abelale Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά μένω με την οικογένειά μου σε ένα σπίτι περίπου 7 χρόνια.Το ενοίκιο είναι 400 ευρώ που τα δίνω στο χέρι χωρίς απόδειξη και στο συμβόλαιο φαίνονται 200. Το σπίτι είναι για πώληση αλλά μέχρι την λήξη του σε ένα χρόνο, μου ζήτησε αυξηση 50 ευρώ χωρίς αλλαγή συμβολαιου.Το ότι δεν λαμβάνω αποδείξεις ενώ φαίνονται στην δήλωση, μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν το πληρώνω?Έχω νόμιμο δικαίωμα να αποφύγω την αύξηση επειδη θα το πουλήσει και θα φύγω.Σε ένα συνφωνητικο που είχαμε κάνει πολύ παλιά δεν έγραφε μέσα για αύξηση. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2023 από abelale
MajinBu Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Παραβλέπω όλες τις παρανομίες και παρατυπίες στις οποίες είστε συνένοχοι και μπαίνω στην ουσία. Αφού θα το πουλήσει σε μερικούς μήνες, που σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα έχεις πια πάρε δώσε μαζί του, προτείνω να αρνηθείς σθεναρά την αύξηση. Εφόσον σύντομα θα αποχωριστεί το ακίνητο μου φαίνεται απίθανο να θέλει να μπει στην διαδικασία να βρει νέο ενοικιαστή για λίγους μήνες. Τέλος σε προτρέπω να ξεκινήσεις από τώρα την αναζήτηση νέας στέγης και αν βρεις να τον αποχαιρετήσεις πρόωρα. 4 1
Strategos Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 άμα έχεις συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο και σου έχει πει να φύγεις, εννοείτε δεν του δίνεις τίποτα παραπάνω. για αυτό είναι τα συμβόλαια. είναι λάθος να του δίνεις το ενοίκιο στο χέρι, ειδικά αν δεν είναι το συμβόλαιο μαύρο πρέπει να τα βάζεις στην τράπεζα. 1
SilentVoice Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Είναι απλό. Ξεκινάς και του βάζεις καθαρά 200 ευρώ σε τραπεζικό του λογαριασμό που θα σου δώσει, καθώς αυτό το ποσό φαινεται στο μισθωτήριο και για εναν χρόνο μέχρι να λήξει το συμβολαιό σου. Αν σε ενοχλήσει και σου τα ζητήσει ή ότι αλλο θέλει, πες του να του δώσεις το τηλέφωνο του δικηγόρου σου , να του τα πει. Βαση συμβολαιου είσαι νόμιμος να του καταβάλεις 200 ευρώ και είναι νόμιμο να του τα βάζεις σε τραπεζικό λογαριασμό, όπου είναι και η απόδειξη σου. Επειδή ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει με νέο αγοραστή στο διαμέρισμα που νοικιάζει, ξεκινάς και ψάχνεις άλλο σπίτι. 1
Haldol Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Θεωρώ την κατάσταση λίγο... μπλεγμένη, μιας και έχετε και οι δύο τη "φωλίτσα" σας λίγο... χεσμ*νη. Έστω ότι του λες ότι θα του δίνεις 200€ (όσο λέει το συμβόλαιο). Που φυσικά, μπορείς να το κάνεις. Αποδείξεις για τα προηγούμενα ενοίκια (το νόμιμο "κομμάτι" τους) έχεις πάρει, ή θα βρεθείς να... χρωστάς και όσα έχεις ήδη δώσει; Με κάποια μακροχρόνια (και ακριβή) δικαστική διαμάχη πιθανότατα θα βγάλεις άκρη, ακόμα και χωρίς τις εξοφλητικές αποδείξεις, αλλά είσαι σίγουρος ότι αυτό θα σου κοστίσει λιγότερο από 12 Χ 50€; Προσωπικά, θα έδινα τα 50άρικο, αλλά υπό τον όρο ότι θα λάμβανα μία Υ.Δ. από τον ιδιοκτήτη ότι έχουν εξοφληθεί όλες μου οι (μέχρι τώρα) υποχρεώσεις ως προς τη μίσθωση, δεν έχει κάποια άλλη απαίτηση, κ.λπ. Ή έστω μία απόδειξη για όόόλα τα προηγούμενα έτη (τα νόμιμα, φυσικά). Αν "τσακωθείτε" και το θέμα ξεφύγει, αυτό δε θα εξυπηρετήσει κανέναν από τους δύο, διότι όπως ξαναείπα, είστε και οι δύο εκτεθειμένη, με διαφορετικό όμως τρόπο ο καθένας. Φυσικά, έχεις στο νου σου ότι στο τέλος του έτους θα φύγεις, οπότε αρχίζεις και ψάχνεις νέο σπίτι σε χρονικό διάστημα που να σ' εξυπηρετεί. Και στο επόμενο φροντίζεις να είσαι τυπικός, ή έστω, να λαμβάνεις αποδείξεις για το εμφανές κομμάτι των υποχρεώσεών σου, ώστε σε ενδεχόμενο... "καβγά", να 'χεις ΕΣΥ το πάνω χέρι. Ίσως να μη σου αρέσει η ιδέα του να του κάνεις το... χατήρι, αλλά νομίζω πως με το τρόπο που έγραψα, έχει το μικρότερο δυνατό ρίσκο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα