ghadhika Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Παιδιά, δε ξέρω αν τώρα απλά το παίρνω χαμπάρι αλλά έχει γίνει πανδημία. Γύρω μου ένα σωρό κόσμος έχει πέσει θύμα, στο forum βλέπω πολλές αναρτήσεις και προχτές έφτασε και η σειρά μου. Μπήκαν στον hotmail μου, έσβησαν όλα τα email (περίπου 25 ετών), μπήκαν στο Facebook και άρχισαν να ποστάρουν φωτογραφίες τρομοκρατών με αποτέλεσμα φυσικά το άμεσο ban και αυτό ήταν η αρχή. Στο mail δεν άλλαξαν κωδικό, έτσι μπόρεσα και μπήκα, τον άλλαξα και με τη βοήθεια του Microsoft support (που αντίθετα με εκείνο της Meta, είναι τρομερά εξυπηρετικό) κατάφερα να τα κάνω recover. Από τότε είμαι οκ αλλά αλλά η activity page είναι συνεχώς σε αυτή τη κατάσταση: Έχω βάλει τρελά δύσκολο password, έχω βάλει ότι security feature διαθέσιμο αλλά να πω ότι δε φοβάμαι, θα είναι ψέμα. Τώρα στο FB που ως γνωστόν από support είναι... βράστα, κατάφερα και μπήκα καταθέτωντας φωτογραφία της ταυτότητας, άλλαξα κωδικό (όχι τρομερά δύσκολο είναι η αλήθεια) και μισή μέρα μετά πάλι τα ίδια, παρότι είχα ενεργοποιημένο 2fA ! Πάλι από την αρχή, πάλι ταυτότητες και μιάμιση μέρα αργότερα, ξαναμπήκα. Πάλι νέος κωδικός, ότι πιο δύσκολο έβγαλε το password generator, έλεγχος όλων των settings (είχαν απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις), και... ελπίζω να μη τριτώσει. Μέχρι και καινούριο λογαριασμό mail έφτιαξα και άλλαξα τον παλιό μπας και βοηθήσει και αυτό. Όσο για το Instagram...ακόμα περιμένω. Χτες, είχα suspicious activity και στον λογαριασμό Google αλλά εκεί δεν κατάφεραν να μπουν. Εννοείται ότι άλλαξε και εκεί ο κωδικός αλλά πια δε ξέρω από που θα μου 'ρθει. ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ, ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΑ SECURITY FEATURES ΣΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ. ΜΑΣ ΤΗ ΠΕΦΤΟΥΝ!
mercator84 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Το να έχεις κολλήσει κάναν ιό το έχεις ψάξει; 1
kormos Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, ghadhika είπε Παιδιά, δε ξέρω αν τώρα απλά το παίρνω χαμπάρι αλλά έχει γίνει πανδημία. Γύρω μου ένα σωρό κόσμος έχει πέσει θύμα, στο forum βλέπω πολλές αναρτήσεις και προχτές έφτασε και η σειρά μου. Μπήκαν στον hotmail μου, έσβησαν όλα τα email (περίπου 25 ετών), μπήκαν στο Facebook και άρχισαν να ποστάρουν φωτογραφίες τρομοκρατών με αποτέλεσμα φυσικά το άμεσο ban και αυτό ήταν η αρχή. Στο mail δεν άλλαξαν κωδικό, έτσι μπόρεσα και μπήκα, τον άλλαξα και με τη βοήθεια του Microsoft support (που αντίθετα με εκείνο της Meta, είναι τρομερά εξυπηρετικό) κατάφερα να τα κάνω recover. Από τότε είμαι οκ αλλά αλλά η activity page είναι συνεχώς σε αυτή τη κατάσταση: Έχω βάλει τρελά δύσκολο password, έχω βάλει ότι security feature διαθέσιμο αλλά να πω ότι δε φοβάμαι, θα είναι ψέμα. Τώρα στο FB που ως γνωστόν από support είναι... βράστα, κατάφερα και μπήκα καταθέτωντας φωτογραφία της ταυτότητας, άλλαξα κωδικό (όχι τρομερά δύσκολο είναι η αλήθεια) και μισή μέρα μετά πάλι τα ίδια, παρότι είχα ενεργοποιημένο 2fA ! Πάλι από την αρχή, πάλι ταυτότητες και μιάμιση μέρα αργότερα, ξαναμπήκα. Πάλι νέος κωδικός, ότι πιο δύσκολο έβγαλε το password generator, έλεγχος όλων των settings (είχαν απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις), και... ελπίζω να μη τριτώσει. Μέχρι και καινούριο λογαριασμό mail έφτιαξα και άλλαξα τον παλιό μπας και βοηθήσει και αυτό. Όσο για το Instagram...ακόμα περιμένω. Χτες, είχα suspicious activity και στον λογαριασμό Google αλλά εκεί δεν κατάφεραν να μπουν. Εννοείται ότι άλλαξε και εκεί ο κωδικός αλλά πια δε ξέρω από που θα μου 'ρθει. ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ, ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΑ SECURITY FEATURES ΣΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ. ΜΑΣ ΤΗ ΠΕΦΤΟΥΝ! Πανίκος άνευ λόγου... Θεωρώ με Hotmail αναμενόμενο γεγονός! Το μόνο που μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν με 2FA να μπόρεσαν να πάρουν πρόσβαση? 1
Strat8 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ εγώ με τον οποίον κατάφεραν να μπουν στον λογαριασμό σου με ενεργοποιημένο 2FA είναι να έχεις κολλήσει κάποιο malware που κάνει session hacking. Αν την πατήσεις έτσι τότε δεν σε σώζει ούτε καλός κωδικός, ούτε 2FA. 2
verylife78 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Παιζει πολυ τελικα session hacking... τι κανουμε για να εχουμε τον νου μας, περα απο μην κατεβαζεις σπασμενα και Linux απο τους εξυπνους...ποιο antivirus προτεινεται? 1
ghadhika Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mercator84 είπε Το να έχεις κολλήσει κάναν ιό το έχεις ψάξει; Εννοείται αλλά AVG και Avast δεν βρήκαν τίποτα. Και Windows Defender. Όχι ταυτόχρονα! Επεξ/σία 5 Απριλίου 2023 από ghadhika
kormos Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, verylife78 είπε Παιζει πολυ τελικα session hacking... τι κανουμε για να εχουμε τον νου μας, περα απο μην κατεβαζεις σπασμενα και Linux απο τους εξυπνους...ποιο antivirus προτεινεται? Norton
Strat8 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 10 λεπτά πριν, kormos είπε Norton Το Norton δεν ήταν που έκανε mining στα κρυφά χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη; Γενικά ακούγονται άσχημα πράγματα για το συγκεκριμένο προϊόν. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει πολλά συγκριτικά τεστ antivirus ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου είδους malware. Μόνο για τις υπόλοιπες απειλές έχω δει (όπως πχ ransomware).
geomrk Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, ghadhika είπε μπήκαν στο Facebook και άρχισαν να ποστάρουν φωτογραφίες τρομοκρατών με αποτέλεσμα φυσικά το άμεσο ban και αυτό ήταν η αρχή. αυτο ακριβως ετυχε και σε φιλο μου προσφατα αλλα εκεινος ασχολιοταν πολυ με περιεργα downloads κτλπ ακομα τον κοροιδευουμε οτι ειναι ο δουρειος ιππος του ISIS. εν τελει εκανε καινουριο facebook
Dantε Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 10 ώρες πριν, Strat8 είπε Το Norton δεν ήταν που έκανε mining στα κρυφά χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη; Γενικά ακούγονται άσχημα πράγματα για το συγκεκριμένο προϊόν. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει πολλά συγκριτικά τεστ antivirus ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου είδους malware. Μόνο για τις υπόλοιπες απειλές έχω δει (όπως πχ ransomware). Norton εχω και δεν εχω δει κατι τετοιο. Θα το ειχα παρει πρεφα 100% αν εκανε mining. Γενικα προτιμω να τα δινω στους Ρωσους τα στοιχεια παρα σε Zuckerberg/CIA κτλ
Ntinaras Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, ghadhika είπε Εννοείται αλλά AVG και Avast δεν βρήκαν τίποτα. Και Windows Defender. Όχι ταυτόχρονα! κανε φορματ και αλλαξε και κωδικο στο chrome πιθανοτατα κι εσυ επαθες ο,τι επαθε ο linus σου κλεψανε ολοκληρο το τοκεν απο το chrome.
ghadhika Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε κανε φορματ και αλλαξε και κωδικο στο chrome πιθανοτατα κι εσυ επαθες ο,τι επαθε ο linus σου κλεψανε ολοκληρο το τοκεν απο το chrome. Chrome ούτε στον εχθρό μου! Τσέκαρα την Opera αλλά το activity είναι καθαρό. Ενεργοποίησα και το 2fa για καλό και για κακό, έβαλα κι ένα πιο δύσκολο κωδικό και βλέπουμε...
kormos Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 12 ώρες πριν, Strat8 είπε Το Norton δεν ήταν που έκανε mining στα κρυφά χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη; Γενικά ακούγονται άσχημα πράγματα για το συγκεκριμένο προϊόν. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει πολλά συγκριτικά τεστ antivirus ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου είδους malware. Μόνο για τις υπόλοιπες απειλές έχω δει (όπως πχ ransomware). Χρόνια τώρα κανένα σημείο παραβίασης (έως τώρα) 2 ώρες πριν, Dantε είπε Norton εχω και δεν εχω δει κατι τετοιο. Θα το ειχα παρει πρεφα 100% αν εκανε mining. Γενικα προτιμω να τα δινω στους Ρωσους τα στοιχεια παρα σε Zuckerberg/CIA κτλ Σωστός 🙂 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε κανε φορματ και αλλαξε και κωδικο στο chrome πιθανοτατα κι εσυ επαθες ο,τι επαθε ο linus σου κλεψανε ολοκληρο το τοκεν απο το chrome. Οι απλές βασικές ενέργειες 🙂 44 λεπτά πριν, Titos301 είπε @micos000 δωσε τα φωτα σου!! Τι παραπάνω να δοθεί ως βοήθεια πέραν των βασικών ενεργειών που έχουν αναφερθεί? 🙂 Μφχ
mcstefan7 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Στις 5/4/2023 στις 10:48 ΜΜ, ghadhika είπε Εννοείται αλλά AVG και Avast δεν βρήκαν τίποτα. Και Windows Defender. Όχι ταυτόχρονα! Bitdefender
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα