεστ και έβγαλε 12118....

Τώρα μένει να δουμε τι είναι αυτό που έβαλα νούμερο 5 στο bios.. χαχ

Θερμοκρασία τώρα στο πρώτο τεστ που έβγαλα αυτό το σκορ έφτασε και 71 και τα watt έως 78 ενώ πριν έδινε έως 63-65 όσο θυμάμαι.

wefef.PNG.e03837405a5e6f425b6ad2e54e2fbf9d.PNG

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Δεν έχω βάλει καποιο παιχνίδι.

Σε εγκατάσταση που έκανα τώρα το fl studio πήγε και 4.4 κατά την εγκατάσταση στο core temp.

Εδώ είμαστε...

Κάτι λένε στα σχόλια για asrock και πως το έφτιαξαν.. για να δούμε...

///////////////////////////////

Λοιπον έβαλα τη ρύθμιση που λέει ο άλλος στο reddit (CPU Vcore compensation setting in BIOS. Changing it from Auto to Level 5 increased my Cinebench score from ~9500 to ~12000. Measurable gains in games too) και έκανα ένα γρήγορο τεστ και έβγαλε 12118....

Τώρα μένει να δουμε τι είναι αυτό που έβαλα νούμερο 5 στο bios.. χαχ

Θερμοκρασία τώρα στο πρώτο τεστ που έβγαλα αυτό το σκορ έφτασε και 71 και τα watt έως 78 ενώ πριν έδινε έως 63-65 όσο θυμάμαι.

wefef.PNG.e03837405a5e6f425b6ad2e54e2fbf9d.PNG

Εχω το ίδιο "θέμα" με ryzen 5600+gigabyte b450m s2h. 

Στο cinebench r23 έφτανε μόνο μέχρι τα 4ghz με θερμοκρασία 58-59 βαθμους και σκορ περίπου 10000.

Στα games ο επεξεργαστής δουλευει κανονικά στα 4.4ghz οπότε δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.

Για αυτό σε ρώτησα πως δουλευει στα games χωρίς να αλλάξεις lvl το vcore. 

• Like 1
Δημοσ.

effee.PNG.223a146facfc14d47b2de36861812862.PNG

Έτρεξα και ένα single core και όλα οκ πλέον.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη βοήθεια όλους σας.

4 λεπτά πριν, bonorov είπε

Για αυτό σε ρώτησα πως δουλευει στα games χωρίς να αλλάξεις lvl το vcore. 

Κάνει κάπου κακό η ρύθμιση αυτή; 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, bonorov είπε

Εχω το ίδιο "θέμα" με ryzen 5600+gigabyte b450m s2h. 

Στο cinebench r23 έφτανε μόνο μέχρι τα 4ghz με θερμοκρασία 58-59 βαθμους και σκορ περίπου 10000.

Στα games ο επεξεργαστής δουλευει κανονικά στα 4.4ghz οπότε δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.

Ερώτηση:

Μπορεί να σου λέει στα παιχνίδια ότι πάει 4.4 αλλά να είναι με λιγότερο ρεύμα στον επεξεργαστή και να έχει χαμηλότερη απόδοση?

Νομίζω πριν τη ρύθμιση μου που είπα στο bios που έβγαλα καλό σκορ, έτρεχε με 4.0ghz αλλά το σκορ δεν ηταν καλό και έδινε λιγότερα watt. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Ερώτηση:

Μπορεί να σου λέει στα παιχνίδια ότι πάει 4.4 αλλά να είναι με λιγότερο ρεύμα στον επεξεργαστή και να έχει χαμηλότερη απόδοση?

Νομίζω πριν τη ρύθμιση μου που είπα στο bios που έβγαλα καλό σκορ, έτρεχε με 4.0ghz αλλά το σκορ δεν ηταν καλό και έδινε λιγότερα watt. 

Το ρευμα δεν δίνει απόδοση.Η συχνότητα είναι αυτή που σου δίνει απόδοση στα πάντα. 

Όπως σου είπα τον έχω αφήσει στοκ στα πάντα και δεν έχω ασχοληθεί μιας και στα games που ενδιαφέρει δουλευει στα 4,4.

Γενικότερα δεν μου αρέσει να πειραζω τα ρεύματα στο hardware. Moνο προς τα κάτω κι εκεί αν υπάρχει λόγος (πχ λάπτοπ με υψηλές θερμοκρασίες). 

Δημοσ.
Στις 8/4/2023 στις 1:16 ΜΜ, fotaras76 είπε

O 3600 στα 80 ευρώ είναι ακόμα μεγαλύτερη ληστεία.

Αυτον τον βρισκει και μτχ σε ακομα πιο τσαμπα τιμη

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, bonorov είπε

Το ρευμα δεν δίνει απόδοση.Η συχνότητα είναι αυτή που σου δίνει απόδοση στα πάντα. 

Όπως σου είπα τον έχω αφήσει στοκ στα πάντα και δεν έχω ασχοληθεί μιας και στα games που ενδιαφέρει δουλευει στα 4,4.

Γενικότερα δεν μου αρέσει να πειραζω τα ρεύματα στο hardware. Moνο προς τα κάτω κι εκεί αν υπάρχει λόγος (πχ λάπτοπ με υψηλές θερμοκρασίες). 

Το μόνο που χρειάζεται να πειράξεις είναι το curve optimizer, βάζοντας αρνητικό -20 για πάραδειγμα. Και ποιο δροσερός θα είναι και καλύτερα θα μπουστάρει 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Το μόνο που χρειάζεται να πειράξεις είναι το curve optimizer, βάζοντας αρνητικό -20 για πάραδειγμα. Και ποιο δροσερός θα είναι και καλύτερα θα μπουστάρει 

Το ξέρω απλά βαριέμαι να ασχοληθώ αφου μπουσταρει μια χαρά στα games. 

Αν καθόμουν να ασχοληθώ θα το έκανα optimize πυρήνα πυρήνα και θελει αρκετό χρόνο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bonorov είπε

Το ξέρω απλά βαριέμαι να ασχοληθώ αφου μπουσταρει μια χαρά στα games. 

Αν καθόμουν να ασχοληθώ θα το έκανα optimize πυρήνα πυρήνα και θελει αρκετό χρόνο. 

3 κλικ δουλειά είναι... Σιγά τον κόπο 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Αυτον τον βρισκει και μτχ σε ακομα πιο τσαμπα τιμη

Προτίμησα να δώσω τα διπλά χρήματα, εντάξει, είναι κάτι που το κρατάς κάποια χρόνια, τί 80 τί 160 που έκανε τελικά ο 12400f αλλά θα έχω πολύ καλύτερες επιδόσεις σε Lightroom/Photoshop αλλά και στο fl studio πάλι θεωρώ ότι θα είναι αρκετή η διαφορά σε απόδοση.

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Θα το άφηνες το Cpu vcore compesation στο Level 5 (που το έβαλα) από το auto που ήταν;; Έχει κάποιο ρίσκο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...