Tablet Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Προφανως και μείωσαν παραγωγή και αυτοί και ολες οι εταιριες. ΔΕΝ ειναι δυνατον ο κύκλος των περισσοτερον μοντέλων να είναι 1-1,5 χρόνος. Μας έχουν πρήξει με καθε χρόνο νεο iPhone και M1, M2 και έχει στουμπώσει η αγορά ενω οι αναγκες του κόσμου ΔΕΝ αλλαζουν σε 1 ετος. Μακαρι να γίνει αν παγκοσμιο regulation minimum 3 χρόνια κύκλος κάθε συσκευής πριν βγει η καινουργια για όλες τις εταιρίες. Βασικα ΔΕΝ υπαρχει λογως υπαρξης Μ2 οταν πηγε ο αλλος και εσκασε 5Κ να παρει το Μ1 ΜΑΧ που είναι κτήνος και σπανια χρησιμοποιηται 100% να του λέει παρε Μ2 Pro.. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Tablet 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, Tablet είπε Προφανως και μείωσαν παραγωγή και αυτοί και ολες οι εταιριες. ΔΕΝ ειναι δυνατον να ο κύκλος των περισσοτερον μοντέλων να είναι 1-1,5 χρόνος. Μας έχουν πρήξει με καθε χρόνο νεο iPhone και M1, M2 και έχει στουμπώσει η αγορά ενω οι αναγκες του κόσμου ΔΕΝ αλλαζουν τοσο δραματικά. Μακαρι να γίνει αν παγκοσμιο regulation minimum 3 χρόνια κύκλος κάθε συσκευής πριν βγει η καινουργια για όλες τις εταιρίες. Μακάρι, αλλά αυτό δε βολεύει τις εταιρείες τεχνολογίας σε πολλαπλά επίπεδα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Tlykog είπε ην ίδια επόχή βγήκαν πολλοί επεξεργαστές. Δεν ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία. Η κατανάλωση του 4800U δεν του επιτρέπει να μπει πχ σε μηχάνημα που θα έχει μπαταρία 12-14 ώρες, όπως ο M1 και μάλιστα σε 13.3" λάπτοπ. Παρόλα αυτά σου ξαναγράφω: οι επιδόσεις που βλέπεις με 4800U είναι όταν είναι στη πρίζα. Εκτός αυτής μπορεί να πέφτουν και στο 60-70%. Τα ultrabooks δεν τα αγοράζουμε για να δουλεύουν κυρίως στη πρίζα, αλλά για να δουλεύουμε, κυρίως, εν κινήσει. Εγώ ΠΟΤΕ δεν είπα ότι υπήρχε στο ίδιο TDP ίδια ταχύτητα σε amd/intel. Αντιθέτως πολλά κουτάβια έλεγαν ότι είναι ποιο γρήγορος και από τους DESKTOP(αυτό το κατάπιαν μέσα σε 10 ημέρες) και από MOBILE cpus (αυτίο τους πήρε 1 μήνα να το καταπιούν) Επίσης πολλοί χρήστες ΘΕΛΟΥΝ να θυσιασουν αυτονομία έναντι της απόδοσης Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από jgeorgiou 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 12 λεπτά πριν, Tlykog είπε 1) Την ίδια επόχή βγήκαν πολλοί επεξεργαστές. Δεν ανήκουν όλοι στην ίδια κατηγορία. Η κατανάλωση του 4800U δεν του επιτρέπει να μπει πχ σε μηχάνημα που θα έχει μπαταρία 12-14 ώρες, όπως ο M1 και μάλιστα σε 13.3" λάπτοπ. Παρόλα αυτά σου ξαναγράφω: οι επιδόσεις που βλέπεις με 4800U είναι όταν είναι στη πρίζα. Εκτός αυτής μπορεί να πέφτουν και στο 60-70%. Τα ultrabooks δεν τα αγοράζουμε για να δουλεύουν κυρίως στη πρίζα, αλλά για να δουλεύουμε, κυρίως, εν κινήσει. Έχω macbook Air Μ1 και αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/37413283/Acer-Nitro-5-AN515-57-72CC-15-6-IPS-FHD-144Hz-i7-11800H-16GB-1TB-SSD-GeForce-RTX-3070-W11-Home-Black-US-Keyboard.html Στη πρίζα ο Acer είναι πολύ δυνατότερος. Εκτός πρίζας το Macbook κερδίζει στα πάντα. Πχ περίπου 9000 στο Geekbench 5 multithread o Acer, 7700, περίπου, ο Mac. Εκτος πρίζας, λίγο κάτω από 6000 ο Acer και 7700 περίπου ο Mac. Επιπλέον, εκτός πρίζας δουλεύει μόνο με την ενσωματωμένη gpu του 11800Η, η οποία είναι πολύ χειρότερη από αυτή του Mac. Για μπαταρία, θόρυβο κτλ ας μη μιλήσουμε... Εϊμαι αυχαριστημένος και από τα 2 μηχανήματα, απλά το έχω γιοα άλλη δουλειά το καθένα. 2) Δεν είμαι fan καμίας εταιρείας, οπότε δε θα σου πω ότι είναι καινοτομία της Apple. Είναι θέμα αρχιτεκτονικής. Οι ARM καταναλώνουν λιγότερο. η μαγκιά εδώ είναι ότι η Apple κατάφερε να παρουσιάσει ένα πολύ καλό συνδυασμό hardware/software, ώστε το λειτουργικό της και οι εφαρμογές σε αυτό, να τρέχουν σωστά σε μηχανήματα ARM. Η MS έκανε κάποια βήματα προς τα εκεί, αλλά έχει ακόμα δρόμο. Μέχρι να το κάνει, λοιπόν, η Apple θα έχει προβάδισμα σε perf/watt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Tlykog είπε Μακάρι, αλλά αυτό δε βολεύει τις εταιρείες τεχνολογίας σε πολλαπλά επίπεδα... Προφανως και δεν βολευει, αλλα δε μας νοιαζει κιολας αν η Apple, ΝVidia, Intel που ειναι multi-trilion εταιρίες γίνουν λιγότερο multi-trilion. Ειναι απίστευτο το endless loop που συμβαινει με αυτην ανεξελεκτη παραγωγη-καταναλωση. Δηλαδη κάπου ώπα. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Tablet 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JonnyBoy Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 45 λεπτά πριν, Tlykog είπε 1) Τον συγκρίνεις πχ με 1235U, 1165G7 κτλ και όλους τους επεξεργαστές που βρίσκονται ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ κατηγορία τιμής και σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ μηχάνημα (ultrabooks) και ενώ έχει βγει πριν από αυτούς έχει περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, καλύτερη gpu και χαμηλότερη κατανάλωση, ακόμα και με μικρότερο αριθμό πυρήνων. πχ https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-1235u-vs-apple-m1 εκτός και αν τον συγκρίνεις με επεξεργαστές με διπλάσια κατανάλωση πχ https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-1240p-vs-apple-m1 όπου και πάλι χάνουν σε gpu. 2) O 4800U τον κοντράρει στα διπλάσια Watts ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΙΖΑ, αλλιώς ξέχνα το. 3) Μετά από σχεδόν 3 χρόνια η τελευταίες γενιές τον πλησιάζουν σε απόδοση/watt. Όχι γιατί η Apple έκανε κάποιο θαύμα. Λόγω αρχιτεκτονικής. 4) Να με συγχωρείς, αλλά μιλάμε για ultrabooks. Οπότε ο θόρυβος, η κατανάλωση, η απόδοση (με μπαταρία) και το μέγεθος και βάρος παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο. Σε προκαλώ να μου δείξεις ένα λαπτοπ που να έχει τις επιδόσεις (με μπαταρία, όχι σε πρίζα), το βάρος, τη διάρκεια μπαταρίας, στο μέγεθος του Macbook Air Μ1 ακόμα και σήμερα. Τρία χρόνια μετά... Η Apple δεν κατήργησε το fanless. Τα Macbook Air M2 είναι fanless. Η αλήθεια είναι ότι το MacOS δουλεύει διαφορετικά από τα Windows και τα 8Gb είναι σαν να έχεις ένα μηχανημα Windows με περισσότερα. Προφανώς και η έκδοση αυτή απευθύνεται σε χρήστες που κάνουν σχετικά απλή χρήση και θα συνεχίσουν να κάνουν και σε βάθος χρόνου. Σε αντίθεση με τα Windows λαπτοπ, στα Macbook/mac πρέπει από την αρχή να έχεις αποφασίσει για ποιο σκοπό αγοράζεις το μηχάνημα και αυτό να μην αλλάξει στη πορεία. Δεν ξέρω αν πουλάνε ή όχι. Πάντως δεν είναι για όλους. Είναι για όσους ζητάνε φορητά μηχανήματα επιδόσεων, αθόρυβα, με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και κάνουν δουλειά. Δεν κάνoυν για gaming. Κάποιοι τα αγοράζουν γι αυτούς τους λόγους και κάποιοι άλλοι για λάθος λόγους. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου σε πολλά απ'όσα λες. Όντως η σωστή βάση σύγκρισης είναι τα Ultrabooks. Και εκεί το Macbook Air M2 είναι το ισχυρότερο εκτός πρίζας. Αν όμως ζητάς την μέγιστη ευελιξία/συμβατότητα πας σε κάτι όπως το Samsung Galaxy Book3 Pro 360. Και αν θες περισσότερη ισχύ πας στο Galaxy Book3 Ultra. Διότι αποφεύγεις την κλειστή αρχιτεκτονική της Apple. Λιγότερο ισχυρά φυσικά μηχανήματα και τα δύο. Δεν είμαι funboy της Samsung. Αλλά στην Βαρκελώνη φέτος αυτά τα Ultrabooks ξεχώρισαν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 25 λεπτά πριν, Tablet είπε Μακαρι να γίνει αν παγκοσμιο regulation minimum 3 χρόνια κύκλος κάθε συσκευής πριν βγει η καινουργια για όλες τις εταιρίες. Ότι δηλαδή, αν μου σπάσει ή χαλάσει το κινητό 2 μήνες πριν να επιτραπεί η νέα "κυκλοφορία", θα πρέπει να πάρω αναγκαστικά συσκευή ~3 ετών, που θα 'ναι ήδη obsolete πριν καλά - καλά τη βγάλω απ' το κουτί; Δε το λες και πολύ καλή ιδέα. Οι εταιρείες ας βγάζουν και κάθε μέρα καινούρια συσκευή. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας και στον υπερκαταναλωτισμό μας. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Να πούμε στο σημείο αυτό ότι το Max δεν έχει κανένα νόημα για developers. Τώρα το καινούριο Pro M2 16άρι είναι ότι πρέπει για εμένα αρκεί να βάλω 1ΤΒ σκληρό και 32 gb μνήμη. Επιτέλους θα έχω 2 εξωτερικές 32άρες συνδεδεμένες (η μία υποστηρίζει τα 144hz που έφεραν τα m2 pro) χωρίς να έχω θόρυβο από ανεμιστηράκια που κάνουν σαν ελικόπτερο. Για 10 παράθυρα vscode, docker και μέρικά παράθυρα jetbrains καθώς και καμιά 100η chrome tabs δηλαδή όλα αυτά που κάνει ο pro software developer είναι ταμάμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ForuMakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, skiabox είπε Να πούμε στο σημείο αυτό ότι το Max δεν έχει κανένα νόημα για developers. Τώρα το καινούριο Pro M2 16άρι είναι ότι πρέπει για εμένα αρκεί να βάλω 1ΤΒ σκληρό και 32 gb μνήμη. Επιτέλους θα έχω 2 εξωτερικές 32άρες συνδεδεμένες (η μία υποστηρίζει τα 144hz που έφεραν τα m2 pro) χωρίς να έχω θόρυβο από ανεμιστηράκια που κάνουν σαν ελικόπτερο. Για 10 παράθυρα vscode, docker και μέρικά παράθυρα jetbrains καθώς και καμιά 100η chrome tabs δηλαδή όλα αυτά που κάνει ο pro software developer είναι ταμάμ. Σωστα μονο 4k θα χρειαστεις για αυτο, ενω θα μπορουσες να δωσεις 1.5k σε (windows/linux) desktop και να εχεις ιδια αποδοση. Τωρα αν σκοπευεις να το χρησιμοποιεις ως φορητο αλλαζει το πραγμα, αλλα γραφοντας για 2 οθονες 32αρες μαλλον η φορητη χρηση που θα γινει θα ειναι απο καθολου εως ελαχιστη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ForuMakis είπε Σωστα μονο 4k θα χρειαστεις για αυτο, ενω θα μπορουσες να δωσεις 1.5k σε (windows/linux) desktop και να εχεις ιδια αποδοση. Τωρα αν σκοπευεις να το χρησιμοποιεις ως φορητο αλλαζει το πραγμα, αλλα γραφοντας για 2 οθονες 32αρες μαλλον η φορητη χρηση που θα γινει θα ειναι απο καθολου εως ελαχιστη. Επαγγελματική χρήση λέμε. Tα windows δεν προσφέρονται για software development. Εννοείται αν είσαι επαγγελματίας θα το πάρεις και εκτός σπιτιού. Επίσης αν έχεις θέμα με τα χρήματα μάλλον κάνεις λάθος δουλειά, δηλαδή δεν έχεις business case οπότε πρέπει να αλλάξεις δουλειά. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από skiabox Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 19 λεπτά πριν, skiabox είπε Να πούμε στο σημείο αυτό ότι το Max δεν έχει κανένα νόημα για developers. Για 10 παράθυρα vscode, docker και μέρικά παράθυρα jetbrains καθώς και καμιά 100η chrome tabs δηλαδή όλα αυτά που κάνει ο pro software developer είναι ταμάμ. Εξαρτάται το είδος του development. Για web (μιας και λες Docker) συμφωνώ απόλυτα. Είναι τρομερό overkill. Ο M1 PRO είναι σούπερ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα τα καταφέρει μία χαρά και ο "σκέτος" Μ1. Αλλάάά... έχω να δηλώσω ότι το πόσο πιο γρήγορα κάνει compile κάποια πράγματα (ιδίως στο OpenCV είχα μείνει έκπληκτος) ο M1 MAX, σε σχέση με σχεδόν οτιδήποτε άλλο, είναι απλά γελοίο! Την πρώτη φορά σε πιάνουν γέλια και κλάματα μαζί. Που να 'χα πάρει και τον M1 ULTRA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Haldol είπε Εξαρτάται το είδος του development. Για web (μιας και λες Docker) συμφωνώ απόλυτα. Είναι τρομερό overkill. Ο M1 PRO είναι σούπερ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα τα καταφέρει μία χαρά και ο "σκέτος" Μ1. Αλλάάά... έχω να δηλώσω ότι το πόσο πιο γρήγορα κάνει compile κάποια πράγματα (ιδίως στο OpenCV είχα μείνει έκπληκτος) ο M1 MAX, σε σχέση με σχεδόν οτιδήποτε άλλο, είναι απλά γελοίο! Την πρώτη φορά σε πιάνουν γέλια και κλάματα μαζί. Που να 'χα πάρει και τον M1 ULTRA. Δε νομίζω να έχει ιδιαίτερες διαφορες ο max με τον pro σε compile time. Είπαμε τον max θα τον πάρεις μόνο αν ασχολείσαι επαγγελματικά με γραφικά / video. Επίσης ξέχασες στο post σου ότι έχω δύο εξωτερικές οθόνες οπότε δεν μπορώ να παω σε μη pro. Οπως βλέπεις στο video o pro τελείωσε πιο γρήγορα και απο τον max. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από skiabox Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ForuMakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, skiabox είπε Επαγγελματική χρήση λέμε. Tα windows δεν προσφέρονται για software development. Επετρεψε μου να διαφωνησω σε αυτο, μια χαρα κανουν και για επαγγελματικη χρηση. Προσωπικα ουτε εγω χρησιμοποιω windows στην δουλεια μου, μας παρεχουν macbooks εξαρχης. Γνωριζω, ομως, σοβαρα software house εδω και στο εξωτερικο που χρησιμοποιουν windows laptop. Επισης, για .NET developers ειναι σχεδον μονοδρομος. Ο φανμποισμος μονο κακο κανει στην κοινοτητα και στην τσεπη μας. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Haldol είπε Ότι δηλαδή, αν μου σπάσει ή χαλάσει το κινητό 2 μήνες πριν να επιτραπεί η νέα "κυκλοφορία", θα πρέπει να πάρω αναγκαστικά συσκευή ~3 ετών, που θα 'ναι ήδη obsolete πριν καλά - καλά τη βγάλω απ' το κουτί; Δε το λες και πολύ καλή ιδέα. Οι εταιρείες ας βγάζουν και κάθε μέρα καινούρια συσκευή. Το πρόβλημα είναι στο μυαλό μας και στον υπερκαταναλωτισμό μας. Στη θεωρία ναι, οι καταναλωτες ειμαστε το προβλημα, και το ιδιο ισχύει και με τις κυβερνησεις και οτι αλλο τραβαει ο καθε πληθυσμος αλλα επειδη έχουμε αποδειξει οτι λειτουργούμε σαν μαζα και κατευθηνομαστε ευκολα τοτε συμβαινει οτι ο κόσμος δυσκολα να αποκτησει καταναλοτικη συνείδηση οταν βαλετε απο παντου για καταναλωση. Πρεπει να μπει regulation μπας και αλλαξη λίγο η ρότα.. Απο μόνος του ο κόσμος μπααα.. Και στο λέω εγώ με M2 και 15 χρόνια Mac user, άλλα προσπαθω να εχω την καναλοτικη μου συνείδηση σε εγρήγορση (και ετσι αλλάζω hardware καθε 1.5 χρόνο όχι ένα..) (χιουμορ... 😅) Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Tablet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Εγώ ΠΟΤΕ δεν είπα ότι υπήρχε στο ίδιο TDP ίδια ταχύτητα σε amd/intel. Αντιθέτως πολλά κουτάβια έλεγαν ότι είναι ποιο γρήγορος και από τους DESKTOP(αυτό το κατάπιαν μέσα σε 10 ημέρες) και από MOBILE cpus (αυτίο τους πήρε 1 μήνα να το καταπιούν) Δε μιλάω μόνο για tdp/επιδόσεις. μιλάω και για επιδόσεις εκτός πρίζας σε ultrabook, το οποίο είναι σημαντικό για κάποιους. Από κανένα mobile cpu στην κατηγορία του δεν έχανε τότε. Ακόμα και τώρα είναι κορυφαίο στην κατηγορία του. Τρία χρόνια μετά… Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Tlykog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα