xxrisa Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία.
NikosKallithea Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) ...... Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από NikosKallithea
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, xxrisa είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία. Ρώτα τους γείτονες.
andreaspA Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 17 ώρες πριν, xxrisa είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία. Ρωτα τους γειτονες, αλλα και εναν μηχανικο που συνεργαζεσαι να ρωτησεις, μπορει να σου δωσω το ονοματεπωνυμο και καποια διευθυνση απο τα στοιχεια του κτηματολογιου.
Titos301 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 20 ώρες πριν, xxrisa είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία. εννοεις οτι το εχει βαλει σε μεσιτη αλλα εσυ θελεις να βρεις τον ιδιοκτητη; γιατι αν ειναι ετσι δεν το βλεπω πολυ ευκολο να γινει (δυστυχως - ποιον θελει μεσαζοντες στο κορφο του-σε καταλαβαινω) σε 1η φαση σιγουρα γειτονες αλλα πιθανον ο ιδιοκτητης να μην μενει καν στην περιοχη απλα να εχει το ακινητο
kage Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δικηγορο /πολ μηχανικο να πάει υποθηκοφυλακειο κ καλά γ μήνυση ή κάτι τέτοιο.. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από kage
JohnnySilverhand Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, kage είπε Δικηγορο /πολ μηχανικο να πάει υποθηκοφυλακειο κ καλά γ μήνυση ή κάτι τέτοιο.. ο μηχανικος μπορει γενικα να μπαινει ελευθερα στο υποθηκοφυλακειο; εχω ακουσει οτι σε καποια υποθηκοφυλακεια επιτρεπουν και σε απλους πολιτες να μπουν υπαρχει καποιος γενικος κανονας;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 6 hours ago, JohnnySilverhand said: ο μηχανικος μπορει γενικα να μπαινει ελευθερα στο υποθηκοφυλακειο; εχω ακουσει οτι σε καποια υποθηκοφυλακεια επιτρεπουν και σε απλους πολιτες να μπουν υπαρχει καποιος γενικος κανονας; Υπάρχει υπουργική απόφαση που ορίζει ότι πρόσβαση στα στοιχεία αυτά έχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και μηχανικοί - έχω την εντύπωση ότι οι μηχανικοί έχουν λίγο πιο περιορισμένη πρόσβαση. Οι ‘απλοί’ πολίτες έχουν πρόσβαση μόνο στα στοιχεία που αφορούν τους ίδιους. 1
GREGORYMO Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Στις 6/4/2023 στις 2:31 ΜΜ, xxrisa είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία. Πουλιέται?
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τρομάζω με την ευκολία που υπάρχει για να βρίσκει ο οποιοσδήποτε έστω και μέσω κάποιου επαγγελματία τα στοιχεία ενός ιδιοκτήτη. Δικηγόρος νεοεισερχομενος στο επάγγελμα πριν λίγα χρόνια μου είχε πει ότι μόνο άμα κάνεις μήνυση έχεις δικαίωμα να μάθεις τους ιδιοκτητες. Κάποια άλλα άτομα πριν λίγο καιρό μου είπαν ότι υπάρχουν τρόποι πχ πολεοδομία αν αφορά για ομορες ιδιοκτησίες. Μπορείς να κοιτάξεις και τους τίτλους ιδιοκτησίας που αναφέρουν μόνο ένα ονοματεπώνυμο η αν υπάρχουν πολλοί κληρονόμοι ως κληρονόμοι του τάδε. Τώρα για υποθηκοφυλακεια κτλ, ναι έχω ακούσει ότι μπορείς να μπεις να ψάξεις σε ορισμένες περιπτωσεις, νομικό η παράνομο δεν το γνωρίζω. Πρόσβαση στα στοιχεία κτηματολόγιου, είναι λογικό και αναμενόμενο να μπορούν να έχουν επαγγελματίες όπως δικηγόροι, αλλά θα έπρεπε να υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας. Άμα βρεις τα στοιχεία του ιδιοκτήτη τελικά, βρες και μια καλή δικαιολογία να του πεις άμα σε ρωτήσει που βρήκες τα στοιχεία του. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Basilhs23___
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Τρομάζω με την ευκολία που υπάρχει για να βρίσκει ο οποιοσδήποτε έστω και μέσω κάποιου επαγγελματία τα στοιχεία ενός ιδιοκτήτη. Γιατί θα έπρεπε να είναι δύσκολο;
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί θα έπρεπε να είναι δύσκολο; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε στα στοιχεία των ιδιοκτητών και χωρίς σοβαρό λόγο. Σε περιπτώσεις δικηγόρων που αναζητούν τους ιδιοκτητες, θα πρέπει να αιτιολογείται αυτό με αποδεικτικό έγγραφο πχ, εντολή του τάδε πελάτη προς τον δικηγόρο που ανέλαβε και ο οποιος αναζητεί τον τάδε ιδιοκτήτη ακινήτου για μήνυση / αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα και άλλες νομικές υποθέσεις. 2
james01gr Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Στις 6/4/2023 στις 2:31 ΜΜ, xxrisa είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία. Εάν έξω από το ακίνητο υπάρχει χαρτί μεσίτη ή το έχεις βρει σε αγγελία μεσίτη τότε δεν μπορείς να τον παρακάμψεις. Ο πωλητής το έχει δώσει σε μεσίτη, μέχρι ανάκληση της εντολής (και για κάποιο ακόμη διάστημα μου φαίνεται) , δεν μπορεί να το πουλήσει μόνος του.
kirileman Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, james01gr είπε Εάν έξω από το ακίνητο υπάρχει χαρτί μεσίτη ή το έχεις βρει σε αγγελία μεσίτη τότε δεν μπορείς να τον παρακάμψεις. Ο πωλητής το έχει δώσει σε μεσίτη, μέχρι ανάκληση της εντολής (και για κάποιο ακόμη διάστημα μου φαίνεται) , δεν μπορεί να το πουλήσει μόνος του. Μια χαρά μπορεί, ακόμα και αποκλειστική να έχει ο μεσίτης (που τον αγοραστή δεν τον αφορά). Απλώς μετά ο μεσίτης θα διεκδικήσει αποζημίωση από τον πωλητή (γιατί από τον αγοραστή δεν μπορεί να διεκδικήσει απολύτως τίποτα). 1
vs_skg Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Στις 6/4/2023 στις 2:31 ΜΜ, xxrisa είπε Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρω τον ιδιοκτήτη για ένα ακίνητο που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Δε θέλω μέσω μεσίτη γιατί ως τώρα είχα κακή εμπειρία. Υποθηκοφυλάκιο μέσω δικηγόρου. Θα πάρεις ΑΦΜ ονοματεπώνυμο όνομα πατρός τόπο καταγωγής κλπ. και από κει βρίσκεις άκρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα