Προς το περιεχόμενο

Η Apple αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά την παραγωγή του M2 λόγω των χαμηλών πωλήσεων των υπολογιστών Mac

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, belkin είπε

γραφω 13700 επεξεργαστη 2 γενιες ποιο καινουριο απο τον δικο σου, να διαβαζεις και να καταλαβαινεις τι γραφει ο αλλος πριν πεταξεις την "εξυπναδα σου". εγω που εχω και το macbook και το gigabyte aero 2023 ξερω καλυτερα πιστευω

Τι ακριβώς ξέρεις καλύτερα; 
Εχω και εγώ MacBook και αυτόν που σου παράθεσα στο προηγούμενο post μου. Εξυπνάδες γράφεις εσυ. Δε μου έγραψες στο προηγούμενο ποστ ποιο μοντέλο έχεις. Τώρα το ξεφούρνισες.

Πιο μοντέλο aero έχεις ακριβώς;

Επεξ/σία από Tlykog
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

18 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Τι ακριβώς ξέρεις καλύτερα; 
Εχω και εγώ MacBook και αυτόν που σου παράθεσα στο προηγούμενο post μου. Εξυπνάδες γράφεις εσυ. Δε μου έγραψες στο προηγούμενο ποστ ποιο μοντέλο έχεις. Τώρα το ξεφούρνισες.

Πιο μοντέλο aero έχεις ακριβώς;

ΜΑΘΕ να διαβαζεις καλα τι γραφει ο αλλος και μετα να λες τα δικα σου για να μην κουραζομαστε αδικα, σου εγραψα 13700 και rtx 4070 μου λες για 11ης γενιας επεξεργαστη και 3070 σου γραφω gigabyte aero 2023 με ρωτας ποιο μοντελο εχω. χαχαχα ρε φιλε την παλευεις ?

• Super Moderators
33 minutes ago, petran79 said:

Ευτυχώς που στα Windows και Linux δεν έχουμε. 

Και λοιπόν; Τι σχέση έχουν τα Windows και το Linux σε αυτό το topic;

Σορρυ, μπήκες για να τρολλαρεις. 

• Like 1

16 ώρες πριν, petran79 είπε

Εδώ παψανε τη συμβατότητα με 32μπιτες εφαρμογές και ούτε τους νοιάζουν οι αντιδράσεις των χρηστών...

Ναι ρε γαμώτο, κατάργησαν και τις διάτρητες κάρτες! Ά πα πα. :(

Από ποιο έτος μας έρχεσαι είπαμε; 

• Super Moderators
3 ώρες πριν, petran79 είπε

Ευτυχώς που στα Windows και Linux δεν έχουμε. 

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράσεις mac με Μ1-2 τη στιγμή που τρέχεις ακόμη 32bit εφαρμογές! :) 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/4/2023 στις 10:57 ΜΜ, polaki είπε

Το πήρα με προπαραγγελια όταν βγήκε, και έχω ήδη το MacBook Air M1, το macmini m2 είναι ίσως το πιο VFM small factor που έχει βγει ποτέ. 

Ας μου βρει ένας ΕΝΑ μηχάνημα που να έχει καλύτερο VFM.

Αν εκτός από SFF εννοείς:
a. Να είναι laptop με μεγάλη αυτονομία.
b. Να μην υπάρχει ανάγκη για δυνατή GPU
c. Να μην υπάρχει ανάγκη για πολύ RAM και μεγάλους SSD
d. Το μόνο απαιτητικό multicore workload να είναι το video encoding με ProRes
Τότε θα συμφωνήσω απόλυτα, φοβερό VFM, το έχω προτείνει σε αρκετούς γνωστούς και πιστεύω ότι είναι λουκούμι για πολύ κόσμο.

Αν μιλήσουμε γενικότερα για SFF και για απαιτητικά workloads (πχ CPU/GPU rendering / πιστεύω ότι ένας 7950Χ3D με μία watercooled 4090 προσφέρει ανώτερες επιδόσεις και το κόστος (χωρίς την GPU) έχω την εντύπωση ότι δεν θα διαφέρει πολύ ένα Μ2 αν χρειάζεται να έχουν 64GB RAM / 2x2Tb SSD. Ακόμα και το SFF που έχω με τα παλιά κομμάτια από το PC μου είναι ελαφρά πιο γρήγορο από M2 (βέβαια καταναλώνει 4 φορές παραπάνω watt για 40% καλύτερες επιδόσεις σε MT).

