Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις και μάλλον ούτε κι εσύ. Τι τζίρους γράφεις και τι σχέση έχει το τιπ με τα έσοδα του καταστήματος? Το τιπ δεν πληρώνεται από τον τζίρο ή τα έσοδα/κέρδη του καταστήματος. Είναι ανεξάρτητο. 

Π.χ. 2 ευρώ έχει ο καφές, 2 ευρώ θα πάρει το κατάστημα. Το τι θα δώσω εγώ στον ντελιβερά σαν έξτρα δεν επηρεάζει το κατάστημα. 

Στα 2 ευρώ τον καφέ αφήνω 50 λεπτά. Είναι 25%

Αν καταλαβαινες δεν θα εγραφες αυτα που γράφεις.

3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Στην Αμερική είναι σχεδόν υποχρεωτικό αυτό το ποσοστό για τον σερβιτόρο αλλά όχι για τον διανομέα 

Στους σερβιτορους, που σε σερβιρουν, σου φέρνουν και σου ξαναφερνουν νερο και καφε, που κατα βαση δεν πληρωνονται απο το μαγαζι, που το tip ειναι 10% , που φορολογουνται για αυτο.

Ξαναρωτω! Ειναι ποτε δυνατον να παιρνουν 20-25% του τζιρου της επιχειρησης μαύρο οι ντελιβεραδες? Με χρηματαποστολη επρεπε να σχολάνε!

Η επιχειρηση δεν βγαζει 20% επι του τζίρου κέρδος.

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ξαναρωτω! Ειναι ποτε δυνατον να παιρνουν 20-25% του τζιρου της επιχειρησης μαύρο οι ντελιβεραδες? Με χρηματαποστολη επρεπε να σχολάνε!

Που τα εχεις ακουσει αυτα;

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή τυχαίνει να εχω ασχοληθεί αρκετά με την εστίαση απο διάφορες θέσεις και πόστα θα προσπαθήσω να προσφέρω όσα γνωρίζω.

Οι διανομείς παίρνουν από 5 έως 6 ευρώ την ώρα καθαρά ως μισθό.

Σε άλλους βάζουν μισά ένσημα, σε άλλους φουλ και άλλοι καθόλου καθώς είναι ταμείο ανεργίας ή σε κάποιο άλλο "έργο".

Το να μην έχει καθόλου ένσημα ο διανομέας απο επιλογή εργοδότη πλέον δεν παίζει καθώς υπάρχει τεράστια ζήτηση στην αγορά.

Τα tips φαίνονται κατευθείαν στην ηλεκτρονική παραγγελία σε όλες τις πλατφόρμες που έχω δουλέψει efood, wolt, box.

Σε ένα κατάστημα με normal κίνηση ο διανομέας θα πάει 30-35 παραγγελίες το 8ωρο. Σε full load μέρα μπορεί να χτυπήσει και 40.

Τα tips ποικίλουν τρελά από μέρα σε μέρα και κατάστημα σε κατάστημα. Πολύ χοντρικά πάντως ένας μέσος όρος είναι 1 ευρώ ανα παραγγελία.

Ενας μέσος όρος χιλιομέτρων είναι 70-100 στο 8ωρο καθώς τα περισσότερα καταστήματα έχουν κυκλική ακτίνα με μέγιστο 1,5-2 χιλιόμετρα σε ευθεία, όχι με το gps (είναι διαφορετικό), εκει μπορεί να είναι και 3-4χλμ.

Δεν έχω δει ή ακούσει ποτέ απο διανομέα να του κρατάνε τα tips, δεν παίζει τέτοιο θέμα.

Κάποιες μεγάλες αλυσίδες τους δίνουν και ένα ποσό το χρόνο για service στα μηχανάκια τους σε συγκεκριμένα συνεργία κλπ. Μιλάμε για λίγες τέτοιες περιπτώσεις.

Επειδή οι περισσότεροι διανομείς πλέον δουλεύουν με σκούτερ εχουν μια μέση κατανάλωση είναι 3-4 ευρώ τη βάρδια σε βενζίνες.

Ολα τα παραπάνω αφορούν διανομείς που δουλεύουν ως υπάλληλοι των καταστημάτων και όχι ως freelancer - συνεργάτες με τις πλατφόρμες, εκεί παίζει άλλο επεισόδιο δυστυχώς πολύ πιο μαυρο και θλιβερό απο οσο φαίνεται στην ωραία τους βιτρινα και είναι κοινό μυστικό όσων έχουν περάσει απο το χώρο αυτο.

Επεξ/σία από dkangel000039
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, dkangel000039 είπε

.

