Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε στα στοιχεία των ιδιοκτητών και χωρίς σοβαρό λόγο. 

Σε περιπτώσεις δικηγόρων που αναζητούν τους ιδιοκτητες, θα πρέπει να αιτιολογείται αυτό με αποδεικτικό έγγραφο πχ, εντολή του τάδε πελάτη προς τον δικηγόρο που ανέλαβε και ο οποιος αναζητεί τον τάδε ιδιοκτήτη ακινήτου για μήνυση / αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα και άλλες νομικές υποθέσεις. 

Τα στοιχεία των υποθηκοφυλακείων / κτηματολογίου θεωρούνται και είναι δημόσια. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξής τους.

• Super Moderators
Δημοσ.
14 hours ago, Basilhs23___ said:

Τρομάζω με την ευκολία που υπάρχει για να βρίσκει ο οποιοσδήποτε έστω και μέσω κάποιου επαγγελματία τα στοιχεία ενός ιδιοκτήτη. 

Δικηγόρος νεοεισερχομενος στο επάγγελμα πριν λίγα χρόνια μου είχε πει ότι μόνο άμα κάνεις μήνυση έχεις δικαίωμα να μάθεις τους ιδιοκτητες. 

[…] 

13 hours ago, Basilhs23___ said:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε στα στοιχεία των ιδιοκτητών και χωρίς σοβαρό λόγο. 

Σε περιπτώσεις δικηγόρων που αναζητούν τους ιδιοκτητες, θα πρέπει να αιτιολογείται αυτό με αποδεικτικό έγγραφο πχ, εντολή του τάδε πελάτη προς τον δικηγόρο που ανέλαβε και ο οποιος αναζητεί τον τάδε ιδιοκτήτη ακινήτου για μήνυση / αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα και άλλες νομικές υποθέσεις. 

Ο νεοεισερχόμενος Δικηγορος, μάλλον δεν τα ήξερε καλά: προφανώς μπορεί ο δικηγόρος και ο Συμβολαιογραφος και ο δικαστικός επιμελητής να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχεία των ακινήτων. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. 

Δημοσ.
Στις 6/4/2023 στις 2:31 ΜΜ, xxrisa είπε

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω.

Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία.

Τελικά δε μας είπες, πώς βρήκες την διεύθυνση του ακινήτου;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τρομάζω με την ευκολία που υπάρχει για να βρίσκει ο οποιοσδήποτε έστω και μέσω κάποιου επαγγελματία τα στοιχεία ενός ιδιοκτήτη. 

Για τα στοιχεια των συμβολαιογραφων δεν τιθεται καν θεμα. Ειναι γνωστο και νομιμοτατο οτι ο καθενας παει και παιρνει φωτοτυπια το συμβολαιο του σπιτιου σου με ολα τα στοιχεια. Μου δινεις τον αριθμο συμβολαιου του σπιτιου και τον συμβολαιογραφο που το εχει κανει, και ειναι υποχρεωμενος να μου δωσει αντιγραφο, επι πληρωμή και με απόδειξη.

Και τα κτηματολογικά στοιχεία ειναι δημόσια. Υπάρχει ένα θέμα με καποια κτηματολογικα γραφεια που ειναι λιγο κουκουρουκου , αλλα σιγα σιγα επερχεται λύση. Μια φορα αντιμετώπισα πρόβλημα. Οι μηχανικοί δε, τα βλέπουν απο το pc τους.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Για τα στοιχεια των συμβολαιογραφων δεν τιθεται καν θεμα. Ειναι γνωστο και νομιμοτατο οτι ο καθενας παει και παιρνει φωτοτυπια το συμβολαιο του σπιτιου σου με ολα τα στοιχεια. Μου δινεις τον αριθμο συμβολαιου του σπιτιου και τον συμβολαιογραφο που το εχει κανει, και ειναι υποχρεωμενος να μου δωσει αντιγραφο, επι πληρωμή και με απόδειξη.

Και τα κτηματολογικά στοιχεία ειναι δημόσια. Υπάρχει ένα θέμα με καποια κτηματολογικα γραφεια που ειναι λιγο κουκουρουκου , αλλα σιγα σιγα επερχεται λύση. Μια φορα αντιμετώπισα πρόβλημα. Οι μηχανικοί δε, τα βλέπουν απο το pc τους.

εδώ στην κούριερ όταν εκτυπώνω την λίστα με τα ονόματα για τις παραδόσεις που έχω μου τα βγάζει σε αστεράκια και μπορεί ο καθένας να δει τα στοιχεία του συμβολαίου με όλα τα στοιχεία μου μέσα; και το ΑΦΜ μου, και την διεύθυνση κατοικίας μου, και το πόσο αγόρασα ή πούλησα κάτι;

2 ώρες πριν, paredwse είπε

Ο νεοεισερχόμενος Δικηγορος, μάλλον δεν τα ήξερε καλά: προφανώς μπορεί ο δικηγόρος και ο Συμβολαιογραφος και ο δικαστικός επιμελητής να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχεία των ακινήτων. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. 

το θέμα είναι στους λόγους, όπως το λες. δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση, αλλά έχουν πρόσβαση για συγκεκριμένους λόγους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...