Επεξ/σία από elpenor

Όλα καλά είναι ο κάθε ένας ας επιλέξει αναλόγως την τσέπη και τις ανάγκες του... Το πρόβλημα όμως που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια με την apple (με την ελευση των Soc Μ απο το 2020) είναι ότι βιάζετε να κανει το επόμενο βήμα στις πωλήσεις του hardware της ενω το λογισμικο "αγκομαχαει" να το φτασει. Ακομα και τωρα δεν ειναι ολες οι εφαρμογες για Mac native  m. Γνωμη μου περα απο τις πωλησεις καλο θα ηταν να αρρεωνε καπως τις κυκλοφοριες νεων προιοντων της. Ισως στον 1μιση χρονο η και 2 θα μπορουσε. Εαν θελει να πουλαει και να μην τις μενει απουλητο προιγουμενης γενιας στοκ. Στο μεσο διαστημα θα μπορουσε να επενδυσει σε καλυτερο συμβατο με την σειρα m και ποιο χρησιμο λογισμικό και να "παντρεψει" με καλυτερο τροπο το iOS με το MacOs ετσι ωστε να τρεχουν καλυτερα τα iOS apps στο πισια της (το οποιο γινεται ηδη).

• Like 1

5 ώρες πριν, paredwse είπε

Και λοιπόν; Τι σχέση έχουν τα Windows και το Linux σε αυτό το topic;

Σορρυ, μπήκες για να τρολλαρεις. 

εκεί μπορείς να παίξεις 32bit παιχνίδια εν έτη 2023 παρακαλώ 

• Like 1

• Super Moderators
42 λεπτά πριν, petran79 είπε

εκεί μπορείς να παίξεις 32bit παιχνίδια εν έτη 2023 παρακαλώ 

Πάρε μια retro κονσόλα και με τα χρήματα που θα περισσεψουν πήγαινε και διακοπές! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/4/2023 στις 9:45 ΠΜ, belkin είπε

ΜΑΘΕ να διαβαζεις καλα τι γραφει ο αλλος και μετα να λες τα δικα σου για να μην κουραζομαστε αδικα, σου εγραψα 13700 και rtx 4070 μου λες για 11ης γενιας επεξεργαστη και 3070 σου γραφω gigabyte aero 2023 με ρωτας ποιο μοντελο εχω. χαχαχα ρε φιλε την παλευεις ?

Καταρχήν είσαι αγενής. Έχεις αυτό

https://www.skroutz.gr/s/40779370/Gigabyte-Aero-16-BSF-73EE994SO-16-OLED-UHD-i7-13700H-16GB-1TB-SSD-GeForce-RTX-4070-W11-Home-Twilight-Silver-US-Keyboard.html

Αν ναι γιατί γράφεις; Ειλικρινά ρωτάω. Τι σχέση έχει το μηχάνημα σου με ένα ultrabook;

Είσαι εκτός θέματος. Εσυ μάθε να διαβάζεις. Πρώτα μάθε τρόπους βέβαια…

Ο μόνος λόγος που ανέφερα το δικό μου είναι για να δείξω σε κάποιους σαν και εσένα ότι είναι εκτός θέματος όταν γράφουν για τα λαπτοπ με επεξεργαστές που καταναλώνουν όσο δυο MacBook m2 pro σε πλήρες φορτίο… Μάλλον δεν κατάλαβες καν γιατί υπάρχουν τα Mac…

Τουλάχιστον το δικό μου μηχάνημα είναι παρόμοιας χρονολογίας με τον M1 που έχει το MacBook Air m1, που επίσης έχω. Σωστή σύγκριση.

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i7-13700h-vs-apple-m2-pro

Στα ίδια χρήματα μια χαρά σε κοντράρουν τα MacBook σε cpu… Στο 1/3 των Watt και με μπαταρία 18 ώρες, όχι 3…

Προφανως δεν το κατάλαβες και μπήκες να γράψεις με έπαρση… Τυπικό…

Επεξ/σία από Tlykog

Στις 7/4/2023 στις 11:30 ΠΜ, Tablet είπε

Προφανως και μείωσαν παραγωγή και αυτοί και ολες οι εταιριες.

ΔΕΝ ειναι δυνατον ο κύκλος των περισσοτερον μοντέλων να είναι  1-1,5 χρόνος.  

Μας έχουν πρήξει με καθε χρόνο νεο iPhone και M1, M2 και έχει στουμπώσει η αγορά ενω οι αναγκες του κόσμου ΔΕΝ αλλαζουν σε 1 ετος.

Μακαρι να γίνει αν παγκοσμιο regulation minimum 3 χρόνια κύκλος κάθε συσκευής πριν βγει η καινουργια για όλες τις εταιρίες.

Βασικα ΔΕΝ υπαρχει λογως υπαρξης Μ2 οταν πηγε ο αλλος και εσκασε 5Κ να παρει το Μ1 ΜΑΧ που είναι κτήνος και σπανια χρησιμοποιηται 100% να του λέει παρε Μ2 Pro.. 

