geoarch Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Χρειάζομαι 12 gb ram?? Χρειάζομαι την επεξεργαστάρα Snapdragon 8 gen 2?? Είμαι κάτοχος κινητού τηλεφώνου όπως όλοι μας φαντάζομαι και αναρωτιέμαι αν η εξέλιξη των τηλεφώνων αναφορικά με το hardware έχει φτάσει στο πικ της. Προφανώς το τι specs μπορεί να έχει ένα απλό τηλέφωνο 250 300 γραμμαρίων που χωράει στην τσέπη μας με ένα τσιπάκι 9nm είναι αδιανόητο. Μέσα από το κινητό μου τηλέφωνο μπορώ να παίξω απαιτητικά παιχνίδια, να μοντάρω βίντεο και να επεξεργαστώ εικόνες. Ωστόσο ακόμα και σήμερα η ναυαρχίδα των ναυαρχίδων έχει διάρκεια μπαταρίας 1,5 ημέρα το πάρα πολύ. Το multitasking στην ίδια οθόνη είναι πολλές φορές δύσκολο και δύσχρηστο με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι ένα λαπτοπ / ταμπλετ. Η samsung έκανε μια καλή πρόταση με το fold αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Επομένως, αντί να προσθέτουμε κάθε χρόνο άλλα 2 giga ram θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε εντονότερα με τη χρηστικότητα, τη διάρκεια και την ελάφρυνση του λογισμικού με αποτέλεσμα τη μείωση των αναγκαίων πόρων για τη λειτουργία και όχι την αύξηση της απαιτούμενης ισχύς και μνήμης. 2
NikosKallithea Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Τα τηλ πλέον εχουν πολύ υψηλότερα στανταρ ακόμα και για απαιτητικούς χρήστες. Οποτε το αλλάζεις μονο αν χαλάσει ή για υπαρξιακούς λόγους επίδειξης 2
Fotia Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Σε βάζουν στην διαδικασια οι εταιρίες να αλλάξεις κινητό μέσω διαφήμισης του "νεωτερου και καλύτερου" , και των ενημερώσεων λογισμικου . Oταν σταματά η οποια υποστήριξη ,αρχίζουν οι ασυμβατότητες με εφαρμογές και θεματάκια . Βάλε και την διαρκεια της μπαταρίας κλπ πάς εύκολα για νέο κινητό. 2
lneam Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 το κειμενο που υπαρχει στο πρωτο ποστ ειναι μονο ενα μικρο κομματι του smartphone στο 2023. Αν υποθεσουμε πως το πρωτο προιον ηταν το 2007 το iPhone, σημερα εχουν υπαρξει τεραστιες αλλαγες. Οχι, αυτες δεν γινονται καθε χρονο, αλλα καθε 10 χρονια βλεπουμε αυτο που λεει και ο λαος "η μερα με την νυχτα" Δεν εχω την δυνατοτητα να προβλεψω το μελλον, ομως ειναι πεπεισμενος οτι αυτη η handheld συσκευη θα γινει βασικη συσκευη για την ζωη του συγχρονου πολιτη. Και τοτε, οι αναγκες που εχουν ανθρωποι θα υλοποιουνται μεσα απο ενα smartphone. Προσωπικα αντιλαμβανομαι πως η λεξη smartphone σημερα δεν μπορει να δωσει την σωστη ερμηνεια της συσκευης. Εχω ολες τις απαιτουμενες αποδειξεις πως προκειται για ενα handheld PC. Απο τις προηγουμενες δεκαετιες που ειχαμε τα desktop, περασαμε στα notebook και σημερα εχουμε τα smartphones. Ηταν το 2011 οταν η Motorola παρουσιασε το μοντελο ATRIX που το συνδεες με docking station και το μετετρεπες σε desktop PC. Σημερα τα flagship smartphones το κανουν αυτο με κορυφαιο εκπροσωπο την Samsung και το συστημα DeX. Δεν βλεπω το λογο να κατσω να ασχοληθω με τα τεχνικα χαρακτηριστηκα και να πεσω στην παγιδα των αριθμων και των μετρησεων σε επιδοσεις. Αυτα τα θεωρω μαλλον για τα παιδακια. Οχι, πως δεν τα κοιταω κατα την περιοδο μιας αγορας. Αλλο ομως αυτο και αλλο να κανω αντιπαραθεσεις με αλλους ανθρωπους για να ικανοποιησω την ματαιοδοξια μου. Το σημαντικο που με απασχολει ειναι η απροβληματιστη χρηση σε βαθος χρονου. Ναι, υπαρχουν μεγαλες μεριδες καταναλωτων που παρασυρονται μονιμα απο τα κολπα του μαρκετιγκ και κανουν τις εταιρειες πλουσιες. Τι να κανουμε, αυτα εχει η ζωη. Ας αναλαβει εκαστος την ευθυνη του. αυτα απο εμενα ....
