Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παλι τσακομως θα πεσει για τα TIPS 😅

Για να απαντησω, σε οποια πλατφορμα και αν εχω παρει υπαρχει εστω μια φορα καποιος που ειπε ευχαριστω για το τιπ, οποτε νομιζω οτι το βλεπουν με καποιο τροπο. Μπορει καποιος να μην ξερει τον τροπο αλλά αν θέλουν το ξέρουν.

19 hours ago, StamTheMan said:

Και 0.50 να δωσεις στο φαγητο παντως,μια χαρα ειναι.

δεν ξερω προσωπικα το θεωρω αστειο αυτο το ποσό, νιωθω οτι τον κοροιδευω. 

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, great είπε

οποτε νομιζω οτι το βλεπουν με καποιο τροπο.

Δεν ξέρω αν είναι υπεύθυνο το box ή το κατάστημα αλλά την τελευταία φορά που παρήγγειλα κοίταξα την απόδειξη και έγραφε το ποσό της παραγγελίας και από κάτω + tip και το ποσό που είχα δώσει

Δημοσ.

Σίγουρα κάποια καταστήματα ενημερώνουν τους ντελιβεράδες, γιατί έχει τύχει κι εγώ να δώσω tip ηλεκτρονικά και να με ευχαριστήσουν κατά την παράδοση.

Πάντως ενώ μια δυο φορές στην αρχή το έδωσα ηλεκτρονικά πλέον το σταμάτησα, γιατί μου έτυχε ντελιβεράς να μιλάει με τη γκόμενα στο κινητό και να με βλέπει να περιμένω 5 λεπτά για να κλείσει και να μου φέρει το φαγητό. Δεν κάνω εύκολα σκηνικό και δεν έκανα καθόλου παρατήρηση, αλλά τα 2 ευρώ που έδωσα στο tip τα σκυλομετάνιωσα.

Ποτέ ξανά ηλεκτρονικά!

Δημοσ.
20 ώρες πριν, great είπε

δεν ξερω προσωπικα το θεωρω αστειο αυτο το ποσό, νιωθω οτι τον κοροιδευω. 

Εγω και εσυ το θεωρουμε αστειο,αλλα επειδη οι πιο πολλοι δεν αφηνουν ουτε αυτο,θεωρειται καλο .

Και στο τελος της μερας,αν ολοι αφηναν 0,50 δε θα με χαλαγε.

Σκεψου οτι στο efood,σαν free*lancer,σε ωρα αιχμης το βραδυ πηγαινα 8-10 παραγγελιες,που σε αυτον τον τροπο δουλειας θεωρουνται πολλες,αν επαιρνα 50 λεπτα απο τον καθενα θα ημουν αρχοντας.

Παρακατω το αισχος της e*food απεναντι στους free*la*ncers,off topic αλλα καλο ειναι να το γνωριζει ο κοσμος,οχι μονο τον κατευθυνομενο χαμο που εγινε πριν 2 χρονια,που οδηγησε στο #*cancel*_e*food.

Spoiler

Δυστυχως η εταιρια απο το Σεπτεμβρη αναιρεσε την ουσια του free*la*ncer, μας εβαλε να δηλωνουμε βαρδιες και δεν υπηρχε ποτε βαρδια της προκοπης που να ηταν πανω απο 4 ωρες το βραδυ και 3 ωρες το μεσημερι.

Η ουσια του free*la*ncer ηταν να βγαινει οποτε και για οσο θελει για δουλεια,χωρις να επιβαρυνει την εταιρια,πληρωνοταν αναλογα με το ποσες παραγγελιες παρεδωσε.

Δουλεψαμε με αυτο το συστημα για περιπου ενα χρονο,μετα μπηκε υποχρεωτικο ΤΕΒΕ ( ΕΦΚΑ ) για τους free*la*ncers και υποχρεωτικη δηλωση βαρδιας καθε βδομαδα.

Παραλληλα εγινε μεγαλη μειωση στις αποδοχες,αλλα αυτο περασε στα ψιλα γραμματα,δεν ηταν "εκβιαστικο" οπως τοτε με τους μισθωτους.

Οι βαρδιες που εδινε η εταιρια ηταν αστειες,καθως μπορει να ηταν 2+2 ωρες το μεσημερι με μιση ωρα κενο αναμεσα,αναλογα τη μερα .Το βραδυ που ειχε πιο πολλη δουλεια δεν τους συνεφερε,οποτε μας εβαζαν ενα 4ωρο ενιαιο  7-11 η 8-12,αλλα με το που εκοβε η δουλεια αυτοματως ολες οι παραγγελιες μεταφεροντουσαν στους μισθωτους,μου εχει τυχει να καθομαι εξω απο καταστημα και να εχουν ερθει 4 μισθωτοι μετα απο μενα,ο ενας ηρθε και δευτερη φορα,ολοι πηραν παραγγελιες,εγω τιποτα.Παρομοια σκηνικα εχουν γινει πολλες φορες,δεν βασιζομαι σε ενα τυχαιο σκηνικο.

Καταληξαμε να τα σπασουμε πριν κανα μηνα,επειδη δηλωνα βαρδιες και δεν τις δουλευα,κατι που απο την αρχη επιτρεποταν να το κανω,αλλα στην πορεια δεν τους αρεσε.

Υποτιθεται οτι θα συνεχισουμε απο Σεπτεμβρη,αλλα εγω ηδη περιμενω το συμβολαιο της wolt με μοντελο εργασιας που με βολευει,οποτε μαλλον θα τους χαιρετησω,αν δεν αλλαξει κατι.

Δημοσ.
Στις 22/6/2023 στις 1:00 ΜΜ, Nabuko είπε

15% με 20% του ποσού της παραγγελίας

Ειναι ποτε δυνατον ο διανομενας να παιρνει μαυρο στην τσεπη του το 15-20% του τζιρου της επιχειρησης ? αν υποθεσουμε φυσικα οτι ο τζιρος ειναι ολος μεσω delivery και το μαγαζι δεν πουλαει και κατ ιδιαν. Να φανταστω ομως και στο κατ ιδιαν πρεπει το 15-20% να πηγαινει στον σερβιτορο ?

Εν ολιγης 15-20% του ταμειου της επιχειρησης θα πηγαινει μαυρο στους ντελιβεραδες και στους σερβιτορους ?

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ειναι ποτε δυνατον ο διανομενας να παιρνει μαυρο στην τσεπη του το 15-20% του τζιρου της επιχειρησης ? αν υποθεσουμε φυσικα οτι ο τζιρος ειναι ολος μεσω delivery και το μαγαζι δεν πουλαει και κατ ιδιαν. Να φανταστω ομως και στο κατ ιδιαν πρεπει το 15-20% να πηγαινει στον σερβιτορο ?

Εν ολιγης 15-20% του ταμειου της επιχειρησης θα πηγαινει μαυρο στους ντελιβεραδες και στους σερβιτορους ?

Στην Αμερική είναι σχεδόν υποχρεωτικό αυτό το ποσοστό για τον σερβιτόρο αλλά όχι για τον διανομέα 

Δημοσ.
Στις 22/6/2023 στις 1:00 ΜΜ, Nabuko είπε

15% με 20% του ποσού της παραγγελίας

Υπερβολικος.

Δεν παιζει αυτο σα σκηνικο,τσεκαρισμενα.

Ειδικα στις μεγαλες παραγγελιες,τις πιο πολλες φορες το tip ειναι αστειο.

6 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δε γινεται να καταλαβες αυτο ρε μαν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις και μάλλον ούτε κι εσύ. Τι τζίρους γράφεις και τι σχέση έχει το τιπ με τα έσοδα του καταστήματος? Το τιπ δεν πληρώνεται από τον τζίρο ή τα έσοδα/κέρδη του καταστήματος. Είναι ανεξάρτητο. 

Π.χ. 2 ευρώ έχει ο καφές, 2 ευρώ θα πάρει το κατάστημα. Το τι θα δώσω εγώ στον ντελιβερά σαν έξτρα δεν επηρεάζει το κατάστημα. 

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Υπερβολικος

Στα 2 ευρώ τον καφέ αφήνω 50 λεπτά. Είναι 25%

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να απαντησω, σε οποια πλατφορμα και αν εχω παρει υπαρχει εστω μια φορα καποιος που ειπε ευχαριστω για το τιπ, οποτε νομιζω οτι το βλεπουν με καποιο τροπο. Μπορει καποιος να μην ξερει τον τροπο αλλά αν θέλουν το ξέρουν.

Μια χαρά φαίνεται. Εμείς τους λέμε "έχουμε αφήσει και κάτι για εσάς ".

Μια φορά έκανε πατάτα γυναίκα μου και μου λέει "έχουμε αφήσει". Σκάει ένας ολίγον βαρύς και του λέω "έχουμε αφήσει και κάτι για εσάς "."Πού; " μου λέει και κοιτούσε ένα χαρτί που είχε μαζί του. "Δεν βλέπω κάτι" (λιγάκι παρμένος).

(Ρόμπα με έκανε η σύζυγος. Τελικά, έβγαλα και του έδωσα | Efood η πλατφόρμα)

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Και στο φαγητο το ιδιο ;

Όχι. Συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στο ποσοστό που έγραψα πριν. Και το οποίο βρίσκω λογικό. 

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Στα 2 ευρώ τον καφέ αφήνω 50 λεπτά. Είναι 25%

Η ερώτηση είναι γιατί να παραγγέλνεις καφέ απέξω βέβαια.:lol:

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...