Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Εχω pc 6ετιας απο Πλαίσιο(ναι ξερω!) απο εκεί περα

Αφού σε προηγούμενο threat κατάλαβα οτι δεν μπορώ να αναβαθμίσω σωστά  χωρίς φορματ το έκλεισα και ανοίγω αυτό

Προτιμώ να κρατήσω τον σκληρο (SSD Samsung 250Gb Sata III 850 EVO) για να μην ξαναγοράζω τα windows και την καρτα γραφικών (VGA MSI GTX 970 Gaming 4GB) εφόσον είναι συμβατή ίσως και το case (Case Turbo-X Atlas V Black Full Tower)

και να προχωρήσω σε ολοκληρωμένη λύση.

i9 σίγουρα απο εκεί και περα ειμαι ανοιχτος σε προτάσεις

. Μπορείτε επίσης να μου προτείνεται συγκεκριμένα  απο που να τα αγοράσω?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mobiliitaliani είπε

Καλησπερα

Εχω pc 6ετιας απο Πλαίσιο(ναι ξερω!) απο εκεί περα

Αφού σε προηγούμενο threat κατάλαβα οτι δεν μπορώ να αναβαθμίσω σωστά  χωρίς φορματ το έκλεισα και ανοίγω αυτό

Προτιμώ να κρατήσω τον σκληρο (SSD Samsung 250Gb Sata III 850 EVO) για να μην ξαναγοράζω τα windows και την καρτα γραφικών (VGA MSI GTX 970 Gaming 4GB) εφόσον είναι συμβατή ίσως και το case (Case Turbo-X Atlas V Black Full Tower)

και να προχωρήσω σε ολοκληρωμένη λύση.

i9 σίγουρα απο εκεί και περα ειμαι ανοιχτος σε προτάσεις

. Μπορείτε επίσης να μου προτείνεται συγκεκριμένα  απο που να τα αγοράσω?

Δεν εχει σχεση ο δισκος με τα windows, εαν δεν εχεις retail και εχεις oem εκδοση των windows δεν θα ενεργοποιηθουν.

Σου το προτειναν και στο αλλο θεμα με 90% επιτυχιας κανοντας αρχικα clone τον δισκο σου σε καινουργιο(κανεις δεν μπορει να σου προσυπογραψει οτι θα δουλεψει σωστα 100% -ασχετα απο τα windows-).

Με αυτη την λυση μενει εντελως αμεταβλητος ο παλιος σκληρος δισκος και εχεις plan b να δουλεψεις με το παλιο pc μεχρι να βγαλεις ακρη/κανεις format η οτι αλλο χρειαστει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,διάβασα το προηγούμενό σου θέμα και επειδή ανέφερες ότι δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα,θα ήθελα να δώσω και μια εναλλακτική πρόταση .Να αλλάξεις μόνον τον επεξεργαστή ,απ'ότι είδα η μητρική σου υποστηρίζει κάτι θηρία xeon(έστω για την εποχή τους) MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation ,με κανά 130 άρι περίπου τους βλέπω στο ebay.

Σκέψου το.

• Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, pano είπε

Καλησπέρα,διάβασα το προηγούμενό σου θέμα και επειδή ανέφερες ότι δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα,θα ήθελα να δώσω και μια εναλλακτική πρόταση .Να αλλάξεις μόνον τον επεξεργαστή ,απ'ότι είδα η μητρική σου υποστηρίζει κάτι θηρία xeon(έστω για την εποχή τους) MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation ,με κανά 130 άρι περίπου τους βλέπω στο ebay.

Σκέψου το.

Τέλειο μου ακούγετε 

Θα το ψάξω το βραδυ . Εχεις δει κάποιο συγκεκριμένο?

1 ώρα πριν, @topos είπε

Δεν εχει σχεση ο δισκος με τα windows, εαν δεν εχεις retail και εχεις oem εκδοση των windows δεν θα ενεργοποιηθουν.

Σου το προτειναν και στο αλλο θεμα με 90% επιτυχιας κανοντας αρχικα clone τον δισκο σου σε καινουργιο(κανεις δεν μπορει να σου προσυπογραψει οτι θα δουλεψει σωστα 100% -ασχετα απο τα windows-).

Με αυτη την λυση μενει εντελως αμεταβλητος ο παλιος σκληρος δισκος και εχεις plan b να δουλεψεις με το παλιο pc μεχρι να βγαλεις ακρη/κανεις format η οτι αλλο χρειαστει.

Ευχαριστω. Το σκεφτομαι και αυτο το ενδεχομενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα αυτά refurbished στο amazon.de

Xeon E5-2697 V3 με 151€+40μεταφορικα 14cores-28threads

Xeon E5-2698 v3  στα 301€+40μεταφορικα 16cores-32threads

και στο amazon.uk 

τo Xeon E5-2698 v4  στις 334λιρες  20cores-40threads  ,χωρίς μεταφορικά (εχω τον γιο μου στην Αγγλια)

απο aliexpress QS Xeon E5-2699 v4 στα 285€  22cores-44threads  (δεν είμαι σίγουρος αν είναι refurbished)

Τι λέτε αξίζει να προχωρήσω σε ένα απο αυτά?

Επεξ/σία από mobiliitaliani
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pano είπε

300+ ευρώ για τόσο παλιο επεξεργαστή δεν το βρίσκω συμφέρουσα αγορά,εγώ έλεγα για κάτι τέτοιο π.χ  https://www.ebay.com/itm/125466120400?hash=item1d365d10d0:g:J-kAAOSw8rNhbqrW ,γενικώς από ebay μεριά.

Μπραβο!  Πολυ καλυτερη τιμη .

Δεν εχω αγοράσει ποτέ απο ebay.com ακούω ολο κατι δασμούς, καθυστερήσεις και το αποφεύγω.

Εσυ εχεις καλή εμπειρια? . Να περιμένω καμια εξτρα σε επιβάρυνση αν το παραγγειλω?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mobiliitaliani είπε

Μπραβο!  Πολυ καλυτερη τιμη .

Δεν εχω αγοράσει ποτέ απο ebay.com ακούω ολο κατι δασμούς, καθυστερήσεις και το αποφεύγω.

Εσυ εχεις καλή εμπειρια? . Να περιμένω καμια εξτρα σε επιβάρυνση αν το παραγγειλω?

Ναι,είναι πιθανών να πληρώσεις κατιτις στο τελωνείο αλλά σίγουρα θα σου βγει λιγότερα από το amazon.Καθυστερησεις ότι λέει.

Υ.γ Απλά τσεκαρε εάν είναι 100% συμβατός με την μητρική σου.

Υ.γ2 Λέει ότι είναι 20πυρηνος, στα screenshot σαν να είδα στο δεύτερο 16cores.

Όσο για το εάν αξίζει, σε εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλους τους πυρήνες θα είναι 2-3 φορές πιο γρήγορος από τον δικό σου.Δεν το λες και κακό bump...

Σε εφαρμογές όμως που δεν υποστηρίζουν όλα τα cores θα είναι κατατι πιο αργος από τον δικό σου.

Βέβαια γλιτώνεις την φασαρία αλλαγής πλατφόρμας και ξανασεταρισματος του μηχανήματος.

• Thanks 1
  • Λύση
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ ολους πολύ!!!

Ειδικα τον pano και τον @topos 🙏

Προχώρησα σε παραγγελία απο το ebay https://www.ebay.com/itm/165629449619?hash=item269048d593:g:J-kAAOSw8rNhbqrW

Εχω μια αγωνία τώρα να δω αν θα είναι συμβατή με το υπόλοιπο PC

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mobiliitaliani είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ ολους πολύ!!!

Ειδικα τον pano και τον @topos 🙏

Προχώρησα σε παραγγελία απο το ebay https://www.ebay.com/itm/165629449619?hash=item269048d593:g:J-kAAOSw8rNhbqrW

Εχω μια αγωνία τώρα να δω αν θα είναι συμβατή με το υπόλοιπο PC

Λογικά θα είναι όλα οκ.Ουτε ψυκτρα θα χρειαστείς να αλλάξεις μιας και από ότι βλέπω και ο δικός σου και αυτός που περιμένεις έχουν 140tdp.

Πες τελικά πως πήγε το εγχείρημα όταν τον κουμπωσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πρόσεξε μήπως χρειάζεσαι bios update .

Καλορίζικος να είναι και ελπίζω να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξερω αν πρεπει να ανοιξω καινουριο thread.🤔

Δυστυχως παιδια το πειραμα δεν πετυχε το παρελαβα .....το κουμπωσαμε  με εναν φιλο τεχνικο αλλα δεν ανοιγε ο υπολογιστης 

Ανοιγω νεο thread

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, mobiliitaliani είπε

Δεν ξερω αν πρεπει να ανοιξω καινουριο thread.🤔

Δυστυχως παιδια το πειραμα δεν πετυχε το παρελαβα .....το κουμπωσαμε  με εναν φιλο τεχνικο αλλα δεν ανοιγε ο υπολογιστης 

Ανοιγω νεο thread

Κοίταξες αν έχεις το σωστό bios ,όπως σου είπε πιο πάνω ο φίλος?Φαίνεται να είναι συμβατός με τη μητρική σου..Από p3 version του bios κ μετα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/4/2023 στις 12:58 ΠΜ, pano είπε

Πρόσεξε μήπως χρειάζεσαι bios update .

Καλορίζικος να είναι και ελπίζω να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου.

Ποσο δίκαιο είχες. Δεν ανοιξε ποτε ο υπολογιστής με το νεο πεξεργαστη.

Θα δω μήπως τα καταφέρω μονος μου αλλιώς θα βαλω κάποιον πιο σχετικο απο εμένα να το κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...