Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λύστε μου μια απορία ρε παιδιά!
Όταν ο πωλητής είσαι εσύ, γιατί φοβάσαι να στείλεις με αντικαταβολή;;;
Θα ανοίξουν το βανάκι στο δρόμο να το ληστέψουν;
Θα πάρουν το προϊόν και θα φύγουν χωρίς να πληρώσουν;
Θέλουμε να αγοράσουμε κάτι και ψάχνουμε να βρούμε άνθρωπο να στέλνει χωρίς κατάθεση!
Στην αντικαταβολή εσύ που πουλάς, το πολύ πολύ να χάσεις τα μεταφορικά, ας είναι και 30€.
Ο παραλήπτης αν σου καταθέσει και δεν του στείλεις, ειδικά σε ακριβά πράγματα θα χάσει το ποσό που θα έχανες συν ένα και δύο μηδενικά παραπάνω! 
Σε κάθε περίπτωση ο παραλήπτης έχει το ζόρι που ρισκάρει να πάρει κάτι από κάποιον που δεν γνωρίζει και δεν ξέρει και τι θα του έρθει.
Όσο για την καθυστέρηση στην πληρωμή που επικαλείστε, οι 2 βδομάδες που θα περιμένεις να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου μπορεί να είναι πολύ λιγότερος χρόνος και ζημία από το να περιμένεις μήνες να βρεθεί κάποιος να σου καταθέσει και χωρίς να έχεις κατεβάσει 100 φορές την τιμή πώλησης.
Έπειτα ακόμα και τις καλύτερες προθέσεις να έχεις και να σκοπεύεις να στείλεις αυτό που πουλάς, αν σου καταθέσει ο άλλος το ποσό και πάθεις κάτι και δεν είσαι σε θέση να κάνεις τη διαδικασία ή να την αναθέσεις σε άλλον, ποιος θα τον αποζημιώσει;
Στα επώνυμα μαγαζιά υπάρχουν αφεντικά, υπάλληλοι, αποδείξεις, κάποιος θα διεκπεραιώσει την αποστολή.
Πώς καθιερώθηκε όλοι ξαφνικά να ζητάτε κατάθεση μόνο αλλά όταν εσείς αγοράζετε πληρώνετε με αντικαταβολή από κριτικές που βλέπω στα προφίλ που έτυχε να δω για κριτικές;
Όχι ότι περιμένω σοβαρή απάντηση, απλά ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου με όσους συμπάσχουν - αν υπάρχουν!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

αν ισχυριστείς εγώ οτι σου στειλα πέτρες αντί για προϊόν εγώ που πουλάω γιατί να μπω στη διαδικασία να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας; 

γιατί να χάσω τα έξοδα και τη ταλαιπωρία της αντικαταβολής;

έχουν αναλυθεί 1 εκατομύριο φορές αυτά.

εγώ και πουλάω και αγοράζω μόνο με κατάθεση ή χέρι χέρι.

αντικαταβολές και ταχυδρομικά περιστέρια ανήκουν σε άλλη εποχή αθώα που πέρασε.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω μια φορα έστειλα με αντικαταβολη ενα tablet  με τα ελτα  δεν πήγε να το παραλάβει και μου ήρθε πισω μετα απο ενα μηνα!

ασε που με δούλευε κιολας   θα παω αυριο και αυριο να το παρω.

και εγώ  πουλάω και αγοράζω μόνο με κατάθεση ή χέρι χέρι

Επεξ/σία από rose from hell
  • Like 1
Δημοσ.

Το insomnia αποθαρρύνει πάντως την κατάθεση σε κάθε συναλλαγή. Εγώ επιμένω έτσι κ όποιος θέλει. Φαίνεται άλλωστε ποιος είναι εδώ καιρό και ποιος είναι.... καιροσκοπος! :)

Δημοσ.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με συναλλαγή εδώ μέσα στα τόσα χρόνια που είμαι μέλος. Αντικαταβολή στέλνω όταν ο αγοραστής έχει αξιολογήσεις ώστε να δω αν είναι σχετικά αξιόπιστος. Πολλές φορές μου προτείνουν οι ίδιοι οι αγοραστές κατάθεση χωρίς να το ζητήσω.

• Like 4
Δημοσ.

Χέρι χέρι το ιδανικό, και μετά κατάθεση. Αν δεν υπήρχαν αφερέγγυοι, θα έπαιζε και η αντικαταβολή. Δυστυχώς, οι ίδιοι οι αγοραστές το έχουν κάψει αυτό το χαρτί με την συμπεριφορά τους. Γιαυτό εξάλλου το βλέπουμε σαν μέθοδο να εξαφανίζεται (ή να χρεώνεται παραπάνω) και από επαγγελματίες εμπόρους πλέον.

• Like 1
Δημοσ.

Aντικαταβολη απο μενα και οποιος θελει oι αθωες εποχες εμπιστοσυνης τυπου θα στο στειλω ειμαι παιδι τζιμανι μην σε νοιαζει οπως γραφτηκε και παραπανω περασανε.

Αλλιως στον επομενο ειτε ebay.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η αντικαταβολή πάντως είναι μεγάλη πίκρα. Τεράστιες καθυστερήσεις στο να πληρωθείς + ότι πρέπει να πας κανονικά σαν να περιμένεις δέμα στα ελτά να στηθείς με νουμεράκι (άρα πας 2 φορές και περιμένεις) και πρέπει να πας σε συγκεκριμένο κατάστημα ΕΛΤΑ (όχι απαραίτητα σε αυτό που σε βολεύει). Στη Καλλιθέα έχουμε 2 καταστήματα ΕΛΤΑ. Το ένα είναι κυριολεκτικά δίπλα στο σπίτι μου. Το άλλο στην άλλη άκρη. Πάω στο κοντινό μου και στέλνω κάτι με αντικαταβολή αλλά τα λεφτά μου έρχεται χαρτί να πάω να τα παραλβω από το μακρινό. Ποτέ ξανά αντικαταβολή. Χερι με χέρι για τοπικά αλλιώς οποιος θέλει βλέπει τις αξιολογήσεις μου και τα χρόνια που έχω εδώ μέσα και αν με θεωρεί αρκετά έμπιστο κατάθεση. 

(Είναι και ιδιαίτερα ακριβό για όποιον πληρώνει το κόστος της)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ub40 είπε

Λύστε μου μια απορία ρε παιδιά!
Όταν ο πωλητής είσαι εσύ, γιατί φοβάσαι να στείλεις με αντικαταβολή;;;
Θα ανοίξουν το βανάκι στο δρόμο να το ληστέψουν;
Θα πάρουν το προϊόν και θα φύγουν χωρίς να πληρώσουν;
Θέλουμε να αγοράσουμε κάτι και ψάχνουμε να βρούμε άνθρωπο να στέλνει χωρίς κατάθεση!
Στην αντικαταβολή εσύ που πουλάς, το πολύ πολύ να χάσεις τα μεταφορικά, ας είναι και 30€.
Ο παραλήπτης αν σου καταθέσει και δεν του στείλεις, ειδικά σε ακριβά πράγματα θα χάσει το ποσό που θα έχανες συν ένα και δύο μηδενικά παραπάνω! 
Σε κάθε περίπτωση ο παραλήπτης έχει το ζόρι που ρισκάρει να πάρει κάτι από κάποιον που δεν γνωρίζει και δεν ξέρει και τι θα του έρθει.
Όσο για την καθυστέρηση στην πληρωμή που επικαλείστε, οι 2 βδομάδες που θα περιμένεις να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου μπορεί να είναι πολύ λιγότερος χρόνος και ζημία από το να περιμένεις μήνες να βρεθεί κάποιος να σου καταθέσει και χωρίς να έχεις κατεβάσει 100 φορές την τιμή πώλησης.
Έπειτα ακόμα και τις καλύτερες προθέσεις να έχεις και να σκοπεύεις να στείλεις αυτό που πουλάς, αν σου καταθέσει ο άλλος το ποσό και πάθεις κάτι και δεν είσαι σε θέση να κάνεις τη διαδικασία ή να την αναθέσεις σε άλλον, ποιος θα τον αποζημιώσει;
Στα επώνυμα μαγαζιά υπάρχουν αφεντικά, υπάλληλοι, αποδείξεις, κάποιος θα διεκπεραιώσει την αποστολή.
Πώς καθιερώθηκε όλοι ξαφνικά να ζητάτε κατάθεση μόνο αλλά όταν εσείς αγοράζετε πληρώνετε με αντικαταβολή από κριτικές που βλέπω στα προφίλ που έτυχε να δω για κριτικές;
Όχι ότι περιμένω σοβαρή απάντηση, απλά ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου με όσους συμπάσχουν - αν υπάρχουν!

