Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.. ρε παιδιά έκανα την εξής βλακεία...  Καθάριζα χθες την αυλή και το πρωί σήμερα κατά τις 7 που σηκώθηκα διαπίστωσα πως το νερό από τη Μανικα έτρεχε επί 9 ωρες συνεχόμενες !! Λέτε να να μου έρθει κάνα χιλιάρι λογαριασμός και βρω τον μπελά μου?

• Sad 1
Δημοσ.

Λοιπόν. Πάρε ένα δοχείο με γνωστό όγκο (π.χ. δίλτρο μπουκάλι) και γέμισέ το με την ίδια ροή που έτρεχε η σωλήνα όλο το βράδυ, από την ίδια σωλήνα. Μέτρησε πόσα δευτερόλεπτα θέλει για να γεμίσει. Κάνε αναγωγή του όγκου σε λεπτό, ώρα, και μετά στις 9 ώρες που έτρεχε, ώστε να ξέρεις (κατά προσέγγιση) πόσα λίτρα έδωσε η σωλήνα σ' αυτό το διάστημα. Μετά κάνε μετατροπή σε κυβικά (1 κυβικό = 1.000 λίτρα). Από 'κει κι έπειτα, με τη χρέωση που έχει η υπηρεσία ύδρευσης που υπάγεσαι, κάνεις τις πράξεις...

• Like 4
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, alexisg3 είπε

Καλημέρα σας.. ρε παιδιά έκανα την εξής βλακεία...  Καθάριζα χθες την αυλή και το πρωί σήμερα κατά τις 7 που σηκώθηκα διαπίστωσα πως το νερό από τη Μανικα έτρεχε επί 9 ωρες συνεχόμενες !! Λέτε να να μου έρθει κάνα χιλιάρι λογαριασμός και βρω τον μπελά μου?

Συνήθως ρίχνουν 1κυβικο/ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Περίπου 15 με 20 λίτρα το λεπτό . Κατά προσέγγιση 8000 λίτρα άρα 8 κυβικά... Ξέρουμε πόσο είναι περίπου ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ ανά κυβικό μέτρο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, alexisg3 said:

Περίπου 15 με 20 λίτρα το λεπτό . Κατά προσέγγιση 8000 λίτρα άρα 8 κυβικά... Ξέρουμε πόσο είναι περίπου ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ ανά κυβικό μέτρο?

0.35 euro για τα πρωτα 5 κυβικα.

0.64 euro το κυβικο επομενα 15 κυβικα. 

https://www.eydap.gr/CustomerSupport/normalrates/

Επεξ/σία από Soulis_Maritsas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, alexisg3 είπε

Αρα κάνα 60αρι περίπου.. οι μ@λ#κιες πληρώνονται... 

Τα 10 κυβικά με 0,65€/κυβικό, μας κάνουν 60€....?

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Λοιπόν. Πάρε ένα δοχείο με γνωστό όγκο (π.χ. δίλτρο μπουκάλι) και γέμισέ το με την ίδια ροή που έτρεχε η σωλήνα όλο το βράδυ, από την ίδια σωλήνα. Μέτρησε πόσα δευτερόλεπτα θέλει για να γεμίσει. Κάνε αναγωγή του όγκου σε λεπτό, ώρα, και μετά στις 9 ώρες που έτρεχε, ώστε να ξέρεις (κατά προσέγγιση) πόσα λίτρα έδωσε η σωλήνα σ' αυτό το διάστημα. Μετά κάνε μετατροπή σε κυβικά (1 κυβικό = 1.000 λίτρα). Από 'κει κι έπειτα, με τη χρέωση που έχει η υπηρεσία ύδρευσης που υπάγεσαι, κάνεις τις πράξεις...

Μπορεί πάλι να δει τον τελευταίο λογαριασμό και να συγκρίνει ενδείξεις με το ρολόι.Αλλωστε όλα μαζί θα τα πληρώσει.

Δημοσ.

Στο τιμολόγιο κάθε 10 με 15 κυβικά ανεβαίνει η τιμή. Εγώ υπολογίζω στη χειρότερη. 3 με 4 ευρώ το κυβικό 

• Like 1
Δημοσ.

κανένας δεν σχολιάζει το νερό που χάθηκα άδικα με αυτόν τον τρόπο, παρά μόνο την τιμή. 

κάτι που για εμάς εδώ είναι δεδομένο, σε πολλές χώρες δυστυχώς δεν είναι. 

• Like 5
  • Confused 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, alexisg3 είπε

Στο τιμολόγιο κάθε 10 με 15 κυβικά ανεβαίνει η τιμή. Εγώ υπολογίζω στη χειρότερη. 3 με 4 ευρώ το κυβικό 

Παει κλιμακωτα η χρεωση. Θα πληρωσεις 0.35 για τα πρωτα κυβικα, 0.65 για τα επομενα 15 κοκ

2 λεπτά πριν, valadsk είπε

κανένας δεν σχολιάζει το νερό που χάθηκα άδικα με αυτόν τον τρόπο, παρά μόνο την τιμή. 

Ευτυχως το νερο ειναι κατι που δεν χανεται, και ουτε το κλεψαμε απο αλλες ηπειρους που βρισκονται μακρια μας

Δημοσ.
Μόλις τώρα, valadsk είπε

Ε χάθηκαν 10 κυβικά.

Τι ακριβώς θες να σχολιάσουμε?

Ότι θα μπορούσαμε να μισθώσουμε ένα τάνκερ απο τον κήπο του, να πάει τα 10m3 στην Καϊέλιτσα της Αφρικής ή να τον κρεμάσουμε για παραδειγματισμό στο Σύνταγμα που ξέχασε τη βρύση ανοιχτή και δεν ντρέπεται να το παραδεχθεί?

• Like 7
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, valadsk είπε

Το νερό πως χάθηκε; Έφυγε στην τροχιά του Δία; Τίποτα δε "χάθηκε" - πάλι στο έδαφος ή στην ατμόσφαιρα θα επιστρέψει. Οι χώρες που έχουν πρόβλημα με το νερό, το έχουν λόγω του κλίματός τους, όχι λόγω υπερκατανάλωσης εδώ, ή σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη με αρκετά "μηδενικά" στην απόσταση. Αν πάρεις την Ελλάδα και τη Ρουάντα και flipάρεις τις γεωγραφικές συντεταγμένες τους, αυτόματα θα αλλάξει και ο υδάτινος πλούτος κάθε χώρας. 

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...