Προς το περιεχόμενο

5800x3d + msi b450-a pro max

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nikosild,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αξίζει ο 5800x3d να κουμπώσει πάνω στη msi b450-a pro max ή δεν θα αντέξουν τα VRM?

Τι θα χάσω σε απόδοση σε σχέση με b550?

Δημοσ.

Η msi κάθε άλλο παρά χρέπι είναι και ο 5800x3d δεν τραβάει γενικά τα κ3ρατ@ του, 99% θα είσαι κομπλέ.

Θα χάσεις λίγα πράγματα σε απόδοση, κυρίως από την έλλειψη pcie4 αλλά μιλάμε για μικρά ποσοστά, σε πολύ συγκεκριμένα σενάρια.

Νομίζω τίποτα από αυτά που ρωτάς δεν είναι λόγοι για να μην τον αγοράσεις.

(πάντα ανέμενε 2ες και 3ες γνώμες)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το pcie4 το γνωρίζω, με ενδιαφέρει όμως να μάθω τι άλλο θα χάσω σε σχέση κυρίως με το αν ο 5800x3d θα τρέχει σωστά και Full (πχ με boost) πάνω στην msi b450 a-pro max.

Αν για παράδειγμα χάνω σε Boost, τότε να πάω σε 5800X ή σε 5700X.

Επεξ/σία από nikosild
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nikosild είπε

Για το pcie4 το γνωρίζω, με ενδιαφέρει όμως να μάθω τι άλλο θα χάσω σε σχέση κυρίως με το αν ο 5800x3d θα τρέχει σωστά και Full (πχ με boost) πάνω στην msi b450 a-pro max.

Το μεγάλο boost το παίρνει από την cache, η μητρική σου είναι ικανή να εκμεταλλευτεί τον 5800x3d.

Δες ένα πιθανώς κατατοπιστικό video

https://www.youtube.com/watch?v=uo4WxpwHs3s

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikosild είπε

Ο 5800x είναι πιο ζεστός από τον x3d. Οπότε 5700x ή x3d ανάλογα με το μπάτζετ. Έχεις καλή μητρική,αν έχεις καλό airflow και καλό cooler δεν θα έχεις θέμα. Έχω msi b450 pro vdh max και κάποια στιγμή θα ήθελα κι εγώ να βάλω τον x3d ως τελικό upgrade αλλά τα 300+ που ζητά τώρα είναι πολλά για εμένα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, nikosild said:

Καλησπέρα,

αξίζει ο 5800x3d να κουμπώσει πάνω στη msi b450-a pro max ή δεν θα αντέξουν τα VRM?

Τι θα χάσω σε απόδοση σε σχέση με b550?

Το μονο που θα πρεπει να σε απασχολει ειναι η ψυξη,ειναι ζεστος επεξεργαστης by default αλλα δε χρειαζεται ρευματα.

85 βαθμοι περιπου στο cinebench με dark rock pro 4,οποτε πραττεις αναλογως...

Επεξ/σία από Anastazio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε με 2K ανάλυση + MSI 450 A-pro max + RX 6750XT + Arctic Freezer 34 + 5700X = καλούτσικα (φοβάμαι πως δεν θα αξιοποιείται σωστά τη RX).

Διαφορετικά πάμε σε 5800Χ + Arctic Liquid Freezer II 280

ή πάμε σε 5800x3d + Arctic Liquid Freezer II 280,

σωστά?

Επεξ/σία από nikosild
Δημοσ.

Εγω τον έβαλα στη b450 max και έπαθα πλάκα, σκίζει. Αλλα...

Η minimum συχνότητα ειναι 3,5GHz δεν πάει πιο κάτω, αρα όταν σερφάρεις θα είναι πιο ζεστός απ'ότι έναν κανονικος επεξεργαστής.

Αυτό νομίζω έχει να κανει με τον τρόπο που δουλεύει η 3D cache.

και να ξέρεις ότι αφού κάνεις το bios update πρέπει να μπεις μέσα και να κάνεις reload τα default settings του bios για να δουλέψει ο επεξεργαστής, αλλιώς θα τον δεις να είναι κολλημμένος στα 3.5GHz και δεν θα κανει boost στα 4,5GHz.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Πολύ φασαρία η AMD..για να αποφύγω όλες αυτές τις χαζομάρες με τις μητρικές και τις μνήμες μάλλον θα πάω σε 12600Κ/13600Κ. Αν βρω καμιά μητρική v/m.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikosild είπε

Πολύ φασαρία η AMD..για να αποφύγω όλες αυτές τις χαζομάρες με τις μητρικές και τις μνήμες μάλλον θα πάω σε 12600Κ/13600Κ. Αν βρω καμιά μητρική v/m.

Καθόλου φασαρία, ένα bios update είναι.

Αν πας Intel πρόσεχε γιατί στη σειρά 700Χ των μητρικών της διαβάζω ότι τα ενσωματωμένα Ethernet χάνουν κατά διαστήματα τη σύνδεση και οι χρήστες έχουν φρικαρει. Πολλοί χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο wifi αν έχουν πλέον.

Επίσης αν βάλεις ddr4 δε βλέπω να κερδίζεις πολλά σε επιδόσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...