Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες!

Βασικά αυτό που λέει στον τίτλο...

Επειδή σκεφτόμαστε για αγορά νέου αυτοκινήτου και προσανατολιζόμαστε στο συγκεκριμένο, γνωρίζει κανείς με σιγουριά την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση;

Γιατί αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ερώτηση σε αντιπροσωπείες έχουν δώσει διφορούμενες απαντήσεις.

Δημοσ.

Όχι, δε πληρώνει. Το Captur (Καψούρ το λέω 'γω) με LPG έχει 120 γρ / χλμ κατά WLTP. Το όριο για να μη πληρώνει ένα αμάξι τέλη, είναι στα 122 γρ / χλμ. Φυσικά, αυτό σε ένα χρόνο ή δύο μπορεί ν' αλλάξει (και κυρίως επειδή είναι κοντά στο όριο). Πάντως, ακόμα και να πληρώνει αργότερα δε θα 'ναι κάτι τρομερό, με βάση τις εκπομπές του. Π.χ. κι εμένα που 'χει 119 γρ / χλμ (είμαι με NEDC βέβαια) δίνει ~118€. Κι εσύ κάπου εκεί θα είσαι, αν κληθείς αργότερα να πληρώσεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε πληρώνει φίλε μου, έχω το Clio με τον ίδιο κινητήρα εδώ και 2 χρόνια και βγαίνουν μηδενικά τα τέλη. Πάρτο με κλειστά μάτια, το LPG θα σε σώσει οικονομικά, φουλάρεις με 27ε και έχεις αυτονομία κοντά στα 500χλμ! Πάω παντού και δε σκέφτομαι πότε κόστη καυσίμου...

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, IoannisSM είπε

haldol γιατί πληρώνεις με 119;

Είμαι με NEDC, όχι με WLTP. Με τον παλιό κύκλο (μέχρι 2020 δηλαδή), δε πληρώνουν όσα είναι κάτω από 90 γρ / χλμ. Στο νέο κύκλο ανέβηκε διότι το WLTP είναι πιο αυστηρό πρωτόκολλο. Ενδεικτικά, το δικό μου αμάξι σε WLTP έχει 137 γρ / χλμ. Οπότε πάλι θα πλήρωνα! :P

8 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Πάω παντού και δε σκέφτομαι πότε κόστη καυσίμου...

Και θα υπερτονίσω και αυτό για το LPG. Επειδή εγώ έκανα μετατροπή... το κόστος μετακίνησης είναι τρομερά πιο ευκαταφρόνητο με καύσιμο κοντά στο 1€. Έχει τύχει να πάμε πολλές φορές για καφέ (!)... στη Χαλκίδα, ή στην Κόρινθο, με την κοπέλα μου. Πριν τη μετατροπή αυτά τα λέγαμε "day trip" και γίνονταν πολύ πιο σπάνια.

:P

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Δε πληρώνει φίλε μου, έχω το Clio με τον ίδιο κινητήρα εδώ και 2 χρόνια και βγαίνουν μηδενικά τα τέλη. Πάρτο με κλειστά μάτια, το LPG θα σε σώσει οικονομικά, φουλάρεις με 27ε και έχεις αυτονομία κοντά στα 500χλμ! Πάω παντού και δε σκέφτομαι πότε κόστη καυσίμου...

Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή, ο κινητήρας είναι ίδιος αλλά οι εκπομπές ρύπων περισσότερες στο Captur/Duster απ οτι στο Clio. Τα στοιχεία που δινει η renault παντως είναι ένα... εύρος ακριβώς αριστερά και δεξιά του ορίου. Για Sandero που κοιτάει η μάνα μου ξέρω ότι δεν πληρώνει πάντως. 

Δημοσ.
1 hour ago, vs_skg said:

Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή, ο κινητήρας είναι ίδιος αλλά οι εκπομπές ρύπων περισσότερες στο Captur/Duster απ οτι στο Clio. Τα στοιχεία που δινει η renault παντως είναι ένα... εύρος ακριβώς αριστερά και δεξιά του ορίου. Για Sandero που κοιτάει η μάνα μου ξέρω ότι δεν πληρώνει πάντως. 

το οτι 5 αμαξια έχουν ιδιο κινητήρα δεν σημαίνει έχουν ίδιες εκπομπές πολλά παίζουν ρόλο βάρος αεροδυναμική πρόγραμμα κλπ

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...