Γιατί οι μισοί εδώ μέσα θεωρούν ότι όλοι όσοι αγοράζουν ένα μηχάνημα, το κάνουν για να αντικαταστήσουν το περσινό τους; 

1 ώρα πριν, billdanos είπε

Πάρε μια retro κονσόλα και με τα χρήματα που θα περισσεψουν πήγαινε και διακοπές! :) 

Θα εκπλαγεις με το ποσες ποσες 32 bit εφαρμογες στον επαγγελματικο χωρο και στη βιομηχανια συνεχιζουν να δουλευουν εν ετει 2023. Γνωριζω ανθρωπο που εχει ενα custom CNC μηχανημα που χειριζεται με proprietary 32 bit εφαρμογη του κατασκευαστη, απο εποχη XP. Ε καποτε επρεπε να αλλαξει PC και πλεον το τρεχει σε W10 κανονικοτατα.
Η Apple απλα θα του ελεγε "βαλτο εκει που ξερεις"...
Στο κατω κατω μονο την Apple εξυπηρετει η καταργηση, γιατι δεν χρειαζεται να κανει maintain παλια της προγραμματα και libraries του συστηματος. Και υπαρχουν φυσικα και πολλοι δυσαρεστημενοι mac users που χρησιμοποιουσαν παλαιοτερες εφαρμογες επαγγελματικα.

• Like 2

4 ώρες πριν, immortalx είπε

Θα εκπλαγεις με το ποσες ποσες 32 bit εφαρμογες στον επαγγελματικο χωρο και στη βιομηχανια συνεχιζουν να δουλευουν εν ετει 2023. Γνωριζω ανθρωπο που εχει ενα custom CNC μηχανημα που χειριζεται με proprietary 32 bit εφαρμογη του κατασκευαστη, απο εποχη XP. Ε καποτε επρεπε να αλλαξει PC και πλεον το τρεχει σε W10 κανονικοτατα.
Η Apple απλα θα του ελεγε "βαλτο εκει που ξερεις"...
Στο κατω κατω μονο την Apple εξυπηρετει η καταργηση, γιατι δεν χρειαζεται να κανει maintain παλια της προγραμματα και libraries του συστηματος. Και υπαρχουν φυσικα και πολλοι δυσαρεστημενοι mac users που χρησιμοποιουσαν παλαιοτερες εφαρμογες επαγγελματικα.

το θέμα περισσότερο είναι με παλιό μεν αλλά αποτελεσματικό και πανάκριβο επαγγελματικό hardware  για τα οποία δεν έχουν βγει οδηγοί. Και οι αγορά τους δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

27 minutes ago, petran79 said:

το θέμα περισσότερο είναι με παλιό μεν αλλά αποτελεσματικό και πανάκριβο επαγγελματικό hardware  για τα οποία δεν έχουν βγει οδηγοί. Και οι αγορά τους δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Κι αυτοί που πουλάνε πανάκριβα hardware, μήπως θα έπρεπε να φροντίσουν να γράψουν έναν γ@μω-οδηγό στα 64bit?

Όταν η Apple έκοψε τα 32bit χωρίς να έχει φτιάξει 64μπιτο Quicktime Pro, έπρεπε να περιμένω 1 χρόνο να φιλοτιμιθεί η Avid να κάνει embed στο software της μια μηχανή για video in-out, αφού μέχρι τότε βασιζόταν στο Quicktime και είχε βολευτεί. Θα έπρεπε δε να το είχε κάνει νωρίτερα και να μην βασιζόμαστε σε 32μπιτη εφαρμογή για export video εν έτη 2020, με όποια αποτελέσματα είχε αυτό στην ταχύτητα και την ευελιξία. Ε, δεν έφταιγε η Apple, η Avid έφταιγε. Και μόλις αναγκάστηκε και έγραψε το δικό της 64μπιτο κομμάτι του software για in-out, αποκτήσαμε και εμείς οι χρήστες γρήγορο export. Αλλιώς θα είμασταν ακόμα στο 2003. 

Στη δική μας (των Avid Users) περίπτωση λοιπόν, η Apple έσπρωξε για άλλη μια φορά τα πράγματα μπροστά. 

Μπορώ να την κατηγορήσω για άλλα, πχ, ότι έκανε discontinue το Final Cut 7 (ευτυχώς δεν το χρησιμοποιούσα 😀) και έδωσε σαν εναλλακτική το αστείο (τότε) Final Cut X, αλλά όχι για το ότι έκοψε τα 32bit εν έτη 2020. Στο flash ήταν πολύ πιο επιθετική η τακτική της (αλλά κι εκεί δίκιο είχε τελικά). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...