Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, τις γνώσεις σας παρακαλώ.

Ο αδερφός μου νοίκιασε σπίτι τον Αύγουστο του '22 για 2 (ή 3?) χρόνια, όλα κανονικά-νόμιμα-να φαίνονται, πλήρωσε και τα μεσιτικά  (%#@#@^^&$%@!@!$) και σήμερα η ιδιοκτήτρια και μετά από λίγο και η μεσίτρια του ξεφούρνισαν ότι το σπίτι πωλείται (πουλήθηκε ουσιαστικά, απλά περιμένουν τις διαδικασίες για τα συμβόλαια...μέχρι τέλη Απρίλη), αλλά "να μην ανησυχεί γιατί ο νέος ιδιοκτήτης δεν θέλει να μείνει ο ίδιος μέσα, απλά να το έχει, οπότε απλά θα αλλάξει το συμβόλαιο στην εφορία μπλα-μπλα-μπλα".

Επειδή από την αρχή οτιδήποτε σχεδόν είχαν πει πρακτικά δεν τηρήθηκε και χρειάστηκε πίεση, άρνηση καταβολής μισθώματος κλπ μέχρι να τηρήσουν όσα αναφέρονταν στο συμβόλαιο (να λειτουργεί η θέρμανση πχ, όπου έφτασε Δεκέμβρης) και επειδή ακόμα και μέχρι προχτές πάλι κάτι δεν ίσχυε από τα αναγραφόμενα (τριτεύον, αλλά...), προφανώς δεν υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη πια.

Τί μπορεί να γίνει από την πλευρά του, αν ο νέος ιδιοκτήτης του πει "φεύγεις"? Υπάρχει κάποια εξασφάλιση από το συμβόλαιο ή τρέχουμε και δεν φτάνουμε και μετά κυνήγι στην πρώην (νυν, προς το παρόν) ιδιοκτήτρια?

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι δεσμεύσεις υποχρεώσεις ακολουθούν και το νέο ιδιοκτήτη. η μίσθωση δηλαδή ισχύει ώς έχει απλά πρέπει να γίνει αλλαγή ονόματος.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω που ειχα τελειες σχεσεις με τον προηγουμενο για να μου επιβεβαιωσει οτι δε θα εχω θεμα στο συμβολαιο που εκανε οταν πουλησε το σπιτι ανεφερε οτι μενω στο σπιτι. Ο νεος ιδιοκτητης δεν ασχολειται εδω και καιρο μαζι μου. Το σπιτι μου αγορασε καν δεν ηρθε να δει, βεβαια ειμαι τυπικος στις πληρωμες και στις υποχρεωσεις μου. Ειναι μια σχεση που χτιστηκε με εμπιστοσυνη με τον προηγουμενο ιδιοκτητη και μου βγηκε σε καλο!

• Thanks 1
Δημοσ.

Να μην ξεχασει να λαβει την εγγυηση και να την δωσει εκ νεου στον νεο ιδιοκτητη (εκτος αν αυτο ειναι μεταξυ ιδιοκτητων)

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...