ωραία. Πες ότι σου στέλνω κάτι με αντικαταβολή, εσύ θα μου καταθέσεις τα έξοδα αποστολής να ξέρω ότι θα πας να το πάρεις σίγουρα και δεν θα πληρώσω τα έξοδα από την τσέπη μου αν δεν το παραλάβεις;

μου αρέσει που εκνευρίζεστε μερικοί και ανοίγετε και θέματα κιόλας θεωρώντας πως έχετε δίκιο ΜΟΝΟ εσείς και είμαστε εμείς οι περίεργοι που δεν θέλουμε να στείλουμε αντικαταβολή. 

Άκου εκεί το πολύ πολύ να χάσεις 30 ευρώ ...

Επεξ/σία από valadsk
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Η αντικαταβολή πάντως είναι μεγάλη πίκρα. Τεράστιες καθυστερήσεις στο να πληρωθείς + ότι πρέπει να πας κανονικά σαν να περιμένεις δέμα στα ελτά να στηθείς με νουμεράκι (άρα πας 2 φορές και περιμένεις) και πρέπει να πας σε συγκεκριμένο κατάστημα ΕΛΤΑ (όχι απαραίτητα σε αυτό που σε βολεύει).

Πού κολλάνε τα ΕΛΤΑ;
Με όλες τις κούριερ έχω στείλει, πάντα σε λογαριασμό μου κατέθεταν τα χρήματα.

22 λεπτά πριν, valadsk είπε

ωραία. Πες ότι σου στέλνω κάτι με αντικαταβολή, εσύ θα μου καταθέσεις τα έξοδα αποστολής να ξέρω ότι θα πας να το πάρεις σίγουρα και δεν θα πληρώσω τα έξοδα από την τσέπη μου αν δεν το παραλάβεις;

Άκου εκεί το πολύ πολύ να χάσεις 30 ευρώ ...

Γιατί να μην πάω να παραλάβω; Ψάχνω να βρω κάτι, το βρήκα, το ζητάω άμεσα, το επείγομαι και δε θα παραλάβω;
Σε όσους έτυχε κάτι τέτοιο πρέπει να ήταν πολύ άτυχοι απλά. Έχω στείλει τουλάχιστον 10 φορές αντικαταβολή και ποτέ δεν είχα θέμα. Το ότι μπορεί μια φορά να τύχεις σε αλλόκοτο άτομο σημαίνει ότι θα σου συμβαίνει συνέχεια;
Με αυτή την έννοια λέω ότι το πολύ να χάσεις 30€
Αν όμως πρόκειται να αγοράσεις και δε λάβεις ποτέ και έχεις σκάσει 300€ ισοδυναμεί με 10 παράξενους μη παραλήπτες. Αν είναι να την πάθεις 10/10 πάρε λαχείο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ub40 είπε

Πού κολλάνε τα ΕΛΤΑ;
Με όλες τις κούριερ έχω στείλει, πάντα σε λογαριασμό μου κατέθεταν τα χρήματα.

Γιατί να μην πάω να παραλάβω; Ψάχνω να βρω κάτι, το βρήκα, το ζητάω άμεσα, το επείγομαι και δε θα παραλάβω;
Σε όσους έτυχε κάτι τέτοιο πρέπει να ήταν πολύ άτυχοι απλά. Έχω στείλει τουλάχιστον 10 φορές αντικαταβολή και ποτέ δεν είχα θέμα. Το ότι μπορεί μια φορά να τύχεις σε αλλόκοτο άτομο σημαίνει ότι θα σου συμβαίνει συνέχεια;
Με αυτή την έννοια λέω ότι το πολύ να χάσεις 30€
Αν όμως πρόκειται να αγοράσεις και δε λάβεις ποτέ και έχεις σκάσει 300€ ισοδυναμεί με 10 παράξενους μη παραλήπτες. Αν είναι να την πάθεις 10/10 πάρε λαχείο.

φίλε μου δυο φορές δεν το έχουν πάρει. 

Άλλος ενθουσιάζεται με την καλή τιμή μιας αγγελίας, την κλείνει, του τη στέλνω και μετά γυρίζει και μου λέει σε δυο μέρες θα την παρω που πληρώνομαι. Περιμένω δυο τίποτα, πάει 3η μέρα μου λέει φίλε μου μου έτυχε κάτι έκτακτο και δεν μπορώ να το πάρω. Αποσύρεται από τη συνομιλία και δεν μου απαντά ξανά. Εσύ ub40 μπορείς να έχεις τις καλύτερες προθέσεις, εγώ όμως δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι πλέον κανέναν. Όποιος θέλει αντικαταβολή θα καταθέσει τα έξοδα αποστολής πρώτα στην τράπεζα. Αν δεν τα καταθέσει, κανένα πρόβλημα, ας πάει παρακάτω.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. ΠΟΤΕ. 

• Like 2
Δημοσ.

Επισης αυτο με το εχω αξιολογησεις δεν το καταλαβαινω και εγω σε πολλες συναλλαγες μου εχω περισσοτερες θετικες απο τον πωλητη (ολες απο αγορες οι δικες μου) μου στελνεις εσυ πρωτα το προιον να σου βαλω εγω τα λεφτα καταθεση αμα παραλαβω;

Μα εχω τοσες αξιολογησεις και εγω ,ειμαι εμπιστος.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ub40 είπε

εκτός απο τα μεταφορικά που πλήρωσα  , έφαγα και εκδικητική αρνητική , 3 χρόνια 10€ δε μπορεί να μαζέψει ούτε να στείλει ένα pm σε mod 😛

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, valadsk είπε

φίλε μου δυο φορές δεν το έχουν πάρει. 

Άλλος ενθουσιάζεται με την καλή τιμή μιας αγγελίας, την κλείνει, του τη στέλνω και μετά γυρίζει και μου λέει σε δυο μέρες θα την παρω που πληρώνομαι. Περιμένω δυο τίποτα, πάει 3η μέρα μου λέει φίλε μου μου έτυχε κάτι έκτακτο και δεν μπορώ να το πάρω. Αποσύρεται από τη συνομιλία και δεν μου απαντά ξανά. Εσύ ub40 μπορείς να έχεις τις καλύτερες προθέσεις, εγώ όμως δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι πλέον κανέναν. Όποιος θέλει αντικαταβολή θα καταθέσει τα έξοδα αποστολής πρώτα στην τράπεζα. Αν δεν τα καταθέσει, κανένα πρόβλημα, ας πάει παρακάτω.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. ΠΟΤΕ. 

Ακόμα και έτσι εσύ δέχεσαι, άλλοι είναι κάθετοι όχι μόνο κατάθεση όλο το ποσό. Αν μου ζητούσαν τα έξοδα αποστολής αυτά θα τα έβαζα, για όλο το ποσό δεν μπορώ να εμπιστευτώ για τους λόγους που ανέφερα, ειδικά όταν είναι πάνω από 100€
Βλέπω κάτι αγγελίες σε φωτογραφικά πακέτα 3000 ο άλλος και θέλει κατάθεση και λες ποιος θα βρεθεί να σου τα δώσει έτσι; Κανένας που του τρέχουν από τα μπατζάκια και μάλλον δε θα αγόραζε μεταχειρισμένα, λέει η λογική μου.

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν θέλει κάποιος αντικαταβολή, κάνει κατάθεση τα μεταφορικά και μετά αν δεν θέλει ας μην παραλάβει.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...