Προς το περιεχόμενο

30 δισεκατομμύρια φωτογραφίες του Facebook στη διάθεση της αστυνομίας μέσω της Clearview AI

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, RazielKvlt είπε

Όταν ανεβάζει κάποιος δημόσια φωτογραφίες του ποιο το πρόβλημα να τις πάρει κάποιος και να τις χρησιμοποιήσει;Παλιά είχαμε τα άλμπουμ τα οποία τα δείχναμε στους γνωστούς όταν έρχονταν σπίτι.Αυτό λέγεται απόρρητο γιατί επιλέγαμε ποιος θα τις δει.Τώρα ο άλλος ανεβάζει φωτογραφίες της καθημερινότητας του και ξέρεις που μένει,τι αυτοκίνητο έχει,την οικογένεια του,δουλειά τα πάντα.Και μετά κλαίγεται για απόρρητο;Το θέατρο του παραλόγου.

Δεν είναι καθόλου θέατρο του παραλόγου. Και δεν είναι θέμα "προβολής" μόνο. Είναι θέμα χρήσης. Κι εγώ έχω φώτο. Κι εσύ. Σίγουρα δεν θέλεις να τις πάρουν και να φτιάξουν βίντεο με ΑΙ που θα σε δείχνει να κάνεις περίεργα πράγματα. Το δικαίωμα "προβολής" δεν συνεπάγεται αυτόματα επιπλέον δικαιώματα.

Σαν παράδειγμα δες αυτό που ανέφερα. Μια σελέμπριτι δημοσιεύει φωτογραφίες της. Νομίζεις πως μπορείς εσύ να τις πάρεις κ να φτιάξεις μαρκίζα για το μαγαζί σου ή λογότυπο για την εταιρεία σου;

Αντίστοιχα και σε πάρα πολλά πεδία. Δικαιώματα από αθλητικές μεταδόσεις. Δικαιώματα από ταινίες κλπ. Επειδή δείχνει κάτι η τηλεόραση νομίζεις πως μπορείς να το πάρεις να το γράψεις και να το πουλήσεις, ακόμα κ αν κάνεις τροποποιήσεις; για δοκίμασε. Δικαιώματα από λογισμικό, μιας και είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ. Υπάρχει κώδικας διαθέσιμος δημόσια. Αυτό όμως δεν επιτρέπει σε τρίτους να τον μεταπουλήσουν ή να τον τροποποιήσουν κλπ κλπ.

Το ίδιο είναι κι εδώ. Η εκχώρηση ενός δικαιώματος δεν συνεπάγεται αυτόματα την εκχώρηση κάθε δικαιώματος.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Μόνο εγώ δεν βλέπω κάτι αρνητικό; 

Εξαρτάται πώς το βλέπει ο καθένας. 

Στο fb έχεις συμφωνήσει ότι με την εγγραφή σου του επιτρέπεις να επεξεργαστεί τα δεδομένα σου σύμφωνα με τα τάδε κτλ κτλ. 

Άρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι μεμπτό. 

Τώρα το πως νιώθει ο καθένας που έλεγε μέσα του, σιγά τόσα δις εκατομμύρια χρήστες υπάρχουν, τι να μου κάνουν εμένα τώρα.... Εμ εδώ είναι τώρα, δεν θα σου κάνουν τίποτα αλλά βλέπουμε πόσο ενοχλει ο τρόπος που χρησιμοποιούν τα δεδομένα σου άσχετα με το ότι συμφώνησε ο χρήστης με την εγγραφή τους. 

Στην τελική, οι πιο μάγκες βγαίνουν όσοι σηκωναν ψεύτικες φώτο η δεν σηκωναν τίποτα και λάμβαναν τα μέτρα τους. 

Και προφανώς αν δεν είσαι εγκληματίας δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Αλλά αυτό είναι απλά δύο προτάσεις. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Στο fb έχεις συμφωνήσει ότι με την εγγραφή σου του επιτρέπεις να επεξεργαστεί τα δεδομένα σου σύμφωνα με τα τάδε κτλ κτλ. 

... Και προφανώς αν δεν είσαι εγκληματίας δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Αλλά αυτό είναι απλά δύο προτάσεις. 

α) Μα δεν τα επεξεργάζεται το FB τα δεδομένα αυτά. Εκεί είναι το θέμα και η παρανομία της Clearview

β) Δεν φοβάμαι κάτι. Απλά δεν θέλω. Κ αυτό είναι ατομικό μου δικαίωμα. Χωρίς αυτό το δικαίωμα, δεν υπάρχει ουσιαστικά ατομική ελευθερία.

Επεξ/σία από doubleh
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, RazielKvlt είπε

Όταν ανεβάζει κάποιος δημόσια φωτογραφίες του ποιο το πρόβλημα να τις πάρει κάποιος και να τις χρησιμοποιήσει;Παλιά είχαμε τα άλμπουμ τα οποία τα δείχναμε στους γνωστούς όταν έρχονταν σπίτι.Αυτό λέγεται απόρρητο γιατί επιλέγαμε ποιος θα τις δει.Τώρα ο άλλος ανεβάζει φωτογραφίες της καθημερινότητας του και ξέρεις που μένει,τι αυτοκίνητο έχει,την οικογένεια του,δουλειά τα πάντα.Και μετά κλαίγεται για απόρρητο;Το θέατρο του παραλόγου.

Μάλλον μπερδεύεις κάποια πράγματα… πχ το ότι εγώ ανέβασα μια, πέντε, εκατό ή χίλιες φωτογραφίες μου, αυτό δεν συνεπάγεται ότι ο κάθε ένας μπορεί να την/τις χρησιμοποιήσει όπως θέλει και γουστάρει… 

8 λεπτά πριν, doubleh είπε

β) Δεν φοβάμαι κάτι. Απλά δεν θέλω. Κ αυτό είναι ατομικό μου δικαίωμα. Χωρίς αυτό το δικαίωμα, δεν υπάρχει ουσιαστικά ατομική ελευθερία.

Εδώ είναι φίλε μου που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπροστά στο χρήμα καμία, μα καμία, εταιρία σε αυτόν το κόσμο δεν νοιάζεται για τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες μας… 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, doubleh είπε

α) Μα δεν τα επεξεργάζεται το FB τα δεδομένα αυτά. Εκεί είναι το θέμα και η παρανομία της Clearview

Ναι... Νομίζω πως η λέξη επεξεργασία, νοείται και το να τις πάρει να τις δώσει σε άλλον. 

Η Clearview προφανώς δεν πήρε έτσι τις φωτογραφίες, έκανε συμφωνία με το facebook. 

Το δικαίωμα δυστυχώς το χάνεις από την στιγμή που θα ανεβάσεις την φώτο σου, αυτή αποτελεί περιουσιακό ψηφιακό στοιχείο του facebook. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

15 ώρες πριν, kinitos είπε

Τώρα μένει να βγει η κινεζικη κυβέρνηση να ζητήσει να κλείσει το φβ ινστιτούτο και λοιπά μέσα η αν δεν κλείσει να την πουλήσουν σε κάνα Κινέζο επενδυτή για να μπορέσει να το λειτουργήσουν καλύτερα και με ασφάλεια....

Κι αν δεν συμμορφώθουν και δε το πουλήσουν σε κινέζο επενδυτή τι θα κάνει η κινεζική κυβέρνηση; Θα κλείσει το φβ στην επικράτεια της; Ελπίζω να τρολάρεις χαχα.

• Like 1

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

A. Ναι... Νομίζω πως η λέξη επεξεργασία, νοείται και το να τις πάρει να τις δώσει σε άλλον. 

B. Η Clearview προφανώς δεν πήρε έτσι τις φωτογραφίες, έκανε συμφωνία με το facebook. 

C. Το δικαίωμα δυστυχώς το χάνεις από την στιγμή που θα ανεβάσεις την φώτο σου, αυτή αποτελεί περιουσιακό ψηφιακό στοιχείο του facebook. 

A. Από πού προκύπτει αυτό; άλλο επεξεργασία, άλλο μεταπώληση. Καμία σχέση. 

Β. Αυτό είναι πιθανό. Το fb δεν έχει κ την καλύτερη φήμη 

C. Ούτε αυτό προκύπτει από κάπου. Το fb έχει διάφορα δικαιώματα χρήσης. Οχι την ιδιοκτησία 

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Το δικαίωμα δυστυχώς το χάνεις από την στιγμή που θα ανεβάσεις την φώτο σου, αυτή αποτελεί περιουσιακό ψηφιακό στοιχείο του facebook. 

Δεν ισχύει αυτό, κι ούτε οι όρους τους μπορούν να βάλουν κάτι τέτοιο. Γιατί δεν υπάρχει δικαστήριο που θα τους άφηνε να περάσει κάτι τέτοιο. Στα "μουλωχτά" τα κάνουν και για αυτό σε ένα ιδανικό κόσμο θα τους είχαν κλείσει όλους μέσα και δεν υπερβάλω δυστυχώς.

facebook.com/legal/terms/update

Διατηρείτε την κυριότητα επί των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (όπως τα πνευματικά δικαιώματα και τα εμπορικά σήματα) για το περιεχόμενο που δημιουργείτε και κοινοποιείτε στο Facebook και στα υπόλοιπα Προϊόντα των εταιρειών Meta που χρησιμοποιείτε.

• Like 1

4 ώρες πριν, ethereum είπε

αν μπουν τέτοιες κάμερες αναγνώρισης στα πολυκαταστήματα , με πρόσβαση στα social media του πελάτη , με το που θα μπαίνεις ας πούμε στο Zara θα βλέπουν το ιστορικό αγορών σου , τι σου αρέσει  , και θα σου στέλνουν προτάσεις στο κινητό για νεα ρούχα , κατι αναλογο που γινεται στην Κινα

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aypnia είπε

Κι αν δεν συμμορφώθουν και δε το πουλήσουν σε κινέζο επενδυτή τι θα κάνει η κινεζική κυβέρνηση; Θα κλείσει το φβ στην επικράτεια της; Ελπίζω να τρολάρεις χαχα.

Ήταν πάντα κλειστό (ή καλύτερα από το 2009) στην Κινεζική επικράτεια ........

https://time.com/6139988/countries-where-twitter-facebook-tiktok-banned/

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1

10 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Ήταν πάντα κλειστό (ή καλύτερα από το 2009) στην Κινεζική επικράτεια ........

https://time.com/6139988/countries-where-twitter-facebook-tiktok-banned/

Το γνωρίζω φίλε, για αυτό και ήλπιζα να ήταν τρολ το σχόλιο στο οποίο απάντησα. Να ζητήσουν τι οι Κινέζοι; Ότι αν δεν το αγοράσουν αυτοί θα το κλείσουν στη Κίνα; Αφού το έχουν κλείσει εδώ και χρόνια. Να το ζητήσουμε εμείς, αν δεν το πάρει ο Βαρδινογιάννης θα το κλείσουμε στην ελληνική επικράτεια. Πιο λογικό αυτό 🤣

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το Facebook όπως και κάθε λογής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, δεν είχε κάποιο όφελος, παράνομο ή μη, νομίζετε ότι θα ήταν free? Δεν θα αναφερθώ στις επί πληρωμή εφαρμογές διότι το όφελος είναι προφανώς οικονομικό. Δούνε και λαβείν..

Επεξ/σία από tsf

3 ώρες πριν, aypnia είπε

Ε λίγο χαχα

• Thanks 1

Η αναγνώριση προσώπου είναι λυμένο AI πρόβλημα εδώ και πάνω από μια 5ετια. Απαγορευμένο και καλά για το κοινό, το χρησιμοποιούν όπως βλέπουμε παρανόμως θεσμοί εξουσιας και ποιος ξέρει ποσοι εξωθεσμικοί παράγοντες.

Αυτη η ασύμμετρη χρήση τεχνολογιών που αντανακλά τις συνεχώς αυξανόμενες ανισότητες είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...