Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτός του ότι για να βρεις τη ρύθμιση πρέπει να προσλάβεις ρώσο hacker, είναι για ψιλικατζήδες κλέφτες. Αυτούς, δηλαδή που θα φάνε ώρες ολόκληρες για να κλέψουν ένα κινητό (και αν τα καταφέρουν...).

Περισσότερο μου μοιάζει μία κίνηση της google στην κατεύθυνση του να νοιώσεις ασφαλής, ώστε να συμπεριφέρεσαι όσο γίνεται πιο φυσικά και τα προσωπικά δεδομένα που σου κάνει mining να είναι πιο σωστά, παρά μια πραγματική κίνηση προς την ιδιωτικοτητα... 

11 ώρες πριν, Fighter pilot 71 είπε

Καλα κανω εγω και βαζω το Pin μονο με την πλατη ακουμπισμενη σε τοιχο.....

Να κοιτάς μήπως έχει παράθυρο από πάνω...

9 ώρες πριν, alexpap είπε

PIN=Protect Innocent Number

Σημείωση:

Το να κλειδώνεις το κεφάλι σου είναι εύκολο το να το ξεκλειδώνεις όμως ...

Δισλειτουργική δισανεκτική ανεπάρκεια εγκεφαλική παθαίνεις.

Ο κοινός χαζός νους όμως το χρειάζεται.

Ζουράρη εσύ;...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, keysmith είπε

θεωρητικά ναι.. Στην πράξη δημιουργεί πρόβλημα λειτουργικότητας σε αυτόν που βάζει το PIN και τον κάνει να κάνει συχνά λάθος. Οπότε θα το δώσει 2 φορές ή θα το δώσει πιο αργά για να προλάβει ο άλλος να το δεί. 

κάποια POS που το κάνουν όμως με εκνευρίζουν αφάνταστα 😁και το πατάω και λάθος.

Καλώς ή κακώς έχουμε μάθει κάποιο pattern κίνησης των δακτύλων όταν δίνουμε pin πχ σκεφτόμαστε ένα "Γ" αρχίζοντας από το μηδέν προς τα πάνω 0,8,5,2 κτλ

Για μένα καλύτερο είναι αυτό που γίνετε στην πράξη δλδ να ΜΗΝ χρησιμοποιούμε συχνά το PIN (βγάζουμε 95 στις 100 αποτύπωμα και σπάνια PIN για να μην το ξεχάσουμε)

Απλά θέλει να ενισχυθεί το PIN με κατ- ελάχιστο 6 ψηφία αντί 4 στην εποχή που ζούμε. 4 έγινε (υπάρχει ιστορία πίσω από αυτό) για να το θυμάται ο μέσος άνθρωπος χωρίς να το σημειώνει. Αλλά αυτό αφορούσε ανθρώπους άλλων εποχών (όταν πρωτο-εισήχθη το PIN στις κάρτες ανάληψης 40 χρόνια πριν που ο κόσμος δεν ήταν εξοικειωμένος και βέβαια οι απειλές ήταν άλλες). 

Θα μου πεις το 6 αντί 4 είναι καλύτερο από το μπερδεύω τα πλήκτρα; Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ναι. 

Στην πράξη θα κάνει και το μυαλό μας να δουλεύει , που δυστυχώς οι πιο πολλοί μάθαμε τα τυποποιημένα και δεν σκεφτόμαστε πλεον.... όσο για το pin που στο ελαδιστάν πρέπει να θυμάσαι 15 αριθμούς , τράπεζες σουπερ ταυτότητα αμκα αφμ , πιστεύω ότι αρχίζουμε και το χάνουμε, πόσες φορές έχω δώσει κινητό για κάρτα ή αμκα για κινητό και ούτω καθεξής , και δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος....

Δημοσ.

Βάζουμε με random generator, και τα μεταφέρουμε στο 1 password salted/ peppered. Και μια χαρά. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lost2 είπε

Στην πράξη θα κάνει και το μυαλό μας να δουλεύει , που δυστυχώς οι πιο πολλοί μάθαμε τα τυποποιημένα και δεν σκεφτόμαστε πλεον.... όσο για το pin που στο ελαδιστάν πρέπει να θυμάσαι 15 αριθμούς , τράπεζες σουπερ ταυτότητα αμκα αφμ , πιστεύω ότι αρχίζουμε και το χάνουμε, πόσες φορές έχω δώσει κινητό για κάρτα ή αμκα για κινητό και ούτω καθεξής , και δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος....

η αλήθεια είναι πως οι απαιτήσεις σε κωδικούς αυξάνουν (περισσότεροι, να είναι μοναδικοί, να είναι δύσκολοι). Αλλά δεν φταίει κάποιος σαδιστής για αυτό. Αλλάξαν οι εποχές και οι "επιθέσεις".. Λογικό να αλλάξει και η άμυνα μέρος της οι κωδικοί που θέλουμε να αντικαταστήσουμε αλλά δεν μπορούμε.

Σήμερα είναι αναγκαστικό και σώφρον να χρησιμοποιούμε κάποιου είδους password manager όπου και "δημιουργούμε" καλούς μοναδικούς κωδικούς αλλά και του φυλάμε με σχετική ασφάλεια. Με την σωστή εκπαίδευση και χρήση τέτοιων εργαλείων (εγώ έχω το keepass) δεν χρειάζεσαι να θυμάσαι πολλούς κωδικούς αλλά λίγους και καλούς. Και όχι passwords αλλά passphrases ("ToyKitsouIManaKa8ontan!") που και δεν το ξεχνάς και δεν είναι ασθενικός. (Υ.Γ. οι καλοί κωδικοί που δεν έχουμε ενδείξεις παραβίασης δεν χρειάζεται να αλλάζουν και είναι λάθος η εμμονή των τραπεζών σε αυτό και ας έχουν το 2FA (εκτός αν με αυτό θέλουν τελικά να αναγκάσουν τον χρήστη να ΜΗΝ βάζει τον ίδιο κωδικό που έχει στο Gmail ΚΑΙ στο FB που στις πολλές αλλαγές δεν θα είναι ίδιο αν και οδηγεί σε άλλα προβλήματα). Η MS, google αλλά και φορείς ασφάλειας σε σωστές πρακτικές πχ έχουν "αναθεωρήσει" αυτά που έλεγαν το 1980 και 90s και δεν επιβάλουν καθόλου εύκολα αλλαγή κωδικού) 

Ξεκίνα από εδώ (αν δεν έχει ήδη κάτι) και άσε αυτό να σου δημιουργεί 14 χαρ κωδικούς με σύμβολα και αριθμούς που αλλάζουν κάθε 60 μέρες (λολ) και εσύ να θυμάσαι μόνο το "ToyKitsouIManaKa8ontan!" να το αναζητείς και ενημερώνεις.. :)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/4/2023 στις 1:04 ΜΜ, Fantomas2024 είπε

έχω να βάλω pin από το 2014

Δεν έχεις κάνει restart από το 2014; Γιατί και η sim έχει PIN εκτός και αν το έχεις αφαιρέσει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Δεν έχεις κάνει restart από το 2014; Γιατί και η sim έχει PIN εκτός και αν το έχεις αφαιρέσει.

ούτε η σιμ έχει κωδικό τον έχω βγάλει πιν δεν βάζω πουθενά θέλω να ξεκλειδώσω το τηλέφωνο και αν έχει πιν γίνετε σπαστικό .αν το χάσω το έχασα δεν έχω τίποτα να κρύψω ,έτσι κ αλλιώς και πιν να έχει ξεκλειδώνει πολύ εύκολα 

Μόλις τώρα, Fantomas2024 είπε

ούτε η σιμ έχει κωδικό τον έχω βγάλει πιν δεν βάζω πουθενά θέλω να ξεκλειδώσω το τηλέφωνο και αν έχει πιν γίνετε σπαστικό .αν το χάσω το έχασα δεν έχω τίποτα να κρύψω ,έτσι κ αλλιώς και πιν να έχει ξεκλειδώνει πολύ εύκολα 

έχω κάνει restart και επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων χωρίς πιν εννοείται και χωρίς email 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

γιατι 2004 εχουμε ? ποιος εχει ακομα pin στην sim του ?? δηλαδη νομιζεις οτι αν δεν εχεις pin το κινητο δεν ανοιγει. Το προβλημα δεν ειναι να παρουν ζιμπαμπουε απο το κινητο αλλα να μην σου παρουν οτι αλλο εχεις μεσα στο κινητο.

ακου πιν στην sim !!!!!

Οσο για το θεμα, και παλι το ιδιο, ολοι με καποιο βιομετρικο εχουν. ποιος βαζει ακομα PIN ή την αθλιοτιτα το pattern με τις γραμμουλες, μα ποιος τοσκεφτηκε αυτο το πραγμα !!!!

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 8/4/2023 στις 6:51 ΜΜ, great είπε

γιατι 2004 εχουμε ? ποιος εχει ακομα pin στην sim του ?? δηλαδη νομιζεις οτι αν δεν εχεις pin το κινητο δεν ανοιγει. Το προβλημα δεν ειναι να παρουν ζιμπαμπουε απο το κινητο αλλα να μην σου παρουν οτι αλλο εχεις μεσα στο κινητο.

ακου πιν στην sim !!!!!

Οσο για το θεμα, και παλι το ιδιο, ολοι με καποιο βιομετρικο εχουν. ποιος βαζει ακομα PIN ή την αθλιοτιτα το pattern με τις γραμμουλες, μα ποιος τοσκεφτηκε αυτο το πραγμα !!!!

PIN στην SIM δεν βάζουμε για να μην έχει κάποιος πρόσβαση στο κινητό μας αλλά για να μην έχει πρόσβαση στη SIM. Κανείς δεν νομίζει, τουλάχιστον όσοι γνωρίχουν, ότι εάν έχει PIN στην SIM το κινητό δεν ανοίγει. Οπότε αυτό που λες δεν έχει καμία λογική. 

Τώρα, πώς δύο άτομα χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ βιομετρικά, χωρίς ΠΟΤΕ να βάζετε PIN, την ίδια στιγμή που ανά κάποιο χρονικό διάστημα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ζητάει η συσκευή να επιβεβαιώσεις το PIN ή το Pattern που έχεις βάλει, μόνο εσείς ξέρετε..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...