Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και γνωρίζουν ποσο? Ή βλέπουν μονο το σύνολο που πληρώνονται στο τελος? Πως δουλευει? 

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

Και γνωρίζουν ποσο? Ή βλέπουν μονο το σύνολο που πληρώνονται στο τελος? Πως δουλευει? 

Ως καταστηματάρχης, όχι στην εστίαση αλλά ξέροντας το σύστημα πληρωμών με pos από εφαρμογή, σου λέω ότι οι ντελιβεράδες δεν μπορούν να γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την πληρωμή του πελάτη εφόσον έγινε μέσω εφαρμογής. Μόνο αν στην απόδειξη γράφει το κατάστημα για τιπ τάδε ποσό και η απόδειξη είναι έξω από τη συσκευασία και τη δει. Αλλιώς θεωρώ ότι είναι στην ευχέρεια του μαγαζιού να ενημερώσει τα ντελίβερι για τα τιπς. Και αμφιβάλω αν τους τα δίνουν 100% καθαρά γιατί υπάρχει προμήθεια που κρατάει η τράπεζα στις πληρωμές του pos γύρω στο 1% και εκτός αυτού φαντάζομαι αν το τιπ χτυπηθεί στην απόδειξη, θα πρέπει ο μαγαζάτορας να βγάλει και το φπα 24% πριν το αποδώσει στον διανομέα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ως καταστηματάρχης, όχι στην εστίαση αλλά ξέροντας το σύστημα πληρωμών με pos από εφαρμογή, σου λέω ότι οι ντελιβεράδες δεν μπορούν να γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την πληρωμή του πελάτη εφόσον έγινε μέσω εφαρμογής. Μόνο αν στην απόδειξη γράφει το κατάστημα για τιπ τάδε ποσό και η απόδειξη είναι έξω από τη συσκευασία και τη δει. Αλλιώς θεωρώ ότι είναι στην ευχέρεια του μαγαζιού να ενημερώσει τα ντελίβερι για τα τιπς. Και αμφιβάλω αν τους τα δίνουν 100% καθαρά γιατί υπάρχει προμήθεια που κρατάει η τράπεζα στις πληρωμές του pos γύρω στο 1% και εκτός αυτού φαντάζομαι αν το τιπ χτυπηθεί στην απόδειξη, θα πρέπει ο μαγαζάτορας να βγάλει και το φπα 24% πριν το αποδώσει στον διανομέα.

Επειδή συχνα παραγγέλνω μεσω εφαρμογής και ιστοσελιδας και πληρώνω με καρτα, για αυτο ρωτησα. Ποτε δεν το εχω δει να φαίνεται στην αποδειξη, αλλα ήλπιζα οτι δεν τους τα κρατάνε και τωρα που μου το λες αυτο νιωθω λιγο αχημα. Αν ειναι έτσι πρέπει να με εχουν βρισει πολλοι. 

• Like 1
Δημοσ.

ΜΙα φορά η ντελιβερού (πρώτη και τελυταία φορά που μου έτυχε γυναίκα διανομέας),μου είπε ευχαριστώ για το τιπ. Ήταν παραγγελία μέσω BOX αλλά με διανομέα καταστηματος, όχι δικό τους.

Πιστεύω γενικά το βλέπουν, ειδικά οι dedicated Wolt, Efood που είναι freelancers και δεν δουλεύουν για κάποιο μαγαζί.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

Επειδή συχνα παραγγέλνω μεσω εφαρμογής και ιστοσελιδας και πληρώνω με καρτα, για αυτο ρωτησα. Ποτε δεν το εχω δει να φαίνεται στην αποδειξη, αλλα ήλπιζα οτι δεν τους τα κρατάνε και τωρα που μου το λες αυτο νιωθω λιγο αχημα. Αν ειναι έτσι πρέπει να με εχουν βρισει πολλοι. 

Μακάρι να μην είναι έτσι όπως τα λέω, αλλά θεωρώ αδύνατον ο ντελίβερι να έχει πρόσβαση σε αρχείο πληρωμής του πελάτη που έγινε μέσω εφαρμογής. Εκτός αν εργαζόμενος διαχειρίζεται τις online παραγγελίες και βλέπει και τις πληρωμές, άρα θα είναι το πιο λογικό να ενημερώνει τον συνάδελφο για το τιπ. Αν τις διαχειρίζεται ο καταστηματάρχης από δικό του υπολογιστή, είναι επίφοβο. 

3 λεπτά πριν, MikeJ είπε

ΜΙα φορά η ντελιβερού (πρώτη και τελυταία φορά που μου έτυχε γυναίκα διανομέας),μου είπε ευχαριστώ για το τιπ. Ήταν παραγγελία μέσω BOX αλλά με διανομέα καταστηματος, όχι δικό τους.

Πιστεύω γενικά το βλέπουν, ειδικά οι dedicated Wolt, Efood που είναι freelancers και δεν δουλεύουν για κάποιο μαγαζί.

Προφανώς το κατάστημα ήταν τίμιο και ενημέρωσε τον εργαζόμενο. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύο τρεις φορές που έχω παραγγείλει τελευταία από efood με ηλεκτρονική πληρωμή, το τιπ αναγράφεται εμφανώς (ξεχωριστή γραμμή, αναφορά ακριβούς ποσού) πάνω στην απόδειξη που μου δίνει ο ντελιβεράς. Θεωρώ βέβαιο πως την κοιτάνε και αυτοί, για προφανείς λόγους.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Για αυτό τον λόγο εγώ πάντα πληρώνω με κάρτα το ποσό και δίνω τιπ στο χέρι όταν τα φέρνει το παιδί,  σιγά να μην τα δίνουν τα καταστήματα 

• Like 6
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Για αυτό τον λόγο εγώ πάντα πληρώνω με κάρτα το ποσό και δίνω τιπ στο χέρι όταν τα φέρνει το παιδί,  σιγά να μην τα δίνουν τα καταστήματα 

Όσοι ντελιβεραδες συνεργάζονται με ηλεκτρονικές πλατφόρμες κλπ, παίρνουν τα χρήματα από τα ηλεκτρονικά τιπς απευθείας από την πλατφόρμα  και το κατάστημα από το οποίο παραγγέλνεις δεν συμμετέχει πουθενά. Επίσης βλέπουν άμεσα στην εφαρμογή που έχουν οι ντελιβεραδες το ποσο που τους έβαλες σαν τιπ, όταν σου παραδίδουν την παραγγελία. 

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, MikeJ είπε

Ήταν παραγγελία μέσω BOX αλλά με διανομέα καταστηματος, όχι δικό τους.

Έχει η ΒΟΧ διανομείς δικούς της; 

Edit Απ' ό,τι βλέπω ναι, εμένα ωστόσο (Αθήνα) δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
11 ώρες πριν, MikeJ είπε

επιβεβαιωνω και εγω σε παραγγελια μεσω box με ευχαριστησε ο διανομεας για το tip

11 ώρες πριν, XarisArgy είπε

μην αγχωνεσαι και εγω ετσι το κανω απο τη στιγμη που εσυ το δινεις και αυτος δεν το αποδιδει στο διανομεα, φταιει ο τελευταιος και οχι εσυ

Δημοσ.

Αποδείξεις κόβουν ρε παιδιά; Εγώ μια φορά με μετρητά και μια με προπληρωμή στην πλατφόρμα δεν κόβει απόδειξη. Με efood και box 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/4/2023 στις 10:02 ΜΜ, IoannisSM είπε

Αποδείξεις κόβουν ρε παιδιά; Εγώ μια φορά με μετρητά και μια με προπληρωμή στην πλατφόρμα δεν κόβει απόδειξη. Με efood και box 

Μεσα απο τις πλατφορμες δεν εχουν και αλλη επιλογη. Απλα μπορει να μην την εβαλαν στην σακουλα

• Moderators
Δημοσ.

Τα tip από πλατφόρμες φαίνονται κανονικά στο χαρτί παραγγελίας, και συνήθως στα σωστά μαγαζιά στο κλείσιμο της βάρδιας τα κρατάς

Τώρα αν είναι από ιστοσελίδα ιδιοκτήτη αν είναι σωστός θα τι γράφει κάπου στο χαρτί παραγγελίας, αν και πριν κάποιο καιρό πέτυχα μαγαζί που ο ιδιοκτήτης είχε επιλέξει μέσω του software παραγγελίοληψιας να μην τι αναφέρει, και το μάθαμε κατά τύχη από πελάτη ότι αφήνει κανονικά

Τα τιπ τα περνούν με διαφορετικό κωδικό πληρωμής και δεν χρεώνεται φπα η κάτι άλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς στο efood, όσο ήμουνα τουλάχιστον (που κατά 99,999999% ισχύει ακόμα), το βλέπαμε κανονικά εξαρχής.

Επεξ/σία από GodzillaCover
  • Like 1
Δημοσ.

μετα απο αυτο το θεμα παραγγειλα απο efood το σαββατο και εβαλα και τιπ και οταν ηρθε τον ρωτησα αν τα παιρνει κανονικα και μου ειπε ναι 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...