AntiCambeR Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Το πρόβλημα στα σύγχρονα smartphones, είναι ότι στο καθένα κάτι λείπει, είτε θύρα ακουστικών, η θύρα micro sd, η IP68, η όλα αυτά μαζί.Κάποια δεν έχουν ούτε καν φορτιστή, κινητά των 400-500€+. Δεν χρειάζεται να έχεις το τελευταίο socket-cpu και 12 GB Ram.6/128, άντε μέχρι 8/256 Gb επαρκούν. 1 1
geoarch Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι @AntiCambeR. Θεωρώ ότι είναι πιο χρήσιμο οι εταιρείες να στραφούν σε άλλα ελαττώματα ή βελτιώσεις παρά στο hardware. Επίσης τα smart glasses έχουν αργήσει πολύ για την εποχή μας. Το AR πιστεύω έχει πάρα πολύ μέλλον και με τη σημερινή ισχύ των τηλεφώνων μιλάμε για απίστευτες δυνατότητες συνδυαστικά. Τώρα σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά τύπου audio jack nfc 5g κλπ είναι πιστεύω ένα τρικ ακόμη και των ίδιων των εταιρειών για να πάρεις το ένα η το άλλο μοντέλο που μπορεί να είναι λίγο ακριβότερο.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 59 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Το πρόβλημα στα σύγχρονα smartphones, είναι ότι στο καθένα κάτι λείπει, είτε θύρα ακουστικών, η θύρα micro sd, η IP68, η όλα αυτά μαζί.Κάποια δεν έχουν ούτε καν φορτιστή, κινητά των 400-500€+. Δεν χρειάζεται να έχεις το τελευταίο socket-cpu και 12 GB Ram.6/128, άντε μέχρι 8/256 Gb επαρκούν. θύρα SD δεν χρειάζεται αν έχεις 128 γιγα και άνω πλεον, θα πάρεις το 256 αν είναι. Και όχι η SD που είχες αγοράσει το 2018 και ειναι 64 γιγα δεν θα παει ακλαφτη, είναι πολύ αργη πλεον, μετά θα έχουμε γκρίνια οτι κολλάει η συσκευή. Το ΙΡ68, κοστίζει, δεν μπορεί να στο βάλει σε συσκευή με 250-300€. Και όχι, τα samsung που έχει στο σκρουτζ με 300€ δεν αποτελούν παράδειγμα, κοιτάζουμε πόσο το φέρνει επίσημα ο κατασκευαστής αρχικά. Για τον φορτιστή στο κουτί, άλλαξε εταιρία. Ναι οκ, δεν θα την τιμωρήσεις με την κίνηση αυτή αλλά ενας λιγότερος που θα δώσει σε αυτή χρήματα. Ας έπεφτε μαύρο σε συσκευές/κατασκευαστές που απο τη μια μέρα στην άλλη σταμάτησαν τον φορτιστή στο κουτί να δεις για πότε θα κοβόταν η βλακεία τούτη. Για την θύρα ακουστικών δεν έχω να σχολιάσω κάτι ούτε κρυο ούτε ζέστη. Υποψιν, δεν ειναι προσωπική απάντηση / επίθεση απλά μου έδωσε πάτημα στο να γράψω. Αναφέρομαι γενικά για όλους/όλα. 2 ώρες πριν, geoarch είπε κάθε χρόνο άλλα 2 giga ram θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε εντονότερα με τη χρηστικότητα, τη διάρκεια και την ελάφρυνση του λογισμικού με αποτέλεσμα τη μείωση των αναγκαίων πόρων για τη λειτουργία και όχι την αύξηση της απαιτούμενης ισχύς και μνήμης. Αυτό είναι το πιο εύκολο να σου κάνει, αντί να ασχοληθεί με το