lneam Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, geoarch είπε Αναφορικά με το ζήτημα της αδιάβροχοποίησης πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλό. Δε είναι το ίδιο τηλέφωνο τυλιγμένο με ένα πλαστικό. Οι ανοιχτές θύρες του είναι αδιάβροχες τόσο σε σταγόνες όσο και σε βύθισμα εσωτερικά. Τα ηχεία του, τα μικρόφωνα η οθόνη αφής χωρίς να αλλάζει η εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον τίθεται και θέμα πίεσης. Το να κάνεις ένα κινητό ανθεκτικό στις ατμόσφαιρες πίεσης δεν είναι τόσο απλό οπότε δικαίως υπάρχει μια λογική αύξηση στην τιμή. με κατι τετοεις απαντησεις εχω ολες τις αποδειξεις που χρειαζομαι. Αφου τους δικαιολογειται, καλα σας κανουν. Βγαζω εκτος τον εαυτο μου, μιας και ποτε δεν εχω αγοραζει rugged και οπως φαινεται δεν νομιζω. Και αναφαιρομαι ειδικα και μοναδικα στην κατηγορια των smartphone. Αφου σε αλλες κατηγοριες συσκευων δεν υπαρχει αυτη η απατη - να πληρωρεις πανακριβα για κατι και να μην εχεις εγγυηση σε αυτο που πληρωσες. σε ξενες χωρες, η sony και η samsung εχουν πληρωση προστιμο και εχουν αφαιρεσει διαφημιστικα και την απατη του "αδιαβροχου" Στην χωρα μας οι καταναλωτες δεν αντιδρουν ....
geoarch Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, lneam είπε με κατι τετοεις απαντησεις εχω ολες τις αποδειξεις που χρειαζομαι. Αφου τους δικαιολογειται, καλα σας κανουν. Βγαζω εκτος τον εαυτο μου, μιας και ποτε δεν εχω αγοραζει rugged και οπως φαινεται δεν νομιζω. Και αναφαιρομαι ειδικα και μοναδικα στην κατηγορια των smartphone. Αφου σε αλλες κατηγοριες συσκευων δεν υπαρχει αυτη η απατη - να πληρωρεις πανακριβα για κατι και να μην εχεις εγγυηση σε αυτο που πληρωσες. σε ξενες χωρες, η sony και η samsung εχουν πληρωση προστιμο και εχουν αφαιρεσει διαφημιστικα και την απατη του "αδιαβροχου" Στην χωρα μας οι καταναλωτες δεν αντιδρουν .... Δεν έχω αγοράσει ποτέ ούτε ragged ούτε καν ιπ68 τηλέφωνο γιατί θεωρώ ότι δεν το χρειάζομαι και τα έξτρα χρήματα είναι περιττό έξοδο. Δεν δικαιολογώ κανέναν, η απάντηση αυτή είναι γραμμένη σε ποστ που εγώ έγραψα αναφερόμενος στα περιττά στοιχεία που μας προωθούνται από τις εταιρείες ότι χρειαζόμαστε ενώ δεν τα έχουμε ανάγκη και το πρόβλημα μας με τις συσκευές δεν είναι εκεί. Οπότε κ εγώ μαζί σου, αντιδρώ. 1
life is music Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, lneam είπε με κατι τετοεις απαντησεις εχω ολες τις αποδειξεις που χρειαζομαι. Αφου τους δικαιολογειται, καλα σας κανουν. Βγαζω εκτος τον εαυτο μου, μιας και ποτε δεν εχω αγοραζει rugged και οπως φαινεται δεν νομιζω. Και αναφαιρομαι ειδικα και μοναδικα στην κατηγορια των smartphone. Αφου σε αλλες κατηγοριες συσκευων δεν υπαρχει αυτη η απατη - να πληρωρεις πανακριβα για κατι και να μην εχεις εγγυηση σε αυτο που πληρωσες. σε ξενες χωρες, η sony και η samsung εχουν πληρωση προστιμο και εχουν αφαιρεσει διαφημιστικα και την απατη του "αδιαβροχου" Στην χωρα μας οι καταναλωτες δεν αντιδρουν .... οσο εξελίσσεται η τεχνολογια ..τοσο καλυτερα θα γινονται τα τηλεφωνα ...το θεμα ειναι οτι απο τοτε που βγηκαν τα smartphones στην αγορα ...χαθηκε η ανθρωπινη επαφη ...και βλεπεις ολους τους ανθρωπους με το κινητο στο χερι ...χωρις κανενα ενδιαφερον και το μονο που κανουν ειναι να επικοινωνουν μεσω τον social ........και οχι με τον πραγματικο κοσμο που ειναι εξω στης πλατείες και της καφετέριες Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από life is music 1
lneam Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, life is music είπε οσο εξελίσσεται η τεχνολογια ..τοσο καλυτερα θα γινονται τα τηλεφωνα ...το θεμα ειναι οτι απο τοτε που βγηκαν τα smartphones στην αγορα ...χαθηκε η ανθρωπινη επαφη ...και βλεπους ολους τους ανθρωπους με το κινητο στο χερι ...χωρις κανενα ενδιαφερον και το μονο που κανουν ειναι να επικοινωνουν μεσω τον social ........και οχι με τον πραγματικο κοσμο που ειναι εξω στης πλατείες και της καφετέριες για καθε ανθρωπο, η συσκευη που αγοραζει εχει να λυσει τις δικες του αναγκες. Απο την μερια μου ειναι σεβαστες στο προσωπο του και δεν εχει καμια σημασια εαν εγω δεν ειμαι στην ιδια κατηγορια με εκεινον. οσο για τις λεξεις που εχω κανει bold, η αναλυση ειναι μεγαλη και σε καμια περιπτωση δεν ειναι η ιδια κατηγορια προιοντος. Δυστυχως οι καταναλωτες τις ταυτιζουν και καπου εκει, οι κατασκευαστες τριβουν τα χερια τους καθε χρονο με τις νεες πωλησεις. προσωπικα διαφωνω στο "χαθηκε η ανθρωπινη επαφη". Το αντιθετο θα ελεγα. Εσυ δηλαδη τι θα ηθελες ? Να γυρισουμε στην εποχη του παππου και τις γιαγιας μας, που ειχαν αλληλογραφια με τον ταχυδρομο μια φορα τον μηνα ? χαρη σε αυτο, μπορουν να εχουν σε λιγα λεπτα "επαφη" πχ στην καφετερια 2
life is music Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, lneam είπε για καθε ανθρωπο, η συσκευη που αγοραζει εχει να λυσει τις δικες του αναγκες. Απο την μερια μου ειναι σεβαστες στο προσωπο του και δεν εχει καμια σημασια εαν εγω δεν ειμαι στην ιδια κατηγορια με εκεινον. οσο για τις λεξεις που εχω κανει bold, η αναλυση ειναι μεγαλη και σε καμια περιπτωση δεν ειναι η ιδια κατηγορια προιοντος. Δυστυχως οι καταναλωτες τις ταυτιζουν και καπου εκει, οι κατασκευαστες τριβουν τα χερια τους καθε χρονο με τις νεες πωλησεις. προσωπικα διαφωνω στο "χαθηκε η ανθρωπινη επαφη". Το αντιθετο θα ελεγα. Εσυ δηλαδη τι θα ηθελες ? Να γυρισουμε στην εποχη του παππου και τις γιαγιας μας, που ειχαν αλληλογραφια με τον ταχυδρομο μια φορα τον μηνα ? χαρη σε αυτο, μπορουν να εχουν σε λιγα λεπτα "επαφη" πχ στην καφετερια Όχι ..να μιλάμε μέσω σταθερού όπως μιλούσαμε παλιά και να βγαίνουμε έξω να μιλάμε face το face ...δεν σου λέω ότι ότι το κινητό δεν είναι χρήσιμο και ότι δεν έχει κάνει καλο στης μέρες μας....αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις !!
geoarch Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 @life is music@lneam Δε μπορούμε να κατηγορουμε το εργαλείο. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα και την επιλογή να είμαστε συνέχεια με αυτό και να επικοινωνούμε μόνο μέσα από τα σοσιαλ ή να έχουμε ένα μέτρο στις ζωές μας. Δεν νομίζω ότι αν κάποιος άνθρωπος επιδιώκει την προσωπική επαφή τον δυσκολεύει αυτή η εξέλιξη. Ίσα ίσα θα έλεγα, κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία και της γνωριμίας και τις συνεννόησης για συνάντηση.
dchristo81 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν πιάσαμε "ταβάνι" στα κινητά. Γενικά πιστεύω πως υπάρχει τεράστιο περιθώριο εξέλιξης τα επόμενα χρόνια. Είμαι προγραμματιστής και γράφω εφαρμογές από παιδί. Θυμάμαι πως ο πρώτος μου η/υ το 1999 είχε την ισχύ 3-4 φορές λιγότερο από το ρολόι που φοράω το οποίο είναι και πολύ παλιό (Apple Watch 4). Επίσης, ένα smartphone σήμερα κάνει αδιανόητα πράγματα που δεν έκανε εκείνος ο παλιός η/υ με το χοντρό tower και την οθόνη την τεράστια. Το point μου λοιπόν είναι το μέγεθος. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μικραίνει η αρχιτεκτονική και άρα να χωράνε περισσότερα τσιπάκια στον ίδιο χώρο. Παράλληλα εμφανίστηκε το cloud που "σκότωσε" την ανάγκη για σκληρούς δίσκους. Παρατηρήστε πως τα κινητά, τα tablets, τα laptops έχουν σταθεροποιηθεί σε χωρητικότητες 64-250 GBs συνήθως και με 3-5 ευρώ τον μήνα έχεις 1tb σε cloud. Σε 10 χρόνια από τώρα, το κινητό πιστεύω πως θα μοιάζει με το σημερινό εξωτερικά ΑΛΛΑ μέσα του θα έχει τόσα πολλά τσιπάκια τα οποία θα του έχουν δώσει δυνατότητες που σήμερα δεν έχουμε. Μιλάμε σίγουρα για τρομερές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, καλύτερη κεραία και μικρότερα υποστηρικτότερα συστήματα. Ξεχωρίζω τα νευρωτικά δίκτυα (που απαιτούν πολλά υποσυστήματα σε hardware) που θα προσφέρουν δυνατότητες ομιλίας και κατανόησης από το hardware, θα έχουν πολλές μικροσυσκευές που θα ελέγχουν την υγεία του χρήστη (σήμερα είμαστε σε βρεφικό στάδιο), τις συσκευές iot που θα υπερπολλαπλασιαστούν και όλες θα ελέγχονται από το κινητό, τις νέες μπαταρίες που θα κρατάνε 1-2 εβδομάδες τότε (θυμίζω ότι όσο μικρότερη η αρχιτεκτονική τόση μικρότερη η κατανάλωση σε ρεύμα) και φυσικά της βελτιωμένης επικοινωνίας που θα συμβάλλει στην απομακρυσμένη εργασία περαιτέρω. Εν κατακλείδι, θα μοιάζουν πολύ με τα σημερινά ενώ θα είναι τόσο διαφορετικά Επεξ/σία 19 Απριλίου 2023 από dchristo81 1
lneam Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 10 ώρες πριν, dchristo81 είπε τις νέες μπαταρίες που θα κρατάνε 1-2 εβδομάδες τότε δεν υπαρχει περιπτωση. Ταυτοχρονα με την τεχνολογικη εξελιξη των chip εχουμε και των μπαταριων, που μαζι βαδιζουν. Ολα στις ιδιες φυσικες διαστασεις, συσκευη + μπαταρια. Και για να στο αποδειξω .... γυρνα το χρονο πισω, ανα 5 10 20 χρονια, διαλεξε εσυ και δες τι ισχυε τοτε σε handheld συσκευες που εκαναν κατι της προκοπης για την τοτε εποχη. Δες τι εκαναν και ποσο λειτουργουσαν. Αν ομως παρεις μια συσκευη με τις δυνατοτητες / αναγκες / απαιτησεις του κατοχου πριν απο 20 χρονια, την υλοποιησεις με chip του σημερα και μπαταριες του σημερα, ναι αυτη θα λειτουργησει δεκαδες μερες συνεχομενα. Αν στο μελλον πχ + 20 χρονια, οι νεες μπαταριες συνδυαστουν με τα νεα chips που οι τοτε αναγκες για λειτουργιες θα ειναι 50 φορες περισσοτερες, παλι θα εχουμε smartphones με 10-15 ωρες λειτουργια. αυτα πιστευω ως γεγονοτα
k30taas Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Πάντως παιδιά έχω και εγώ το μικρόβιο της αλλαγής έχω το s21 ultra και έλεγα να το αλλάξω χωρίς μεγάλη διαφορά αλλά δεν βλέπω κάτι να αξίζει.....
lneam Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, k30taas είπε αλλά δεν βλέπω κάτι να αξίζει..... ολα εχουν να κανουν με τον καταναλωτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα