fotaras76 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, pan100 είπε O «τραγικός» turbo-x δεν αλλάζει. (Αφου αντεξε τον ΧΕΟΝ που είχα πριν τον Q, με ταυτοχρονο max Ο.C. σε μνημες, επεξεργαστή και καρτα γραφικών, θα το παω μέχρι τέλους). Ίδιο σκεπτικό με το " δε φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο και τόσα χρόνια δεν έπαθα τίποτα οπότε είναι σοφό να συνεχίσω να μην τη φοράω". Επεξ/σία 6 Απριλίου 2023 από fotaras76
Millennium Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Φαινόταν από την αρχή τι είδους topic ήταν. Πάντως για τις οθόνες και την σταθερότητα στις τιμές που αναφέρθηκε ακόμα και κει κάποια μοντέλα που κοιτάω από Ελλάδα έχουν τσιμπήσει προς τα πάνω εδώ και λίγο καιρό.Όλα σχετικά είναι. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2023 από Millennium 2
pan100 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Στις 5/4/2023 στις 12:42 ΜΜ, immortalx είπε Αφου δεν εχεις ολα τα χρηματα μαζεμενα γιατι απλα δεν βαζεις στην ακρη ενα ποσο καθε μηνα, αφου οπως λες το καλοκαιρι θα εχεις συγκεντρωσει ολα τα components? Ποιός λέει ότι δεν τα έχω; Απλα δεν μου αρέσει να τρωω απο τα «έτοιμα». Με πιάνει μια ανασφάλεια... Εξάλου υπάρχουν και άλλες αναγκες που πρέπει να καλυφθουν και πάει καιρός απο τότε που δεν βάζω τον υπολογιστή σε πρώτη προτεραιότητα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσει «να απλώνω τα πόδια μου έξω απο το πάπλωμα». Και παρόλο που δουλεύω σε δύο δουλειες, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος να έχω κάτι μόνιμο και σταθερό, ενω η δεύτερη μου εργασία δεν μου προσφέρει καν σταθερο εισόδημα - εξαρτάται απο τις πωλήσεις. Ευχαριστώ για τον κόπο που εκανες να απαντήσεις 23 ώρες πριν, babisa είπε mobo-cpu-ram (και SSD θα πω εγω) είναι must να αγοραστούν μαζικά ! Ισως είναι μια λύση... Ευχαριστω 10 ώρες πριν, @topos είπε Η 8800gts ( ήταν εκπληκτική κάρτα για την εποχή της) Ετσι ακριβώς και εδω έγκειται η δυσκολία του όλου εγχειρήματος ... Tην είχα πάρει τότε γύρο στα 300 ευρώ, με ψύκτρα silend. Η ψύκτρα είναι κάτι σαν πύργος αλλά παρόλα αυτά έχει έναν μεγαλο ανεμιστήρα επάνω της και δεχοταν O.C. Ακομα και σήμερα στέκεται αξιοπρεπώς, οπως δείχνει και το παρακάτω video. Αντε να βρείς στις μέρες μας την νεα 8800 Gts... 5 ώρες πριν, bonorov είπε Θα σου προτεινα κιν εγώ να πας σε AM5 πλατφόρμα. 23 ώρες πριν, babisa είπε Μαζί σου,αλλά pc θα φτιάξεις δεν θα χτίσεις σπίτι.. Κι όμως... απο το μακρινο 2008 έχω αλλάξει τρία σπίτια, ενω κρατω τον ίδιο υπολογιστή! Λειτουργει ακόμα κανονικα , έστω και εάν στο μεσοδιαστημα έχουν μείνει μόνο η μυτρικη, το κουτι και η καρτα γραφικών. Καμιά φορα ξέρεις, είναι ποιο εύκολο να αλλάξεις σπίτι παρα να πάρεις τον (σωστό) υπολογιστη. 4 ώρες πριν, cabdik είπε οταν αγοραζουμε πισι, κοιταμε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ... τις τωρινες μας αναγκες, και οχι τι θα γινει μετα απο 10 χρονια...! Οι τωρινες μου ανάγκες για καθημερινες εργασίες, καλυπτονται μια χαρά και με αυτόν που έχω. Απλά κάποια στιγμή όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους και εφόσον έχω την δυνατότητα, δεν θέλω πια να είμαι με 775 εν ετη 2023. 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Ίδιο σκεπτικό με το " δε φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο και τόσα χρόνια και δεν έπαθα τίποτα οπότε είναι σοφό να συνεχίσω να μην τη φοράω". Ζην επικινδύνως - έχει TURBO- X! Υ.Γ. ΠΑΝΤΑ ζώνη.
pan100 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Σέβομαι τον χρόνο σας και εκτιμώ όλες τις απαντήσεις. Μερικές επιγραμματικές ανταπαντήσεις, για να μην απαντάω στον καθένα σας ξεχωριστά. Πρώτα απ’ όλα, κάποιος έγραψε ότι «τρολάρω». Αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλά δεν «καίγομαι» για την κάθε μου αγορά, που αφορά τους υπολογιστές. Χιούμορ φυσικά υπάρχει, αλλά αυτό είναι κάτι το διαφορετικό. Στο μακρινό παρελθόν έχω ασχοληθεί υπερβολικά με την τεχνολογία και δεδομένου ότι ο δεύτερος μου υπολογιστής κόστισε περίπου 3000 ευρώ (!) σημερινά λεφτά, δεν μπορεί να πει κανείς ότι τσιγκουνεύομαι τα χρήματα. Στις απαρχές των υπολογιστών και λόγο ανεργίας, μάλιστα το είχα κάνει και … «επάγγελμα» για ένα διάστημα, αντιγράφοντας CD. Κάποια φορά θυμάμαι ότι είχα βγάλει έναν βασικό μισθό σε μία μέρα! Άλλες μέρες βέβαια δεν έβγαζα τίποτα.. Υπήρχε ένα πρόγραμμα που είχα ανακαλύψει τότε ( το ICQ) και από εκεί έβρισκα «πελατεία» και έστελνα πακετα σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για εποχές που δεν υπήρχε κάν ιντερνετ ή που αυτό ήταν στα σπάργανα. Για παράδειγμα, ένα CD record (TOSHIBA) , απο τα πολλά που είχα, κόστισε 500 ευρώ σημερινά (και έκαιγε απο πανω και τα CD …) Μετά έπιασα κανονική δουλεία πάνω στο αντικείμενο που είχα σπουδάσει, και ξαφνικά –δεν ξέρω πως-με έπιασε ξαφνικός πανικός ότι θα με πιάσουν. Κάπως έτσι κατέληξαν άδοδα, 300 CD με προγράμματα και παιχνίδια στον κάδο των απορριμμάτων! Έκτατε δεν ασχολούμαι πολύ. Κάπου μπούχτισα , κάπου βαρέθηκα ενώ υπάρχουν άλλα ενδιαφέροντα και ανάγκες. Ποτέ όμως δεν έπαψα, να έχω κάποια επαφή με την τεχνολογία, έστω και «εκ του μακρόθεν». (Είναι εκπληκτικό τι απαντήσεις έδωσε το chatgpt 4.0 , όταν το ρώτησα, αντιγράφοντας το αρχικό μου πόστ - δοκιμάστε το!) Αυτό που θέλω τώρα είναι να έχω μια καλή μητρική, που να μπορέσω να προσθέσω στο άμεσο μέλλον και άλλα «καλούδια». Να κάνω την δουλεία μου , να βλέπω καμιά ταινία (αυτά τα κάνω και με το υπάρχων σύστημα) και να παίζω που και που κανένα νέο παιχνίδι (έγραψα πια με ενδιαφέρουν ). Κάποιοι έγραψαν για μητρική AMD . Χωρίς να το αποκλείω (δεν είμαι… INTEL- ολάγνος) με προβληματίζουν λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες, τόσο από πλευράς ζέστης το καλοκαίρι (μικρό το δωμα με τον PC..), όσο και από πλευράς μελλοντικού γενικού O.C. τροφοδοτικού , θορύβου (αναγκαστικά οι ανεμιστήρες στο φουλ…) αλλά και κατανάλωσης. Επίσης η INDEL βγάζει τους XEON , για μελλοντική αναβάθμιση μεσω αγορας μεταχειρισμένου, έστω και με πατέντα, όπως είχα κάνει και με αυτόν που έχω τώρα, ενώ από AMD δεν γνωρίζω κάτι ανάλογο. Τέλος ίσως ενδιαφέρουσα περίπτωση μελλοντικά, να είναι και η (παράνομη) σειρά «Ε» αλλά θέλει πολύ ψάξιμο και δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν αξίζει τον κόπο… Παραθέτω: https://www.ebay.com/itm/275776910775?_trkparms=ni_actn%3Anav%7Cni_nt%3AOUTBID%7Cni_apos%3A1%7Cni_sg%3A1%7Cni_pos%3A1%7Cni_st%3ANEW%7Cni_wh%3A1%7Cni_nid%3A550135229377%7Cni_nsid%3A275776910775%7Cni_et%3A1681244891000%7Cni_bn%3A1&_trksid=p2380424.m570.l5997 Αυτά. Ευχαριστώ και πάλι. Στις 6/4/2023 στις 10:34 ΠΜ, Diavolos666 είπε Για να κάνεις pc του μέλλοντος θα πρέπει να κάνεις έναν υπολογιστή ως εξής: -> Επεξεργαστής: Αρκετοί πυρήνες, ακόμα κι αν δεν είναι χρονισμένοι στον θεό, οι επιπλέον πυρήνες πάντα θα σου δίνουν αρκετό juice για πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Επίσης τα παιχνίδια που είναι τα πιο απαιτητικά συνήθως δεν έχουν optimization για πολλούς πυρήνες, μέχρι 4 το πολύ, στο μέλλον όμως κι αυτό θα αλλάξει. Φτάνουμε σε φυσικά όρια χρονισμών οπότε οι επιπλέον πυρήνες είναι κάτι που απλά μπορεί να αυξάνεται. Minimum 8 πυρήνες (16 threads), αλλιώς 12/24 ή ακόμα καλύτερα 16/32 για τέρμα future proofing. -> Μητρική: Μία μητρική που να δέχεται τουλάχιστον 128GB μνήμη ή ακόμα καλύτερα 256GB και εφόσον το κάνεις τώρα να είναι DDR5 ώστε οι χρονισμοί να είναι επίσης πολύ καλοί. Βάζεις ένα τσιπάκι μνήμης αν είναι θέμα budget αλλιώς με την μία δύο για το dual channel που έχουν σίγουρα όλες. Μετά από καιρό προσθέτεις κι άλλο. Αυτό έχει και μία παγίδα, ακόμα και ίδια μάρκα μνήμης να πάρεις δεν θα είναι ίδια παρτίδα και ίσως να μην είναι 100% ίδιες αν τις πάρεις με διαφορά αρκετών χρόνων μεταξύ τους. Παρόλ' αυτά είναι λίγο αδιανόητο να μην λειτουργεί με διαφορετικές παρτίδες της ίδιας μνήμης, εδώ μπορείς να βάλεις δύο διαφορετικές μάρκες με δύο διαφορετικούς χρονισμούς και πάλι θα δουλεύει απλά όχι τόσο optimized. -> Τροφοδοτικό: Παίρνεις ένα τούμπανο, 1200~1500 watt, εδώ δεν κάνεις φτηνοδουλειές, να μπορείς να κουμπώσεις ότι θέλεις μετά και να μη σε νοιάζει, ειδικά με τις νέες κάρτες γραφικών που τρώνε αρκετό ζουμί. -> Κάρτα Γραφικών: Αν η μητρική σου έχει onboard δεν παίρνεις τίποτα για αρχή εφόσον δεν το επιτρέπει το budget, αλλιώς βάζεις μία απλή/μεταχειρισμένη/φτηνή, θα παίζει μέχρι 4K και ως 60fps ακόμα και σε παιχνίδια αλλά όχι σε τίγκα γραφικά. -> Σκληρό δίσκο Βάζεις για αρχή έναν NVMe που πλέον είναι πάμφθηνοι. Έναν που να είναι στα 500GB έτσι για να χωράει το λειτουργικό και ότι άλλη εφαρμογή θέλεις. ~~~ Αυτός ο υπολογιστής πλέον δουλεύει και πάει σφαίρα με τα βασικά. * Αρχίζεις σιγά σιγά και αυξάνεις την μνήμη, να φτάσει σε σημείο να είναι αρκετή για ότι κάνεις αλλά πάντα θα έχεις την επιλογή να αυξήσεις κι άλλο. * Μετά βάζεις δεύτερο σκληρό σίγουρα για να έχεις έναν για λειτουργικό και έναν για αρχεία και προγράμματα, εκεί επιλέγεις κάτι σε μεγάλη χωρητικότητα. *Τίποτα BluRay ή επιπλέον κάρτα ήχου για τούμπανο ήχο τα βάζεις σύμφωνα τις ανάγκες σου. *Και προφανώς όταν δεις ότι θέλεις κάρτα γραφικών αγοράζεις όταν πέσουν οι τιμές. Π.χ. όταν βγει η σειρά 5000 της NVidia η 4000 θα πέσει σε τιμή και η 3000 θα είναι στο πάτωμα. Ακόμα και μία 3000 να πάρεις στο μέλλον θα είσαι μια χαρά. Απλά θα προσέξεις αν είναι παλιό μοντέλο να έχει όσο το δυνατόν παραπάνω VRam γιατί αυτό είναι και το σημερινό bottleneck πολλών καρτών (π.χ. 8GB είναι ήδη λίγα για αυξημένα γραφικά) Ενδιαφερον... Στις 6/4/2023 στις 10:34 ΠΜ, Diavolos666 είπε Για να κάνεις pc του μέλλοντος θα πρέπει να κάνεις έναν υπολογιστή ως εξής: -> Επεξεργαστής: Αρκετοί πυρήνες, ακόμα κι αν δεν είναι χρονισμένοι στον θεό, οι επιπλέον πυρήνες πάντα θα σου δίνουν αρκετό juice για πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Επίσης τα παιχνίδια που είναι τα πιο απαιτητικά συνήθως δεν έχουν optimization για πολλούς πυρήνες, μέχρι 4 το πολύ, στο μέλλον όμως κι αυτό θα αλλάξει. Φτάνουμε σε φυσικά όρια χρονισμών οπότε οι επιπλέον πυρήνες είναι κάτι που απλά μπορεί να αυξάνεται. Minimum 8 πυρήνες (16 threads), αλλιώς 12/24 ή ακόμα καλύτερα 16/32 για τέρμα future proofing. -> Μητρική: Μία μητρική που να δέχεται τουλάχιστον 128GB μνήμη ή ακόμα καλύτερα 256GB και εφόσον το κάνεις τώρα να είναι DDR5 ώστε οι χρονισμοί να είναι επίσης πολύ καλοί. Βάζεις ένα τσιπάκι μνήμης αν είναι θέμα budget αλλιώς με την μία δύο για το dual channel που έχουν σίγουρα όλες. Μετά από καιρό προσθέτεις κι άλλο. Αυτό έχει και μία παγίδα, ακόμα και ίδια μάρκα μνήμης να πάρεις δεν θα είναι ίδια παρτίδα και ίσως να μην είναι 100% ίδιες αν τις πάρεις με διαφορά αρκετών χρόνων μεταξύ τους. Παρόλ' αυτά είναι λίγο αδιανόητο να μην λειτουργεί με διαφορετικές παρτίδες της ίδιας μνήμης, εδώ μπορείς να βάλεις δύο διαφορετικές μάρκες με δύο διαφορετικούς χρονισμούς και πάλι θα δουλεύει απλά όχι τόσο optimized. -> Τροφοδοτικό: Παίρνεις ένα τούμπανο, 1200~1500 watt, εδώ δεν κάνεις φτηνοδουλειές, να μπορείς να κουμπώσεις ότι θέλεις μετά και να μη σε νοιάζει, ειδικά με τις νέες κάρτες γραφικών που τρώνε αρκετό ζουμί. -> Κάρτα Γραφικών: Αν η μητρική σου έχει onboard δεν παίρνεις τίποτα για αρχή εφόσον δεν το επιτρέπει το budget, αλλιώς βάζεις μία απλή/μεταχειρισμένη/φτηνή, θα παίζει μέχρι 4K και ως 60fps ακόμα και σε παιχνίδια αλλά όχι σε τίγκα γραφικά. -> Σκληρό δίσκο Βάζεις για αρχή έναν NVMe που πλέον είναι πάμφθηνοι. Έναν που να είναι στα 500GB έτσι για να χωράει το λειτουργικό και ότι άλλη εφαρμογή θέλεις. ~~~ Αυτός ο υπολογιστής πλέον δουλεύει και πάει σφαίρα με τα βασικά. * Αρχίζεις σιγά σιγά και αυξάνεις την μνήμη, να φτάσει σε σημείο να είναι αρκετή για ότι κάνεις αλλά πάντα θα έχεις την επιλογή να αυξήσεις κι άλλο. * Μετά βάζεις δεύτερο σκληρό σίγουρα για να έχεις έναν για λειτουργικό και έναν για αρχεία και προγράμματα, εκεί επιλέγεις κάτι σε μεγάλη χωρητικότητα. *Τίποτα BluRay ή επιπλέον κάρτα ήχου για τούμπανο ήχο τα βάζεις σύμφωνα τις ανάγκες σου. *Και προφανώς όταν δεις ότι θέλεις κάρτα γραφικών αγοράζεις όταν πέσουν οι τιμές. Π.χ. όταν βγει η σειρά 5000 της NVidia η 4000 θα πέσει σε τιμή και η 3000 θα είναι στο πάτωμα. Ακόμα και μία 3000 να πάρεις στο μέλλον θα είσαι μια χαρά. Απλά θα προσέξεις αν είναι παλιό μοντέλο να έχει όσο το δυνατόν παραπάνω VRam γιατί αυτό είναι και το σημερινό bottleneck πολλών καρτών (π.χ. 8GB είναι ήδη λίγα για αυξημένα γραφικά) Με βάση τα παραπάνω, ποια μητρικη προτείνεις;
pan100 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, pan100 είπε Βάζεις ένα τσιπάκι μνήμης αν είναι θέμα budget αλλιώς με την μία δύο για το dual channel που έχουν σίγουρα όλες. Μετά από καιρό προσθέτεις κι άλλο. Αυτό έχει και μία παγίδα, ακόμα και ίδια μάρκα μνήμης να πάρεις δεν θα είναι ίδια παρτίδα και ίσως να μην είναι 100% ίδιες αν τις πάρεις με διαφορά αρκετών χρόνων μεταξύ τους. Παρόλ' αυτά είναι λίγο αδιανόητο να μην λειτουργεί με διαφορετικές παρτίδες της ίδιας μνήμης, εδώ μπορείς να βάλεις δύο διαφορετικές μάρκες με δύο διαφορετικούς χρονισμούς και πάλι θα δουλεύει απλά όχι τόσο optimized. Οι τέσσερις μνημες που έχω τώρα είναι αγορασμενες ακριβώς έτσι (2+2). Μια χαρα λειτουργούν - αν και υποψιάζομαι ότι εάν οι 2 φτινότερες είχαν την ίδια ποιότητα με τις άλλες, ισων να αντεχαν λίγο παραπάνω O.C. (σήμερα 10%) 1 ώρα πριν, pan100 είπε -> Τροφοδοτικό: Παίρνεις ένα τούμπανο, 1200~1500 watt, εδώ δεν κάνεις φτηνοδουλειές, να μπορείς να κουμπώσεις ότι θέλεις μετά και να μη σε νοιάζει, ειδικά με τις νέες κάρτες γραφικών που τρώνε αρκετό ζουμί. -> Κάρτα Γραφικών: Αν η μητρική σου έχει onboard δεν παίρνεις τίποτα για αρχή εφόσον δεν το επιτρέπει το budget, αλλιώς βάζεις μία απλή/μεταχειρισμένη/φτηνή, θα παίζει μέχρι 4K και ως 60fps ακόμα και σε παιχνίδια αλλά όχι σε τίγκα γραφικά. Αν κανεις δεν μπορει να προβλέψει το μέλλον , υπάρχει η πιθανότητα, τα μελλοντικα συστήματα να μην είναι τοσο ενεργοβορα, για τον μέσο χρήστη. Εχει να κάνει και με την ενεργειακη πολιτική στην Ε.Ε. αλλά και γενικότερα . Ισως να θυσιαστουν καποιες παραπανω επιδόσεις, λόγο εξηκονόμησης ρευματος. 1 ώρα πριν, pan100 είπε Βάζεις για αρχή έναν NVMe που πλέον είναι πάμφθηνοι. Κάπου έχω στην άκρη 1-2 καβάνζα (120 GB) 1 ώρα πριν, pan100 είπε Τίποτα BluRay ή επιπλέον κάρτα ήχου για τούμπανο ήχο τα βάζεις σύμφωνα τις ανάγκες σου. Ποτε δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα ο ήχος...
cabdik Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 Δημοσ. 6 Απριλίου 2023 παρ ολο το...σεντονι ομως..., καπου εχασες την ουσια πολλων απαντησεων και εμεινες στην "επιδερμιδα"..!! ακομα και σε αυτο, το δικο μου, που παρεθεσες.... εχασες το POINT των 4 κατευθυνσεων που σου εδωσα. οταν σου γραφω "κοιταω τις τωρινες μου αναγκες" δεν εννοω ...."μεινε με αυτο που εχεις αφου σε καλυπτει"...........!!!! Εννοω να βαλεις κατω και να δεις ποια κομματια, και ποια πλατφορμα θα σε ικανοποιησει περισσοτερο και με λιγοτερα χρηματα....! οποιοσδηποτε σημερινος επεξεργαστης, και πλατφορμα, θα ειναι μακραν ανωτερος απο τον δικο σου...! ξερω γιατι ειχα κι εγω τον Q9450 μεχρι πριν λιγες μερες....!!! σε πληροφορω οτι ακομα και ο FX8320 που βλεπεις στην υπογραφη μου, εδειχνε πολυ ανωτερος σε αποκρισιμοτητα, (και τα 2 πισι με SSD δισκους) παρ ολο που ειναι κοντινης γενιας...! προφανως(?) λογω περισσοτερων πυρηνων.....ισως..? αρα...., αν θες πραγματικα βοηθεια..... βαλε κατω αυτα που σου ειπα, και υπολογισε τι θελεις απο ενα πισι. δεν μπορει να ξερει κανεις, μα κανεις, απο εμας τους υπολοιπους, πως μπορει να σκεφτεσαι, και για ποιους λογους θελεις αναβαθμιση..! κι εγω εκανα αναβαθμιση πριν ενα μηνα, μετα απο 10 χρονια, (βλ πισι υπογραφης...) και πηγα σε νεοτερη πλατφορμα, χωρις πολλα πολλα, αφου κι εγω δεν κανω πολλα πολλα, δλδ δεν εχω τεραστιες απαιτησεις ισχυος ή γραφικων. εχω κανει θεμα, και αν σε ενδιαφερει, μπορεις να του ριξεις μια ματια, ....αν θες...!! το νεο μηχανημα ειναι η μερα με την νυχτα σε σχεση με τον 8320..! Αλλα και σε αυτο ακομα, παιζει τεραστιο ρολο και οτι οι νεοτερες πλατφορμες υποστηριζουν πλεον M.2 δισκους, που κανουν τεραστια διαφορα. οι επεξεργαστες, παντα ηταν πιο γρηγοροι απο οσο φαινονταν, απλα υπηρχε το Delay απο τις διασυνδεσεις με τα υποσυστηματα, PCI-SATA κλπ. τωρα που βελτιωνονται και αυτα παρα πολυ, γινεται ολο το συστημα παρα πολυ γρηγορο.....!
Diavolos666 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 Δημοσ. 7 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφόσον στο παρελθόν έκανες υπολογιστή αξίας 3000 τότε δεν τσιγκουνεύεσαι. Ο δικός μου υπολογιστής πλέον είναι κοντά στα 6000 ευρώ π.χ. (threadripper, ακόμα μετανοιώνω που δεν πήρα τον 3970x και πήρα τον 3960x αλλά δεν έφτανε το budget). Στις 6/4/2023 στις 2:43 ΜΜ, pan100 είπε Με βάση τα παραπάνω, ποια μητρικη προτείνεις; Θα μιλήσω για επεξεργαστές πρώτα. Οι σειρά 7000 της AMD είναι οι ταχύτεροι και πατάνε στα αυτιά ακόμα και τον καλύτερο της intel. Έχουν δύο~τρεις εκδόσεις, η απλή, η X και η X3D. Δες τον 7950X3D με τον 7950X. O 7950X έχει μεγαλύτερο βασικό χρονισμό 4,5GHZ έναντι του 3D που έχει 4,2GHz και προφανώς παραπάνω TDP. O απλός έχει παραπάνω επιδόσεις σε όλες τις απλές εφαρμογές (αλλά με μικρή διαφορά συνήθως), ΟΜΩΣ στο gaming ο 3D επειδή έχει παραπάνω Cache μνήμη τρέχει σε περισσότερα fps σύνολο, σε μερικούς τίτλους μάλιστα με τεράστια διαφορά. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις που ακριβώς σε ενδιαφέρει να είναι πιο καλός ο υπολογιστής σου. Τώρα ποια ακριβώς μητρική εδώ είναι και θέμα άποψης. Οποιαδήποτε της Asus, Gigabyte, MSI θα κάνει, κοιτάς να έχει αρκετή μέγιστη μνήμη και βλέπεις τις επιπλέον PCI-E θύρες που έχουν αν θέλεις να βάζεις κι άλλα πράγματα εκτός από μία GPU. ~~~~~ Στις 6/4/2023 στις 3:52 ΜΜ, pan100 είπε Αν κανεις δεν μπορει να προβλέψει το μέλλον , υπάρχει η πιθανότητα, τα μελλοντικα συστήματα να μην είναι τοσο ενεργοβορα, για τον μέσο χρήστη. Εχει να κάνει και με την ενεργειακη πολιτική στην Ε.Ε. αλλά και γενικότερα . Ισως να θυσιαστουν καποιες παραπανω επιδόσεις, λόγο εξηκονόμησης ρευματος. Αυτό με τα watt είναι δίκοπο, η 2080 για παράδειγμα ρουφάει 250watt, ενώ η 4080 έχει δύο version, μία στα 280w και μία στα 320w, αλλά είναι 20 φορές πιο δυνατή από την 2080. Προφανώς η αποδοτικότητα ανεβαίνει πολύ. Παρόλ' αυτά στο τροφοδοτικό μην κάνεις τσιγκουνιά, τα 1000w είναι το κατώτατο όριο που θα έβαζα σε νέο υπολογιστή, 1200w safe, τα 1500w είναι το overkill της υπερσιγουριάς και αυτό πάντα με το τι επεξεργαστή έχεις και τι gpu είσαι διατεθειμένος να βάλεις. Η 4090 π.χ. είναι στα 450w και η 4090Ti στα 600w... βάλε κι έναν 7950x 170w ή 7950x3D 120w και είσαι ήδη πολύ ψηλά στις ανάγκες. Αν βάλεις τροφοδοτικό 800w τι να πρωτο-σηκώσει. Ούτε 1000w δεν θα έβαζα σε τέτοιο μηχάνημα. άμα σε κρεμάσει το τροφοδοτικό τότε μπορεί να σου τα κάψει όλα. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2023 από Diavolos666
pan100 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Εφόσον στο παρελθόν έκανες υπολογιστή αξίας 3000 τότε δεν τσιγκουνεύεσαι. ...και ένα cd -record 700 ευρω, σημερινα λεφτά. Αλλά αυτές οι εποχες πάνε πια. Εξάλου τότε τα έβγαζα, μέσω της «φάμπρικας» που είχα «ανοιξει», ενω τώρα, απλά να κάνω το χόμπι μου. Πλέον, όπως έγραψα και αρχικά, δεν δίνω πάνω απο 200 ευρω για κάθε κομάτι, με υπέρβαση ίσως έως 30% το πολυ, εαν πραγματικά πεισθώ ότι αξιζει τον κόπο ( και με εξαιρεση την καρτα γραφικων που ίσως να ανέβω και λιγο παραπάνω, αλλά όχι υπερβολικα πολυ). Με βαση ευχά εάν έχεις κάτι να προτείνεις θα χαρω πολυ. Ευχαριστω, ούτως η άλλως για την προηγούμενη απάντηση. Στις 6/4/2023 στις 6:29 ΜΜ, cabdik είπε παρ ολο το...σεντονι ομως..., καπου εχασες την ουσια πολλων απαντησεων και εμεινες στην "επιδερμιδα"..!! Λυπάμαι που δεν κατανόησα αυτό που ήθελες να μου πείς αρχικά, οι γνωσεις μου για τις προσφατες εξελίξεις στους υπολογιστές είναι αρκετα περιορισμενες. Ευχαριστώ για την απάντηση. Στις 6/4/2023 στις 7:34 ΠΜ, bonorov είπε Θα σου προτεινα κιν εγώ να πας σε AM5 πλατφόρμα. ΑΜ5 λοιπόν... καταλήξαμε. Να μια ενδιαφερουσα προταση, τι λέτε να πάρω αυτήν; https://www.skroutz.gr/s/38833098/ASRock-B650-PG-Lightning-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html?product_id=135015510&sponsored=true Απο την άλλη εδω βγάζει μια σειρά μητρικών και αναθεμά με εάν καταλαβαίνω ποιες είναι οι διαφορες... https://www.bestprice.gr/cat/2611/motherboards/f/273_70664_1033_54753/am5-ddr5.html Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από pan100
cabdik Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 16 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Αυτό με τα watt είναι δίκοπο, η 2080 για παράδειγμα ρουφάει 250watt, ενώ η 4080 έχει δύο version, μία στα 280w και μία στα 320w, αλλά είναι 20 φορές πιο δυνατή από την 2080. Προφανώς η αποδοτικότητα ανεβαίνει πολύ. Παρόλ' αυτά στο τροφοδοτικό μην κάνεις τσιγκουνιά, τα 1000w είναι το κατώτατο όριο που θα έβαζα σε νέο υπολογιστή, 1200w safe, τα 1500w είναι το overkill της υπερσιγουριάς και αυτό πάντα με το τι επεξεργαστή έχεις και τι gpu είσαι διατεθειμένος να βάλεις. Η 4090 π.χ. είναι στα 450w και η 4090Ti στα 600w... βάλε κι έναν 7950x 170w ή 7950x3D 120w και είσαι ήδη πολύ ψηλά στις ανάγκες. Αν βάλεις τροφοδοτικό 800w τι να πρωτο-σηκώσει. Ούτε 1000w δεν θα έβαζα σε τέτοιο μηχάνημα. άμα σε κρεμάσει το τροφοδοτικό τότε μπορεί να σου τα κάψει όλα. ολα αυτα τα WATT που αναφερετε.... τα εχετε μετρησει στην πριζα? καταλαβαινετε τι σημαινει 1200-1500w καταναλωση ενος πισι? Δεν πιστευω οτι ΚΑΝΕΝΑ πισι σημερα μπορει να ξεπερασει τα 600-700 πραγματικα W καταναλωσης...!! και μιλαω για ΟΛΟ το πισι.....!!! ακομα και με την πιο ενεργοβορα καρτα.....!! https://hwbusters.com/gpu/nvidia-rtx-4090-detailed-power-analysis-ideal-power-supply/ https://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-rtx-4090-review/8 https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-rtx-4090-founder-edition-review,7.html Ακομα και στο δικο μου (παλιο) ενεργοβορο πισι με τον 8320 + 7950 καποτε, το ΜΑΧ που ειχα μετρησει με παραλληλο CPU+GPU Stress test ηταν γυρω στα 550W.....!! σε Gaming ποτε δεν ξεπερασε τα 400W...! και μιλαω για αρκετα ενεργοβορα κομματια της εποχης τους.
icenex Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Φιλε θα σου δωσω μια συμβουλη και καλο θα ειναι να την ακουσεις.Παροτι εχεις ασχοληθει με την τεχνολογια οπως λες στο παρελθον η περιπτωση σου ειναι οτι εισαι ημιμαθης η απλα εχεις μεινει πισω στις εξελιξεις και απο οτι καταλαβαινω εισαι και ξεροκεφαλος και νομιζεις οτι ξερεις καλυτερα.Εφοσον εκανες ενα καλο πρωτο βημα να ρωτησεις σε τεχνολογικο φορουμ για συμβουλες καλο θα ητανε να κανεις και ενα δευτερο καλο βημα και να τις ακουσεις και να μην κανεις του κεφαλιου σου. Οπως σου ειπαν ηδη και αλλα μελη η περιπτωση σου ειναι απλη πας σε νεο συστημα-κουτι και το μονο που μπορεις να αγορασεις αργοτερα ειναι οθονη πληκτρολογιο κ ποντικι.Κατι αστεια που αναφερεις οτι θα κρατησεις το τροφοδοτικο turbo-x μονο ως τρολια μπορει να το παρει καποιος εξου και τα σχολια. Και εδω ειναι ενας απο τους λογους για το ποσο ημιμαθης εισαι.Δηλαδη θεωρεις ενα τροφοδοτικο που το εχεις 10ετια και βαλε οτι αποδιδει το ιδιο οπως την μερα που το αγορασες ή ειναι επαρκες σε watt για ενα δυνατο συστημα νεας γενιας αφου λες οτι θες να φτιαξεις κατι futureproof? χωρια οτι ειναι της πλακας.Επισης πως εισαι τοσο σιγουρος οτι υπαρχει συμβατοτητα του τροφοδοτικου σου με hardware τελευταιας γενιας.Τελος το ξερεις οτι ενα τσαφ να κανει το τροφοδοτικο μπορει να σου στειλει αδιαβαστο ολο το συστημα μιας και δεν εχει τις προστασιες που εχουν τα συγχρονα τροφοδοτικα εισαι διατεθιμενος να παρεις ενα τετοιο ρισκο? Πρωτα απο ολα αποφασισε ποσα λεφτα θα διαθεσεις, μετα πες μας για τη χρηση προοριζεται το συστημα για να σου προτεινουμε το καταλληλο συστημα και πηγαινε αγορασετα ολα μαζι και συναρμολογησε το με τους δικους σου ρυθμους τις ταρζανιες που μας αναφερες οτι θα αγορασω πρωτα αυτο μετα εκεινο κτλ αστες στην ακρη. Φιλικα αλλα το σκεπτικο σου ειναι τερμα λαθος για να μην το χαρακτηρισω αλλιως και φαω αναφορα. Btw ειναι INTEL και οχι INDEL 2
pan100 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, icenex είπε 3 ώρες πριν, icenex είπε Φιλε θα σου δωσω μια συμβουλη και καλο θα ειναι να την ακουσεις.Παροτι εχεις ασχοληθει με την τεχνολογια οπως λες στο παρελθον η περιπτωση σου ειναι οτι εισαι ημιμαθης η απλα εχεις μεινει πισω στις εξελιξεις και απο οτι καταλαβαινω εισαι και ξεροκεφαλος και νομιζεις οτι ξερεις καλυτερα.Εφοσον εκανες ενα καλο πρωτο βημα να ρωτησεις σε τεχνολογικο φορουμ για συμβουλες καλο θα ητανε να κανεις και ενα δευτερο καλο βημα και να τις ακουσεις και να μην κανεις του κεφαλιου σου. Οπως σου ειπαν ηδη και αλλα μελη η περιπτωση σου ειναι απλη πας σε νεο συστημα-κουτι και το μονο που μπορεις να αγορασεις αργοτερα ειναι οθονη πληκτρολογιο κ ποντικι.Κατι αστεια που αναφερεις οτι θα κρατησεις το τροφοδοτικο turbo-x μονο ως τρολια μπορει να το παρει καποιος εξου και τα σχολια. Και εδω ειναι ενας απο τους λογους για το ποσο ημιμαθης εισαι.Δηλαδη θεωρεις ενα τροφοδοτικο που το εχεις 10ετια και βαλε οτι αποδιδει το ιδιο οπως την μερα που το αγορασες ή ειναι επαρκες σε watt για ενα δυνατο συστημα νεας γενιας αφου λες οτι θες να φτιαξεις κατι futureproof? χωρια οτι ειναι της πλακας.Επισης πως εισαι τοσο σιγουρος οτι υπαρχει συμβατοτητα του τροφοδοτικου σου με hardware τελευταιας γενιας.Τελος το ξερεις οτι ενα τσαφ να κανει το τροφοδοτικο μπορει να σου στειλει αδιαβαστο ολο το συστημα μιας και δεν εχει τις προστασιες που εχουν τα συγχρονα τροφοδοτικα εισαι διατεθιμενος να παρεις ενα τετοιο ρισκο? Πρωτα απο ολα αποφασισε ποσα λεφτα θα διαθεσεις, μετα πες μας για τη χρηση προοριζεται το συστημα για να σου προτεινουμε το καταλληλο συστημα και πηγαινε αγορασετα ολα μαζι και συναρμολογησε το με τους δικους σου ρυθμους τις ταρζανιες που μας αναφερες οτι θα αγορασω πρωτα αυτο μετα εκεινο κτλ αστες στην ακρη. Φιλικα αλλα το σκεπτικο σου ειναι τερμα λαθος για να μην το χαρακτηρισω αλλιως και φαω αναφορα. Btw ειναι INTEL και οχι INDEL Σεβαστή η άποψή σας, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι η επικοινωνία με τεχνολογικά φόρουμ και η ζήτηση συμβουλών είναι μια καλή πρακτική και δεν υποδηλώνει αναγκαστικά έλλειψη γνώσεων. Επίσης, η πρόθεση του αρχικού μηνύματος ήταν να ζητηθούν συμβουλές για την αναβάθμιση του υπολογιστή, όχι για να κριθεί η δική του εμπειρία και γνώση. Επιπλέον, όσον αφορά το τροφοδοτικό, υπάρχουν αξιόπιστες εταιρείες που κατασκευάζουν ποιοτικά τροφοδοτικά μεγάλης ισχύος που μπορούν να τροφοδοτήσουν και τα πιο απαιτητικά συστήματα, επομένως δεν είναι αναγκαίο να αγοράσει κάποιος νέο τροφοδοτικό σε κάθε αναβάθμιση. Τέλος, σχετικά με το θέμα της συμβατότητας των εξαρτημάτων, είναι σημαντικό να διαβάζει κάποιος τις προδιαγραφές των εξαρτημάτων και να επιλέγει συμβατά μεταξύ τους. Επίσης, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η αναβάθμιση ενός υπολογιστή μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αναβαθμίσει κάποιος την απόδοση του, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει έναν εντελώς νέο υπολογιστή. Ανάλογα με τις ανάγκες , μπορεί να αναβαθμίσεί ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM, ο σκληρός δίσκος ή να προσθέθει μια νέα κάρτα γραφικών. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα στο μακροπρόθεσμο και να επιτρέψει να συνεχίστει να χρησιμοποιείται ο υπολογιστής με αποτελεσματικότητα και απόλυτη απόδοση. Συμπερασματικα: Ο TURBO -X δεν αλλάζει. 6 ώρες πριν, cabdik είπε Δεν πιστευω οτι ΚΑΝΕΝΑ πισι σημερα μπορει να ξεπερασει τα 600-700 πραγματικα W καταναλωσης...!! Ενδιαφέρον! Επανέρχομαι στο θέμα, γιατι νιώθω ότι έχει καπως ξεστρατίσει. Αφου αποφασιστηκε να πάω σε σε ΑΜ5 επέλεξα την παρακατω μητρικη. https://www.skroutz.gr/s/38833098/ASRock-B650-PG-Lightning-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html?product_id=135015510&sponsored=true Εαν έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο, παρακαλω ας το γράψε,ι διαφορετικα θα προχωρησω στην παραγγελια . Δινω προθεσμία στον εαυτό μου εως την Κυριακη το βραδυ. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από pan100
icenex Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, pan100 είπε Σεβαστή η άποψή σας, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι η επικοινωνία με τεχνολογικά φόρουμ και η ζήτηση συμβουλών είναι μια καλή πρακτική και δεν υποδηλώνει αναγκαστικά έλλειψη γνώσεων. Επίσης, η πρόθεση του αρχικού μηνύματος ήταν να ζητηθούν συμβουλές για την αναβάθμιση του υπολογιστή, όχι για να κριθεί η δική του εμπειρία και γνώση. Επιπλέον, όσον αφορά το τροφοδοτικό, υπάρχουν αξιόπιστες εταιρείες που κατασκευάζουν ποιοτικά τροφοδοτικά μεγάλης ισχύος που μπορούν να τροφοδοτήσουν και τα πιο απαιτητικά συστήματα, επομένως δεν είναι αναγκαίο να αγοράσει κάποιος νέο τροφοδοτικό σε κάθε αναβάθμιση. Τέλος, σχετικά με το θέμα της συμβατότητας των εξαρτημάτων, είναι σημαντικό να διαβάζει κάποιος τις προδιαγραφές των εξαρτημάτων και να επιλέγει συμβατά μεταξύ τους. Επίσης, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η αναβάθμιση ενός υπολογιστή μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αναβαθμίσει κάποιος την απόδοση του, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει έναν εντελώς νέο υπολογιστή. Ανάλογα με τις ανάγκες , μπορεί να αναβαθμίσεί ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM, ο σκληρός δίσκος ή να προσθέθει μια νέα κάρτα γραφικών. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα στο μακροπρόθεσμο και να επιτρέψει να συνεχίστει να χρησιμοποιείται ο υπολογιστής με αποτελεσματικότητα και απόλυτη απόδοση. Συμπερασματικα: Ο TURBO -X δεν αλλάζει. Κανενας δεν σε κρινει για τις γνωσεις σου αλλα επειδη αυτα που πιστευεις οτι πρεπει να κανεις στην αναβαθμιση στην περιπτωση σου ειναι λαθος δεν γινεται να μην σε διορθωσουμε, πιο πολυ επειδη μπορει να τα διαβασει αλλο μελος.Εμεις σου λεμε το σωστο απο εκει και περα εννοειτε κανεις του κεφαλιου σου. Συμπερασματικα: Ελπιζω να μην μαθεις με τον ασχημο τροπο γιατι αλλαζουμε τροφοδοτικο και ποσο μαλλον οταν προκειται για TURBO -X 10ετιας και βαλε.Και επειδη δεν το πιανεις πηγαινε δωσε το τροφοδοτικο σου σε εναν ηλεκτρονικο να σου πει τι εστι turbo-x τροφοδοτικο..Αφου δεν εχει παρει φωτια ως τωρα ευχαριστω να λες. Αυτα απο εμενα Over & out..Ευχομαι να παρεις την βοηθεια που θες ετσι οπως την θες γιατι απο οτι καταλαβα πρεπει να συμβαδιζει με αυτο που εχεις στο κεφαλι σου...αν και δεν το βλεπω να υπαρχει συνεχεια στο θεμα. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2023 από icenex 1
pan100 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 26 λεπτά πριν, icenex είπε Κανενας δεν σε κρινει για τις γνωσεις σου αλλα επειδη αυτα που πιστευεις οτι πρεπει να κανεις στην αναβαθμιση στην περιπτωση σου ειναι λαθος δεν γινεται να μην σε διορθωσουμε, πιο πολυ επειδη μπορει να τα διαβασει αλλο μελος.Εμεις σου λεμε το σωστο απο εκει και περα εννοειτε κανεις του κεφαλιου σου. Συμπερασματικα: Ελπιζω να μην μαθεις με τον ασχημο τροπο γιατι αλλαζουμε τροφοδοτικο και ποσο μαλλον οταν προκειται για TURBO -X 10ετιας και βαλε.Και επειδη δεν το πιανεις πηγαινε δωσε το τροφοδοτικο σου σε εναν ηλεκτρονικο να σου πει τι εστι turbo-x τροφοδοτικο..Αφου δεν εχει παρει φωτια ως τωρα ευχαριστω να λες. Αυτα απο εμενα Over & out..Ευχομαι να παρεις την βοηθεια που θες ετσι οπως την θες γιατι απο οτι καταλαβα πρεπει να συμβαδιζει με αυτο που εχεις στο κεφαλι σου...αν και δεν το βλεπω να υπαρχει συνεχεια στο θεμα. Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Ωστόσο, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι είναι σημαντικό να εκφράζουμε τις απόψεις μας με σεβασμό και ευγένεια στους άλλους, και να αποφεύγουμε τον απόλυτο διαχωρισμό μεταξύ σωστού και λάθους. Κάθε άνθρωπος έχει δική του κρίση και αντιλήψεις, και μπορούμε να μάθουμε πολλά από την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με άλλους. Επίσης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα ανοιχτός σε να μάθω περισσότερα και να βοηθήσω όπου μπορώ.
pan100 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, pan100 είπε Σεβαστή η άποψή σας, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι η επικοινωνία με τεχνολογικά φόρουμ και η ζήτηση συμβουλών είναι μια καλή πρακτική και δεν υποδηλώνει αναγκαστικά έλλειψη γνώσεων. Επίσης, η πρόθεση του αρχικού μηνύματος ήταν να ζητηθούν συμβουλές για την αναβάθμιση του υπολογιστή, όχι για να κριθεί η δική του εμπειρία και γνώση. Επιπλέον, όσον αφορά το τροφοδοτικό, υπάρχουν αξιόπιστες εταιρείες που κατασκευάζουν ποιοτικά τροφοδοτικά μεγάλης ισχύος που μπορούν να τροφοδοτήσουν και τα πιο απαιτητικά συστήματα, επομένως δεν είναι αναγκαίο να αγοράσει κάποιος νέο τροφοδοτικό σε κάθε αναβάθμιση. Τέλος, σχετικά με το θέμα της συμβατότητας των εξαρτημάτων, είναι σημαντικό να διαβάζει κάποιος τις προδιαγραφές των εξαρτημάτων και να επιλέγει συμβατά μεταξύ τους. Επίσης, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η αναβάθμιση ενός υπολογιστή μπορεί να είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αναβαθμίσει κάποιος την απόδοση του, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει έναν εντελώς νέο υπολογιστή. Ανάλογα με τις ανάγκες , μπορεί να αναβαθμίσεί ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM, ο σκληρός δίσκος ή να προσθέθει μια νέα κάρτα γραφικών. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα στο μακροπρόθεσμο και να επιτρέψει να συνεχίστει να χρησιμοποιείται ο υπολογιστής με αποτελεσματικότητα και απόλυτη απόδοση. Συμπερασματικα: Ο TURBO -X δεν αλλάζει. Ενδιαφέρον! Επανέρχομαι στο θέμα, γιατι νιώθω ότι έχει καπως ξεστρατίσει. Αφου αποφασιστηκε να πάω σε σε ΑΜ5 επέλεξα την παρακατω μητρικη. https://www.skroutz.gr/s/38833098/ASRock-B650-PG-Lightning-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html?product_id=135015510&sponsored=true Εαν έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο, παρακαλω ας το γράψε,ι διαφορετικα θα προχωρησω στην παραγγελια . Δινω προθεσμία στον εαυτό μου εως την Κυριακη το βραδυ. Ευχαριστώ. Υπάρχει βεβαια και η παρακατω επιλογη: https://www.skroutz.gr/s/39697301/ASRock-B650M-PG-Riptide-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html#specs Καποια γνωμη;
cabdik Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 58 λεπτά πριν, pan100 είπε Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Ωστόσο, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι είναι σημαντικό να εκφράζουμε τις απόψεις μας με σεβασμό και ευγένεια στους άλλους, και να αποφεύγουμε τον απόλυτο διαχωρισμό μεταξύ σωστού και λάθους. Κάθε άνθρωπος έχει δική του κρίση και αντιλήψεις, και μπορούμε να μάθουμε πολλά από την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με άλλους. Επίσης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντα ανοιχτός σε να μάθω περισσότερα και να βοηθήσω όπου μπορώ. στο θεμα του TURBO-X τροφοδοτικου, ειμαι κι εγω αντιθετος. μακρια και αγαπημενοι, για τετοια νευραλγικης σημασιας κομματια, απο ολες τις ΝΟΝΑΜΕ μαρκες. δοξα σοι ο θεος....υπαρχουν πολυ καλες μαρκες σε πολυ καλες τιμες....!! και με 5-7-10 χρονια εγγυηση, που απο μονο του αυτο, κατι θα πρεπει να σου λεει....!!! θα προτιμουσα, αφου θα πας σε ΑΜ5 πλατφορμα, να μην "τσιγκουνευτεις" στο PSU, αφου μονο και μονο για την ποιοτητα και την σταθεροτητα των ρευματων που δινουν τα καλα τροφοδοτικα....., αξιζουν...!! εγω παντα μου αρεσαν αυτα https://www.skroutz.gr/s/29030066/EVGA-SuperNOVA-750-GA-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html https://www.skroutz.gr/s/31785254/EVGA-SuperNOVA-750-P5-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html https://www.skroutz.gr/s/12517958/Seasonic-Focus-Plus-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html ολα με 10 ετη εγγυηση. 13 λεπτά πριν, pan100 είπε Υπάρχει βεβαια και η παρακατω επιλογη: https://www.skroutz.gr/s/39697301/ASRock-B650M-PG-Riptide-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html#specs Καποια γνωμη; https://www.skroutz.gr/s/39227603/Gigabyte-B650M-Gaming-X-AX-rev-1-x-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις