Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ψάχνω τον αντικαταστάτη του Xiaomi Redmi Note 5 μου. Το έχω 5 χρόνια πλέον χωρίς προβλήματα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Βρίσκεται σε καθημερινή βάση πάνω σε μοτοσυκλέτα, εκτεθειμένο σε ήλιο, βροχή, χιόνια, σκόνες, έχει φάει αμέτρητες πτώσεις, αλλά είναι ακόμα εκεί. Η μπαταρία του κρατάει μια μέρα με την χρήση που του κάνω.

Έχουμε και λέμε:

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; 300€
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Δεν παίζει ρόλο
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι, παρ'ολα αυτά έχω ένα κουπόνι -30€ στο Πλαίσιο και σε συνδυασμό με την δωροεπιταγή 25% που τρέχει τώρα στα κινητά, ίσως αξίζει κάτι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριες 
5) Μέγεθος οθόνης; Αδιάφορο
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC, καλό GPS, να είναι σχετικά ανθεκτικό, Dual SIM, ευπρόσδεκτη αλλά όχι απαραίτητη επέκταση μέσω SD
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Ναι
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Ναι
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Όχι
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; Δεν αλλάζω κινητά έυκολα, οπότε ψάχνω κάτι να κρατήσει. Δεν παίζω παιχνίδια. Καλή μπαταρία, καλές φωτό, καλό GPS και ανθεκτικότητα τα κύρια χαρακτηριστικά. Browsing, messaging και χρήση navigation apps. Όσον αφορά τα μελλοντικά updates, είμαι τύπος που σε ότι δουλεύει όπως το θέλω δεν κάνω updates. Εκτός και αν χάνω κάτι εκεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ, έχω διαβάσει όλα τα παρεμφερή θέματα που έχουν ανοιχτεί τελευταία αλλά στο καθένα οι απαιτήσεις απείχαν λιγότερο ή περισσότερο. Στο από πάνω, το budget είναι μεγαλύτερ, με περιορισμό στην χωρητικότητα και ελαφριές gaming απαιτήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχουν αρχίσει οι προσφορές από τα καταστήματα...

το χιαομι 12προ στα 6/128 έχει κάτω από 300 (256€ και 372€ το 8/256 )

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.
Στις 6/4/2023 στις 11:36 ΠΜ, kpapageo1 είπε

Καλημέρα,

Ψάχνω τον αντικαταστάτη του Xiaomi Redmi Note 5 μου. Το έχω 5 χρόνια πλέον χωρίς προβλήματα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Βρίσκεται σε καθημερινή βάση πάνω σε μοτοσυκλέτα, εκτεθειμένο σε ήλιο, βροχή, χιόνια, σκόνες, έχει φάει αμέτρητες πτώσεις, αλλά είναι ακόμα εκεί. Η μπαταρία του κρατάει μια μέρα με την χρήση που του κάνω.

Έχουμε και λέμε:

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; 300€
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Δεν παίζει ρόλο
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι, παρ'ολα αυτά έχω ένα κουπόνι -30€ στο Πλαίσιο και σε συνδυασμό με την δωροεπιταγή 25% που τρέχει τώρα στα κινητά, ίσως αξίζει κάτι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριες 
5) Μέγεθος οθόνης; Αδιάφορο
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC, καλό GPS, να είναι σχετικά ανθεκτικό, Dual SIM, ευπρόσδεκτη αλλά όχι απαραίτητη επέκταση μέσω SD
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Ναι
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Ναι
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Όχι
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; Δεν αλλάζω κινητά έυκολα, οπότε ψάχνω κάτι να κρατήσει. Δεν παίζω παιχνίδια. Καλή μπαταρία, καλές φωτό, καλό GPS και ανθεκτικότητα τα κύρια χαρακτηριστικά. Browsing, messaging και χρήση navigation apps. Όσον αφορά τα μελλοντικά updates, είμαι τύπος που σε ότι δουλεύει όπως το θέλω δεν κάνω updates. Εκτός και αν χάνω κάτι εκεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις.

Πάρε στα 230 το realme 9 pro plus 5g ....αρκετά καλό κινητό και γρήγορο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα σήμερα από κοντά τα Realme 9 Pro+, Realme GT2 και Poco X5. To τελευταίο δεν με βόλεψε στο χέρι  οπότε το αποκλείουμε.

Για τα Realme τώρα, το 9 Pro με το 9 Pro+ έχουν τόσο μεγάλες διαφορές; Το plus από ότι είδα έχει χειρότερη μπαταρία, Mediatek, αλλά (μάλλον) καλύτερη κάμερα. Το GT2 συνδυάζει τα καλύτερα και των 2;

Να αναφέρω ότι η οθόνη του εκθεσιακού GT2 είχε σοβαρό burn in. Η κοπέλα μου είπε ότι το έχουν να παίζει από το καλοκαίρι, είναι λογικό στις οθόνες αυτές;

Επεξ/σία από kpapageo1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, kpapageo1 είπε

Είδα σήμερα από κοντά τα Realme 9 Pro+, Realme GT2 και Poco X5. To τελευταίο δεν με βόλεψε στο χέρι  οπότε το αποκλείουμε.

Για τα Realme τώρα, το 9 Pro με το 9 Pro+ έχουν τόσο μεγάλες διαφορές; Το plus από ότι είδα έχει χειρότερη μπαταρία, Mediatek, αλλά (μάλλον) καλύτερη κάμερα. Το GT2 συνδυάζει τα καλύτερα και των 2;

Να αναφέρω ότι η οθόνη του εκθεσιακού GT2 είχε σοβαρό burn in. Η κοπέλα μου είπε ότι το έχουν να παίζει από το καλοκαίρι, είναι λογικό στις οθόνες αυτές;

το realme gt2 θα αγοραζα  σε σχεση με τα αλλα δυο 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kpapageo1 είπε

Εκθεσιακό με burn in είναι λογικό.

Ο καθ' ένας πάει και το πιάνει και το σκαλίζει από το πρωί έως το βράδυ.

Επίσης σίγουρα το έχουν τέρμα στην φωτεινότητα οπότε και αυτό λογικό διότι η Amoled δεν θέλουν τόσο πολύ φωτεινότητα(ζεσταίνονται )παρά μόνο στην μέση ή και στο αυτόματο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, GATE123 είπε

πίσης σίγουρα το έχουν τέρμα στην φωτεινότητα οπότε και αυτό λογικό διότι η Amoled δεν θέλουν τόσο πολύ φωτεινότητα(ζεσταίνονται )παρά μόνο στην μέση ή και στο αυτόματο.

Τότε ίσως οι Amoled να μην μου κάνουν, γιατί θα είναι πολλές ώρες πάνω σε μηχανή για πλοήγηση οπότε η φωτεινότητα (ακόμα και στο auto να είναι) θα είναι τέρμα.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kpapageo1 είπε

Τότε ίσως οι Amoled να μην μου κάνουν, γιατί θα είναι πολλές ώρες πάνω σε μηχανή για πλοήγηση οπότε η φωτεινότητα (ακόμα και στο auto να είναι) θα είναι τέρμα.

Ζεσταίνονται οι Amoled με συνεχή πολύ φωτεινότητα με αποτέλεσμα να παθαίνουν burn in.

Εγώ στο δικό μου το έχω στο αυτόματο.

Πάρε καλύτερα κάποιο μια καλή lcd (90-120Hz)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kag1ante είπε

Το realme 9 pro πρέπει να έχει LCD 120Hz αν θυμάμαι καλά

Ναι ...απλα η lcd δεν είναι τόσο φωτεινές 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...