λογισμικό για πολλά χρόνια. Επίσης μην ξεχνάς οτι οι εφαρμογές απαιτούν παραπάνω ισχύ όσο περνά ο καιρός. ΠΧ το instagram πριν μερικά χρόνια δεν εχει καμια σχέση με αυτό που είναι πλέον. Βλέπεις βίντεο και σε πιο παλιές συσκευές κολλάνε πλεον η πάνε αργα τα καρε. Η καραμέλα οτι εγώ ενημερώσεις λογισμικού δεν κάνω γιατι μου χαλάνε το τηλέφωνο ειναι απο μια αποψη σωστή αλλά σκέψου οτι η ιδια η γοογλε βάζει πράγματα σε κάθε νεα ενημέρωση, κάνει πιο βαρύ το γραφικό περιβάλλον γιατί το γράφει για τις δικές της συσκευές κλπ, μετά αναλαμβάνει ο κάθε κατασκευαστής να το φέρει στα μέτρα που θέλει για το υλικό που θα πουλήσει. Να ξέρετε πάντως, όσα παραπάνω γιγα ραμ εχει το τηλέφωνό σας, θα τα χρησιμοποιήσει για να "απλώσει" το λειτουργικό και να είναι πιο άμεσο στην λειτουργία του. έχω πάει απο 4/64 σε 8/128 (snap 625 σε snap 765G) και απο 8/128 σε 16/256 (snap 765G σε Snap 8 Gen 2) και κάθε αναβάθμιση ήταν χαοτική. Τα 4 γιγα ραμ με το android 8/9 ηταν μια χαρα. Απο την 10αρα και έπειτα χαθηκε η μπάλα και φόρτωνε τις εφαρμογές ξανα. 1
geoarch Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 @Xristaras12 Συμφωνώ στα περισσότερα απ όσα λες. Δεν είπα ποτέ να απαιτούν λιγότερο χώρο απ ότι ήδη έχουν οι εφαρμογές. Aυτό που λέω είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των απαιτήσεων του λογισμικού, για παράδειγμα του android, να μην είναι τόσο μεγάλος για την προσθήκη ασήμαντων χαρακτηριστικών. H apple (ios) για παράδειγμα με τα μισά σπεκς απο τα δικά μας έχει τηλέφωνα ναυαρχίδες που δεν θα σου "μπουκώσουν" ακόμα και στην 7ετία και ούτε θα σου ζητήσουν περισσότερο χώρο. Άτομο από το περιβάλλον μου έχει ipad 6ης γενιάς μ 32 gb εσωτερικό χώρο, γεμάτο με εφαρμογές με τις τελευταίες ενημερώσεις και στις πιο βαριές τους εκδόσεις και δεν νιώθει, παρόλο που έρχεται σιγά σιγά η λήξη της υποστήριξης του ios. Επομένως αυτό που λέω είναι να εστιάσουμε στο λογισμικό, τη μπαταρία και την επίλυση άλλων ζητημάτων που μπορεί να μην σκεφτόμαστε εμείς αλλά να αλλάξουν τον τρόπο μου τα χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητά μας.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 H Apple όμως, βγάζει 1 συσκευή το έτος και έχει να κουμαντάρει 5/6 μοντέλα συνολικά; Ο κάθε κατασκευαστής android βγάζει 5/6 μοντέλα ανα 6μηνο με διαφορετικά σπεκς, αρα σίγουρα δεν θα μπορέσει να τα κουμαντάρει ολα αυτα. Θα κρατήσει τους προγραμματιστές της για τις ναυαρχίδες και τα υπόλοιπα θα αρχίσουν να μπουκώνουν με τον καιρό. Αντίθετα, αν δεις pixel συσκευές ακόμα και το 4αρι/5αρι δεν είναι τόσο πίσω σε σχεση με το 7αρι. Δεν αναφέρομαι σε επιδόσεις όμως έτσι, μιλάμε για συνολική εμπειρία χρήσης.
sattack Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Είναι το ίδιο που έγινε εδώ και χρόνια με τα PC. Αν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη απαίτηση, είτε κάποιο παλιό είτε κάποιο νέο πολυ φτηνο είναι good enough. Από εκεί και μετά είναι είτε κάποια συγκεκριμένη απαίτηση, είτε χόμπι, είτε ψώνιο, είτε όλα μαζί. 3
lneam Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, Xristaras12 είπε Το ΙΡ68, κοστίζει, δεν μπορεί να στο βάλει σε συσκευή με 250-300€. οχι αλλα ψεμματα. Ενα πλαστικο περιβλημα, μερικα πλαστικα κουμπια και πισω απο αυτα λιγο λαστικο σιλικονης, ειναι υλικα με κοστος οσο οι πλαστικες μαυρες σακουλες για τα σκουπιδια. Και το χειροτερο ακομα που μας κοροιδευουν οι εταιρειες πχ Samsung ειναι αυτο https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_xcover6_pro-11600.php Αναφορά σε κείμενο IP68 dust/water resistant (up to 1.5m for 35 min) Drop-to-concrete resistance from up to 1.5m MIL-STD-810H compliant* *does not guarantee ruggedness or use in extreme conditions - αλλο το water resistant και αλλο το waterproof - μην παραπληροφορουμε τον κοσμο με την προδιαγραφη μηχανικης αντοχης MIL-STD-810 ΑΚΟΜΑ και σε συσκευες με επισημη τιμη στην χωρα μας τα 700€ (τιμη xcover 6 pro) και hardware specs που στην xiaomi εχει λιγοτερο απο τα μισα χρηματα. Και μην ξεχνατε πως τα περισσοτερα εξαρτηματα του xcover τα κατασκευαζει η ιδια η samsung ελεος πια ,,,,, 11 ώρες πριν, Xristaras12 είπε Το ΙΡ68, κοστίζει, δεν μπορεί να στο βάλει σε συσκευή με 250-300€. αληθεια ??? και ποια ειναι η επισημη τιμη του Samsung Galaxy XCover 5 ? του Samsung Galaxy XCover 4+ του Samsung Galaxy XCover 4
Dantε Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 15 ώρες πριν, lneam είπε το κειμενο που υπαρχει στο πρωτο ποστ ειναι μονο ενα μικρο κομματι του smartphone στο 2023. Αν υποθεσουμε πως το πρωτο προιον ηταν το 2007 το iPhone, σημερα εχουν υπαρξει τεραστιες αλλαγες. Οχι, αυτες δεν γινονται καθε χρονο, αλλα καθε 10 χρονια βλεπουμε αυτο που λεει και ο λαος "η μερα με την νυχτα" Μερα με τη νυχτα ναι. Το θεμα ειναι σου προσφερει πρακτικα κατι; Γιατι και η Φερραρι του 2007 ειναι μερα με τη νυχτα του 2023 ,αλλα για να πηγαινεις σουπερμαρκετ και οι δυο σε καλυπτουν (οχι στο που θα βαλεις τα ψωνια ομως ) 2 ώρες πριν, lneam είπε οχι αλλα ψεμματα. Ενα πλαστικο περιβλημα, μερικα πλαστικα κουμπια και πισω απο αυτα λιγο λαστικο σιλικονης, ειναι υλικα με κοστος οσο οι πλαστικες μαυρες σακουλες για τα σκουπιδια. Και το χειροτερο ακομα που μας κοροιδευουν οι εταιρειες πχ Samsung ειναι αυτο https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_xcover6_pro-11600.php Το κοστος δεν ειναι τα πλαστικα κουμπια και τα λαστιχα σιλικονης ,αλλα το ποσο που πληρωνεις για να πιστοποιηθει οτι ικανοποιει το προτυπο. Για αυτο βλεπεις πολλα τηλεφωνα (σε xiaomi το εχω δει αρκετες φορες) να εχουν ουσιαστικα την υποδομη για αδιαβροχοποιηση αλλα να μην εχουν τη πιστοποιηση. Και σε δοκιμες να συμπεριφερονται σαν ΙΡ68 πχ. Αλλα για να στο πιστοποιησει και να το βαλει στα χαρακτηριστικα, αυτοματα θα ανεβαινε και η τιμη ενα σεβαστο ποσο. Γενικα παντως ναι εχουν πιασει ταβανι τα κινητα για αυτο και προσπαθουν να σπρωξουν την αγορα με νεα (αχρηστα κατ εμε) features η να σου παιξουν ψυχολογικο πολεμο πιεζοντας σε, να παρεις το νεοτερο ασχετα αν δε σου χρειαζεται. Προσωπικα εχω τη συσκευη μου 4 χρονια, εχω αλλαξει 2 φορες μπαταρια και δε προκειται να το αλλαξω οσο ζει. Τρεχει μια χαρα ολες τις εφαρμογες μου, χοντρα bug δεν εχει οποτε δε με νοιαζει να παρει αναβαθμιση να διορθωσει κατι, τα android security updates ειλικρινα δε με ενδιαφερουν γιατι ποτε κανενας δε διαβασα να τη γλιτωσε επειδη ειχε το Update May 2023 αντι για του October 2022. Και το ιδιο μεταξυ μας συμβαινει και στα αυτοκινητα πχ. Αν κανεις μια χαρα τη δουλιτσα σου με 15ετιας αυτοκινητο γιατι να σκασεις 25000 για καινουργιο; Για τους υποτιθεμενους ρυπους; No thanks.
kp1 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, Dantε είπε Μερα με τη νυχτα ναι. Το θεμα ειναι σου προσφερει πρακτικα κατι; Γιατι και η Φερραρι του 2007 ειναι μερα με τη νυχτα του 2023 ,αλλα για να πηγαινεις σουπερμαρκετ και οι δυο σε καλυπτουν (οχι στο που θα βαλεις τα ψωνια ομως ) Το κοστος δεν ειναι τα πλαστικα κουμπια και τα λαστιχα σιλικονης ,αλλα το ποσο που πληρωνεις για να πιστοποιηθει οτι ικανοποιει το προτυπο. Για αυτο βλεπεις πολλα τηλεφωνα (σε xiaomi το εχω δει αρκετες φορες) να εχουν ουσιαστικα την υποδομη για αδιαβροχοποιηση αλλα να μην εχουν τη πιστοποιηση. Και σε δοκιμες να συμπεριφερονται σαν ΙΡ68 πχ. Αλλα για να στο πιστοποιησει και να το βαλει στα χαρακτηριστικα, αυτοματα θα ανεβαινε και η τιμη ενα σεβαστο ποσο. Γενικα παντως ναι εχουν πιασει ταβανι τα κινητα για αυτο και προσπαθουν να σπρωξουν την αγορα με νεα (αχρηστα κατ εμε) features η να σου παιξουν ψυχολογικο πολεμο πιεζοντας σε, να παρεις το νεοτερο ασχετα αν δε σου χρειαζεται. Προσωπικα εχω τη συσκευη μου 4 χρονια, εχω αλλαξει 2 φορες μπαταρια και δε προκειται να το αλλαξω οσο ζει. Τρεχει μια χαρα ολες τις εφαρμογες μου, χοντρα bug δεν εχει οποτε δε με νοιαζει να παρει αναβαθμιση να διορθωσει κατι, τα android security updates ειλικρινα δε με ενδιαφερουν γιατι ποτε κανενας δε διαβασα να τη γλιτωσε επειδη ειχε το Update May 2023 αντι για του October 2022. Και το ιδιο μεταξυ μας συμβαινει και στα αυτοκινητα πχ. Αν κανεις μια χαρα τη δουλιτσα σου με 15ετιας αυτοκινητο γιατι να σκασεις 25000 για καινουργιο; Για τους υποτιθεμενους ρυπους; No thanks. Συμφωνώ απόλυτα μόνο που στα αμάξια τα καινούρια καίνε πιο λίγο καύσιμο άρα περισσότερη οικονομία για αυτό το αλλάζεις σε σχέση με 15ετιας αμάξι...Τώρα για το κινητό θεωρώ αν δεν είσαι τρελός gamer αντέχει άνετα ένα κινητό 4 χρόνια αν αλλάξεις μπαταρία... Συμφωνώ με την λογική των iPhone που βγάζει 2-3 μοντέλα το χρόνο άρα μπορεί να τα υποστηρίζει καλύτερα για αυτό βλέπεις iPhone x 5ετιας με καλή μπαταρία να μην έχει κολλήματα..Αυτό δεν συμβαίνει με κανένα Android ούτε με ακριβά Samsung...Δεν ξέρω τι γίνεται με πίξελ δεν είχα ποτέ το σκέφτομαι βέβαια γιατί πάλι έχει λιγότερα μοντέλα... αρχίζει και χαλάει μάλλον και αυτή δες pixel 6 ,pixel 6 pro , pixel 6a ..ενώ παλιά έβγαζε 2 μοντελα το χρόνο..Ελπιζω να μην κάνει πάλι τα λαθοι των Android. Μόλις τώρα, kp1 είπε Συμφωνώ απόλυτα μόνο που στα αμάξια τα καινούρια καίνε πιο λίγο καύσιμο άρα περισσότερη οικονομία και ασφάλεια για αυτό το αλλάζεις σε σχέση με 15ετιας αμάξι...Τώρα για το κινητό θεωρώ αν δεν είσαι τρελός gamer αντέχει άνετα ένα κινητό 4 χρόνια αν αλλάξεις μπαταρία... Συμφωνώ με την λογική των iPhone που βγάζει 2-3 μοντέλα το χρόνο άρα μπορεί να τα υποστηρίζει καλύτερα για αυτό βλέπεις iPhone x 5ετιας με καλή μπαταρία να μην έχει κολλήματα..Αυτό δεν συμβαίνει με κανένα Android ούτε με ακριβά Samsung...Δεν ξέρω τι γίνεται με πίξελ δεν είχα ποτέ το σκέφτομαι βέβαια γιατί πάλι έχει λιγότερα μοντέλα... αρχίζει και χαλάει μάλλον και αυτή δες pixel 6 ,pixel 6 pro , pixel 6a ..ενώ παλιά έβγαζε 2 μοντελα το χρόνο..Ελπιζω να μην κάνει πάλι τα λαθοι των Android.
lneam Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, Dantε είπε Το κοστος δεν ειναι τα πλαστικα κουμπια και τα λαστιχα σιλικονης ,αλλα το ποσο που πληρωνεις για να πιστοποιηθει οτι ικανοποιει το προτυπο. Για αυτο βλεπεις πολλα τηλεφωνα (σε xiaomi το εχω δει αρκετες φορες) να εχουν ουσιαστικα την υποδομη για αδιαβροχοποιηση αλλα να μην εχουν τη πιστοποιηση. Και σε δοκιμες να συμπεριφερονται σαν ΙΡ68 πχ. Αλλα για να στο πιστοποιησει και να το βαλει στα χαρακτηριστικα, αυτοματα θα ανεβαινε και η τιμη ενα σεβαστο ποσο. ειναι παραλογο ή και απαραδεκτο - να διπλασιαζεται η τιμη για την πιστοποιηση - να την αναφερει ο κατασκευαστης και την ιδια στιγμη να σου λεει "δεν εχεις εγγηυση αν χαλασει" γι' αυτο που πληρωσες προσωπικα ειναι της αποψης, αγορασε ενα τυπικο φθηνο πλαστικο μοντελο σε τιμη 1/2 ή 1/3 με το rugged και αν εισαι προσεκτικος θα κρατησει 2-4 χρονια. Μετα αγοραζεις καινουργιο. Εχεις κανει αποσβεση
geoarch Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Αναφορικά με το ζήτημα της αδιάβροχοποίησης πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλό. Δε είναι το ίδιο τηλέφωνο τυλιγμένο με ένα πλαστικό. Οι ανοιχτές θύρες του είναι αδιάβροχες τόσο σε σταγόνες όσο και σε βύθισμα εσωτερικά. Τα ηχεία του, τα μικρόφωνα η οθόνη αφής χωρίς να αλλάζει η εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον τίθεται και θέμα πίεσης. Το να κάνεις ένα κινητό ανθεκτικό στις ατμόσφαιρες πίεσης δεν είναι τόσο απλό οπότε δικαίως υπάρχει μια λογική αύξηση στην τιμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα