Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!! 

 

Θελω την γνωση/αποψη των λογιστων.

Σε περιπτωση συμβασης ορισμενου χρονου ΙΔΟΧ ( 6μηνη αρχικα,  αλλα τραβηξε 2 χρονια ) , Ειδικος Συμβουλος σε Περιφερεια, ποια διαφορα αναμεσα στην παραιτηση και την καταγγελια?

Οσον αφορα τα δικαιωματα μου και το ταμειο ΟΑΕΔ

 

ευχαριστω!

Δημοσ.

Αν φαίνεται ως οικειοθελώς αποχώρηση δε δικαιούσαι ταμείο ανεργίας. Για ταμείο πρέπει να φαίνεται είτε ως λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου είτε απόλυση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επομενως, δε με συμφερει σε καμια περιπτωση η παραιτηση. Καλυτερα να γινει καταγγελια της συμβασης. Η Καταγγελια δεν λαμβανεται ως απολυση?

( βεβαια μου ''πουλανε'' οτι  η καταγγελια  θα αφησει κακο στιγμα... αλλα αν ειναι να χασεις το επιδομα δεν ειναι ευκολη αποφαση)

Επεξ/σία από panosdes
Δημοσ.

Αν η σύμβαση σου έγινε από ΙΔΟΧ εγινε αορίστου χρόνου τότε μόνο με απόλυση πας για ταμείο. Αν ήταν με ανανεώσεις ορισμένου χρόνου  κ δεν ανανεώθηκε τώρα αρκεί. Τώρα για το στίγμα αν ήταν σε επιχείρηση απλά δυσκολα θα σε ξανά προσλαμβάνανε στην ίδια για δημόσιο ή άλλη επιχείρηση  δεν έχεις θέμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ευχαριστω! θα σου δωσω περισσοτερες λεπτομερειες. 

Ξεκινησα ως ειδικος συμβουλος σε Περιφερεια πριν 2 χρονια περιπου. με συμβαση ορισμενου χρονου 6 μηνες. Μετα εγινε διατηρηση στη θεση , ημουν 12 μηνες ακομα.  Τελευταια φορα ανανεωθηκε τον περασμενο Ιανουαριο 2023 οταν και επανατοποθετηθηκε στη θεση του ο Αντιπεριφερειαρχης ( ειναι τυπικο θεμα ) , του οποιου ''ακολουθω ''την θητεια ( κατα καποιο τροπο) εως τον 10/23 οταν και θα ληγανε τα παντα καθως θα ειχαμε αυτοδικοικητικες εκλογες.

 

Να σημειωσω οτι στο employees yeka οταν μπαινω φαινεται μονο η πρωτη 6μηνη συμβαση. Υποθετω οτι αν συνεχισεις να προσφερεις, θεωρειται ανανεωση?

Πριν 1.5 βδομαδες περιπου ωστοσο εγινε κατι που με αναγκασε να φυγω. Το ανακοινωσα και εφυγα απλα.  Δεν ξαναπατησα δηλ στο γραφειο εδω και 1.5 βδομαδα.

Μου ζητησαν να κανω παραιτηση ,ωστοσο αρνηθηκα και τους ειπα να κανουν καταγγελια αφου πρωτα χρεωσουν οση αδεια δικαιουμαι.

Καποιο ατομο που εμπιστευομαι, μου ειπε να κανω παραιτηση για να μη μεινει κακο στιγμα καθως η καταγγελια θα με ακολουθει ατυπα-τυπικα, αν θελησω να ξαναμπω στο Δημοσιο τομεα. 

Ωστοσο αυτο ειναι σχετικο , και κυριως δε γνωριζω αν μπορω να μπω στο ταμειο αν γινει καταγγελια. Γιατι να χασω καποια χρηματα μεχρι να ξαναβρω εργασια, στο τομεα μου και στον ιδιωτικο τομεα αυτη τη φορα... ξεκαθαρα.,..

Επεξ/σία από panosdes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι λογικό για τη θέση συμβούλου όλο αυτό .Δε μπορώ να σου πω με σιγουριά αν σε ακολουθεί συγκεκριμένα για το δημόσιο αλλά το θεωρώ παράλογο καθώς δεν έχεις διοριστεί σε κάποια μόνιμη θέση κ σε διωξανε για κάποια παράβαση του κώδικα. Δες 1α στον οαεδ αν έχεις τις προϋποθέσεις για ταμείο και μετά αν τελικά δικαιούσαι αποφασίζεις ότι  νομίζεις και θεωρείς καλύτερο. Πρόσεχε μόνο αν δε πας στη δουλειά αρκετό καιρό μπορούν να το θεωρήσουν ως οικειοθελη αποχώρηση αν το τραβήξουν έχει συμβεί σε φίλο μου σε ιδιώτη όμως όχι δημόσιο. 

Αν η ανανέωση έγινε σιωπηλά δλδ χωρίς υπογραφές νέα ΙΔΟΧ γίνεται αορίστου υπό προϋποθέσεις 

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=221275

Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι με παραίτηση δε πας ταμείο. 

 

Επεξ/σία από Satzik
Δημοσ.

σε ευχαριστω!!

Εχεις δικιο. Πιστευω οτι θα γινει στο τελος  οικειοθελης αποχωρηση . Τωρα σε αυτο το σεναριο δεν ξερω αν δικαιουμαι ΟΑΕΔ...

 

Γιατι το  σεβαριο να επιστρεψω στο γραφειο δε παιζει με τπτ, και να κανω τρελιτσα μεχρι να αναγκαστουν να με απολυσουν... ετσι ωστε να εξασφαλιζα σιγουρα ΟΑΕΔ.

 

Με καταγγελια , οχι οικειοθελης αποχωρηση , πιστευω δικαουσαι ταμειο, με βαση τη λογικη...

 

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν εμφανίζεσαι μπορούν να γράψουν πως παραιτήθηκες, δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν καταγγελία, χάρη θα σου κάνουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με παραίτηση πριν την λήξη της σύμβασης δεν δικαιουσαι ταμείο. Τώρα αν ήθελαν να το τραβήξουν με καταγγελίες κτλπ μάλλον θα το είχανε ήδη κάνει.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.

η αδεια που δικαιουμαι 2 χρονια και δεν πηρα , τρεχει γιαυτο δεν εχει γινει καμια κινηση απο μερους τους. 

αν δεν υπαρχει περιπτωση για Ταμειο, δεν εχω θεμα να υποβαλλω παραιτηση.

Τωρα το αν μου κανουν χαρη , γιατι δεν εμφανιστηκα στο γραφειο ξανα, δε το σχολιαζω, ξερω και ξερουν πολυ καλα γιατι το εκανα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...