Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα σύστημα με 6900 XT, B450 Tomahawk MAX και 3900x CPU. Παίζω σε μια LG 42' 4K.

Ήθελα την γνώμη σας για το εάν αξίζει η αναβάθμιση της CPU στην 5800x3d καθώς η τιμή της είναι κοντά στα 300 ευρώ και πιστέυω μόλις βγει η 7800x3d θα σταματήσει να κυκλοφορεί.

Πιθανολογώ ότι σε 4k που είμαι δεν θα δω τρελές διαφορές, αλλά ίσως βοηθήσει σε 1% low. Ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, InternalSunshine είπε

Πιθανολογώ ότι σε 4k που είμαι δεν θα δω τρελές διαφορές, αλλά ίσως βοηθήσει σε 1% low. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εδώ απαντάς μόνος σου πιστεύω. Θα βελτιωθούν τα 1% lows σε κάποια παιχνίδια.

Δε νομίζω να σταματήσει η κυκλοφορία του 5800x3d σύντομα. Όλοι οι 5xxx πουλάνε ακόμα καλά άλλωστε.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, InternalSunshine είπε

Καλησπέρα,

Έχω ένα σύστημα με 6900 XT, B450 Tomahawk MAX και 3900x CPU. Παίζω σε μια LG 42' 4K.

Ήθελα την γνώμη σας για το εάν αξίζει η αναβάθμιση της CPU στην 5800x3d καθώς η τιμή της είναι κοντά στα 300 ευρώ και πιστέυω μόλις βγει η 7800x3d θα σταματήσει να κυκλοφορεί.

Εγω θα την εκανα την αναβαθμιση, αλλα πρωτα βρες να δωσεις τον επεξεργαστη που εχεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πάρτη την cpu, είναι πολύ καλή σε σχέση με το πόσο κοστίζει αλλά να βρείς κάποιον να πουλήσεις την παλιά cpu εκτός άμα σκέφτεσαι να την χώσεις σε 2ο pc. Σου συστήνω να κοιτάξεις στο youtube που συγκρίνουν την 5800x3d με άλλες cpu της intel και amd. Γενικά είναι πάρα πολύ καλός επεξεργαστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, wayla είπε

Πάρτη την cpu, είναι πολύ καλή σε σχέση με το πόσο κοστίζει αλλά να βρείς κάποιον να πουλήσεις την παλιά cpu εκτός άμα σκέφτεσαι να την χώσεις σε 2ο pc. Σου συστήνω να κοιτάξεις στο youtube που συγκρίνουν την 5800x3d με άλλες cpu της intel και amd. Γενικά είναι πάρα πολύ καλός επεξεργαστής.

Καλός είναι αλλά ακόμα και τα 300 που ζητά τώρα μου φαίνονται πολλά καθώς δεν  εκμεταλλεύονται όλα τα games την επιπλέον cache. Επίσης όσο ανεβαίνει η ανάλυση τόσο μικραίνει το πλεονέκτημά που έχει. Στα 250 θα ήταν καλή αγορά.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να περιμένεις να φτάσει στα 250 ευρώ αλλά αμφιβάλω ότι θα κατεβεί άλλο η τιμή του. Όσο για τα πλεονεκτήματα στην απόδοση του, εντάξει συμφωνώ γιγάντιες διαφορές δεν θα δει κάποιος εκτός άμα έρχεται από πρώτη γενιά intel ξέρω εγώ αλλά είναι ένα καλό future proof έτσι και άλλως.

Δημοσ.

Οι διαφορες σε μεγαλη αναλυση ειναι εκει διοτι τα lows πανε στο θεο σε σχεση πχ με τον 8700κ που ειχα,προσωπικα παλι καλα που αλλαξα επεξεργαστη και δε πηρα καμια 4090 πρωτα γιατι μπορει να εκτοξευονταν τα average αλλα θα με πηγαινε τρενο στο λοξυγκα,στο vr που οι αναλυσεις ειναι μεγαλες και τα physics ζητανε cpu  ηταν τουλαχιστον 30% πανω.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις γνώμες. Έβαλα παραγγελία στα 322 ευρώ. Θα πέσει και άλλο πιστεύω αλλά αν πουλήσω 3900x  δεν θα είναι τρομερή διαφορά.

Για τον 3900x τι τιμή πώλησης προτείνετε ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, InternalSunshine είπε

ευχαριστώ για τις γνώμες. Έβαλα παραγγελία στα 322 ευρώ. Θα πέσει και άλλο πιστεύω αλλά αν πουλήσω 3900x  δεν θα είναι τρομερή διαφορά.

Για τον 3900x τι τιμή πώλησης προτείνετε ;

ρεαλιστικα για να φυγει γυρω στα 150 με 200 το πολυ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το άλλο που με προβληματίζει είναι η ψύκτρα, έχω την Arctic Freezer 34 eSports DUO (https://www.arctic.de/en/Freezer-34-eSports-DUO/ACFRE00060A) που είναι γενικά πολύ τίμια για τα λεφτά της και την 3900x την κρατάει πολύ δροσερή, αλλά με 5800x3d ίσως ζοριστεί αρκετά..

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, InternalSunshine είπε

Το άλλο που με προβληματίζει είναι η ψύκτρα, έχω την Arctic Freezer 34 eSports DUO (https://www.arctic.de/en/Freezer-34-eSports-DUO/ACFRE00060A) που είναι γενικά πολύ τίμια για τα λεφτά της και την 3900x την κρατάει πολύ δροσερή, αλλά με 5800x3d ίσως ζοριστεί αρκετά..

Μια χαρά θα είναι. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια άλλη απορία που έχω εάν γνωρίζει κάποιος. Όταν τρέχεις παιχνίδι σε ανάλυση 2160p με DLSS/FSR, η πραγματική ανάλυση που δίνει η κάρτα, ανάλογα με την επιλογή ποιότητας upscaling μπορεί να είναι πχ. 1440p (Quality ρύθμιση σε FSR 2). 

Θεωρητικά μιλώντας, σε αυτή την περίπτωση είναι περισσότερο CPU bottlenecked σε σχέση με 4K native και άρα ο καλύτερος επεξεργαστής θα βοηθήσει περισσότερο σε σχέση με DLSS/FSR off. Έχει λογική κάτι τέτοιο ή το σκέφτομαι λάθος;

Επεξ/σία από InternalSunshine
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, InternalSunshine είπε

Μια άλλη απορία που έχω εάν γνωρίζει κάποιος. Όταν τρέχεις παιχνίδι σε ανάλυση 2160p με DLSS/FSR, η πραγματική ανάλυση που δίνει η κάρτα, ανάλογα με την επιλογή ποιότητας upscaling μπορεί να είναι πχ. 1440p (Quality ρύθμιση σε FSR 2). 

Θεωρητικά μιλώντας, σε αυτή την περίπτωση είναι περισσότερο CPU bottlenecked σε σχέση με 4K native και άρα ο καλύτερος επεξεργαστής θα βοηθήσει περισσότερο σε σχέση με DLSS/FSR off. Έχει λογική κάτι τέτοιο ή το σκέφτομαι λάθος;

Ισχύει αυτό που λες  ,το dlss και το fsr αφαιρούν φορτίο από την κάρτα γραφικών και προσθέτουν στον επεξεργαστή.Παραδειγμα το cyberpunk ,που είναι το μόνο παιχνίδι που έχω τρέξει με dlss,σε native 1440p είχα καταναλώσεις 55w/cpu και 300w η κάρτα γραφικων.Οταν άνοιξα dlss είχα 260/270w στην κάρτα και 75/85w επεξεργαστή.Ανεβηκε αρκετα το cpu usage κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγινε τελικά η αναβάθμιση!

image.jpeg.7f4b36df3ef524c5b3cf1e994bfb5a80.jpeg

Να πω την αλήθεια μου δεν βλέπω ακόμα σημαντικές διαφορές, νομίζω η 3900x είναι τέρας.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά όμως είναι ότι το Arctic Freezer 34 Esports DUO είναι ότι ποιο VFM έχω αγοράσει. Έχει ψύξει 3600, 3900x και τώρα 5800x3d απροβλημάτιστα. Idle 30-33 C, Οκ σε στρές τέστ θα ανεβάσει μέχρι 83 C και φαντάζομαι καλοκαίρι θα θέλει προσοχή αλλά για 40 ευρώ που την είχα πάρει είναι απίστευτη.

θα επανέλθω με εντυπώσεις για 5800x3d. Δυστυχώς το BIOS μου δεν μου δίνει επιλογή για Curve Optimizer (B450 MSI Tomahawk Max) οπότε δεν μπορώ να παίξω με βόλτ. Έχει ένα Kombo strike το οποίο δεν έχω ιδέα τι κάνει.

Επεξ/σία από InternalSunshine
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...