rscosworth Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας για να αναβαθμίσω το παρακάτω σύστημα μου. Θα αλλαχτούν όλα εκτός από το κουτί. Η ram να είναι 32GB. Κάρτα γραφικών θα κρατήσω την ίδια και προς το καλοκαίρι σκέφτομαι να πάρω την RX 6700xt. Για οθόνη έχω TV 65" και παιζω WOT, Lost Ark, Enlisted,Diablo, Assasin's... Δεν με ενδιαφερει το 4K. Κόστος ~400€ Σας ευχαριστώ. cpu: i7-7700 ram: 24GB vga: gtx 750 Ti psu: Thermaltake 630W mb : Asrock δεν θυμάμαι case: NZXT 510i ssd : 3x samsung 240GB 1
bonorov Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, rscosworth είπε Καλησπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας για να αναβαθμίσω το παρακάτω σύστημα μου. Θα αλλαχτούν όλα εκτός από το κουτί. Η ram να είναι 32GB. Κάρτα γραφικών θα κρατήσω την ίδια και προς το καλοκαίρι σκέφτομαι να πάρω την RX 6700xt. Για οθόνη έχω TV 65" και παιζω WOT, Lost Ark, Enlisted,Diablo, Assasin's... Δεν με ενδιαφερει το 4K. Κόστος ~400€ Σας ευχαριστώ. cpu: i7-7700 ram: 24GB vga: gtx 750 Ti psu: Thermaltake 630W mb : Asrock δεν θυμάμαι case: NZXT 510i ssd : 3x samsung 240GB Θες και καινουργιο δίσκο;
nickol-us Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Σχετικά μικρό το budget για να αλλαχτούν όλα (πλην του κουτιού) Ένα καλό τροφοδοτικό μάνι μάνι θα σου "φάει" 80€ σίγουρα. Μνήμη; Δε θα δεις για 32gb αφού έχεις τώρα 24gb; Ακόμη ένα 70αρι (Btw η μνήμη σου δεν είναι ddr4, έχει τόσο χάλια συχνότητες/χρονισμούς;) Είμαστε ήδη μείον 150€ και έχεις υπόλοιπο 250€ για: cpu, mobo, δίσκο ίσως και ψύκτρα. Ακόμη και σε εξαπύρηνο r5 5600(~130) μαζί με μητρική οικονομικη b550(~100) δε θα σου φτάσουν. Ζύγισε τα και πες πως το σκέφτεσαι 2
rscosworth Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Οι μνημες που έχω ειναι στα 2133MHz. Το μηχάνημα θα το δώσω στον αδερφό μου οπότε δεν θα κρατήσω τίποτα. @bonorov Με βλέπω να μένω με SSD για λίγο καιρό @nickol-us Μνήμη σίγουρα 32GB. Πόσο πιστεύεις οτι πρέπει να ανέβω? Αν πάω 500 κάνουμε κάτι? Σκέφτομαι μήπως πάρω τώρα την VGA και το καλοκαίρι cpu/ram/mb/psu αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό
nickol-us Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, rscosworth είπε Οι μνημες που έχω ειναι στα 2133MHz. Το μηχάνημα θα το δώσω στον αδερφό μου οπότε δεν θα κρατήσω τίποτα. @bonorov Με βλέπω να μένω με SSD για λίγο καιρό @nickol-us Μνήμη σίγουρα 32GB. Πόσο πιστεύεις οτι πρέπει να ανέβω? Αν πάω 500 κάνουμε κάτι? Σκέφτομαι μήπως πάρω τώρα την VGA και το καλοκαίρι cpu/ram/mb/psu αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό Όλα είναι σχετικά. Το σενάριο που σου πρότεινα, χωρίς nvme, είναι αρκετά ικανοποιητικό και βατό. Όλα έχουν να κάνουν το μέχρι που θες να φτάσεις. Μια χαρά και σούπερ ικανός είναι σε όλα τα παιχνίδια ο r5-5600. Ιδανικά ως vfm θα σου πρότεινα να βάλεις μια κάπως πιο σοβαρή μητρική (μέχρι 120-130€), να βάλεις 8core (5700x) για να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, να είσαι άνετος βάζοντας έναν 500αρη nvme με fresh install επάνω όπως και μια ψύκτρα (~30€) ώστε να είσαι πάντα δροσερός και χαλαρός. Η αλήθεια είναι οτι το cpu που έχεις δεν είναι και τόσο δα χρέπι. Το να βάλεις μια κάρτα μαζί με ένα τροφοδοτικό δε θα ήταν τόσο άσχημη ιδέα. Η κάρτα σου είναι πολύ αδύναμη, αν και δεν παίζεις παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, με μια φρέσκια κάρτα θα ήσουν άνετος ακόμη και για 4k σε αυτά τα games ενώ το cpu σου θα την πάλευε. Ξανατονίζω όμως, όλα είναι σχετικά. 1
rscosworth Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Θα πάω τωρα για την κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό και αργότερα για τα υπόλοιπα. Έτσι θα μπορώ να βάλω έναν καλύτερο επεξεργαστή όπως είπες. Αυτή η κάρτα είναι οκ? Είναι διαθέσιμη σε αυτό το μαγαζί για αυτό το διάλεξα. https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/anavathmisi/kartes-grafikon-vga/karta-grafikon-vga-amd-asus-radeon-rx-6700-xt-du Τροφοδοτικό RM 750 φαντάζομαι είναι οκ
nickol-us Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Κάπως τσουχτερή η τιμή, βλέπω στα Site συγκριτικών οτι παίζουν πιο φτηνά διαθέσιμες 6700xt και -50€... Ένα ποιοτικό gold psu 650w αρκεί, εννοείται οτι το rm750 θα είναι κομπλέ... 1
bonorov Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 22 λεπτά πριν, rscosworth είπε Θα πάω τωρα για την κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό και αργότερα για τα υπόλοιπα. Έτσι θα μπορώ να βάλω έναν καλύτερο επεξεργαστή όπως είπες. Αυτή η κάρτα είναι οκ? Είναι διαθέσιμη σε αυτό το μαγαζί για αυτό το διάλεξα. https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/anavathmisi/kartes-grafikon-vga/karta-grafikon-vga-amd-asus-radeon-rx-6700-xt-du Τροφοδοτικό RM 750 φαντάζομαι είναι οκ https://www.bestprice.gr/item/2156560195/msi-radeon-rx-6700-xt-12gb-mech-2x-oc.html Αυτή στα 386€ και άμεσα διαθέσιμη. Το rm 750 είναι παραπανω απο οκ. Όπως λέει και ο Νικόλας από πανω με ένα ποιοτικο 650αρι είσαι εντάξει αν θες να εξοικονόμησεις κάποια χρήματα. 3
rscosworth Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Αυτό κοιτούσα τώρα. Είναι αξιόπιστο αυτό το μαγαζί. Δεν έχω ξανα αγοράσει απο εκεί
rscosworth Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Καλημέρα σας, επανέρχομαι σε αυτό το θέμα γιατί ήρθε η ώρα για αναβάθμιση. Τα specs αυτή τη στιγμή είναι όπως στο πρώτο ποστ και έχουν αλλαχτεί τα εξής RX 6700XT και Corsair RM750. Το ποσό που διαθέτω είναι πάνω-κάτω στα 600€. Μετά από διάβασμα σκέφτομαι αυτά AMD Ryzen 5 7600 Gigabyte B650M Gaming X AX Kingston Fury Beast 32GB Kit (2x16GB) 5600MHz UDIMM DDR5 CL36 και ιδανικά θα ήθελα 2 nvme έναν ~512GB και έναν 1TB έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα