Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 2 απορίες :

Κοιτούσα για UPS στο skroutz και είδα έχει κατηγορία με έξοδο καθαρού ημίτονου , αλλά είδα πχ σχόλιο

https://www.skroutz.gr/s/7581334/Powerwalker-VI-800-SW-UPS-Line-Interactive-800VA-480W-με-2-IEC-Πρίζες.html#sku_review_1507720

μόνο ημίτονο δεν είναι

1. έχει κανένας καμια πρόταση που είδε μετρημένη την έξοδο σε review (ή αν έκανε ο ίδιος) για UPS στα ~600watt ?

Σκέφτομαι και τη λύση ενός απλού , αλλά δεν ξέρω αν

2. οι σταθεροποιητές τάσης κάνουν μετατροπή ωστε να βάλω έναν μετά το UPS ή απλά κόβουν το ρεύμα αν είναι εκτός ορίων

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, korakios είπε

Καλησπέρα, 2 απορίες :

Κοιτούσα για UPS στο skroutz και είδα έχει κατηγορία με έξοδο καθαρού ημίτονου , αλλά είδα πχ σχόλιο

https://www.skroutz.gr/s/7581334/Powerwalker-VI-800-SW-UPS-Line-Interactive-800VA-480W-με-2-IEC-Πρίζες.html#sku_review_1507720

μόνο ημίτονο δεν είναι

1. έχει κανένας καμια πρόταση που είδε μετρημένη την έξοδο σε review (ή αν έκανε ο ίδιος) για UPS στα ~600watt ?

2. οι σταθεροποιητές τάσης κάνουν μετατροπή ωστε να βάλω έναν μετά το UPS ή απλά κόβουν το ρεύμα αν είναι εκτός ορίων

Καλύτερα κοίτα σε APC, που όμως είναι φαρμακείο, ή σε CyberPower και μετά σε Eaton.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Δε νειναι καθαρο ημιτόνιο αυτο 

και στο skroutz , αλλά κυριότερα στο site της εταιρίας υποτίθεται οτι είναι pure sine

https://powerwalker.com/product/10120061/

https://powerwalker.com/category/line-interactive/pure-sine-wave/

1 ώρα πριν, dpolal είπε

Καλύτερα κοίτα σε APC, που όμως είναι φαρμακείο

μόλις το πρόσεξα 😁

1 ώρα πριν, dpolal είπε

ή σε CyberPower και μετά σε Eaton

γενικά θέλει λιώσιμο να βρεθεί φθηνό και να έχει γίνει μέτρηση απο κάποιον

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

γενικά θέλει λιώσιμο να βρεθεί φθηνό και να έχει γίνει μέτρηση απο κάποιον

Εδώ έχουν κάνει δοκιμές με Powerwalker & CyberPower

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 05/04/2023 at 21:03, korakios said:

Καλησπέρα, 2 απορίες :

μόνο ημίτονο δεν είναι

1.apc.

2. γιατι να βαλεις μετα το ups αφου το ups εχει avr?

Δημοσ.

Νομιζω πως πολυ σκας. Κατ εμε το καθαρο ημιτονο σε υπολογιστη ελαχιστο νοημα εχει... Ποσω μαλλον που θες να δεις και μετρησεις κτλ.

AVR μετα το UPS δεν εχει νοημα. Η πλειοψηφια των UPS εχει ενσωματωμενο AVR.Αν παρεις UPS χωρις AVR για να βαλεις AVR εσυ, τοτε παρε ενα UPS που να εχει απευθειας.Λιγοτερα θα δωσεις.

Το Tescom οντως φαινεται ενδιαφερον, αλλα δε τα εχω δοκιμασει να ξερω τι λενε. Προσωπικα ενα Cyberpower double conversion εχω στον υπολογιστη.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dantε είπε

Νομιζω πως πολυ σκας. Κατ εμε το καθαρο ημιτονο σε υπολογιστη ελαχιστο νοημα εχει... Ποσω μαλλον που θες να δεις και μετρησεις κτλ.

γιατί θα μπει σε pc απο ακτινολογικό . Το PC (νομίζω) το υπερκοστολογούν 5 φορές πάνω την αξία (πρέπει να δω ο ίδιος και τα χαρακτηριστικά του) και με το πρόγραμμα κλασσικά αρμέγουν με χιλιάρικα , οπότε δεν είναι στήνω ένα pc και περνώ πρόγραμμα

12 ώρες πριν, poulinos είπε

2. γιατι να βαλεις μετα το ups αφου το ups εχει avr?

και

5 ώρες πριν, Dantε είπε

AVR μετα το UPS δεν εχει νοημα. Η πλειοψηφια των UPS εχει ενσωματωμενο AVR.Αν παρεις UPS χωρις AVR για να βαλεις AVR εσυ, τοτε παρε ενα UPS που να εχει απευθειας.Λιγοτερα θα δωσεις.

έλεγα μήπως οι σταθεροποιητές αν παίρνουν τετραγωνισμένο δίνουν ημίτονο , αλλά απο ότι κατάλαβα απο τα σχόλια μάλλον όχι

Το κόβω για APC , θα πάω απο εβδομάδα να μετρήσω κατανάλωση για να δω και πόσο τραβά για να πάρω σε  αντίστοιχα watt

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, korakios είπε

γιατί θα μπει σε pc απο ακτινολογικό .

Το κόβω για APC , θα πάω απο εβδομάδα να μετρήσω κατανάλωση για να δω και πόσο τραβά για να πάρω σε  αντίστοιχα watt

Δεν έχει κεντρικό UPS στο διαγνωστικό κέντρο ή δεν έχουν αφήσει πρίζα? 

Όπως και να έχει, 

minimum εδώ https://www.skroutz.gr/s/15338798/APC-Smart-UPS-C-1000VA-LCD-with-SmartConnect-Line-Interactive-600W-με-8-IEC-Πρίζες.html

Όχι για τα va, αλλά για την ποιότητα εξόδου και σε μπαταρία και σε avr (έχει διαφορά). Με όλα τα smc,smt έχω ασχοληθεί αρκετά, μην ασχοληθείς με τίποτα λιγότερο (ούτε pro series κλπ). 

Μια που θα το βάλεις και θα το ξεχάσεις (θα σε θυμηθεί αυτό στην αλλαγή μπαταρίας). 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/4/2023 στις 9:03 ΜΜ, korakios είπε

Καλησπέρα, 2 απορίες :

μόνο ημίτονο δεν είναι

Ότι δίνεις παίρνεις η powerwalker ειναι budget εταιρεία και το συγκεκριμένο μοντέλο το πιο entry level vi με καθαρό ημιτόνιο ειναι σαν να παίρνεις πχ ακουστικά με 20 ευρώ και να αναρωτιέσαι γιατί δεν ακούγονται σαν audiotechnica των 150... 

Οσο για τα γραφήματα στο review δεν ειναι ότι αναγκαστικά τα αμφισβητώ(μιας και δεν έχω πιάσει στα χέρια μου το συγκεκριμένο άλλα πιο ακριβά της ίδιας εταιρείας ειναι καλά όμως) αλλά ειναι software και καθόλου γνωστό το UI οπότε μου φαίνεται ειναι απο κάτι παλμογράφους τέσπης απο aliexpress του 60ευρου (ένας φθηνός αλλά σοβαρός παλμογράφους ξεκινάει απο περίπου 300 και φτάνει αρκετές χιλιάδες) που δεν μπορούν καταρχήν να φτάσουν 30hz δειγματοληψία πόσο μάλλον 50ή 60 ,  οπότε δεν ξέρω κατα πόσο στέκουν + και βασικά τι -320volt + 350 volt εύρος ειναι αυτό; ...μάλον υπάρχει χοντρό σφάλμα εδώ(είτε του χρήστη είτε του μηχανήματος/παλμογράφος είτε και των δυο) , γενικά θα κράταγα πολύ μικρό καλάθι για τις μετρήσεις αυτές... 

Έχοντας πει αυτό η αλήθεια ειναι ότι το skroutz αναφέρει πολλά μοντέλα ως καθαρού ημιτονίου ενώ ο κατασκευαστής στην σελίδα του λέει ξεκάθαρα πως δεν ειναι (αν και δεν συμβαίνει με το συγκεκριμένο) γενικά για φορτία ~600 -800 watt ότι πάρεις γύρω στο 200άρι και πάνω θα ειναι αξιόπιστο όχι ότι δεν ειναι και το συγκεκριμένο απλά σίγουρα είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. 

EDIT: Ξέχασα να σου προτείνω (έχει στην ίδια σελίδα και επιλογή για χαμηλότερα φορτία) αυτό ειναι value for money όχι το καλύτερο αλλά το φθηνότερο που ειναι πολύ αξιοπρεπές https://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-CP1300EPFCLCD-UPS-Line-Interactive-1300VA-780W-με-6-Schuko-Πρίζες.html

Στις 16/4/2023 στις 5:54 ΜΜ, Dantε είπε

Το Tescom οντως φαινεται ενδιαφερον, αλλα δε τα εχω δοκιμασει να ξερω τι λενε. Προσωπικα ενα Cyberpower double conversion εχω στον υπολογιστη.

Έχουν ήδη καεί 2 άτομα που σακουσαν σε παλιότερα νήματα και αυτά ειναι μόνο που θυμάμαι εγώ.

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Έχουν ήδη καεί 2 άτομα που σακουσαν σε παλιότερα νήματα και αυτά ειναι μόνο που θυμάμαι εγώ.

Links;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Dantε είπε

Links;

Αυτή την δουλειά θα κάνω τώρα; ψάξε στην ρωή σε θέματα άλλων που απάντησες πάνω σε UPS το ένα ήταν ένας που ήθελε tv PS4 και κάτι άλλο και του είπες ένα μη καθαρού ημιτονίου το αγόρασε και δεν άνοιγε τίποτα αν το έβγαζε απο το ρεύμα  και ένα ακόμη ήταν δεν θυμάμαι πάλι με pc νομίζω που έσβηνε ή δεν άναβε. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτή την δουλειά θα κάνω τώρα; ψάξε στην ρωή σε θέματα άλλων που απάντησες πάνω σε UPS το ένα ήταν ένας που ήθελε tv PS4 και κάτι άλλο και του είπες ένα μη καθαρού ημιτονίου και δεν άνοιγε τίποτα και ένα ακόμη ήταν δεν θυμάμαι πάλι με pc νομίζω που δεν άναβε. 

Source : Trust me bro.

Αν υποστηριζεις κατι, πρεπει να παραδωσεις επιχειρηματα. Ευχαριστουμε για τη μπαρουφολογια σου λοιπον και καλο Πασχα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dantε είπε

Source : Trust me bro.

Αν υποστηριζεις κατι, πρεπει να παραδωσεις επιχειρηματα. Ευχαριστουμε για τη μπαρουφολογια σου λοιπον και καλο Πασχα.

Source trust me bro ειναι αυτά που λες και καις τον κόσμο :P 

Δεν ειναι επιστημονική θεωρία συμμετείχα και εγώ στα θέματα και οι ίδιοι οι χρήστες ποστάρανε εκει και είπαν αυτά που περιέγραψα πιο πάνω (αφού αγοράσανε αυτό που τους είπες) δεν έχει πάνω απο χρόνο βασικά παίζει και λιγότερο απο μισό αν εσύ δεν θυμάσαι τι γράφεις τι να σκε κάνω επίσης όποιος έχει κουράγιο μπορεί να ψάξει να το βρει εγώ δνε θα κάθομαι να ψάχνω κάντο εσύ 

Βασικά επειδή θυμήθηκα μια έκφραση που έγραψα στο ένα και έτσι βγήκε στην αναζήτηση μπαμ το ποστ πάρτο τώρα για το άλλο κάτσε και ψάξε στα ποστ σου τόσο απλό. 

image.png.95301ac839db00fc18261002c50a1715.png

Απο εδώ 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Source trust me bro ειναι αυτά που λες και καις τον κόσμο :P 

Δεν ειναι επιστημονική θεωρία συμμετείχα και εγώ στα θέματα και οι ίδιοι οι χρήστες ποστάρανε εκει και είπαν αυτά που περιέγραψα πιο πάνω (αφού αγοράσανε αυτό που τους είπες) δεν έχει πάνω απο χρόνο βασικά παίζει και λιγότερο απο μισό αν εσύ δεν θυμάσαι τι γράφεις τι να σκε κάνω επίσης όποιος έχει κουράγιο μπορεί να ψάξει να το βρει εγώ δνε θα κάθομαι να ψάχνω κάντο εσύ 

Βασικά επειδή θυμήθηκα μια έκφραση που έγραψα στο ένα και έτσι βγήκε στην αναζήτηση μπαμ το ποστ πάρτο τώρα για το άλλο κάτσε και ψάξε στα ποστ σου τόσο απλό. 

image.png.95301ac839db00fc18261002c50a1715.png

Απο εδώ 

Και απεδειχθη με καποιο τροπο οτι απλα δεν ηταν ελαττωματικο; Γιατι ο OP εξαφανιστηκε απο το θεμα.

Και παιζεις τον εξυπνο με υποθεσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...