Ενας μέσος όρος χιλιομέτρων είναι 70-100 στο 8ωρο καθώς τα περισσότερα καταστήματα έχουν κυκλική ακτίνα με μέγιστο 1,5-2 χιλιόμετρα σε ευθεία, όχι με το gps (είναι διαφορετικό), εκει μπορεί να είναι και 3-4χλμ. Επειδή οι περισσότεροι διανομείς πλέον δουλεύουν με σκούτερ εχουν μια μέση κατανάλωση είναι 3-4 ευρώ τη βάρδια σε βενζίνες.

Αν κάνει το scooter 100km θέλει minimum 3,5lt. βενζίνη x1,85euro=6,5ευρώ 

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kalmik είπε

Αν κάνει το scooter 100km θέλει minimum 3,5lt. βενζίνη x1,85euro=6,5ευρώ 

Τόσο κάνουν γύρω στα 100 km. έχεις δίκιο λάθος υπολογισμό έκανα εγω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkangel000039 είπε

Πολύ χοντρικά πάντως ένας μέσος όρος είναι 1 ευρώ ανα παραγγελία.

Δεν παιζει αυτο το νουμερο που λες,ειδικα οταν λες οτι πανε 30-40 παραγγελιες.
Τετοια διαβαζουν οι υπολοιποι εδω μεσα και διαιωνιζεται το αστειο οτι βγαζουμε δυο μισθους.

1 ώρα πριν, kalmik είπε

Επειδή οι περισσότεροι διανομείς πλέον δουλεύουν με σκούτερ εχουν μια μέση κατανάλωση είναι 3-4 ευρώ τη βάρδι

Οπως φαινεται απο τη μορφοποιηση,απο καπου το αντεγραψες αυτο,αλλα οπως και να εχει ειναι κατι που δεν ισχυει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Που τα εχεις ακουσει αυτα;

Εχεις δικιο. 15-20% του τζιρου. Που το εχω ακουσει? εδω μεσα ως συμβουλη οτι τοσο πρεπει να ειναι το φιλοδώρημα στον ντελιβερά.

Μην ξεχασετε και τους courrier ε? και εκεινοι φιλοδώρημα.

• Confused 1
Δημοσ.

Στα κούριερ πληρώνεις την υπηρεσία όμως (3-5 ευρώ κτλ) για το προϊόν που σου παραδίδει. Στο φαγητό πληρώνεις συνήθως μόνο το φαγητό. Αν και όλα είναι σχετικά αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δεν παιζει αυτο το νουμερο που λες,ειδικα οταν λες οτι πανε 30-40 παραγγελιες.
Τετοια διαβαζουν οι υπολοιποι εδω μεσα και διαιωνιζεται το αστειο οτι βγαζουμε δυο μισθους.

Οπως φαινεται απο τη μορφοποιηση,απο καπου το αντεγραψες αυτο,αλλα οπως και να εχει ειναι κατι που δεν ισχυει.

Στο 8ωρο είναι 4-5 παραγγελίες ανα ώρα.

Όσο για το άλλο που λες γιατί να το κάνω αυτό μη τρελαθούμε κιόλας σιγά το ζήτημα 😎

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Στα κούριερ πληρώνεις την υπηρεσία όμως (3-5 ευρώ κτλ) για το προϊόν που σου παραδίδει. Στο φαγητό πληρώνεις συνήθως μόνο το φαγητό. Αν και όλα είναι σχετικά αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

O delivery είναι courrier φαγητού. Μάλιστα πολλές φορές είναι κυριολεκτικά courrier φαγητού (βλ wolt, efood κλπ) ακόμα και με τιμολόγιο.

Δεν υπάρχει καμία λογική στο μπουρμπουαρ στο delivery. Μπουρμπουαρ δίνεις στον σερβιτόρο γιατί σε πρόσεξε όταν έκατσες να φας σε ένα εστιατόριο.

Πόσο μάλλον με κάτι αστεία ποσοστά που διαβάζω 15-20% !

500-600 μπορεί και 1000€ να εισπράττει σε μια βάρδια ο ντελιβερας (ανάλογα το εστιατόριο) είναι αστείο να συζητάμε για 15-20% μπουρμπουαρ! Σιγά μην βγάζει 100€ μαύρα κατ ελάχιστο την μερά ο ντελιβερας!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Λ

Αφού είσαι άπλας, δώσε κάτι 

Έδωσα πριν από λίγο. 0.8€ μέχρι να στρογγυλοποιηθει στα 25€

Αυτό έλειπε να δώσω 5€ στα 25€ !

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...